Ben kimim?!

darp raporu alsaydın :)
ciddiyim

Çok ciddiyim yüzünü bile görmek istemiyorum, şuan final hastasındayım onunla uğraşacak gram vaktim yok. Tek dileğim gerçek hayatta öyle birisi olmaması, o çok koruduğu çocuğununda kolunu kaç kere sıkıyordur Allah bik
olayı bu şekilde bağlamanız çok saçma. ben o kadının yerinde olsam kolunuzu sıkmazdım ama sizi sert bir dille uyarabilirdim. bu çocuğumada aynı dili kullanacağım anlamına gelmezki.

bu olay size ders olsun.yerinizi bilirsiniz. öncelik herzaman doktorların.

Ben kıt bir insan degilim, sert bir dile bile gerek yoktur. Ben onu suan darp raporu ile sikayette bile bulunabilirim, kolumda o derece bir morluk var. Kimse kusura bakmasin bende bir anne cocuguyum madem oyle benim annemde gitsin o kadini hirpalasin oluemu boyle? Ben yerimi biliyorum merak etmeyin, alcilama isini biz yapiyoruz atelleme isini biz yapiyoruz ee ne olacakti doktor geleceke film cekecek evet kirik alci yapalim diyecek ve is bize donecek. Ben hemsire degilim, direk Ortopedi okuyorum ben yerimi cook guzel biliyorum. Yinede tesekkurler.

bosver takma kafana ben hastanede tippi sekreter olarak calistim neler yasadim neler ne hakaretler isitin. yasinda kucuk heralde disini sana gecirecegini anladi o yuzden senden sinirini cikardi. genelde ya stajerlerden sinirini cikarirlar ya sekreterlerden BIDE DIKKATIMI CEKTI ORDA KIMSE SAVUNMADIMI SENI ya Doktor veya hemşirelerin sağlık personelimize böyle davranamazsınız demeleri lazımdi

He birde bunu anlamayanlar var, saglikcilari kendi esirleri saniyorlar. Doktor demis zaten bizim personellerimizi bu sekilde kimse azarlayamaz diye. Umarim oda bunu guzelce anlamistir, cunku her zaman benim kadar yumusak personele denk gelmeyecektir. Bana super ders oldu bu soyleyecek baska hicbirsey yok ne diyeyim ..

Çok ciddiyim yüzünü bile görmek istemiyorum, şuan final hastasındayım onunla uğraşacak gram vaktim yok. Tek dileğim gerçek hayatta öyle birisi olmaması, o çok koruduğu çocuğununda kolunu kaç kere sıkıyordur Allah bik

Ben kıt bir insan degilim, sert bir dile bile gerek yoktur. Ben onu suan darp raporu ile sikayette bile bulunabilirim, kolumda o derece bir morluk var. Kimse kusura bakmasin bende bir anne cocuguyum madem oyle benim annemde gitsin o kadini hirpalasin oluemu boyle? Ben yerimi biliyorum merak etmeyin, alcilama isini biz yapiyoruz atelleme isini biz yapiyoruz ee ne olacakti doktor geleceke film cekecek evet kirik alci yapalim diyecek ve is bize donecek. Ben hemsire degilim, direk Ortopedi okuyorum ben yerimi cook guzel biliyorum. Yinede tesekkurler.

herseyden once algiladigim bir nokta var deginmeden edemiycem, genel olarak (hepimizde yani) kendimizi ifade edememe sorunu var.
burda bile kac sayfa gecti simdi senin ortopedi okudugunu ve ileriki durumlarda cocoukla senin ilgilenecegini ogrendik.
orada da eger, hanimefendi ben ortopedi teknisyeniyim, cocogun kolunda cikikmi var kirikmi var bakmam gerekiyor, sadece bakacagim, deseydiniz kadinda sizi darp etmezdi diye umuyorum. ki yinede ederdi belkide belli olmaz, cunku herkese doktor gelsin baksin isteriz malum.
acilde isler nasil yuruyor bilmiyorum ama oncelikle her isten sorumlu kisinin hastaya iki kelam edip oyle isine baslamasini ve gercekten 0 bilgi sahibi insana anlatir gibi anlatmasini tercih ederim.

bende bu kismi anlamadim?
arkadas intornse eger zaten cogu zmn acilde bir doktor ve onlar oluyor ve hastalara tabiki mudehale edecekler,
yok baska biseyse orasini bilemiycem?

Evet ablacim ben direk Ortopedi teknikeriyim, bulundugumuz ortamda ortopedi servisiydi. 1 tane Ortopedi ve travmataloji doktoru ve 4 stajyerdik.

herseyden once algiladigim bir nokta var deginmeden edemiycem, genel olarak (hepimizde yani) kendimizi ifade edememe sorunu var.
burda bile kac sayfa gecti simdi senin ortopedi okudugunu ve ileriki durumlarda cocoukla senin ilgilenecegini ogrendik.
orada da eger, hanimefendi ben ortopedi teknisyeniyim, cocogun kolunda cikikmi var kirikmi var bakmam gerekiyor, sadece bakacagim, deseydiniz kadinda sizi darp etmezdi diye umuyorum. ki yinede ederdi belkide belli olmaz, cunku herkese doktor gelsin baksin isteriz malum.
acilde isler nasil yuruyor bilmiyorum ama oncelikle her isten sorumlu kisinin hastaya iki kelam edip oyle isine baslamasini ve gercekten 0 bilgi sahibi insana anlatir gibi anlatmasini tercih ederim.

Yakamda koskoca Ortopedi Teknikeri Burcu altindada stajyer diye yaziyor, uzerimizde uniforma var ve ortopedi servisindeyiz. Beni baska ne sanabilirdi? Bakin benim derdim cocuga dokunamamak degil benim tek derdim bu kadar saldiri ve lafi hakedecek ne yaptim? Nasil bir kin..

Yakamda koskoca Ortopedi Teknikeri Burcu diye yaziyor, uzerimizde uniforma var ve ortopedi servisindeyiz. Beni baska ne sanabilirdi? Bakin benim derdim cocuga dokunamamak degil benim tek derdim bu kadar saldiri ve lafi hakedecek ne yaptim? Nasil bir kin..

haklisin kendince ama ne yazikki orda cocugun kolu kirilmis bir anne var ve senin yakanda ne yazidgini okuyabilecek durumda oldugunu hic sanmiyorum, sanan varsa lutfen beri gelsin.
dedigim gibi herkes istiyoki bana doktor gelsin (beyaz onluk yani). ama isler oyle olmuyor ve olmamali sonuna kadar savunabilirim.
ama cocuga bakmadan once yarim dk bile surmeyecek iki kelam ettinmi onu merak ettim.
kadin kimlidir sorunludur manyaktir hersey olabilir.

haklisin kendince ama ne yazikki orda cocugun kolu kirilmis bir anne var ve senin yakanda ne yazidgini okuyabilecek durumda oldugunu hic sanmiyorum, sanan varsa lutfen beri gelsin.
dedigim gibi herkes istiyoki bana doktor gelsin (beyaz onluk yani). ama isler oyle olmuyor ve olmamali sonuna kadar savunabilirim.
ama cocuga bakmadan once yarim dk bile surmeyecek iki kelam ettinmi onu merak ettim.
kadin kimlidir sorunludur manyaktir hersey olabilir.

Hastanedekilerle konustum, cocugun kolu kirik degilmis burkulmaymis. Cunku cocukla ugrastigimiz zaman cocuk sakinlesmeye basladi. Neyse sevindim kirik olmadigina Rabbim korusun tum cocujlari. Olan bana ve psikolojime oldu. Ben zaten geldikleri zaman doktoru aramalarini cok normal goruyorum biz tsbiki doktorlar gibi okumuyoruz onlar gibi bilgi sahibi olmuyoruz. Ama bende stajyer hirpalama isini asla kabul edemeyecegim, alttan alamayacagim ..

amann arkadaşım takılma.. develer hendekten atladılar 17 sayfada ... cahiller hala aynı yerde :KK4:

Hastanedekilerle konustum, cocugun kolu kirik degilmis burkulmaymis. Cunku cocukla ugrastigimiz zaman cocuk sakinlesmeye basladi. Neyse sevindim kirik olmadigina Rabbim korusun tum cocujlari. Olan bana ve psikolojime oldu. Ben zaten geldikleri zaman doktoru aramalarini cok normal goruyorum biz tsbiki doktorlar gibi okumuyoruz onlar gibi bilgi sahibi olmuyoruz. Ama bende stajyer hirpalama isini asla kabul edemeyecegim, alttan alamayacagim ..

sana su kadar daha soyliyim cnm,
yurtdisinda yasiyorum ve cocuk sahibiyim, hem kendim icin hem cocouk icin defalarca hastaneye gittim geldim.
acil vakalarda hele doktoru gormemiz bayaa (1 saat en azindan) zmn alioyr, kimsede cikip kimseyi darp etmiyor niye gelmedi bu doktor diye terslemek bile aklina gelmiyor.
ilk ilgilenen kisi stajyerde olabilir, neden stajyer geldi demiyoruz.
bunda tabi yasayis sekli alisilmis duzende var ama en onemlisi guler yuz, ve herseyin acik seffaf olmasi. binden izin alamadan cocuga kimse dokunmuyor, en azindan acikca anlatmadan.
sana tavsiyem bu kotu olaya takilma, kadini srounlu bil, kinli bil, unut gitsin.
ama bundan sonra gelen hastaya once gunaydin, merhaba tarzi birsey soyleyip sonrada kendini tanit, yapacagin seyi acikla, eminimki baska bir darp olayi yasamazsin.
gecmis olsun.

sana su kadar daha soyliyim cnm,
yurtdisinda yasiyorum ve cocuk sahibiyim, hem kendim icin hem cocouk icin defalarca hastaneye gittim geldim.
acil vakalarda hele doktoru gormemiz bayaa (1 saat en azindan) zmn alioyr, kimsede cikip kimseyi darp etmiyor niye gelmedi bu doktor diye terslemek bile aklina gelmiyor.
ilk ilgilenen kisi stajyerde olabilir, neden stajyer geldi demiyoruz.
bunda tabi yasayis sekli alisilmis duzende var ama en onemlisi guler yuz, ve herseyin acik seffaf olmasi. binden izin alamadan cocuga kimse dokunmuyor, en azindan acikca anlatmadan.
sana tavsiyem bu kotu olaya takilma, kadini srounlu bil, kinli bil, unut gitsin.
ama bundan sonra gelen hastaya once gunaydin, merhaba tarzi birsey soyleyip sonrada kendini tanit, yapacagin seyi acikla, eminimki baska bir darp olayi yasamazsin.
gecmis olsun.
Tesekkurler..

Bende hemsireyim.henuz boyle seye raslamadim.ama basima gelse cok uzulurum.Gecmis olsun.

Stajyer Hemsire misiniz,intern doktor mu?
Rontgene gidecek hastayi hemsire belirleyemeyecegine gore bence intern doktorsunuz,yani oyle olmalisiniz.
Size yapilan buyuk saygisizlik,anne olmasinin hafifletici bi sebep oldugunu dusunmuyorum,rahatsizligini konusarak belirtmek zorunda.

Stajyer Hemsire misiniz,intern doktor mu?
Rontgene gidecek hastayi hemsire belirleyemeyecegine gore bence intern doktorsunuz,yani oyle olmalisiniz.
Size yapilan buyuk saygisizlik,anne olmasinin hafifletici bi sebep oldugunu dusunmuyorum,rahatsizligini konusarak belirtmek zorunda.

Intern doktor dediginiz tip fakultesi ogrencileridir. Ben ortopedik teknikeriyim.

Her ne olursa olsun görevinizin başındayken size yapılan haklı çıkartılamaz Size yapılan şiddeti kınıyorum geçmiş olsun

benımde basıma oyle bırsey gelse bende sadece doktorun bakmasını ısterım kırık oyle elle oynanıp bakılacak bırsey degıl sen daha ıyı bılırsın
:)
onun sana yaptıgı cok yanlıs tabıkı panık yapmıs korkmus belkıde bılmeden kendısı cocugunun oyle acı cekmesıne sebep bıle olmus olabılır hersey olabılır onu dusunun
ınsanlarla ugrasmak kolay degıl :)
cok gecmıs olsun ınsallah bu ılk ve son olur

benımde basıma oyle bırsey gelse bende sadece doktorun bakmasını ısterım kırık oyle elle oynanıp bakılacak bırsey degıl sen daha ıyı bılırsın
:)
onun sana yaptıgı cok yanlıs tabıkı panık yapmıs korkmus belkıde bılmeden kendısı cocugunun oyle acı cekmesıne sebep bıle olmus olabılır hersey olabılır onu dusunun
ınsanlarla ugrasmak kolay degıl :)
cok gecmıs olsun ınsallah bu ılk ve son olur

Göz ile bi bakmak lazimdir her zaman boyledir tutup asilmak degil ama bakmak lazimdir. Bakin kirik cikmadi burukmuş. Cunku 2 yasindaki cocuk o agriyi ayirt edemez o yuzden kucuk cocuklarda once goz ile bakar doktorlar bile :) Aynen oyle dünyada cok farkli insanlar var malesef..:)

Intern doktor dediginiz tip fakultesi ogrencileridir. Ben ortopedik teknikeriyim.

Tanim icin tesekkurler fakat ben zaten kullandigim kelimelerin anlamlarini bilerek kullaniyorum.
Ortopedi teknisyeni duymustum ama ortopedik teknisyeni hic duymamistim.
Gorev taniminiza gelen hastanin ilk mudahelesini yapmak yoksa gelen hastayla ilk siz muhatap olmayin boylesi hem hasta icin hem de sizin icin en iyisi bence.

Tanim icin tesekkurler fakat ben zaten kullandigim kelimelerin anlamlarini bilerek kullaniyorum.
Ortopedi teknisyeni duymustum ama ortopedik teknisyeni hic duymamistim.
Gorev taniminiza gelen hastanin ilk mudahelesini yapmak yoksa gelen hastayla ilk siz muhatap olmayin boylesi hem hasta icin hem de sizin icin en iyisi bence.

Ben size bilmiyorsunuz diye aciklama yapmadim sadece belirttim cunku ben intern doktorum diye bir kelime kullanmadim. Meslegimin asil ismi Ortopedik Protez ve Ortez bunuda duymussunuzdur o zaman :) Birdakine oyle yapicam zaten yorumunuz icin tesekkurler

Ben öyle ne yetkililer gördüm verdiği ilacı yanındaki kitap açıp ordan bulup veren :) O zaman daha yetkili biriyle görüşmek isteyebilirsiniz bu sizin en doğal hakkınızdır.. :) Umarım karşılaşmazsınız..

Sana yapılanı sen de başkasına yapmaya çalışıyorsun şu lafınla.
O kitap dediğim şey vademecumdur muhtemelen ve ordan ilaç adı gayet bakabilirsin, bütün ilaçların piyasa isimlerini ezberleyecek değiliz, etken maddesini bilir açar ilacın adına bakarsın ordan, anormal değil.

Ayrıca o terbiyesiz kadını şikayet etseydin keşke. Ne olursa olsun sana hakaret edemez ve fiziksel temasta bulunamaz. Be demek morartmak!
Böyle ses çıkarmadıkça kendilerini haklı sanıyorlar.
Deneyimli insan istiyorlar bu personel nasıl deneyim kazanacak o Zaman kimse düşünmüyor.
Arkadaşların da ayrı garipmiş kimse ses çıkarmamış kadına.

Sana yapılanı sen de başkasına yapmaya çalışıyorsun şu lafınla.
O kitap dediğim şey vademecumdur muhtemelen ve ordan ilaç adı gayet bakabilirsin, bütün ilaçların piyasa isimlerini ezberleyecek değiliz, etken maddesini bilir açar ilacın adına bakarsın ordan, anormal değil.

Ayrıca o terbiyesiz kadını şikayet etseydin keşke. Ne olursa olsun sana hakaret edemez ve fiziksel temasta bulunamaz. Be demek morartmak!
Böyle ses çıkarmadıkça kendilerini haklı sanıyorlar.
Deneyimli insan istiyorlar bu personel nasıl deneyim kazanacak o Zaman kimse düşünmüyor.
Arkadaşların da ayrı garipmiş kimse ses çıkarmamış kadına.

Hayir yanlis anladiniz anlatmak istedigimi herkes tecrubeli istiyor fakat her doktor evet bunu kesinlikle biliyor olmayabilir. Herkesin bilgi alabilecegi bir yer vardir. Bunu bana kendi hocam söyledi. Bilmiyorum anlatabildim mi ama.. Ben ilk kez böyle hasta yakiniyla karsilastim şok oldum vallahi..

Back
X