Ben kimim?!

Öyle yapacağım artık, böyle bir hasta yakınıyla karşılaşmadığım için ağrıma gitti sanırım.. Yada anne olmadığım için anlayamadım bilmiyorum ..

Benim cocugum 6 aylikdi doktor ve 2 hemsire geldi kan almak icin cocuk hasta cok agliyor diye kolundan alamadilar kafasindan almsya calistilar tabi birimiz vücutunu tutuyor ben kafasini tutuyorum oglum ortaligi yikiyor nasil agliyor nasil agliyor sonunda igneyi kafasina takabildi kan aldi sonra hemaire ye desiki simdi de sen dene (sanki cocugum deneme tahtasi) o hemsire de yeni ise baslamisti herhalde denedi denedi yapamadi igneyi batiriyor tutduramiyor cikariyor bende sinirlendim dedim yapamiyorsun yapma sende öbür aldiginiz yetmedi mi diye kizdim ama senin yasadigini o hemsire ye ve doktora yapsaysdim yeriydi yani cocugumda deneme yaptilar cok sinirlendim su anda hala sinirleniyorum bile az dedigim icin

Benim cocugum 6 aylikdi doktor ve 2 hemsire geldi kan almak icin cocuk hasta cok agliyor diye kolundan alamadilar kafasindan almsya calistilar tabi birimiz vücutunu tutuyor ben kafasini tutuyorum oglum ortaligi yikiyor nasil agliyor nasil agliyor sonunda igneyi kafasina takabildi kan aldi sonra hemaire ye desiki simdi de sen dene (sanki cocugum deneme tahtasi) o hemsire de yeni ise baslamisti herhalde denedi denedi yapamadi igneyi batiriyor tutduramiyor cikariyor bende sinirlendim dedim yapamiyorsun yapma sende öbür aldiginiz yetmedi mi diye kizdim ama senin yasadigini o hemsire ye ve doktora yapsaysdim yeriydi yani cocugumda deneme yaptilar cok sinirlendim su anda hala sinirleniyorum bile az dedigim icin

Ablacım bak seninki zor iştir. Bana doktor al dese hayatta almazdım sen haklısın hadi. Ben naptım yav? Bende eve geldim annem şok oldu kim naptı koluna diye. Bende anne evladıyım bana yapılan doğrumudur.. :KK12:

Kolunuzu siktigi icin sikayetci olabilirsiniz.
Bazi insanlar cabuk saldirganlasir.
Benm yegenimide bir donem hastahanede yatti durumuda ciddiydi refakatci ben kaldim bir gun nobetci dru cagirdim cocuk iyi degil die tmm dio gelmio tekrar gidyorum bi bakin die yine tmm dio gelmio bende saldirabilirdim ck sibirlendim ama saldirmadim;)cocugu alir acile inerim nobetci dr ilgilenmiyo derim dedim hemen geldiEn Büyük TÜRKİYE

Ablacım bak seninki zor iştir. Bana doktor al dese hayatta almazdım sen haklısın hadi. Ben naptım yav? Bende eve geldim annem şok oldu kim naptı koluna diye. Bende anne evladıyım bana yapılan doğrumudur.. :KK12:
Evet hakki yok tabi elin cocugun canini yakmaya annenin bile kiyamadi tene ete dokunup sıkmaya asla hakki yok sonucta cocugun iyiligi icin yaptin. Aman bosver üzülme degmiyor gercekten

Evet hakki yok tabi elin cocugun canini yakmaya annenin bile kiyamadi tene ete dokunup sıkmaya asla hakki yok sonucta cocugun iyiligi icin yaptin. Aman bosver üzülme degmiyor gercekten

Şunuda belirteyim ben hemşire veya ATT değilim. Direk Ortopedik Protez ve Ortez öğrencisiyim işi gücüm kemiklerle benim. Dediğim gibi bana iyi ders oldu.. Yorumlarınız için çok teşekkürler içimi rahatlattınız .. :KK5:

Kadının saygısızlığına, terbiyesizliğine "annelikten" diyemeyeceğim valla.
Ben de anneyim, Allah esirgesin herkesin evladını, fakat işini yapmaya çalışan bir sağlıkçıyı o şekilde rencide etmek, azarlamak annelikten değil edepsizlikten kaynaklıdır ancak.
Üzülmeyin, ne yapalım sayısı arttı ne yazıkki bu saygısızların...

Şunuda belirteyim ben hemşire veya ATT değilim. Direk Ortopedik Protez ve Ortez öğrencisiyim işi gücüm kemiklerle benim. Dediğim gibi bana iyi ders oldu.. Yorumlarınız için çok teşekkürler içimi rahatlattınız .. :KK5:
Umarim bidaha olmazda olursa sende cemkir:KK11:
Guvenligi filan cagir kime vuruomus gorsun:63:

Kadının saygısızlığına, terbiyesizliğine "annelikten" diyemeyeceğim valla.
Ben de anneyim, Allah esirgesin herkesin evladını, fakat işini yapmaya çalışan bir sağlıkçıyı o şekilde rencide etmek, azarlamak annelikten değil edepsizlikten kaynaklıdır ancak.
Üzülmeyin, ne yapalım sayısı arttı ne yazıkki bu saygısızların...

Umarım çocuğuna birşey olmamıştır. Yine anneliktendir deyip geçeceğim.. İnşallah gerçek hayatında da öyle biri değildir..

Umarim bidaha olmazda olursa sende cemkir:KK11:
Guvenligi filan cagir kime vuruomus gorsun:63:

Umarım öyle olur ..:dua: Hastaneki herkes şok oldu zaten, çıkana kadar dalga geçtiler benimle kapıya dokunuyorum aman dokunma ne anlarsın:KK20: diye bir sürü dalga geçti aramızda :KK70:

Benimde problemim hastalarla değil diğer hemşirelerleydi. Hastalar olsa aman bidaha mı görecem derim ki öyle de yaptım psikolojilerine verip geçtim. Basit bi tansiyonu bile sen alamazsın diyen vardı. stajyersen cahilin tekisin sanıyolar. zaten işi öğrenenlerde gökten zembille iniyordu. kim biliyor stajyer olmayanların geçmişlerinde nasıl ve ne şekilde öğrendiklerini, kim biliyor hangi hastaya ne yaptığını? işte düz mantık. canını sıkma. ama cevabını da usulünce ver bundan sonra.

Benimde problemim hastalarla değil diğer hemşirelerleydi. Hastalar olsa aman bidaha mı görecem derim ki öyle de yaptım psikolojilerine verip geçtim. Basit bi tansiyonu bile sen alamazsın diyen vardı. stajyersen cahilin tekisin sanıyolar. zaten işi öğrenenlerde gökten zembille iniyordu. kim biliyor stajyer olmayanların geçmişlerinde nasıl ve ne şekilde öğrendiklerini, kim biliyor hangi hastaya ne yaptığını? işte düz mantık. canını sıkma. ama cevabını da usulünce ver bundan sonra.

Sağlıkçı olmak böyle birşey sanırım :oha: Son senem kaldı çok merak ediyorum normal çalışmaya başladığım da tepkiler nasıl olacak :D

Kadının yaptığı hoş değil, şikayet edebilirsiniz.
Kırık ciddi bir tramvadır, karşınızda 2 yaşında bir bebek varsa , doktor bile olsanız muhattabınız annedir.
Olay ne , yaralanma ne, ne zaman oldu gibi bilgileri hasta yakınınından almalıydınız.
Ki en basit ilk yardım bilgisi bile bunu gerektirir.
Orada anneyi veya hasta yakınını yok sayarak, konuşmayı bile bilmeyen bir bebeğe müdahale etmemeliydiniz bence.

Sağlıkçı olmak böyle birşey sanırım :oha: Son senem kaldı çok merak ediyorum normal çalışmaya başladığım da tepkiler nasıl olacak :KK70:
Herşeyi takarsak 30 yaşında 40 gibi dururuz herhalde. Dualarıyla sevindiren hastalar olacağı gibi boşuna mı okudum dedirtecek hastada çok. düşün basit bir tansiyonu gidip başhemşireye stajyerler tansiyonumu alamaz vermem demiş :D bende yalvarcaktım nolur çok ihtiyacım var tansiyonuna :D daha sonra o hastayla ilgilenmedim. etik mi? belki değil ama bunu o talep etti. çokta tın :)

Kadının yaptığı hoş değil, şikayet edebilirsiniz.
Kırık ciddi bir tramvadır, karşınızda 2 yaşında bir bebek varsa , doktor bile olsanız muhattabınız annedir.
Olay ne , yaralanma ne, ne zaman oldu gibi bilgileri hasta yakınınından almalıydınız.
Ki en basit ilk yardım bilgisi bile bunu gerektirir.
Orada anneyi veya hasta yakınını yok sayarak, konuşmayı bile bilmeyen bir bebeğe müdahale etmemeliydiniz bence.

Kırık olduğunu bilmiyoruz ki geldi hoşgeldiniz muhabetinden sonra biz çocuğa balon falan verdik çocuk baya sakinleşti bu sırada doktoruda aradık. Kadın anlatıyordu nasıl olduğunu tek ben değildim. Bunu bana normal bir dille anlatmadığı için kızıyorum ben. Yoksa tepkisi normal olabilir ona dediğim bişey yok..

Konuyu çok duygusala bağlamışlar. Çocuğun kolunu çekip kıracak değilsiniz ya bakmak istemişsiniz öyle tepki vermesi ne kadar saçma. Hastaneye getirmiş yardım bekliyeceğine saldırmış kadın.

Herşeyi takarsak 30 yaşında 40 gibi dururuz herhalde. Dualarıyla sevindiren hastalar olacağı gibi boşuna mı okudum dedirtecek hastada çok. düşün basit bir tansiyonu gidip başhemşireye stajyerler tansiyonumu alamaz vermem demiş :KK70: bende yalvarcaktım nolur çok ihtiyacım var tansiyonuna :KK70: daha sonra o hastayla ilgilenmedim. etik mi? belki değil ama bunu o talep etti. çokta tın :)

Dimi dimi.. Ben daha çok cerrahi kısımdayım ortopedide. Biz her hasta ameliyata girdiğinde arkasından dua eden insanlarız yav.. Evet bazı insanlar var ne güzel dualar ediyor :) Bazılarıda var Canım kırılma ama daha yetkili biri varmı diye soranlar sor abi güzelce sor kol tutup sıkmak cok kolay ama işte ...

Konuyu çok duygusala bağlamışlar. Çocuğun kolunu çekip kıracak değilsiniz ya bakmak istemişsiniz öyle tepki vermesi ne kadar saçma. Hastaneye getirmiş yardım bekliyeceğine saldırmış kadın.

Hayır tabiki çocuğunu korumasına birşey demiyorum benimde 2 yaşında yeğenim var ona birşey olsa bende çok üzülürüm. Ama gidip stajyerlerin üzerine atlamam. Daha yetkili birinin bakmasını isterim ki biz bayanın yanında aradık zaten doktoru geliyordu..

Kırık olduğunu bilmiyoruz ki geldi hoşgeldiniz muhabetinden sonra biz çocuğa balon falan verdik çocuk baya sakinleşti bu sırada doktoruda aradık. Kadın anlatıyordu nasıl olduğunu tek ben değildim. Bunu bana normal bir dille anlatmadığı için kızıyorum ben. Yoksa tepkisi normal olabilir ona dediğim bişey yok..
Tamam işte bak kendin söylüyorsun , kırık olduğunu bilmiyoruz diye.
Bilmediğin bir şeye müdahale edemezsin, çocuğa balon vereceğinize , anneyi muhattap alıp kazayla ilgili sağlıklı bilgi toplamak daha mantıklı değil mi?
İlk yardımın temel kuralı nedir sen daha iyi bilirsin, faydan olmayacaksa zarar da verme!

Çok yüzeysel bakmamak lazım aslında. Çocuklar doktor hemşire gördüğünde bile ağlıyorlar. Kaldı ki bu arkadaşımızın kolunu çekiştirip bakacak hali yok. o çocuk hastaneye nasıl geldi mesela? doğru bir yöntemle sarsmadan getirildi mi? anne belki bilmeden de zarar verdi o çocuğa? bu arkadaşın yapmak istediği basit bir palpasyon sadece. Anneleri de anlıyoruz ama bu kadar ortalığı ayaklandırmasalar sağlıkçıların işide çok kolaylaşacak.

Tamam işte bak kendin söylüyorsun , kırık olduğunu bilmiyoruz diye.
Bilmediğin bir şeye müdahale edemezsin, çocuğa balon vereceğinize , anneyi muhattap alıp kazayla ilgili sağlıklı bilgi toplamak daha mantıklı değil mi?
İlk yardımın temel kuralı nedir sen daha iyi bilirsin, faydan olmayacaksa zarar da verme!

Anlatamıyorum sanırım. Ben görmeden annenin anlattığı bilgiyle nereye varabilirim??? Bi göreyim değilmi. Ayrıca benim sorduğum konu benim müdahalem hakkında ne düşünüyorsunuz değil. Dikkat ettiyseniz ben hanımefendiye bana hakaret ettiği için kızıyorum. Neyse yorumlarınız için sağolun herkesin kendi düşüncesi..

Back
X