- 29 Nisan 2016
- 1.422
- 4.254
- 133
Ben size bilmiyorsunuz diye aciklama yapmadim sadece belirttim cunku ben intern doktorum diye bir kelime kullanmadim. Meslegimin asil ismi Ortopedik Protez ve Ortez bunuda duymussunuzdur o zaman :) Birdakine oyle yapicam zaten yorumunuz icin tesekkurler
Sağlıkçısını haklarınızı bilmiyormusunuz siz?Herkese hayırlı geceler kızlar.. Moralim o kadar bozuk ki, aklıma geldikçe gözlerim doluyor..Ben sağlıkçıyım bugün stajımın son gününde acildeydim. Bir hasta geldi 2 yaşında çocuk düşüp kolunu kırmış dedi, ben hastaya doğru gittim müdahale için, nereden kırıldığını çözmeye çalışıyorum o sırada kolumda bir acı hissettim, annesi kolumu sıktı Çekil sen ne anlarsın! diye bağırmaya başladı. Daha tonlarca kötü laflar Kolumda izi kaldı o kadar sıktı ki.. Üstümde üniformam ile koskoca acilde rezil etti beni. Herkes bana bakmaya başladı. O kadar utandım ki .. Neden böyle bu insanlar, Bilmesem neden dokunayım ki.. Bazı insanlar sağlıkçıları kendileri yöneteceğini sanıyor maalesef.. O kadar kırıldı ki kalbim, çok üzüldüm.. Ben final zamanları sabaha kadar çalışıyorum ki aman bir eksik kaçırıp başka şeylere sebep olurum diye ama nafile.. İçimi dökmek istedim, hakkınızı helal edin..
Sağlıkçısını haklarınızı bilmiyormusunuz siz?
Böyle bir durum da çocuğun annesi hakkın da tutanak tutturup elle şiddet tarzı tacize uğradığınızı söyleyip şikayette bulunacaktınız.
Hasta hakları ile Sağlıkçı hakları var.
Çimdiklediği yer belli olmuştur rapor alsaydınız keşke güvenlik kamerasından da tespit ettirseydiniz.
Kanamalı
yoksa kaza kalp krizi vs yoksa o hastaya müdahale etmeme hakkınız var ve başhekim de bu durumda sizi haklı bulup gerekeni yapardı.
Keşke susmasaydınız.
Madem rezil oldum diyorsunuz o zaman olayı birebir gören şehitler de varmış demek ki.
Pasif kalmışsınız bence mesleğinizin ilerleyen zamanlarında böyle pasif kalmamanız dileğiyle.
Sikayette bulunsaydiniz keske. Resmen siddete ugramissiniz. Ayriac bu gibi durumlarda kucuk bir cocuk gibi susup azarin bitmesini beklemeyi anlamiyorum. O kadinin orada siz veya baskasi tarafindan susturulmasi gerekiyordu. Cunku kimsenin kimseye sozle veya fiziksel olarak siddet gosterme hakki yok. Kim olursa olsun. Cok cirkin seyler bunlar. Mahalle kavgasi gibi.
Bişey değil canım ama kim ne hakediyorsa sakın cimrilik yapma VERÖncelikle tesekkurler olgun abla :) Daha cok stajyer oldugum icin sesimi cikarmadim, dün son gunumdu cıkışım verildi zaten. Ugrasmak istemedim. Tabikide izi belli, 5 parmaginin..
Bişey değil canım ama kim ne hakediyorsa sakın cimrilik yapma VER
Annem ve babam yaşlı ve son 4 yılda defalarca Devlet hastanesi dahil bir çok hastanede aylarca kaldık.Annemin kalp krizleri stent ve bypass ameliyatları rahim ameliyatı fıtık ameliyatı derken anlayacağınız bir ara hastanede yaşadıkYa bunun annelikle ilgisi yok. Milletimin saygi, medeniyet, terbiye, iletisim kitligi iste. Aynisini okulda da goruyoruz, trafikte de, hastanede de, mahallede de, markette de, daha sayayim mi?
Bilen bilir, ABD'de yenidogan yogun bakim hemsiresiyim. Annelikse buradaki el kadar bebeklerdeki de anne yani. Nicin kimse bize burada boyle konusamiyor? Ayni sekilde biz de ne hastayi ne hasta yakinini azarlama hakkina sahip degiliz. Bu terbiyesizligin annelikle, icguduyle hedeyle hodoyle ilgisi yok. Bunun sadece terbiyesizlikle ilgisi var.
Annem ve babam yaşlı ve son 4 yılda defalarca Devlet hastanesi dahil bir çok hastanede aylarca kaldık.Annemin kalp krizleri stent ve bypass ameliyatları rahim ameliyatı fıtık ameliyatı derken anlayacağınız bir ara hastanede yaşadık
Ve ne anneme ne de bana bir tane doktor bir tane hemşire hasta bakıcı personel kimse Hot zot konuşmadı aynı kişiler başka hastalara ve yakınlarına bazen çok kötü konuşuyorlardı bende rahatsız oldum gittim sorumlu hemşireye sordum bana verdiği cevap çok şaşırtıcı olmuştu.
"Bazılarına böyle davranmazsan anlamıyorlar" demişti.
Bize hiç bu şekil de muamele etmediniz demiştim "biz herkese hak ettiği şekilde davranıyoruz" diye söylemişti.
Ve eğitim Araştırma hastanesin de bir dolu stajyer doktor ve hemşireler vardı hepsi anneme müdahale etmek için yarış yaparlardı
Annemle ben mesleklerine yeni adım atan onca kıpır kıpır gencin hevesini kırmak istemediğimizden birine tansiyon ötekine serum öbürüne iğne vs yaptırırdık.
Bazen damar yolunu bulamayan olurdu annemin canı yanardı hiç ses etmezdik şevki kırılmasın özgüveni sarsılmasın diye. Biz hastaneden taburcu olurken bir kaç stajyer hemşire ağlamıştı herkes gelip vedalaştı öptü stajı olmayanlar bile gelmişti dile kolay 2 ay kaldık o hastanede. Çoğuyla hala görüşürüz.
Annem çok şükür iyi acısıyla tatlısıyla çok güzel günler geçirdik.
Benim beyaz bir montum vardı insanlara yardım ederdim beni doktor falan sanıyorlardı değilim diyordum ama her birine ayrı ayrı değilim demekten yorulmuştum bana doktor hanım dedikelrinde efendim diyordum
Meslek ne olursa olsun,hemsire,doktor,ogretmen,esnaf, mudur,kasiyer.... ne olursa olsun,insanla ugrasmak zordur,herkesi memnun etmek zordur..daha yenisin sende,o yuzden kendini bu sorgulamalarin...alisirsinn bu tepkilere..sen stajyersin diye yapilmiyor bu,bizim ulkemizde hastalar,hasta yakinlari doktorlari vuruyor,olduruyor,niye kendince isini iyi yapmadi,yanlis yapti diye...cok biliyorsan kendin yapsaydin ne diye hastaneye getirdin madem degil mi.insan bunu dusunuyor..o yuzden skma canini...ilkse de bile,son olmayacaktir muhtemelen...
Herkese hakettiği gibi davranmak ucu açık biraz. Bazı hastalarla daha kesin ve emin konuşmak durumundasindir, çünkü bazı hastalar bunu gerektirir. Bu bizim ders kitaplarımızda da yazardı. Ama höt, zöt vs karşındakine köpek muamelesi yapmak ne ama ne olursa olsun kabul edilemez bir şey. Türkiye'de hastanelerde çok yüzgöz olunuyor, profesyonellik çok düşük geliyor bana.Annem ve babam yaşlı ve son 4 yılda defalarca Devlet hastanesi dahil bir çok hastanede aylarca kaldık.Annemin kalp krizleri stent ve bypass ameliyatları rahim ameliyatı fıtık ameliyatı derken anlayacağınız bir ara hastanede yaşadık
Ve ne anneme ne de bana bir tane doktor bir tane hemşire hasta bakıcı personel kimse Hot zot konuşmadı aynı kişiler başka hastalara ve yakınlarına bazen çok kötü konuşuyorlardı bende rahatsız oldum gittim sorumlu hemşireye sordum bana verdiği cevap çok şaşırtıcı olmuştu.
"Bazılarına böyle davranmazsan anlamıyorlar" demişti.
Bize hiç bu şekil de muamele etmediniz demiştim "biz herkese hak ettiği şekilde davranıyoruz" diye söylemişti.
Ve eğitim Araştırma hastanesin de bir dolu stajyer doktor ve hemşireler vardı hepsi anneme müdahale etmek için yarış yaparlardı
Annemle ben mesleklerine yeni adım atan onca kıpır kıpır gencin hevesini kırmak istemediğimizden birine tansiyon ötekine serum öbürüne iğne vs yaptırırdık.
Bazen damar yolunu bulamayan olurdu annemin canı yanardı hiç ses etmezdik şevki kırılmasın özgüveni sarsılmasın diye. Biz hastaneden taburcu olurken bir kaç stajyer hemşire ağlamıştı herkes gelip vedalaştı öptü stajı olmayanlar bile gelmişti dile kolay 2 ay kaldık o hastanede. Çoğuyla hala görüşürüz.
Annem çok şükür iyi acısıyla tatlısıyla çok güzel günler geçirdik.
Benim beyaz bir montum vardı insanlara yardım ederdim beni doktor falan sanıyorlardı değilim diyordum ama her birine ayrı ayrı değilim demekten yorulmuştum bana doktor hanım dedikelrinde efendim diyordum
Sizn bahsettiğiniz bazı hastalar servise göre değişiyor canım.Herkese hakettiği gibi davranmak ucu açık biraz. Bazı hastalarla daha kesin ve emin konuşmak durumundasindir, çünkü bazı hastalar bunu gerektirir. Bu bizim ders kitaplarımızda da yazardı. Ama höt, zöt vs karşındakine köpek muamelesi yapmak ne ama ne olursa olsun kabul edilemez bir şey. Türkiye'de hastanelerde çok yüzgöz olunuyor, profesyonellik çok düşük geliyor bana.
Burada usuluyle yapılır her şey. Geçimsiz ve çevreye rahatsızlık veren kişiler için bile uygulanması gereken protokoller vardır. Kimse kimseye bağırmadan, höt zöt demeden çözeriz sorunu.Sizn bahsettiğiniz bazı hastalar servise göre değişiyor canım.
Biz aseptik te kalıyorduk örneğin anne karnında 5 aykık bebek ölmüş ve suni sancı verilmiş sancının gelmesini bekliyorlar koca servis tabi bir dolu oda ve hasta var personel sayısı yeterli değil 12 saatten fazla çalışıyor hepsi alındıkları ücret ve şartlar malum.
Hemşire diyor ki refakatçıya sancı gelsin doğum başladığında haber verirsiniz onlara sanki öyle denmemiş hasta ara sancılar geldikçe çığlık atıyor refakatçi de ha bire hemşireleri çağırıp bağırıyor hakaret ediyor ilgilenin diye hemşire gidip bakıyor doğum başlamamış ara sancı bunlar diyor refakatçi de illa başında bekle diyor.
Serviste 20 oda var her oda 2 kişilik 40 hastaya 3 hemşire düşüyor.
Bu şartlar altında gerisini siz düşünün.
Hemşireler de yüz göz olmamak için sert davranmak zorunda kalıyor.
Işte cevabı kendin vermişsin zatenBurada usuluyle yapılır her şey. Geçimsiz ve çevreye rahatsızlık veren kişiler için bile uygulanması gereken protokoller vardır. Kimse kimseye bağırmadan, höt zöt demeden çözeriz sorunu.
İşte tamam, ben de en baştan onu dedim zaten. İlk mesajdan itibaren. Burada böyle, orada öyle deyip eleştirdim.Işte cevabı kendin vermişsin zaten
ORASI ve BURASI
Orası ile burası inan çok ama çooook farklı canım.
Orda olduğun için şanslısın burda olduğumuz için de temkinliyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?