Ben kötü gelin miyim ya da yanlış mı yapıyorum?

xozlemmurat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
176
218
33
Merhabalar...
Nasıl başlasam bilmiyorum.Arkadaşlar ben altı aylık evliyim.haftada on günde bir eşimin ailesini ararım hal hatır sorar kapatırım.eşime sürekli bize niye uzak soğuk davranıyor,hiç davet etmiyor diyorlarmış.eşim bunun sebebini sordu bende aileme karşıda aynı ben böyleyim diyorum ama yeterli gelmiyor.biz ondan ev araba para pul istemiyoruz sadece sevgi istiyoruz varsa bi yanlışımız bilelim diyorlarmış.yaklaşık bir ay önce geldiler iki hafta kaldılar.o zaman da ben davet etmediğim için gelmeyecdklermiş eşim o ailesine de öyle demiş ısrar etmiş öyle gelmişler.
Ocakta oraya gittik kv dem bi komşudan bahsediyor.kışları iki ay filan gelebilirsiniz dedi de bende onlar yeni evli biz rahatsız etmiyoruz dedim dedi bana.bende tabi gelip gideceğiz ama o niye karışıyor dedim.
Eşim onlar sadece sevgi bekliyor diyor.eşimle aramızda sorun yok ama onlar eşime bişeyler dedikçe o da bana biz aileyiz sorun ne deyince tıkanıyorum.konuşacak birşey bulamıyorum,ben herkese böyleyim deyip kalıyorum.ve haliyle ben kendimi suçlu hissediyorum.ona bişey deme tartışmayın bizim yüzümüzden diyorlarmış.ne yapacağım nasıl davranacağım bilemez haldeyim.tek bildiğim çok sık görüşmek istemediğim.daha nişanlıyken geliriz gideriz çocuğuna bakarız gibi şeyler duyduğum için belkide.uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen.beni kızları gibi seviyorlarmış falan filan..bu durumda ben kendimi sıkışmış hissediyorum.eşimde bana bişey demesede anlayamıyor beni o benimkileri arıyor sık sık.ben aramasan da ben bişey demem diyorum o ben ararım diyor.arasada benim ailem suyunu çıkarmaz ama.ne yapsam bilmiyorum .aramayan sormayan davet etmeyen bir gelinim ben ve onların istediği sevgi sadece

Ailesi hem eşinize söyleyip hemde birşey deme mi diyor? Peki bu kadar iyilerse neden sizi olduğunuz gibi kabullenemiyorlar maaile?
Herkes mıç mıç olacak diye bir kaide mi var. Kimi mesafeli olur,saygıda kusur etmez bunu kabul etmek çok zor olmamalı.
Yerinizde olsam taviz vermem. Beni böyle kabul etsinler der geçerim. İstedikleri sevgiyse kendileri ona göre davransın,sizi çekiştirip çekiştirip"aman oğlum birşey deme"demek iyi niyetli,sevgi dolu bir davranış biçimi değil,üzgünüm.
Ayrıca sizin aileniz neden sevgi ,davet beklemiyor. Hatta siz eşinize aramasanda sorun etmem demişken.

Mesafe candır.

Acayip gicigim kişi oğlanın evinde geçiren tiplere

Bu kocalara da ama onlar yaşlı bı aileyiz lafları yüzünden gicigim

Yasliysa benim annem babam da yaşlı oturur yanlarında onları mutlu ederdim.

Benim eşimin babası da böyledir,80 yaşında hiç haber vermeden Cat kapı gelir,eyvallah ama bir ara değil mı evde miyim ben. Diyelim yüzün düştü eşimi tek bulduğu anda * in suratı asık ben gideyim der. Al işte eşimi dolduruyor. Seninkiler de böyle.Çalışmıyorsa ise bir bence. Yoksa hep bu beklenti olacak senden

Kaç saatlik yoldan geliyorlar ki geldikleri zaman 2 hafta kalıyorlar?

1 ay önce gelip 2 hafta kalmışlar daha ne daveti bekliyorlar? Onlar sanırım bu gelip gitmeleri sıklaştırıp sonra temelli sizin yanınızda kalmayı düşünüyor.

Genelde rahat geliyor kayınvalidelere. Doğalgazlı ev, hizmet eden gelin olunca ben de biblo gibi oturup el işimi yaparım diye düşünüyorlar herhalde.

Eğer sizin için sorun olmayacaksa bir süre daha sık arayın bakalım, o zaman da eşinizi arayıp birşey diyecekler mi?

Onlar beni kızları gibi seviyorlarmış da ondan bekliyorlarmış.evet hem deyip hemde tartışmayın sakın birşey deme diyorlar.benim ailem eşim aramıyorsa bana sorar iyi misiniz iyiyiz illa arasın davet etsin demez.

Reactions: KV_
Onlar sevgiyi misafirlik ile mi ölçüyormuş.

Siz saygıda kusur etmeyin, arayın sorun, bazen davet edin ama koruduğunuz mesafeyi de aştırmayın.
Çok iyiniyetli olsalar oğullarına sürekli veryansın etmezler zaten.

Ayrıca bir gelişte 2 hafta kalıyorlarsa ben de olsam davet etmem :)
Ne yani nerde yaşıyorlar da gelmişken 2 hafta kalıyorlar.
Zaten 6 aylık evlilik, ya ne olacağğdı.

Siz aynen devam edin, iyi davranın. Sizde kusur bulamasınlar

5 saatlik yol geldikleri.4 aylık evliyken gelip iki hafta kaldılar ve ben davet etmemişim hiç.ve yanlarında bi akraba daha vardı

Mesafenin gözünü seveyim.
Ben de mıc mıc ilişkilerden hoşlanmam ve bazı sebeblerden ötürü de yakın degilim kendilerine .
Onlar da bu durumdan şikayetçi degiller zaten.
Hem ogullarına seni şikayet edip hem de bir şey deme sakın demeleri ayrı komik çocuk mu kandırıyorlar ?

aynen böyle devam edin yeni evli çifte 2 hafta kalmaya gelecek kadar rahatlar

ayrıca çok da iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum
eşiniz size söyleyeceklerini bile bile eşine birşey söyleme aranız bozulmasın diyen insan iç pazarlıklıdır bana göre

gerçekten iyiliğinizi düşünseler eşinize dert yanıp da ortalığı karıştırma girişiminde bulunmazlar

ara bozan gibi olmamak için herhal..eşim inanmış gibi.onlar deme bak dedide ben seninle konuşmak istedim sebebi dedi.

Nee?! İki ay gelip kalmak mı?? Bunlar kendilerine yol yapıyorlar. Bence mesafeyi biraz daha arttır. Yoksa yakında gelip aylarca kalırlar.
Bir de eşine sor bakalım seni kendisine niye şikayet ediyorlarmış. Aranızda bu yüzden tatsızlık olabileceğini düşünemiyorlar mıymış. Hatta kendilerine bile bu şekilde sorabilirsin. "Bana bulaşmayın" mesajı vermiş olursun.

hiç bir kv nin kızı gibi sevdiğini düşünmüyorum gelinini
valla senin ki en iyisi
eşinde bir müddet sonra alışır bu haline
bende senin gibiyim konuşmam pek kimseyle
Eşimde benim ailemi bile benden sık arar
Bence kasma kendini
madem aileyiz onlar beni böyle kabul etsinler dersin

Sen kötü gelinsen ben korkunç gelinim:) ama eşim benim nasıl birisi olduğumu çok iyi bildiği için yapamayacağım şeylerin beklentisine girmiyor. Aramam sormam içimden gelmiyor. Niye aramiyosun, biz seni çok seviyoruz, öz kızımız gibisin laflar da hiç samimi gelmiyor çünkü kimse benim öz annem gibi olamaz sadece eşimin annesi olarak görebiliyorum. Ve nasıl hissediyorsam öyle davranıyorum.

bende aramam kv sag ıken haftada bır gıder bes dk oturur kalkardık zaten yaşlılar onların bize gelebilme durumu pek yoktu, ama ben davet ederdim bir iki kez gelip kaldıda evimde kv dem o da bir geceliğine çünkü aynı şehirdeyiz ama bana zırt pırt ara sor dese eşim yada eşimin ailesinden birileri niye aramıyorsun iması yapsa arayacağım varsada aramam..
özel günlerde ararım, arada özel gun olur davet ederim, onlarda aynı sekılde bayramda vs gorusuruz ama onun dışında fazla aramamız gel gıtımız yok , kendı aıle uyelerım baska sehırde onlarda ayda yılda bır gelır en cok bır gece kalır gıder sadece annem ve babam bızımle kalıyor o da mecburıyetten cunku kızıma bakıyorlar...

Aman gaza gelme. Eşin alışacak göreceksin. Benim kaynanam yeni evliyken 1 ay kaldı bende. Nefret ettirdi kendinden. İki ayda bir gelir perdelerini öyle yıkarım artık deyince başımdan aşağı kaynar sular aktı. Dediğini de yaptı ben sessiz kaldıkça. Şimdi 6 ayda bir zor geliyor çünkü yüz vermiyorum artık. Neler yaptı bir bilsen.. keşke başta koyaymışım mesafemi. Yıllarım çürüdü.

Bende inanmıyorum kızı gibi seveceğine.o zaman o kızıyla geçirdiği zaman boşa geçmiş nasılsa hemen seviyorlarmış.ben böyle olduğum halde iki hafta kaldılar acaba samimi olsam ne yaparlar

Onların istediği sevgi falan değil bence. Gelip 'oğuşlarının ' evine kurulmak. Öyle olmasa neden komşusuna bizi çağırdılar gelin iki ay kalın dediler vs vs desin ki. Birincisi siz YENİ evlisiniz, ne demeye çağırmanı bekliyorşar? Ne kadar ayıp ya. Siz önce bir birbirinize alışın da ondan sonra böyle laflar etsinler. Daha evine alışabildin mi ki bir de uzun süreli 'misafir'ağırlayabilesin.

Bence sorun sende değil onlarda. Hiiç kendini rahatsız hissetme. Öyle kızımız gibi görüyoruz yalanlarına da inanma. Sözde beni de kızları gibi görüyorlardı, eşime yaptığım bir şakayı yanlış anladılar (ya da ben yanlış algılattım neyse). Durup da bi ne demek istedin demediler. Kayınpeder ağzına ne geliyorsa saydı, sadece küfür edemedi. Onun dışında ne haysiyetim kaldı, ne insanlığım. Yani işin özü laf oğullarına dokunsun kim kızmış kim oğlanmış görürsün. :)

Sen bildiğin gibi devam et. Mesafe candır, iyidir, güzeldir.

Haklısınız kızlar.zaten benden önce eşimin yanında kalıyorlarmış burda.birde şu var.onlardan kalan eşyaları sorup durdular geldiklerinde.o nerde bu nerde.bende atmıştım bazılarını.götürün dedim götürmediler çünkü ve bana hesap sordular.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…