Ben mi abartıyorum bazı şeyleri?

Ben alkol almam pek ama alkollü ortamları bilirim. Bizde ya herkes kendi içeceğini alır ya da masraf edilir ve bölünür. Bonkör arkadaşlarımız vardır mesela, ben alayim dese de "Hayır, x sen de katıl." diye ikaz ederim. Hiç sevmem yancı insanı, evlerden ırak.

İyi günler kk üyeleri :)

Bu ilk konum, olabildiğince kısa anlatmaya çalışacağım. Aslında böyle şeyleri dert edinen bir insan değildim önceden ama günümüz şartlarını düşününce ister istemez insan içinden düşünüyor...

Benim eşim olabildiğince eli açık biridir. Hiç bir zaman maddiyat hesabı yapmaz. Ama gelin görün ki şu an yeni evlendiğimiz için baya bir borcumuz bulunmakta. İkimizde çalışıyoruz ve ben elimden geldiğince az harcama yapmaya bir an önce borçlarımızı kapamak için para biriktirmeye çalışıyorum, neyse bu kısa bilgiden sonra asıl konumuz; :KK52:

Eşimin uzun süredir arkadaşı hatta çok yakın olduğu arkadaşı var bu kişi de evli ve eşini ve bu kişiyi de seviyorum fakat gelin görün ki şöyle bir sıkıntı var mesela ayda 1-2 ya da bazen daha uzun da sürebiliyor görüşme aralığımız ama uzun zamandır ne zaman gelseler ellerini hiç ceplerine attıklarını görmüyorum. (Normalde dediğim gibi bu eskiden olsaydı hiç umursamazdım ama şu an ister istemez takılıyorum) Biz içmeyi seviyoruz arada eşimle. Fakat her aynı ortamda bulunduğumuzda masraflar hep bizden oluyor ve hep biz ağırlıyoruz onları kendilerinin aileleri sebepli ağırlamaya müsait olmadıkları için hani insan düşünmez mi acaba bu insanların durumu var mı yok mu diye tamam onların durumu gerçekten yok biliyorum ama ben bunu başkasına yapamam mesela. Gittiğim yere mutlaka bir şeyler götürürüm içecek olsun atıştırmalık bir şey olsun:KK35:

Neyse konuyu pek toplayamadım ama umarım anlatmak istediğim anlaşılabilir olmuştur. Var mı acaba sizinde arada böyle düşündüğünüz durumlar ya da ben mi abartıyorum??:KK33:

İnsan misafirini ağırlar güzel şeydir ama iş enayi yerine koymak tarafına kayınca öyle değil
Durumları yoksa içmeyecekler, içki ucuz bir şey değil, sürekli arkadaşa yıkılmakta ayıp yani

En sonunda artık dediğiniz gibi ya ima edicem ama bu da eşimi kırıp geçmek olur, ya da eşine bizimde durumumuz yok ay sonunu zor getiriyoruz diye muhabbetten giricem bilmiyorum artık.
Ama anladım ki hemen hemen her insanın hayatında varmış böyle kişiler. Zor gerçekten...

İnsan misafirini ağırlar güzel şeydir ama iş enayi yerine koymak tarafına kayınca öyle değil
Durumları yoksa içmeyecekler, içki ucuz bir şey değil, sürekli arkadaşa yıkılmakta ayıp yani

Hele bu son zamlardan sonra iyice uçtu fiyatları. Aslında benim kızdığım biz çalışıp didinip para kazanmaya borçlarımızı kapatmaya çalışıyoruz neden başkasına 10tl bile olsa yediriyim her seferinde

En sonunda artık dediğiniz gibi ya ima edicem ama bu da eşimi kırıp geçmek olur, ya da eşine bizimde durumumuz yok ay sonunu zor getiriyoruz diye muhabbetten giricem bilmiyorum artık.
Ama anladım ki hemen hemen her insanın hayatında varmış böyle kişiler. Zor gerçekten...
neden net olamiyorsunuz? neden ima edeceksiniz? herseyin farkinda olup rahatsiz olmayan insanlar sizin imanizla imana mi gelecek saniyorsunz.?
hesabin yarisini masaya koyun ve evinize gidin cok basit.

Ima ile siz kötü olursunuz.. Hesap gelince kendi kisminizi ödeyin en temizi..

benneyanginlargordum benneyanginlargordum dışarda değil canım eve geliyorlar market fişini de koyamam ya önlerine, ve eşimin arkadaşları olduğu için net olamıyorum kendi arkadaşlarım olsa hiç çekinmem söylerim lafımı zaten
evinize gelen insana yedirip icirecekleriniz sizin insiyatifinizde. cay demleyin ozaman?

Bizim durumda da onların evleri müsait olmadığı için(gerçekten değil bazı durumlar dolayısıyla iyi biliyorum) sürekli biz ağırlıyoruz ee haliyle uzak olduğumuz için biraz birbirimize mesafe olarak, onlar sürekli gelip gidiyorlar. Bende normalde evime gelen insana şunu al bunu al diyemem ama bu aralar iyice gözüme batmaya başladı. Ben aynı şeyi yapamam yani canım illa çok bir şey çekerse ya eşime söylerim alalım diye ya da cebimde param yoksa ya evden adımımı atmam attıysam da gittiğimiz ortamda ne gerek var içmeye biz sizi görelim diye geldik deyip geri çeviririm ama her insanın yapısı bir olmuyormuş maalesef :KK43:
Bir kez önlerine çay çıkarınca anlarlar aslında ama eşin kabul etmiyor sanırım . Sana diyorum ama bende yapamam içkinizi alıp gelin gibisinden diyemem yani .

Back
X