Ben kimim?!

Pukikoo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2016
1.095
1.107
133
Herkese hayırlı geceler kızlar.. Moralim o kadar bozuk ki, aklıma geldikçe gözlerim doluyor.. Ben sağlıkçıyım bugün stajımın son gününde acildeydim. Bir hasta geldi 2 yaşında çocuk düşüp kolunu kırmış dedi, ben hastaya doğru gittim müdahale için, nereden kırıldığını çözmeye çalışıyorum o sırada kolumda bir acı hissettim, annesi kolumu sıktı Çekil sen ne anlarsın! diye bağırmaya başladı. Daha tonlarca kötü laflar Kolumda izi kaldı o kadar sıktı ki.. Üstümde üniformam ile koskoca acilde rezil etti beni. Herkes bana bakmaya başladı. O kadar utandım ki .. Neden böyle bu insanlar, Bilmesem neden dokunayım ki.. Bazı insanlar sağlıkçıları kendileri yöneteceğini sanıyor maalesef.. O kadar kırıldı ki kalbim, çok üzüldüm.. Ben final zamanları sabaha kadar çalışıyorum ki aman bir eksik kaçırıp başka şeylere sebep olurum diye ama nafile.. İçimi dökmek istedim, hakkınızı helal edin..

Son düzenleyen: Moderatör:
benim de o kadar küçük bebeğimin kolu kırılsa, röntgen doktor falan müdahele etmeden kimse ellesin istemem, muhtemelen bebek acıyla ağlıyodu, sen dokununca daha çok ağladı diye panikledi annesi, bi de kırık oturtmak nedir, çıkık değil mi o ?

Amaan canini sıkmaya deger mi hic? Boyle dengesiz insanlar her daim karsina cikacak. Gerektiginde laf sokmasini ve takmaman gerektigini ogreneceksin. Bunlar hep tecrube. Is hayati oyle gulluk gulistanlik degil malesef. Kulaklarini tikayip isine odaklanacaksin. Sen kendinden eminsen gerisini bosver.

Bende bir anne evladıyım, benim kolumu sıktı 5 parmak izi var şuan kolumda. Bana güzelce anlatsaydı ben zaten direk doktoru çağırabilirdim.. Ne bileyim belki de anne olmadığım için anlayamıyorum ..

Iyide henuz stajyermissiniz meslege baslamadiniz yani.
Kirik oyle elle anlasilmaz film cekilir alcisiz elle oturtulacak olsa cikikciya giderlerdi.
Sert tepki vermis ama muhtemelen cocugun cani cok aciyordur koruma ic gudusuyle fevri davranmistir

Bize ağlayarak gelen her hastayı röntgene yollamıyoruz ki önce kırık veya çıkık olduğundan emin olmamız lazım. sadece düştüğünü ve ağladığını söyledi. Burkulmada olabilir o yaşta bi bebek bunu anlamayacaktır. Önce gözle müdahale edilmesi lazım dimi.. Ne olursa olsun o kadar hakaret edilmesi bana hiç adil gelmedi. Ayrıca çıkık ve kırık aslında aynı şeydir her iki durumda da yerine oturtulması gerekir. Çıkık eklemde, kırık kemiğin herhangi bir yerindede olabilir..

Bende bir anne evladıyım, benim kolumu sıktı 5 parmak izi var şuan kolumda. Bana güzelce anlatsaydı ben zaten direk doktoru çağırabilirdim.. Ne bileyim belki de anne olmadığım için anlayamıyorum ..
Anlamani beklemiyorum , anlamak zorunda da degilsin o sekilde davranmaya hakki yok.Yaptiginiz isin zorlugu bu,üstte bir arkadasimin dedigi gibi boyle insanlarla karsilasacaksin.

Iyide henuz stajyermissiniz meslege baslamadiniz yani.
Kirik oyle elle anlasilmaz film cekilir alcisiz elle oturtulacak olsa cikikciya giderlerdi.
Sert tepki vermis ama muhtemelen cocugun cani cok aciyordur koruma ic gudusuyle fevri davranmistir

Kadın geldi sadece üzerine düştüğünü söyledi, çocuk kırık kadar aman aman ağlamıyordu bizde önce gözle bakmak istedik, bunu her doktor yapar. Sadece bakıyorduk zaten daha dokunmadım bile.

Aslında ben de stajyerlere karşı biraz önyargılıyım. Bir işlem yapılacaksa uzman kişi yapsın isterim ama annenin tepkisi aşırı olmuş. O anın stresinr vermek gerek. ÜzmeyIn kendinizi olabilecek şeyler bunlar.

Evet sen haklısınız ama o kadının da o anki psikolojisini düşünmek lazım. Maalesef stajyerlere hiçbirşey bilmiyor gözüyle bakılıyor. Bazı stajyerlerin yaptığı hatadan dolayı sağlıklı insanlar bile genelleme yaparken onun o durumda o acıyla öyle davranması aslında normal. Belki önceden tecrübesi olmuştur bunu bilemeyiz. Ne siz onun tecrübesi olup olmadığını bilebilirsiniz ne de o sizin iyi bir stajyer olduğunuzu bilebilir. Siz üzülmeyin kendinizi kötü hissetmeyin biraz onun açısından bakmaya çalışın karşısında tanımadığı bir stajyer duruyor sonuçta..

boyle saglik okuyan tip vs insanlara üzülüyorum bazen. zar zor okulu bitir sonra gel minneti olmayan insanlara yardım etmeye çalış.

Doğrudur belkide anne olmadığım için anlayamıyorum ama bunu güzel bir dilede anlatailirdi , laflarını duymanız lazımdı..

Stajer dedinizde öylesine staj mi yapiyorsunuz meslegi ögrenmek icin yoksa tecrübeli misiniz bu konuda? Kadinla hic konusmadan birsey demeden öyle cocugun koluna dokunduysan ve cocuk daha fazla agladiysa belki kadin panik oldu sasirdi ve o yüzden öyle hareketde bulundu. Ben ayni durumda olsam bende kizardim tabi kolundan tutup sıkıp cekmezdim ama derdim pardon siz kimsiniz ne yapcaksiniz söyleyin de bizde bilelim yani derdim acikcasi ilk olsrak doktorun bakmasini isterdim ya da tecrübeli birisi. Ama öyle degilse zamanla insanlarin agzina lafi yapistirmayi ögrenirsin umarim yoksa cok üzülürsün daha

boyle saglik okuyan tip vs insanlara üzülüyorum bazen. zar zor okulu bitir sonra gel minneti olmayan insanlara yardım etmeye çalış.

Ben mesleğime aşık bir insanım. Onlarıda anlayabiliyorum sonuçta canları yanıyor veya sevdiklerinin canları yanıyor..ama güzel bir dille konuşmak bu kadar zor olmasa gerek bunu anlayamıyorum..

Sizi tenzih ederek söylüyorum,durumunuzu bilemem ama geçen gün kolumdan kan aldı stajyer,damarı bulamadı kolumu mahvetti,10 gün boyunca mosmor ve ağrıyan bir kolla gezdim. Bende hiç güvenmiyorum.Gidip şikayet edecektim son anda vazgeçtim.
Kurunun yanında yaşda yanar hesabı sizinkide öyle olmuş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…