• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Mhendisim o lise mezunu...

deryacik55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
9
0
86
42
Samsun
kızlar ben mühendisim sevgilim lise mezunu eczane kalfası bu sizce problem yaratırmı? ben kamuda callısıorum ilerde aileler acısından ve bizim acımızdan bu sorun mudur??

bu senin duruşuna, ne kadar sevdiğine, ailenin senin kararlarına ne kadar saygı duyduğuna
sevgilinin nasıl bir insan olduğuna, kısacası birçok faktöre göre farklı farklı cevaplar oluşturacak bir konu
yaşadığın çevreyi ve tüm bu faktörleri bilemeyiz...
ben kendi çevrem için konuşuyorum
bütün ablalarım ve eniştelerim üniversite mezunu meslek sahibi insanlar
benim ailemin karşısına çıkaracağım insan da böyle olmalı diye düşünürüm
ama yarın ailemin karşısına farklı bir eğitim seviyesinde birini çıkarırsam ailem bundan çok beni ne kadar mutlu edeceğine bakar
çünkü benim seçimlerime güvenirler...

benim ablam üni. mezunu kocası lise o kadar fark oluyorki aralarında gerek aile gerek evliliği ama bu ablam için geçerli sizin ilişkiniz nasıl onu bilemeyiz belki sevgilin lise mezunu ama üni. mezununu bile geçecek şekilde kendini eğitmiş geliştirmiştir. aranızda kültür farkı yoksa gayet güzel geçiniyorsanız niye olmasın tabi onu tanıyan sen olduğun için bunu en iyi sen bileceksin

bizim aramızda eğitimden kaynaklanan herhangi bir sorun yok yani o kendisini cok iyi yetiştirmiş ve benden daha iyi tecrübeye sahip tek sorun ailem etikete önem veriyor biraz sorun yaratırlar die korkuuorum:((

bizim aramızda eğitimden kaynaklanan herhangi bir sorun yok yani o kendisini cok iyi yetiştirmiş ve benden daha iyi tecrübeye sahip tek sorun ailem etikete önem veriyor biraz sorun yaratırlar die korkuuorum:((

sen sevgine ve karşındaki kişiye güveniyorsan bunu ailenede açıklayacaksın sevdinini arkasında durcaksın....tek sorun etiket mi ? yani....
çevremde üniversite mezunu olduğu halde hiç kendini geliştirmeyen,kitap,sinema ve benzeri kültürel ve sosyal olaylardan bi haber olan kişiler de var....bakıyorum da böyle etiket olacağın ahiç olmassın daha iyi....herşey üniversite hele de etiket hiç değildir....
önemli olan kişilik,saygı ve insanın kendi değer yargılarıyla kendini geliştirmesidir....

bu isze ve ne istediğinize bağlıdır tabiki....
lise mezunudur ama öyle bir kişiliğe ,üztün vasıflara sahiptir ki diploma aklınıza bile gelmez ,yada eğitimlidir ama kişiliği oturmamıştır...ne kariyeri ne eğitimi beş para etmez...
yani bu size ve muhatap olduğunuz kişiye göre farklılık gösterecek bir konu..........

ne kadar farketmez desekte eder diye inanıyorum gönül isterdiki sadece ask önemli olsun ama evlenince askın yetmediği krizler olabiliyor

gönül isterdiki önemli deil aşk daha önemli dmek ama öle olmuo işte.her nekadar sorun etmem etmeyiz die düşünülsede zamanla deişio bu düşünceler.bide aileler girince araya çık işin içinden çıkabilirsen.

hakkında hayırlısı neyse o olsun güselim.zor bi durum gerçekten :Saruboceq:

Biz bayanlar açısından sorun olmazda bizim için duygusallık daha önemlidir çünkü ama erkekler için malesef kadının kendinden daha eğitimli olması başlı başına sorun çünkü kendini ilerleyen zamanda daha yetersiz hissediyor pasifize etmeye çalışmalar sebepsiz huzursuzluklar, güç gösterileri genelde kadının erkekten üstün olduğu ilişkilerde ortaya çıkıyor

Diğer konunuzda sevgilinizin daha eşinden boşanmadığını yazmışsınız.
Bence mühendis-eczacı kalfası ikilemini düşüneceğinize,sevgilinizinn boşanma davasının sonuçlanması bekleyip öyle kafa yorarsınız bu konuya.
Henüz boşanmadan ilerisini düşünmeniz doğru değil.

canım benim eşim de lise mezunu ama birincisi inanılmaz kendine güvenlidir hiç kompleks yapmıyor bunu kendine ikincisi de kendini o kadar iyi yetiştirmiş ki entellektüel düzeyi kesinlikle benden fazla ki ben de pek çok insana göre epey akıllı kültürlü bir insanım benim üniversite öğretim üyesi arkadaşımdan avukat arkadaşlarıma kadar herkesle çok iyi anlaşır ve herkes eşimi inanılmaz sever ve sayar

yani tamamen eşinin düzeyine ve karakterine bağlı canım bana çok dedi annem tanımadan önce eşimi uyuşamazsın komplekse girer felan diye tanıdıktan sonra anladı nasıl bir insan olduğunu şu ara eşimde annemin hatırına açıköğretimde okuyor

çok iyi ölç tart derim ben ileride aşağılık kompleksine kapılıp seni sıkıntıya sokmayacak bir insansa neden olmasın ayrıca açıköğretime yönelendir sen de o da üniversite bu da der güven verirsin

Diğer konunuzda sevgilinizin daha eşinden boşanmadığını yazmışsınız.
Bence mühendis-eczacı kalfası ikilemini düşüneceğinize,sevgilinizinn boşanma davasının sonuçlanması bekleyip öyle kafa yorarsınız bu konuya.
Henüz boşanmadan ilerisini düşünmeniz doğru değil.

kafamçokkarıştı ayy böyle arkası yarın şeklindeki konulara da anlama veremiyorum
bir ilişki, bir insan, birçok konu...
aileniz mühendis-kalfa kısmına değil de bu kısma takılabilir
siz de bu kısma takılsanız iyi edersiniz, tabi ortada takılacak bir ilişki gerçekten varsa
ve amaç can sıkıntısı gidermek değilse :sinifsinif:

kızlarr nerden başlasam bilemiorum ama çok bunaldım 2,5 aylık bir birlikteliğim var erkek arkadasımla nette tanıstım ilk görüşmemizde ondan cok hoslandım ama bitürlü bana sevgili gibi davranmıordu. ben nedenini sormaya basladım benmle sevgili olamayacagını bunun için önemli nedenlerinin oldugunu söylüordu. bende eger evli deilsen hersey aşılır diodum. sonunda bitmek üzere olan bir evliliği ve 2 cocugu oldugunu söyledi. yıkıldım. ayrılmak istedim. sonra bi şekilde devam ettik. buarada bosanması için 5 ayı var cünkü eşine ev aldı ve borcları bitirip bosanma kararı almışlar.

buarada o 31 yasında ve lise mezunu eczane kalfası bende mühendisim kamuda calısıorum. bosandıktan 1 yıl sonra ailemle tanısıp evlenmek istior benmle ama ben aileme 2 cocugunun oldugunu bosandıgını ve lise mezunu kalfa oldugunu söledigimde cok sorunlar cıkacak biliorum. aynı memleketteniz ve dogum günlerimiz bile aynı birbirimizi cok sevioruz ben mantıklı bakabiliorum ama o daha baglı bana ne yapsam bilmiorum lütfen akıl verin bana :((((

2.5 aydır taıdığın, internetten tanştığın evli çocuklu bir adamla ilgili tek derdin lise mezunu olması olsun be arkadaşım....
2. kadın olmak, yuva yıkmak, ah almak, utanmak felan dert değil...
sen mühendissin o lise mezunu kalfa...
ailen etiket seviyor, ama evliyken ki ilişkinizi önemsemez...
peeehhh peeehhh peeehhhh...daha neler görecez...

evet sorun oluır..
şuan olmaz sanırsın ama ilerde olur...
çok iyi kendini çok geliştirmiş biri olabilir tamam
ama mutlaka biyerlerden bi şekilde eziklik hissedicektir..
hem kaç para maaş alıyor?
ilerde evi sen geçindirmek zorunda bile kalabilirsin
ne bilim...iyi düşün...çevremde böyle evlilik yapıp tavsiye etmeyenler çok...
sevmek kesinlikle herşeye yetmiyor...kaldıkı sorunlar baş gösterince sevgi mevgi yalan oluyor..
hayırlısı oldun diyelim yinede

o daha bağlı sana...sen daha mantıklısın
aa niye ki acaba...
nedir bu bağın sebebi...enteresan...
mantıklılık süper...

kızlarr nerden başlasam bilemiorum ama çok bunaldım 2,5 aylık bir birlikteliğim var erkek arkadasımla nette tanıstım ilk görüşmemizde ondan cok hoslandım ama bitürlü bana sevgili gibi davranmıordu. ben nedenini sormaya basladım benmle sevgili olamayacagını bunun için önemli nedenlerinin oldugunu söylüordu. bende eger evli deilsen hersey aşılır diodum. sonunda bitmek üzere olan bir evliliği ve 2 cocugu oldugunu söyledi. yıkıldım. ayrılmak istedim. sonra bi şekilde devam ettik. buarada bosanması için 5 ayı var cünkü eşine ev aldı ve borcları bitirip bosanma kararı almışlar.

buarada o 31 yasında ve lise mezunu eczane kalfası bende mühendisim kamuda calısıorum. bosandıktan 1 yıl sonra ailemle tanısıp evlenmek istior benmle ama ben aileme 2 cocugunun oldugunu bosandıgını ve lise mezunu kalfa oldugunu söledigimde cok sorunlar cıkacak biliorum. aynı memleketteniz ve dogum günlerimiz bile aynı birbirimizi cok sevioruz ben mantıklı bakabiliorum ama o daha baglı bana ne yapsam bilmiorum lütfen akıl verin bana :((((

2.5 aydır taıdığın, internetten tanştığın evli çocuklu bir adamla ilgili tek derdin lise mezunu olması olsun be arkadaşım....
2. kadın olmak, yuva yıkmak, ah almak, utanmak felan dert değil...
sen mühendissin o lise mezunu kalfa...
ailen etiket seviyor, ama evliyken ki ilişkinizi önemsemez...
peeehhh peeehhh peeehhhh...daha neler görecez...

Herkesin kriterleri farklıdır tamam mı????:umursamaz:

Arkadaşlar benim de eşim yönetici,lisan biliyor,ben çalışıyorken benden çok kazandı hep,acaba mantıken düşünsem beni boşar mı diyorum
Ailem çok katı bu konuda,boşar seni diyorlar,bu arada bir çocuğum da var,gerçi benimki eşimden ama belli mi olur:kedi:

Back
X