Ben kötü bir anne miyim? Çalışan anneler siz napıyorsunuz?

bende arada dertlenirim çalışan anneyim ne şanssız çocuğum felan diye..anlattığın kadarıyla ilgili bilinçli bir annesin...çocuğun büyüyecek hep bu şekilde olmayacak...benim kızımda o dönemler öyleydi yapışık ikiz gibiydik...dediğin gibi tuvalete gitsem kapıyı yumruklardı anne anne diye..mutfakta iş yaptırmazdı...ama bunlar o dönemlerinde büyüdükçe bağımsızlaşıyorlar eskisi gibi olmuyorlar...için rahat olsun...olması gereken bu çalışmamız da sonuçta çocuğumuz için...

Aslında çalışmanla pek ilgisi yok bence çocuklarda bir dönem anneye aşırı düşkünlük, kaybetme korkusu gibi birşey oluyor ben çalışmayan arkadaşlarımın çocuklarında gözlemledim bunu. Dediğin gibi anne mutfağa bile gitse arkasından kıyameti koparıyorlar.Benim çocuğumdada bir dönem bana karşı umursamazlık vardı gidince hiç yüzüme bakmazdı sonra aşırı bir bağlanma oldu ama şimdi düzeldi. Tabi şimdi büyüdü artık 4 yaşında anlıyor bazı şeyleri.

benimde 18 aylık bir kızım var ve bende çalışıyorum..aynen senin gibi yaşıyorum bende o uyanık olduğu sürece sadece onunla ilgileniyorum ve geride kalan işlerimide o uyuduğunda halladiyorum.. çocuğunuzun davranışı tamamen içinde bulunduğu dönemle ilgili.. 15. ay civarında çocuklarda anneye bağlanma dönemi oluyormuş ve bu zamanda anneden hiç ayrılmak istemiyormuş.. aynı dönemleri bizde yaşadık tamamen yapışık yaşıyoduk ve kucağımdan inmiyordu ama son 15 gündür rahatım demek ki atlattık bu dönemi..
tabii çalışıyo olmamızın çocuklarımızın üstünde etkisi vardır ama eşinin abarttığı gibi bir durum yok merak etme.. sabiha paktuna keskinin bu konularala ilgili kitapları var eşine okutursan onunda içi rahatlar belki..

canım 3 aylık bıraktım kızımı anneme... ınan cok zordu ayrı kalmak ama sen kendını uzme canım. bende senın gıbıyım. eve gelır gelmez kızımla ılgılenırım. zaten butun huysuzlugunu bana yapıyor. eşin abarttmış bıraz ama canım bosver takılma. işten cık ogluna kocaman kocaman sarıl op..
gecenlerde bı semınerde psıkolog soyle demıstı..
"eger annelık kolay olsaydı bu gorev babalara verılırdı dıye..."

ne kadar şanslısın bebişe annesinin yarısı olan teyzesi bakıyor..benim bebek 4 aylık ve eylülde bakıcıya vericem 11 aylıkken tanımadığım birine..sen çok iyi bir annesin bebeğine kalan zamanını ayırıyosun..lütfen böyle düşünme çokta sanslısın teyzesi bakıyor.unutma anneliğe en yakın duygu teyzelikmişşş

bende arada dertlenirim çalışan anneyim ne şanssız çocuğum felan diye..anlattığın kadarıyla ilgili bilinçli bir annesin...çocuğun büyüyecek hep bu şekilde olmayacak...benim kızımda o dönemler öyleydi yapışık ikiz gibiydik...dediğin gibi tuvalete gitsem kapıyı yumruklardı anne anne diye..mutfakta iş yaptırmazdı...ama bunlar o dönemlerinde büyüdükçe bağımsızlaşıyorlar eskisi gibi olmuyorlar...için rahat olsun...olması gereken bu çalışmamız da sonuçta çocuğumuz için...

çok saolun kızlar yaa gerçekten rahatladım
benim gibi bir sürü insan görmekte çok yararlı oldu..
çok zor bir dönem ben bile zor dayanırken oğlişim de haliyle bazı dönemleri böyle zor atlatacak
demekki
gerçekten çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için

merhaba meryem ne is yapiyorsun, maddi durumunuz sen calismazsan nasil olur??? önce bunlari duymak istedim, sen isteyken biraz esinde ilgilenemiyormu?? bende calisan bir anneyim ama cocugum 3 yasina girene kadar calismadim, cocuklar kücükken hep öyle oluyor oglumu 2bucuk yasinda krese yazdirdim günde sadece 2 saat falan ilk basta kadin kucaginda zor tutuyordu cigliklarindan ama öyle öyle 1-2 ay icersinde alisti, ve ben evde olmasamda bir baskasiyla kaliyordu, burda kücük bebekler icinde var böyle bisey cevrende arastir istersen en azindan orda arkadaslariyla uyum saglamayi, paylasmayi ögreniyorlar, kac saat calisiyorsun??

Son düzenleme:
kötü anne degiliz aksine fadakat anneyiz canım onların geleceği için çalışmıyormuyuz.benim eşimn aldığı maaş ikimize yeter ama kzım için daha iyi şeyler yapabilmek için çalışıyorumonu koljlere gönderebilmek daha iyi bir eğitim verebilmek geleceğini iyi yapmak için.
sakın böle düşünme

Hepimiz çocuklarımız için çalışmıyor muyuz??eşinin seni yargılaması çok tuhaf kimse evladını keyfi için bırakıp üç kuruş kazanmaya gitmiyor sonuçta...çok canım sıkıldı..

Benim şu an 10 buçuk aylık ikizlerim var onlar daha 5 aylıklardı ben onları üstelik hiç tanımadığım insanlara bırakmak zorunda kaldım evde bakıcıya güvenemeyeceğim için kreşe gönderdim bu arada kreşten çok çok memnunum ama sen gerçekten çok şanslısınki yavruna teyzesi bakıyormuş.sonuçta canından birisi ve bebeğini sevgisiz bırakmaz..
Bana gelince işe başlamadan öncede çocuklarıma yalnız bakıyordum vebir süre sonra psikolojjim bozuldu baş ağrıları yaşadım çünkü günlerce evden çıkamıyodum maddi sorunlarda tuz biber oldu ve şimdi en azından kafam dağılıyo insan yüzü görüyorum her ne kadar stresli bi iş ortamında çalışsamda......
Ve ben hiç çocuklarıma yetemediğimi düşünmedim..sende sakın öyle düşünme sonuçta sen de yavrun için çalışıyorsun..sevgiler.

merhaba meryem ne is yapiyorsun, maddi durumunuz sen calismazsan nasil olur??? önce bunlari duymak istedim, sen isteyken biraz esinde ilgilenemiyormu?? bende calisan bir anneyim ama cocugum 3 yasina girene kadar calismadim, cocuklar kücükken hep öyle oluyor oglumu 2bucuk yasinda krese yazdirdim günde sadece 2 saat falan ilk basta kadin kucaginda zor tutuyordu cigliklarindan ama öyle öyle 1-2 ay icersinde alisti, ve ben evde olmasamda bir baskasiyla kaliyordu, burda kücük bebekler icinde var böyle bisey cevrende arastir istersen en azindan orda arkadaslariyla uyum saglamayi, paylasmayi ögreniyorlar, kac saat calisiyorsun??

kötü anne degiliz aksine fadakat anneyiz canım onların geleceği için çalışmıyormuyuz.benim eşimn aldığı maaş ikimize yeter ama kzım için daha iyi şeyler yapabilmek için çalışıyorumonu koljlere gönderebilmek daha iyi bir eğitim verebilmek geleceğini iyi yapmak için.
sakın böle düşünme

Hepimiz çocuklarımız için çalışmıyor muyuz??eşinin seni yargılaması çok tuhaf kimse evladını keyfi için bırakıp üç kuruş kazanmaya gitmiyor sonuçta...çok canım sıkıldı..

Benim şu an 10 buçuk aylık ikizlerim var onlar daha 5 aylıklardı ben onları üstelik hiç tanımadığım insanlara bırakmak zorunda kaldım evde bakıcıya güvenemeyeceğim için kreşe gönderdim bu arada kreşten çok çok memnunum ama sen gerçekten çok şanslısınki yavruna teyzesi bakıyormuş.sonuçta canından birisi ve bebeğini sevgisiz bırakmaz..
Bana gelince işe başlamadan öncede çocuklarıma yalnız bakıyordum vebir süre sonra psikolojjim bozuldu baş ağrıları yaşadım çünkü günlerce evden çıkamıyodum maddi sorunlarda tuz biber oldu ve şimdi en azından kafam dağılıyo insan yüzü görüyorum her ne kadar stresli bi iş ortamında çalışsamda......
Ve ben hiç çocuklarıma yetemediğimi düşünmedim..sende sakın öyle düşünme sonuçta sen de yavrun için çalışıyorsun..sevgiler.

canım maddi anlamda sıkıntımız yok ama
ben hayatım boyunca sadece doğumdan sonra 7 ay evde kaldım
yani hep çalıştım..üniversitedeyken bile tatillerde çalıştım
evde bunalıma girerim bunu çok iyi biliyorum
böyle bir psikolojide oğluma sağlıklı davranamam
bunu denedim çünkü
ayrıca hülyaeyüp rumuzlu arakadaşımızında dediği gibi maddi imkanım şuan iyi
ama ileride oğlum büyüyecek bir sürü şeye ihtiyacı olacak
en azından eğitiminin biraz daha iyi olması için
sosyal hayatını kazanabilmesi için ve buna benzer birçok nedenlerden ötürü çalışmak daha iyi
ona hesap açtırdım onun adına para biriktiriyorum buna benzer birçok şeyler var

evet oğluma teyzesinin bakması büyük şans
çok iyi anlaşıyorlar ablam oğlişimi çok seviyor
aklım evde kalmıyor en azından rahatım

Son düzenleme:
Back
X