Ben insanları tanıyamıyorum yada çözemiyorum...

linda08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
1.008
7
66
Antalya
İş yerimize bir bayan başlayacaktı. Kadının durumu çok kötü betonda yatıyor bir ekmeğe muhtaç denildi, çok üzülmüştüm o an. hatta kendi kendime dedimki bende yardımcı olurum elimden geldiği kadar. ilk iş günü geldi elleri ojeli makyajlı, heralde dedim işe başladı die böle geldi. sonra internette metin 2 diye bir oyun sitesine çok para kaptırmış, o oyunun hastası biriymiş. Her akşam diyo eve giderim kızım laptopda ben masa üstünde oyun oynarız :) öle baknca durumu çok çok iyi biri gibi durmuyor ama 40 tl verip ayakkabı 60 tl de verip pantolon alabilen biri.

Başka bir gün bir arkadaşım eşinden boşandı ortak bir arkadaşıma tel açıp evde hiçbirşey yok çok kötü durumdayım, oda alışveriş yapmış evine göndermiş. o an duydum ertesi gün aradım, bende senin arkadaşınım belki söyleyemezsin ama ltf ihtiyacın olduğunda beni ara yoksa üzülürüm, hatta arkasından dedimki yarın bize gel çocuklarıda al hep beraber yemek yiyelim. dediki kuaföre gidicem saçlarımı boyatmaya :) bakalım dedi. telefonu kapattım kendi kendime dedimki 2 senedir çalışıyorum istesem bende kuaföre giderim, ama çocuklarımı ve evimi düşünmem lazım. kendim boyarım beyazlarım çok olmadığı içinde arada boyarım.

Diğer bir arkadaşım sürekli parasızlıktan söz eder bana para yok napıcam bu ay göçtük resmen dedi. bu akşam facede kızlarını dershaneye yazdırdığını ayda 800 tl ödeyeceğini söledi. bende dedimki asgari ücretle çalışan birinin bir aylık maaşı dedim. aç kaldık resmen dedi. sinir geldi o an bana. Benimi buluyor böyle arkadaşlar yoksa benmi aptalım anlamadım. Bendemi hava atsam insanlara acaba.:26: Ben çözemedim etrafımdaki insanları neden ağlarlar kiii

ben şöyle yapıyorum bu tip insanlarla karşılaşınca,

bu tipler genelde varlıklı olmakla birlikte aman benden kimse bişi istemesin mantığında ama bir yandan da dünyanın en zengini modunda kimselerdir bana göre. (misal, biri kabanının aynısını bilmem hangi dizideki oyuncunun giydiğini anlatırken 2 saat sonra akbil ya da neyse yol parası yükleyebilmek için 1 lira istediğinde, "içimden al fakir tiki" diyerek güldüğüm kişiler ) Bu yüzden bu tip insanların zenginliklerine ilişkin muhabbete denk geldiğimde en az onlar kadar benim de bişilere sahip olduğumu, bildiğimi, gezdiğimi gördüğümü, yaşadığımı anlatan konularla muhabbete dahil olup fak-fuk (geçim imkanları ) konusu açıldığında nasıl geçim zorluğu yaşadığımı anlatıp bi denge oluşturarak aynı şoku onlara yaşatmayı tercih ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…