- 5 Mayıs 2020
- 1.603
- 3.306
- 83
e tamam dediği gibi dene bakalım seni yoracak bi durum olursa eşine bunu söylersin madem über bi hizmet beklemiyormuşEşit goruyor esim sartlari. Kac gundur ablamda kaldi bizde kalmasa olmaz diyor. Zaten annemin kimseye zarari olmaz senden bi beklentisi yok diyor. Yemek felan zorlama normal yaptigini yap diyor. Bir fazla tabak yapilacak yemek dio
Tam da bunlari yazacaktim yazmissinEşinizle konuşmamışsınız hiç bu durumu. Size danışmadan gelinmesi hoş değil elbette ama durumdan memnun olmadığınızı ifade etmelisiniz ilk önce.
Ayrıca hamilesiniz son haftalarınız. Baktınız sizi anlayan yok, yatın bi güzel yatak döşek ağrım var halsizim vs diye yemek temizlik kalsın kv'nize. Canınız bişey istesin sürekli bişeyler yaptırtın kv'nize.. Bi gün mantı bi gün börek ooohh arkasına bakmadan kaçar bence.
Kayınvalideniz çok mu yaşlı belki o size doğum sonrasına yardıma gelmiştir. Bi yemeğinizi flan yapsa siz çocukla ilgilenseniz.Merhabalar,
Geceden beri düsünmekten uyuyamadim hic. Eşimin annesi memleketten geldi ve suan bizde kalıyor. Ama bulundugumuz ilde evi var. Kendi evinde bosanan kiziyla beraber yasiyorlar , torunuyla gecinemedigi icin suan evine gitmiyor. Once evli olan kizinda kaldı. Dun cat diye habersiz bize geldi ellerinde bi torba. Bunu nereye koyayim dedi gorumcem bende bebek hediyesi sandim. O neyki abla dedim annem size kalacak onun esyasi dedi şok oldum. Karnim burnumda hamileyim dogurdum doguracam. Ne birine hizmet edecek ne de kafami kaldiracak halim yok. Annesi olmasa yine yemek yapilip edilecek ama o olunca baska oluyor. Yatamiom kalkamiom baska odaya gidip yatsan küserler. Kayinvalide gelince evli olan gorumcede bizden cikmiyor. Aksam esim geldi. Gitme bizden kışında kal diyor. Insan bu kadin dogum yapacak cocuga mi baksin anneme hizmet mi etsin diye hic mi dusunmez ben anlamadim. Annesine de bakacak insan lazim. Eve dolusacaklar gorumce gelir esimin teyzeleri gelir, zaten virus yok gibi yasiyorlar. Hormonlardan ben mi cok takıp buyutuyorum anlamadim.
Merhabalar,
Geceden beri düsünmekten uyuyamadim hic. Eşimin annesi memleketten geldi ve suan bizde kalıyor. Ama bulundugumuz ilde evi var. Kendi evinde bosanan kiziyla beraber yasiyorlar , torunuyla gecinemedigi icin suan evine gitmiyor. Once evli olan kizinda kaldı. Dun cat diye habersiz bize geldi ellerinde bi torba. Bunu nereye koyayim dedi gorumcem bende bebek hediyesi sandim. O neyki abla dedim annem size kalacak onun esyasi dedi şok oldum. Karnim burnumda hamileyim dogurdum doguracam. Ne birine hizmet edecek ne de kafami kaldiracak halim yok. Annesi olmasa yine yemek yapilip edilecek ama o olunca baska oluyor. Yatamiom kalkamiom baska odaya gidip yatsan küserler. Kayinvalide gelince evli olan gorumcede bizden cikmiyor. Aksam esim geldi. Gitme bizden kışında kal diyor. Insan bu kadin dogum yapacak cocuga mi baksin anneme hizmet mi etsin diye hic mi dusunmez ben anlamadim. Annesine de bakacak insan lazim. Eve dolusacaklar gorumce gelir esimin teyzeleri gelir, zaten virus yok gibi yasiyorlar. Hormonlardan ben mi cok takıp buyutuyorum anlamadim.
Kayınvalide sürekli iş yapmak zorunda kalsa gitmez mi diyorum işte uzun kalmadan?Iste oyle birisi degil. Benim faydam oluyor diye asla gitmez. Eşimde diyecek bak anneme hasta haliyle kalkip yardim etti sende rahatladin gitmesin kalsin diye. Bu sefer kalinvalidemi alana gorumcem promosyon. O da gelir yazik annem o haliyle yapamaz ben yapayim diye. Sonra aksam esini cagirir burda yiyip gidelim diye. Sonra teyzeler gelmeye baslar ablam burdaymis diye. Bizim ev toplanma yeri olacak.
Aslinda yasli degil ama oyle yemek yapip birseyle ilgilenemez. Birde dedigim gibi kavinvalidem bizde kalinca gorumcem de gelecek annem is yapamaz ben yapayim diye. Sonra aksam kocasini cagiracak burda yiyelim de ben bulasik felan toplarim diyecek. Ben rahat miyim nasilim o kismi dusunmuyorlar.Kayınvalideniz çok mu yaşlı belki o size doğum sonrasına yardıma gelmiştir. Bi yemeğinizi flan yapsa siz çocukla ilgilenseniz.
Ama safi yük ise Allah yardımcınız olsun sıkıntılı bir durum ben istemezdim.
Bencede bunları da yapmalısın.Tam da bunlari yazacaktim yazmissin
Ama care olmamis
Bence geceleri bağırarak kalk kramp girdu de
Gunduzleri sabah 5 te kalk kendini de kaldir caydirici şeyler yap
farkindayim garip geliyor ama gercekten oyle. Burda is yapayim ben der gorumce de oyle annem yapamaz zaten senin evde ne var ben yapiveririm der. Benim basimda kalir hepsi.Kayınvalide sürekli iş yapmak zorunda kalsa gitmez mi diyorum işte uzun kalmadan?
Kadın uyuyamadım diye size geliyorsa belli ki rahatına düşkün biri
Öyle her gün iş yapmak cazip gelmeyecektir
Görümce de hem kendi evinde hem sizin evde iş yapmayı annesi yanında kalmasın diye normal mi karşılar?
Hepiniz mi akıl tutulması yaşadınız noldu?
Sırf annesi gelmesin diye 2 evde iş yapmayı göze alacak insanlarla hiçbi şeyi çözemezsiniz o zamanfarkindayim garip geliyor ama gercekten oyle. Burda is yapayim ben der gorumce de oyle annem yapamaz zaten senin evde ne var ben yapiveririm der. Benim basimda kalir hepsi.
Yapmak zorunda değilsin ki. Sen çocuğunla ilgilen akşam 9-10 olsun yemek yok. Çocuk durmuyor de. Bahane et. Zaten ilk günler öyle kolay değil ki çocuk gerçekten durmıycak. Hiç kendini hırpalama. Bazen de arsız olmak gerekir boşver. Biz kendimizi çok sorumlu hissediyoruz etrafa karşı.Aslinda yasli degil ama oyle yemek yapip birseyle ilgilenemez. Birde dedigim gibi kavinvalidem bizde kalinca gorumcem de gelecek annem is yapamaz ben yapayim diye. Sonra aksam kocasini cagiracak burda yiyelim de ben bulasik felan toplarim diyecek. Ben rahat miyim nasilim o kismi dusunmuyorlar.
Yeni doğum yapmış kadın herhalde bebeğiyle ilgilenecek yaYapmak zorunda değilsin ki. Sen çocuğunla ilgilen akşam 9-10 olsun yemek yok. Çocuk durmuyor de. Bahane et. Zaten ilk günler öyle kolay değil ki çocuk gerçekten durmıycak. Hiç kendini hırpalama. Bazen de arsız olmak gerekir boşver. Biz kendimizi çok sorumlu hissediyoruz etrafa karşı.
Bnm kv de öyleydi. Bn saat başı emzircem flan. Baktı aç kalıyoruz. Mutfağa girmeye başladı. Bi kere çamaşır astı flan. Sonra da işler ona kalıcak diye korktu kaçtı
Simdi su halinizle bir şey söyleseniz, olay buyur, hem bebeğe hem size zarar verir. Kv yokken nasılsanız öyle devam edin. Dinlenme saatinizde yine dinlenin. Yemek için yardım isteyin. Siz yemek yaparken kv çorba yapsın mesela. Benim kv yardım istersem mutlu olur, misafir gibi davranmamıs oluyorum ona göre. Gelen giden kısmına engel olamazsınız. Çünkü sizin disinizda kimse virüs derdinde değil anladığım kadarıyla. Şimdi olmazsa doğumda aynı şeyleri yaşayacaksınız sanki.Merhabalar,
Onlari yapamiyorum. Kotu olsam bile dik duruyorum. Bu sefer yazik bu halde birakip nasil gideyim diyecekBencede bunları da yapmalısın.
Zaten bugun de gitmezse odamdan asla cikmicam ne esime ne de birine kapi dahi acmicam. Boyle oldukca da kinleniyorum hepsine. Son haftam burnumdan geliyorkötü olmadan çözemezsin bu işi. görümceyi paralamakla başla bence. torunuyla anlaşamıyor bir yere sığamıyor diyeceğine evlatlık yapsın alsın evine baksın annesine. kocan evde mi oturuyor da sizde kalacak kayınvalide. bütün hizmet sende ne ala memleket. canının kıymetini bil. lohusalığını burnundan getirir bunlar.
Evet esimin ailesi garip bir sekilde virusten korkup virus yokmus gibi yasiyorlar. Benim kv oyle ayakta dakikalarca durup yemek yapacak durumda degil. Yap desen yapar ama bu sefer asla gitmeyecek kendi evine. Eşim iyice bak annem sana nasil destek oluyor memlekete gitmesin arada ablama gider sonra bizda kalsin diyecek. esimi cok iyi taniyorum. Kv evi olmasa yaninda kizi olmasa diyecem tek ama degil evi var yaninda kizi var diger kizi da var hem o calismiyor her gun gider yanina. Esim mutlaka hafta da 2 ya da 3 kere ugrar ben gitmesem bile. Suan benim yanimda kalmasinin hic bir anlami yokSimdi su halinizle bir şey söyleseniz, olay buyur, hem bebeğe hem size zarar verir. Kv yokken nasılsanız öyle devam edin. Dinlenme saatinizde yine dinlenin. Yemek için yardım isteyin. Siz yemek yaparken kv çorba yapsın mesela. Benim kv yardım istersem mutlu olur, misafir gibi davranmamıs oluyorum ona göre. Gelen giden kısmına engel olamazsınız. Çünkü sizin disinizda kimse virüs derdinde değil anladığım kadarıyla. Şimdi olmazsa doğumda aynı şeyleri yaşayacaksınız sanki.
Hem dugun vardi hemde gelmisken torun goruyum diye geldi. Annem gelmeyecek kendi ailemde sacma sebeplerden kustu gelmeyecekler.Hiç de büyütmüyorsunuz ama doğumunuz da yaklaşmış takılmamaya çalışın
eee sizin doğumunuzda gelecek miydi o yüzden mi erken geldi
anneniz gelecekse o nereye sığacak
eşinize dediniz mi birde hiç bana soruyor musun annene bunu söylerken diye
ben olsam eşimin gözlerine öyle bir bakarım ki bakışımdan anlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?