BEN İYİ BİR EŞ VE İYİ BİR ANNE OLAMADIM:(

geçmiş gitmiş

taciz etti ise onun ayıbı

zaten yıllar geçmiş

evlenmiş anne oluyorsun

o kendi pisliğinde kalsın

unut demek kolay unutmak zor ama en azından bundan sonraki hayatına etki etmesini engelle

beni de hiç tanımadığım bir adam ellemişti yüzü hala gözümün önüne gelir aradan 30 yıldan fazla geçti ama çok da önemli değil yani elledi geçti gitti

Ya canım daha gecen gun esıme bısey olsa yasayamam dıye knu actın sen

Sımdı neden byle davranıysun durumun cıddıyetının farkında degıl mısın bebek knusuna degınmıyrum bıle

Snradan pısman olacagın seyler yapma tamam hamılekık zor bı surec tamam sınırlerın yıpranyr ama ılla bagrmak ıstyrsan ac muzıgı sonses kendınde bagıra bagıra sarkı syle rahatlarsın yada kapat gzunu esını br daha gremeyecegını falan dusun emınım bu sekılde kendını bıraz daha dızgınlersın

ne bıleyım byle yapma daha dgurmadıgın bebege sıddeet uygulamıssın yapma ortada bı srun ykken bu kadar kendını kaybetmeye hakkın yok
Canım keyfimden yapmıyorum zaten son bir ay içinde başka biri oldum anlatamıyorum galiba bu yaşıma kadar çok ağır şeyler yaşadım hemde çok ağır ben üstesinden geldim sanıyordum ama daha beter bir şekilde bu ay karşıma çıktı

Suçlu değilsin. Sinirlerin bozuk o kadar..ayrıca hormonları zirve yapmış bir hamilesin sen))
İstersen kendine hakim olabilirsin bunu biliyorsun değilmi?Sen istersen bugün yaşadığın sinir krizini bir dağa yaşamazsın. Bu senin elinde biliyorsun değilmi?
Çok çaba sarfedicem yani bu günü bir daha yaşamak istemiyorum zaten Allah sizlerden razı olsun

Canım keyfimden yapmıyorum zaten son bir ay içinde başka biri oldum anlatamıyorum galiba bu yaşıma kadar çok ağır şeyler yaşadım hemde çok ağır ben üstesinden geldim sanıyordum ama daha beter bir şekilde bu ay karşıma çıktı

işte bunun için acil doktora gitmen lazım

zira hamilelik de eklenince durumun ağırlaşıyor

bir de bir yılda 10 doktora gitmek derdini çözmez ki

tedavi için sebat etmek gerekir hemen bir ilaç ile sonuç alınamıyor maalesef

Canım sarıldık bile ama içimdeki bu vicdan denen duygu hep beni suçluyor SUÇLUSUN DİYOR SUÇLU:KK43:

Suçlu değilsin. Karın sıkılarak bebeğe zarar gelmez insaallah bunu düşünme ama rahat olmak açısından git doktora.
Bebeğe zarar veren an senin sinirlendiğim andır.
Sinir bebeği çok etkiler. Beyin gelişimini etkiler ve huzursuz bir bebek olur doğduğunda.

Belli ki önüne geçemedim, gecebilseydin sini krizi gecirmezdin.
Bunu bir boşalma olarak gör ve her sinirlenecegini hissettiğin anda bir adım sen önden git.
Yakala kendini.

geçmiş gitmiş

taciz etti ise onun ayıbı

zaten yıllar geçmiş

evlenmiş anne oluyorsun

o kendi pisliğinde kalsın

unut demek kolay unutmak zor ama en azından bundan sonraki hayatına etki etmesini engelle

beni de hiç tanımadığım bir adam ellemişti yüzü hala gözümün önüne gelir aradan 30 yıldan fazla geçti ama çok da önemli değil yani elledi geçti gitti
Canım zaten o günden sonra ağladım zırladım geçti yani geçti sandım ama ailemin tavırları çok yanlıştı onlarda yuttum yani yuttum zannettim ama hazmedememişim hangi doktora hepsi aynı şeyi söyledi küçüklükte yaşadığın travma!

Çok çaba sarfedicem yani bu günü bir daha yaşamak istemiyorum zaten Allah sizlerden razı olsun
Bazı davranış ve hislerin bizim elimizde olmadan istemsizce geliştiğini düşünsekte bu bizim elimizde.şu son bir ay berbat durumdaydin bugün bunu yaşadın ve bitti.birdaha müsaade etme buna.artık iyi olacak herşey..sen güçlü ve eşini çok seven bir kadınsın. Herşey iyi olacak..emin ol..

Cok gecmis olsun ama hamileyken stres hic iyi degil benimde hamileligimde cok stresliydim zor seyler yasadim ve sonra hormonlar duzeldiginde dedimki ne kadar gereksiz stres yapmisim kendimi uzmusum hic birsey icin sinir olmaya degmez seni en iyi anlayan sensin neleri cok seviyorsan sinirlendiginde onlari yap kendini sakinlestir ama doktora gitmeyi ihmal etme ve yarin ilk isin dogum doktoruna gidip bebegine bakmak olsun insallah iyidir bir seyi yoktur. Guzel seyler dusun ki guzel seyler olsun hayatinda.

Suçlu değilsin. Sinirlerin bozuk o kadar..ayrıca hormonları zirve yapmış bir hamilesin sen))
İstersen kendine hakim olabilirsin bunu biliyorsun değilmi?Sen istersen bugün yaşadığın sinir krizini bir dağa yaşamazsın. Bu senin elinde biliyorsun değilmi?

+1

Hepsi, her şey senin elinde...
Sıkışıp kalırsan, hep ilerilere çevir gözünü; hayal et, bebişin kız mı olacak erkek mi... Bir kız çocuk hayali kur, büyüt onu, onunla tekrar büyü, onunla tekrar yaşa... Bir erkek evlat hayali kur, onunla top oyna, evin içinde baba oğul koşuştururlarken, nasıl gülümsediğinizi düşünün.

Hep ileri gidin, ileri bakın.
Geçmiş yaşandı bitti, bitti geçti. Sil, çıkar at.
Yaz sayfalarca, ağla dök. Sonra parça parça yırt, yak o kağıtları.
Gidin eşinizle birlikte bir deniz kenarına - su kenarına bi yerlere; dinle dalgaları, suyun sesini.
Aç evde muslukları, konuş, suya anlat... Bırak aksın gitsin.

Sonra sev bebişini, eşini.
Aşılır bunlar, neler neler ne kayıplardan sonra insanlar ayakta ve hayatta.

Sizi yaşadıklarınız yıpratmış hemde çok hamilelikte üstüne eklemiş siz bence durumunuz elverirse önce psikolog sonra da eşinizle bir tatil yapıp ruhunuzu dinlendirin

işte bunun için acil doktora gitmen lazım

zira hamilelik de eklenince durumun ağırlaşıyor

bir de bir yılda 10 doktora gitmek derdini çözmez ki

tedavi için sebat etmek gerekir hemen bir ilaç ile sonuç alınamıyor maalesef
İlaçlar beni mahvetti ama başımı yastıktan kaldıramıyordum mal gibiydim başka zinde tutucu ilaç tavsiyeleri için gittim

Canım zaten o günden sonra ağladım zırladım geçti yani geçti sandım ama ailemin tavırları çok yanlıştı onlarda yuttum yani yuttum zannettim ama hazmedememişim hangi doktora hepsi aynı şeyi söyledi küçüklükte yaşadığın travma!

tamam da yaşanmış

değiştiremeyiz

aileni de anlamaya çalış

bunu dile getirseler toplumda kızları hakkında da konuşulacak

kapatmışlar konuyu

bu travma olmuş ama tüm ömrümüzü öyle geçiremeyiz

mesela küçükken düştün bacağın kırıldı iyileşiyor bu da öyle bir süre sonra diğer deneyimleri üzerine koyup iyileştirmeye çalış kendini

sen anne olacaksın güçlü olmalısın

ama ne olur acil tarafından doktora git, hatta ne bileyim telkin dua vs neye inanırsan ona yönel

beynin meşgul olsun

+1

Sıkışıp kalırsan, hep ilerilere çevir gözünü; hayal et, bebişin kız mı olacak erkek mi... Bir kız çocuk hayali kur, büyüt onu, onunla tekrar büyü, onunla tekrar yaşa... Bir erkek evlat hayali kur, onunla top oyna, evin içinde baba oğul koşuştururlarken, nasıl gülümsediğinizi düşünün.

Gidin eşinizle birlikte bir deniz kenarına - su kenarına bi yerlere; dinle dalgaları, suyun sesini.

Çok güzel bişey bunları hayal etmek Yüzümdeki tebessümü görseniz bugün ihtiyacım olan tek şeydi çok sağolun Allah razı olsun
YAZINIZ MÜKEMMEL:)

Karnının altına hiç dokunmaman lazım bebegini kaybetmiş bir anne olarak daha özenli olman gerek bebegine zarat gelse ve o zararla dogsa bu vicdan azabı ile nasıl yasayacaksın biraz sakin sen artık annesin ona göre davran iki ay bekleme hemen git psijologa

+1

Ben ilk aylarimda o kadar çok hayal etmiştim ki bebeğimi en son rüyamda gördüm. Ve tamda gördüğüm gibi çıktı. .minicik bir kız..kaşık kadar buruşuk bir surat..diken diken kahve saçlar. .iri kahve gözler tam rüyamdaki gibiydi..
Konu sahibi sende hayal et..minicik mucizeye odaklan..o senin dünyana ışık olacak inan bana..

Tamamen iyilesmeden neden tekrar hamile kaldin. :sinirli: Yazik gunah degilmi o minik yavrucaga. Dogurdukdan sonra bakabilecekmisin peki. Allah kolaylik versin.

Çok güzel bişey bunları hayal etmek Yüzümdeki tebessümü görseniz bugün ihtiyacım olan tek şeydi çok sağolun Allah razı olsun
YAZINIZ MÜKEMMEL:)

Rica ederim, cümlemizden.
Üstesinden geleceğinize inanıyorum.

Ben ilk aylarimda o kadar çok hayal etmiştim ki bebeğimi en son rüyamda gördüm. Ve tamda gördüğüm gibi çıktı. .minicik bir kız..kaşık kadar buruşuk bir surat..diken diken kahve saçlar. .iri kahve gözler tam rüyamdaki gibiydi..
Konu sahibi sende hayal et..minicik mucizeye odaklan..o senin dünyana ışık olacak inan bana..

Ben de rüyamda bi erkek çocuk görmüştüm. Kız istiyordum hatta annemler filan "Rüyalar tersine çıkar kızın olacak" filan demişlerdi muhabbetine. Öğrendik ki erkek bebişmiş. Bakalım doğunca, aynı rüyamdaki tipte mi olacak.

Adam akıllı isinin ehli bir doktora gidin. Bu psikolojiyi aşmaya çalışın, yoksa bebek doğduğunda isler sarpa saracak. Ve ne yazikki siz bu durumunuzu aşamazsanız bebeğe yazık olacak, omu da zor bir çocukluk bekliyor olacak.

Iyice arastırın ve hemen randevu alın bir doktordan. 2 ay sizin ve bebeginiz icin cok gec olacak. En azından karnınızdaki bebeğe iyi bir yasam sunabilmek icin biran önce tedaviye baslamalısınız sıkı bir şekilde. Daha önce gittim de bilmem ne demeyin, yeniden gidin yeniden yeniden... artık bir çocuğun da gelişimi söz konusu, onun hayatında da travmalara yol acmamanız gerek.

Hastalığınıza ne teşhis koydular.Anlattıklarınızdan Okb gibi duruyor.Herşeye çok takılıyormuşsunuz gibi geldi bana.Psikolojik sıkıntılar gebelikte cidden çok şiddetleniyor.Küçük olaylar bile dağ oluyor insanın gözünde.

Rica ederim, cümlemizden.
Üstesinden geleceğinize inanıyorum.

Ben de rüyamda bi erkek çocuk görmüştüm. Kız istiyordum hatta annemler filan "Rüyalar tersine çıkar kızın olacak" filan demişlerdi muhabbetine. Öğrendik ki erkek bebişmiş. Bakalım doğunca, aynı rüyamdaki tipte mi olacak.
Genellikle anneler hissediyor aynı olabilir bu yuzden:-)
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..kaç ay kaldı doğuma?

Back
X