Ben İnsanları Anlayamadım!!

ne iş yapıyorsun ki ?

inan sanki beni anlattın bu kadar olur .Ben artık nasıl davranıcağımı şaşırdım . Yapayalşnız bırakıldım resmen .

Ben zaten ilkokuldan sonra okuldan alindigim icin onceleri bi arkadas cevrem olmadi sonralarida cevreyi bulunca hep cabaladim kaybetmemek adina cebimde az bucuk bi param olsa gittigim ortama eli bos gitmemeye calisirdim arkadaslarimin ozel gunlerinde birseyler yapmaya calisirdim falan ama karsinizdaki insanlar sizin gibi olmuyor hicbir zaman

Gittigim ortamlardaki insanlar nedense hep okuyup bir yere gelmis insanlardi ve egitim seviyemi falan sorduktan sonra ocu gormus gibi uzaklasmalar falan say say bitmez

Ve en sonda en yakim diye dusundugum arkadasimdan hic haketmedigim sozler isittim baya uzun suredir yapayalnizim

Bazen belki ne kadar boylesi daha iyi dusunsede insan cevresinde birilerinin varligina ihtiyac duyuyor dedigin gibi belki yalnizlikta imtihandir

değer vermim diyorum olmuyor vermeyim diyorum olmuyor ortasını tutturamıyorum . sizler nasıl başarıyorusnuz Allah aşkına bir tavsiye
Bende basaramiyorum ki tanımıyorum kimseyi herkes değişken bukelamun gibi renkten renge yani aman boşver yani sen kimsenin peşinden koşma onlar senin peşinden koşsun.

Bende basaramiyorum ki tanımıyorum kimseyi herkes değişken bukelamun gibi renkten renge yani aman boşver yani sen kimsenin peşinden koşma onlar senin peşinden koşsun.
zaten koşmamam rağmen böyle kazık yiyorsam bi dekoşsam kimbilir ne olacak bilmem kendileri sülük gibi takılıyorlar peşimde sonra darbeyi vurup gidyorlar. Dediğin doğru belkide en iyisi böyle takılmak kimseyi hayatına dahil etmemk merhaba deyip geçmek

Kişilik meselesi yaa.Benim kendi meslektaşlarım bile ben sank meslektaşı değilmişim gibi davranıyorlar. Ben öyle değilim.mütevazi olacaksın.. (Mütevazilikten de anlamıyorlar gerçi)..

Hey Allahım ya zaten eğitim sevisyeni sorduktan sonra senden kaçan insan senin için hayırlı bir insan değil sen de çok iyi biliyorsun .Yani ber eş bir sevgili olsa belki bir derece kendi derecene uygun birini seçebilrisin ama karşındaki insan cahilse sen kendini geliştirdiysen nerde ne konuşmasını biliyorsan nice üni mezunları yanında halt yemiş. Ben o konu da çok çektim canım . Eski sevgilim ben üni mezunu değilim diye beni terketti. Ki o zmanlar üçüncü sinıftaydım bir yılım vardı. Beklemedi benden umudu kesti açıktan okuyorum diye. Ama noldu ben bütün dersler verdim sadece bir dersim kalı bu yıl mezunum kısmetse. O naptı hala evlenemedi öyle acele ediyorduki evlenmek için beni bekleyemedi.Evlense bile mutlu olmazki çok fena ahımı aldı. Demem o ki böyle insanlrı tek kalemde atmalısın hayatından geri kesinlikle bakmamalısıbn ve pişsman olmamışısın o bana geri dönmeye kalktı ama çok geçti artık iş işten çoktannnnnn geçmişti.

Kişilik meselesi yaa.Benim kendi meslektaşlarım bile ben sank meslektaşı değilmişim gibi davranıyorlar. Ben öyle değilim.mütevazi olacaksın.. (Mütevazilikten de anlamıyorlar gerçi)..
hayır hayır kesinlikle mütevazi olmayacaksın iş hayatında ben bunu anladım olmadıkça seni ezmeye çalışıyorlar inan bana . İş hayatında olma diğer zamanlarda olabilirsin ama iş hayatında mütevazilik işlemiyor ben bunu anladım.

Ya insanlar niye oyke sahiden anlamiyorum gecen mesela konu acmistim inanin akrabadan yada arkadaslardan tanidiklarim var zamaninda cok iyiyken okulu kazandiktan yada atandiktan sonra yuzume bile bakmaz aramaz sormaz oldular neden insanlar belli bi seviyeye geldikten sonra böyle ne oldum delisi olup degisiyorlar benimde mantigim almiyor

Canim o soz ettigim egitim seviyemi ogrendikten sonra farkli tavir takinanlar arkadaslarim degildi ama cevrem dolayisiyla zaman zaman bi araya gelmek zorunda oldugum insanlardi

Ama arkadaslarimda belirlu bi seviyeye geldikten sonra cok degistiler tanimaz falan oldular hepsi diyemem ama bircogu oyle

Aman uzun hikaye anlayacagin insanlar git gide yalnizlasmaya mahkum duruyorlar

aynen öyle aynen öyle . Kıskançlıkş işte kendi kendilerine komplekslere giriyorlar . Bu tarz insanlar komplekli insanlar başarılı olanı kendine güveneni hazmedemiyorlar. Kendine güvenmiceksin onalra göre çok güçlü gözükmiceksin hep böyle muhtaç olacaksın. Aynı şeyi kardeşlerin bile yapıyor inan bana .Sen atandın iyi meslek edindin komplekse girdiler eminim durduk yere kavgada çıkarmaya çalışmışlardır. Kaşınır çünkü bu tazr insanlar kavga olsunda kapışalım sonra sana diceklerki bak işte atandı burnu havada herkesi küçük görüyor.

ya da sahte olacaksoın çok iyi gibi gözüküp çok çevren varmış gibi gözüküp evde ağlar bu tipler. Bide öyle leri var kendilerini herkesle iyi gösterirler neden çünkü onda sorun yok o herkesle iyi ama rol yapma da iyi. Doğru diyorsun da işte benim pskolojim bozuldu yanlzıkta nereye kadar .

oyle insan gorunumlu mahluklar(insan demek istemiyorum kendilerine) etrafimizda coklar maalesef.. bazilari bastan belli eder niyetini bazilari da cok sonra anlarsin nasil biri oldugunu..
kendimiz icin dikkatli olmak lazim o tip mahluklardan..
Allah karsimiza hayirli insanlari cikarsin ne diyim..

amin inşallah....

Siz nasıl başedebiliyorsunuz peki

Cok guzel ifade etmissiniz, ilk iki cumle hayat felsefem olmaya aday

Verici olmayacaksın bu hayatta. Ben bunu anladım. Okul, iş vs her ne ortam olursa olsun stratejik davranmak lazım
Okul dışına taşımıyorum pek kimseyi, bana notları hazırla diyebilecek karakterde insan dolu
Staja gidiyorum herkes birbirinin arkasından konuşuyor sonra dönüp dudak büzüp selfie yapıyorlar
O derece yani sen düşün artık

hah işte demek istediğim de tam birbirlerinin arkalarından konuşup daha sonra hiçbişi yokmuş gibi davranmak ! Herkesle geçiniyorum havası verip halbuki hiç o insanı sevmediğini söylemek . Neden kendini herkesle iyiymiş gibi göstermeye çalışıyorsun ki o zman madem sevmiyorsun ya iyi geçineceksin arkasından konuşmayacaksın ya da hiçbiriyle konuşmayacaksının sevmediğinin lafını yaptığın insanın nasıl bir midesizlik oldu böyle. Bende şimdi iş hayatında kimseyle konuşmıyorum.İyi mi şimdi bu ? Bulan buluyor ortamını o da zor sanırım . Hasret kaldım arkadaşlarımla birlikte güzelce gezip sohpet ettiğim ortamlara inan ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…