Ben mi abartıyorum bazı şeyleri?

Ferris Wheel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2019
28
15
3
İyi günler kk üyeleri :)

Bu ilk konum, olabildiğince kısa anlatmaya çalışacağım. Aslında böyle şeyleri dert edinen bir insan değildim önceden ama günümüz şartlarını düşününce ister istemez insan içinden düşünüyor...

Benim eşim olabildiğince eli açık biridir. Hiç bir zaman maddiyat hesabı yapmaz. Ama gelin görün ki şu an yeni evlendiğimiz için baya bir borcumuz bulunmakta. İkimizde çalışıyoruz ve ben elimden geldiğince az harcama yapmaya bir an önce borçlarımızı kapamak için para biriktirmeye çalışıyorum, neyse bu kısa bilgiden sonra asıl konumuz;

Eşimin uzun süredir arkadaşı hatta çok yakın olduğu arkadaşı var bu kişi de evli ve eşini ve bu kişiyi de seviyorum fakat gelin görün ki şöyle bir sıkıntı var mesela ayda 1-2 ya da bazen daha uzun da sürebiliyor görüşme aralığımız ama uzun zamandır ne zaman gelseler ellerini hiç ceplerine attıklarını görmüyorum. (Normalde dediğim gibi bu eskiden olsaydı hiç umursamazdım ama şu an ister istemez takılıyorum) Biz içmeyi seviyoruz arada eşimle. Fakat her aynı ortamda bulunduğumuzda masraflar hep bizden oluyor ve hep biz ağırlıyoruz onları kendilerinin aileleri sebepli ağırlamaya müsait olmadıkları için hani insan düşünmez mi acaba bu insanların durumu var mı yok mu diye tamam onların durumu gerçekten yok biliyorum ama ben bunu başkasına yapamam mesela. Gittiğim yere mutlaka bir şeyler götürürüm içecek olsun atıştırmalık bir şey olsun

Neyse konuyu pek toplayamadım ama umarım anlatmak istediğim anlaşılabilir olmuştur. Var mı acaba sizinde arada böyle düşündüğünüz durumlar ya da ben mi abartıyorum??

Bir yerden sonra ben parasına bakmasam da enayi yerine konmak çok sinir ettiği için araya mesafe koyuyorum böyle insanlarla. Ne düşüncesizlik yani. Ben olsam plan yaparken arayıp şöyle derdim “bu akşam bizdeyiz değil mi? Tamam çerezler bizden içecekler sizden bize 2 kutu bilmemne alıverin gelirken” böyle diyin yada başka bir şeyi şu sizden bu bizden diye bölüştürerek çağırın onları.

Abartmıyorsun. Bu benim için karşımdakinin gözümden düşme sebebi.

Bak çok yakın bir arkadaşım var. İhraç edildi. Kız ne zaman bize gelse en azından evde bir kek yapar getirir. Ben ona para harcatmıyorum, özellikle içkili yerde. Ama o da altta kalmamak için mutlaka ya evine çaya davet eder, ya yemek yapar, ya çarşıda bana yakışacak Bi şey görür alır.

bu arkadaşımın durumu olmadığı için Elbette ben ondan çok harcamalıyım. İçkileri ben almalıyım. Çok normal. Ama ben bu kızdaki iyi niyeti ve çırpınmayı görüyorum. Bu bana yetiyor. O yüzden hiç rahatsız değilim. Tam tersi onu rencide etmeden nasıl öderimin derdindeyim. Ki kasada az kavga etmez benle :)

Ama bizim insanımız, ki senin arkadaşların da öyle anladığım kadarıyla, kendini çok akıllı zannedebiliyor. Elini cebine atmayan, iyi niyetini göstermeyen insana inadına bir iyilik yapmayasım geliyor benim.

Asalak gibi başkasının üstünden geçinen insanlardan nefret ediyorum. Kar ettiklerini sanan yada kendi para vermediği için o günü karlı kapattığını sanan.
Sigara içtiğim dönemde yaktığım her sigarada kendisinin de yaktığı 2 sene boyunca bir kere bile paket almadan benim kadar sigara içip sorsan o tiryaki değil sorsan o sigara içmiyor arkadaşım vardı. Hala bile içip hala bile paket almıyor üstelik.
Anlamak zor.Kızmakta haklısınız ama anlamazlar

Alkol fiyatları çok artmış duyduğum kadarıyla, geldiklerinde daha çay-kahve tarzı şeylerle ağırlayabilirsiz.

benimde eşim aynı sizin eşiniz gibi bu arkadaş denilen saçma insanlardan bizim hayatımızdada vardı 1,2,3 baktım sonu gelmiyor eşime dedim birdaha görüşmek istemiyorum bu olmaz vs... dedi , sakın evime getirme birdaha dedim birkaçkez eşim telfon etti gelecekler diye kabul etmedim dışarda görüştü tek başına sonra arkaşaın eşi aradı beni görüşelim vs... dedim uygun diyilim eşimede dedim gelirlerse kovarım çok sürmedi zaten sayemde bitti o arkadaşlıkta :)

Katılıyorum laf arasında isteyiversinler.

Aynen valla. Bir iki kez "canım sofrayı hazırladım. Gelirken biraları alır mısınız" de bak bakalım, bir daha kaç kere gelecekler. Samimiyetlerini görelim.

Cay demleyin geldiklerinde
Valla bi sise sarap en az 35 den baslıyor
Kusura bakmasınlar ben her geliste masa kuramam
Cerezi,mezesi alkol masası bayagı tuzlu oluyor
2 kere cay demle anlar bence karsı taraf

Evinize davet ediyorsanız onlar geldiğinde içki falan değilde çay kahve ile vakit geçirin. Zaten sık görüşmüyormuşsunuz. 2 ay bazen daha uzun aralıklarla bir araya geliyormuşsunuz. Ha onlar arayıp size içmeye geliyoruz diyorlarsa, durumumuz sıkışık deyin çay verin. İçkiyi de eşinizle için başbaşa.

Uyanık geçindiklerini hissettiysem ben de çok soğuyorum. Normalde de elim açıktır. Başka biri de yazmış. Burada konu para değil, karşı tarafın rahatlığı sinir bozuyor. Eşinize söylediniz mi o ne düşünüyor?

Bende normalde öyle olması taraftarıyım ama eşim hep kendini öyle şartladığı için onlar geldiğinde hep çay-kahve yerine alkol alınıyor. İş benim eşimde bitiyor aslında ama şu an onu buna söylersem kavga edebiliriz. O yüzden uygun zamanı kolluyorum

Hım sizin iş eşte bitiyor ozaman , bizdede benzer durumlar var hep davet bekliyor bizimkilerde işte hep bana hep bana olmuyor maalesef , ben 5 kere davet ettiysem onlar 2 eder , enayi yerine konmuş gibi hissediyor insan . İnsan çekinir biliyorum ama ben sofrayı hazırlıyorum sizde rakıyı alıp gelin de diyebilirsen .

Kolay kolay kimse kimseyi düşünmez bu devirde ağırlamayın sizde gelmek istediklerinde bahane uydurun yani bu kadar sık görüşmeyin başka çözüm bulamadım

Maddi durumlari yok ise "surekli" yemeli icmeli gezmelere etkinliklere katilmayacaklar, bu kadar basit..

Bizim durumda da onların evleri müsait olmadığı için(gerçekten değil bazı durumlar dolayısıyla iyi biliyorum) sürekli biz ağırlıyoruz ee haliyle uzak olduğumuz için biraz birbirimize mesafe olarak, onlar sürekli gelip gidiyorlar. Bende normalde evime gelen insana şunu al bunu al diyemem ama bu aralar iyice gözüme batmaya başladı. Ben aynı şeyi yapamam yani canım illa çok bir şey çekerse ya eşime söylerim alalım diye ya da cebimde param yoksa ya evden adımımı atmam attıysam da gittiğimiz ortamda ne gerek var içmeye biz sizi görelim diye geldik deyip geri çeviririm ama her insanın yapısı bir olmuyormuş maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…