Ben kötü bir insanmiyim?

Nartanesi46

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2017
29
8
6
36
.Arkadaslar ben insanlar tarafindan elestirilmekten cok yoruldum artik. Benim oglum yemeyen ve cok sik hasta olan bir cocuk.Kendi annem cocuk zayif neden bakmiyosun neden yedirmiyosun der. Halbuki o benim cnm ben istermiyim sabaha kadar basinda ben bekliyorum .esim asgari ucret alir maasindan sadece cocugun masraflari dahil 500,600 harcarim neden bu kadar harciyosun diye basimin etini yer cocuk hasta desem etmeseydin der kayinvalidem elin gelini sole elin gelini bole der devamli laf vurur. Sonrada benim akrabam x varya oda senin laf soyleyince hic seslenmez diyor. Ya saygi ne zamandan beri saflik oldu. O kadar cok elestiriyorlar ki artik ben kotu bi insanmiyim bu kadar cabaliyorum neden hicbir ise yaramiyor diye dusunmeye basladim insanlarla ugrasmaktan artik yasama istegim bitti .esim cocugu neden goturuyosun diye kavga eder evde bak der ailem tam tersini soyler hakaret eder ben kimseye karismiyorum insanlar bana yardimci olmak yerine hayatimi zorlastiriyorlar oglum olmasa basimi alip gitmistim coktan...

Çok takılma canım ya hep bişey diyen var. Bir söz okumuştum.

Bir tek akla nazar değmezmiş çünkü kimse kimsenin aklını begenmezmis.

Bizimkisi de o hesap bazıları çok konuşur boş konuşur salla

Merhaba
Bazen bu durumu bende yaşıyorum ve size şunu söylemek istiyorum ki siz yaptığınızdan eminseniz kimseyi tınlamayın! Iyi niyetli tavsiyeler ok ama gerisini görmeyin duymayin lutfen.

Çok üstünüze geldiklerinde mesafe alın, sohbet etmeye can atıyormus gibi durmayın.
Birsey sorulunca kisa ve net cevap verin. Yorum yapilirsa bilmem senin dusuncen diyip gecistirin yani asla aciklama yapmayin.
Ona buna aciklama yapmak cok yorucu kendimden biliyorum.
Ve sunuda ögrendim ki harcamayan kadin maalesef pek ciddiye alinmiyor hatta tabiri caize kiymetli olmuyor. Ihtiyacsa begendiyseniz alin sonucta parasiz olmuyor.
Kv gelince ayni davranin. Dedigim gibi ayni seyleri bende yasadim birakin konussun siz geru cekilin ve emin olun ki degisimi fark edeceksiniz.

Siz kötu degilsiniz ama insanlar bazen gerekli gereksiz yorum yapabiliyor hatta bizim o an ki duruşmuzu görünce"aaa dur suna bi ders verim kendisine gelsin bugun hic iyi gormedim" diye duşünuyorlar.

Evet haklisin ama insanin zoruna gidiyor. Hakli oldugum halde derdimi anlatamiyorum. Herkez hakli bir ben haksizim ama hersey lafta su kizin elinden tutalim bir gece uyku uyusun diyen yok sikayet etmiyorum ama sonra neden bakimsizsin gozlerin sis diyorlar bu kiz 1 haftadir uyumadi diyen yok

Hepsine cevabjni ver kocanada tabii.. kimse cigneyemesin seni.. o zmn kiramaz kimse kolay kolay

Merhaba
Bazen bu durumu bende yaşıyorum ve size şunu söylemek istiyorum ki siz yaptığınızdan eminseniz kimseyi tınlamayın! Iyi niyetli tavsiyeler ok ama gerisini görmeyin duymayin lutfen.

Çok üstünüze geldiklerinde mesafe alın, sohbet etmeye can atıyormus gibi durmayın.
Birsey sorulunca kisa ve net cevap verin. Yorum yapilirsa bilmem senin dusuncen diyip gecistirin yani asla aciklama yapmayin.
Ona buna aciklama yapmak cok yorucu kendimden biliyorum.
Ve sunuda ögrendim ki harcamayan kadin maalesef pek ciddiye alinmiyor hatta tabiri caize kiymetli olmuyor. Ihtiyacsa begendiyseniz alin sonucta parasiz olmuyor.
Kv gelince ayni davranin. Dedigim gibi ayni seyleri bende yasadim birakin konussun siz geru cekilin ve emin olun ki degisimi fark edeceksiniz.

Siz kötu degilsiniz ama insanlar bazen gerekli gereksiz yorum yapabiliyor hatta bizim o an ki duruşmuzu görünce"aaa dur suna bi ders verim kendisine gelsin bugun hic iyi gormedim" diye duşünuyorlar.
Hepsine cevabjni ver kocanada tabii.. kimse cigneyemesin seni.. o zmn kiramaz kimse kolay kolay
Ablam herseyi zorla aldirir kredi cektirir odemez azarlar anne ona neden hicbisey demiyosun deyince napim kavgami ciksin diyor esime azicik cikissam isine gelirse der cikar isin icinden diger insanlari saymiyorum bile

sen kendinden emin ol gerisi fasa fiso. zaten miy miy oldun mu sürekli ezicek yer ararlar. ondan bi kere kükredin mi herkeze yerini göster, yaranmays calisma. insan bir kere yasiyor. kocan parayla gecinemiyormusun diyor. ver parayi o halletsin herseyi ozaman görsün bakalim nasil oluyormus.

Ben yerinde olsam herkese çatir çatir cevaplarini verirdim ki kendi hayatimda ole yapiyorum. Insanlar nankordur. Iyilikten anlamazlar. Her eleştirene şak diye yapiştr lafi bakiyim bi daha soyluyebilecekler mi.

Zaten sorunun cevabi konunun icinde.
Kotu insan degilsiniz.
Cevap vermediginiz icin herkes tepenize binmis.
Ablanizin yaptiklarina karsilik annenizin verdigi "ne yapayim kavga mi ciksin" cevabinda acikca ortada hersey.
Esinizin de begenmiyorsan git tavri...

''Daha iyisini sen yap.''
Nokta gibi kullan bu cümleyi.
Yaş, konum bakmadan herkese..
Bak nasıl bitiyor hepsi.

Ben yerinde olsam herkese çatir çatir cevaplarini verirdim ki kendi hayatimda ole yapiyorum. Insanlar nankordur. Iyilikten anlamazlar. Her eleştirene şak diye yapiştr lafi bakiyim bi daha soyluyebilecekler mi.

Ben cevremdekilerden vazgecemiyorum ama nedense onlar azicik cikisinca benden vazgeciyorlar.

''Daha iyisini sen yap.''
Nokta gibi kullan bu cümleyi.
Yaş, konum bakmadan herkese..
Bak nasıl bitiyor hepsi.
Meselede orda bitmiyorki esim ben yapacaksam sana ne gerek var isine gelirse diyen bi insan zaten kayin valideme oyle birsey soylesem ustune 10 katar cocuklarini ustume salar. Anneme zaten diyemem cunku el oglu arkanda ailen oldugunu bilmezse daha zalim oluyor

Meselede orda bitmiyorki esim ben yapacaksam sana ne gerek var isine gelirse diyen bi insan zaten kayin valideme oyle birsey soylesem ustune 10 katar cocuklarini ustume salar. Anneme zaten diyemem cunku el oglu arkanda ailen oldugunu bilmezse daha zalim oluyor

Eee bu devran böyle mi gitsin o zaman?

Sen değişmezsen hiç bir şey değişmeyecek.
Mutsuzsun, onların keyfi yerinde olacağına mutsuz et.
Kavga çıksın, ortalık karışsın ama onların da keyfi olmasın.

Sen sustukça ohoooooo...

Biraz cevap vermeye alışman lazım. Herkes lafını söylesin sen sus. Olacak şey mi?
Sessiz buldukça insanın üstüne geliyorlar iyice.
Bir söz var ya biraz ergen sözü gibi ama HP sevmişimdir "akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine biraz deli ol dünya senin kahrını çeksin" çok aklı başında olmak da iyi değil işte. Koyver gitsin biraz da onlar senin kahrını çeksin

Hepsinin cevaplarını verin susmayin sustukca cogalarak devam edecek cunku. K.validenizede yapın saygisizlik hakediyor demekki. Mesafeli olun bir süre. Benim de k.pederim ayniydi mesafemi koydum her lafinin cevabini vermeye basladim simdi agzini bile acamiyor:KK49:

.Arkadaslar ben insanlar tarafindan elestirilmekten cok yoruldum artik. Benim oglum yemeyen ve cok sik hasta olan bir cocuk.Kendi annem cocuk zayif neden bakmiyosun neden yedirmiyosun der. Halbuki o benim cnm ben istermiyim sabaha kadar basinda ben bekliyorum .esim asgari ucret alir maasindan sadece cocugun masraflari dahil 500,600 harcarim neden bu kadar harciyosun diye basimin etini yer cocuk hasta desem etmeseydin der kayinvalidem elin gelini sole elin gelini bole der devamli laf vurur. Sonrada benim akrabam x varya oda senin laf soyleyince hic seslenmez diyor. Ya saygi ne zamandan beri saflik oldu. O kadar cok elestiriyorlar ki artik ben kotu bi insanmiyim bu kadar cabaliyorum neden hicbir ise yaramiyor diye dusunmeye basladim insanlarla ugrasmaktan artik yasama istegim bitti .esim cocugu neden goturuyosun diye kavga eder evde bak der ailem tam tersini soyler hakaret eder ben kimseye karismiyorum insanlar bana yardimci olmak yerine hayatimi zorlastiriyorlar oglum olmasa basimi alip gitmistim coktan...

Bence bu kadarına izin vermemelisin. Çocuğunu bile bile aç bırakacak hasta edecek halin yok sonuçta.
Saygı duyulacak insan var duyulmayacak insan var. Sana saygı duymayana neden saygı duymaya uğraşıyorsun?

Back
X