Ben Kötü Bir Evlatmıyım?

lineum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
417
3
0
Eskişehir
Merhaba Kızlar;

Güne kötü başladım yine. Dün Asli Ceza Mahkemesinden celp geldi. Babam ben üniversitedeyken bir arsa almış, hisselerin bir kısmını benim, bir kısmınıda annemin üzerine yapmıştı. Sonrada söz konusu arsaya mahallemizdeki diğer yer sahiplerinin yaptığı gibi kaçak bir bina yapmış. Neticede bu binayı annem ve ben yapmış olarak görünüyoruz.

Kendimi bildim bileli babamın iş maceralarıyla uğraşırız. Evimize sürekli haciz gelir. Borçlular gelince babam kaçar, biz uğraşırız. Evimizin masraflarını dönem dönem anneannem karşılar vs...

Dedemin vefatıyla maddi bağımsızlığımızı kazanmıştık. Allah razı olsun kendisinden hatrı sayılır bir miras kalmıştı ancak babam bu mirasın tamamını saçma sapan işlerine harcadı. Ne mi oldu? Ahir ömrümüzce varlık içinde yokluk çektik.

Yıllarca çok zor şartlarda okudum. Evimizde huzur yoktu velhasıl. Okulumu bitirdim, işe girdim ve evlendim ama yine rahat edemedim. Bizimkilerin borcu, derdi, tasası bitmedi. Borçların bir kısmını ödemek için eşimden habersiz 6000 tl kredi çektim. Ardından benim kefil olduğum bir borcun ödenmediğini öğrendim ve eşimle bu borcuda ödüyoruz. Bizimkilerin sıkıntıları bitmeyince vakti zamanında benim üzerime olan ancak başkasına devrettiğim dükkanı tüm altınlarım karşılığında satın aldım. Dükkan imara aykırı. Dükkandaki kiracı babamın arkadaşı ve adamı çıkartamıyoruz.

Eşimde malum durumlara vakıf olunca kendi ailesinin tüm bencilliklerini görmezden gelerek aylarda çok üzdü, incitti beni, onada hakkımı helal etmiyorum bir yerde.

Şu anda dükkan meselesi sebebiyle sinirlerim alt üst durumda. Mahkemeye çıkacağım ve hiçbir suçum olmayan bu konuda muhtemelen para cezası ödeyeceğim. Eşimle birde bu sebepten aylarca huzurumuz olmayacak muhtemelen. Üstelik 6 aydan sonraki cezalar onanırsa memuriyetimin düşme durumuda var.

Annemi arıyorum dertleniyorum, sinirleniyorum. Üzülünce oda sinirleniyor bu sefer bağırıp çağırıyorum. Annemi üzünce vicdan azabı çekiyorum. Sinirlerim o kadar bozuk ki. Bazen herşeyi bırakıp kaçıp gidesim geliyor.

Sizce ben kötü bir evlat mıyım?

Elbette kötü bir evlat değilsiniz, malesef ailemizi seçemiyoruz. Onlar da bizi doğurmayı düşünüyorlar ama bakmayı düşünemiyorlar. Evlat küçük yaşta büyük sorumluluklar alıyor, borç ödüyor. Elbette anne baba hakkı ödenmez elimizden ne gelirse yapmamız gerekiyor, ama bizi buna zorlamaya anne baba da olsa hakları yok. Ben de babamın sorumsuzluğundan çok dertliyim, ucunu başını görmeden borca dalar har vurur harman savurur derdini çekmek zavallı anneme ve bana kalır. Bakamayacağın evladın sorumluluğunu almayacaksın, geleceğini düşünmeyeceksen evlat sahibi olma düşüncesindeyim ben.

bu kadar sıkıntı çektikten sonra neden hala babana kefil oluyosun ki? eşin de haksız sayılmaz. bu anlattıklarını eşin yapmış olsaydı sen sakin kalabilir miydin? :50: madem sana zarar veriyor babanla arana mesafe koy ve her istediğini yapma. :45:

Elbette kötü bir evlat değilsiniz, malesef ailemizi seçemiyoruz. Onlar da bizi doğurmayı düşünüyorlar ama bakmayı düşünemiyorlar. Evlat küçük yaşta büyük sorumluluklar alıyor, borç ödüyor. Elbette anne baba hakkı ödenmez elimizden ne gelirse yapmamız gerekiyor, ama bizi buna zorlamaya anne baba da olsa hakları yok. Ben de babamın sorumsuzluğundan çok dertliyim, ucunu başını görmeden borca dalar har vurur harman savurur derdini çekmek zavallı anneme ve bana kalır. Bakamayacağın evladın sorumluluğunu almayacaksın, geleceğini düşünmeyeceksen evlat sahibi olma düşüncesindeyim ben.

Haklısınız, doğru söze ne hacet. Ama annemin sitemlerime üzülmesi kendimi sürekli suçlu hissetmeme neden oluyor. Araftayım ne yapacağımı bilmiyorum...

bu kadar sıkıntı çektikten sonra neden hala babana kefil oluyosun ki? eşin de haksız sayılmaz. bu anlattıklarını eşin yapmış olsaydı sen sakin kalabilir miydin? :50: madem sana zarar veriyor babanla arana mesafe koy ve her istediğini yapma. :45:

Babam çeyizim için bişiler almıştı. Eşyaları teslim almaya gittiğimizde kefil gerektiğini söyledi babam ve yanımızda kayınvalidem vardı mecbur kaldım. Birde ailem tarafından suçlanmaktan bıktım bu nedenle o dönem koyverdim gitti. Çok üzülüyorum biliyor musun? Bazen kimsenin umurunda değilmişim gibi geliyor...

Haklısınız, doğru söze ne hacet. Ama annemin sitemlerime üzülmesi kendimi sürekli suçlu hissetmeme neden oluyor. Araftayım ne yapacağımı bilmiyorum...

Aynı anne baskısı bende de var, azıcık ağzımı açsam terbiyesiz saygısız oluyorum :47:

Hayır kötü bir evlat degilsin aksine çok iyi bir evlatsın ailenin borcunu ödüyorsun,fakat eşine kızma eşinde haklı bir yerde sen kendi ailenin degilde eşinin ailesinin borcu olmuş olsaydı ve onlar yüzünden mahkemelik olmuş olsaydın ne hissederdin o yüzden eşine kızma derim.

Bilmiyorum arkadaşım. Sadece kendimi kötü hissediyorum. Tam evlendim, düzenimi kurdum, artık kendime ait bir hayatım var, babamın biçtiği kalıptan çıkabilirim dediğim anda kendimi bu işlerin içinde buldum.

Annemede kızıyorum. Vakti zamanında kendini düşünmesede evlatlarını düşünmesi gerekmez miydi? Şu anda moralim o kadar bozuk ki. Yarın avukata gideceğim. Bakalım ne diyecek. Hakkımda hayırlısı. Dua edin ne olur...

Kusura bakmada oldukça bencil bir baban varmış
yararından çok zararı dokunmuş eşin kızmakta haklı tam rahat edeceğiniz zamanda borç sıkıntısı çekiyorsunuz para zaten girdiği yerde huzur vermez insana...

Kusura bakmada oldukça bencil bir baban varmış
yararından çok zararı dokunmuş eşin kızmakta haklı tam rahat edeceğiniz zamanda borç sıkıntısı çekiyorsunuz para zaten girdiği yerde huzur vermez insana...

Evet bencil. Ben dükkan konusundaki sıkıntımı anlatıyorum baba çöz bu işi diyorum hala bana destek olun diyor. Ben anlamıyorum yani ne tür bir destek bekliyor hala.

Tek derdi kendi mutluluğu babamın. Kendi istediği gibi yaşasın, benim ve tüm aile bireylerinin geleceği hakkında kararlar alsın ve hiçbirimize sormadan uygulasın. Akla ihtiyacı yokmuşta. Beni bu işlerin içine annem soktu bu kadar. Başka bir ilçedeydiler evlenince ben, geldi 10 dk uzağıma taşındı.

Anneme ne zaman gitsem bir sıkıntı. Para yoktur bir kere. Faturalar ödenmemiştir, gaz yada elektrik kesilmiştir ve de annem isyanlardadır ama evine 3000 tl lik halı alır, bilmem ne kadar kirası olan bir evde oturur. Sonrada yakınıma taşınmak istediğinde ben çekimser kalınca ağzına ne gelirse söyler, birde vicdanıma oynar.

Bıktım artık ailemden. Çok bunaldım çok...

Evet bencil. Ben dükkan konusundaki sıkıntımı anlatıyorum baba çöz bu işi diyorum hala bana destek olun diyor. Ben anlamıyorum yani ne tür bir destek bekliyor hala.

Tek derdi kendi mutluluğu babamın. Kendi istediği gibi yaşasın, benim ve tüm aile bireylerinin geleceği hakkında kararlar alsın ve hiçbirimize sormadan uygulasın. Akla ihtiyacı yokmuşta. Beni bu işlerin içine annem soktu bu kadar. Başka bir ilçedeydiler evlenince ben, geldi 10 dk uzağıma taşındı.

Anneme ne zaman gitsem bir sıkıntı. Para yoktur bir kere. Faturalar ödenmemiştir, gaz yada elektrik kesilmiştir ve de annem isyanlardadır ama evine 3000 tl lik halı alır, bilmem ne kadar kirası olan bir evde oturur. Sonrada yakınıma taşınmak istediğinde ben çekimser kalınca ağzına ne gelirse söyler, birde vicdanıma oynar.

Bıktım artık ailemden. Çok bunaldım çok...

e yazıkki bi aile kurbanıda benim senin baban aynı babam
ama benim babam almazda bakmazda evine birinde alırsa birinde almaz
anca kahvehanede oturu okey falan oynar akşam akadar
yazık annem calışıyor 40 yaşından sonra kardeşlerim zaten büyüdüler liseye gidiyor en küçüğü
hiç bir kardeşim tasvip etmiyorlar bende babama yaptıklarının yanlış olduğunu sölediğimde baba sen karışma git imseye akıl verme
gibi kırıcı itici laflar söledi o kadar kırgınım ki babamı da kaybettim

Back
X