Ben mi abartıyorum yoksa bunlar mı düsüncesiz

Gitse bile ertesi gun gelecek nefes bile almadan. Goruyorlar her isimi kendim yapiyorum ama sozde destek olmaya geliyorlar. Onlar evin icindeyken rahat edemiyorum sorun orda. O nerde bu nerde gorumcenin asiri yaramaz bir cocugu ne kafa birakiyor ne de rahat veriyor insana. Gorumce bi cocugum otur demez.

Ağrım var diyin. biraz taktik uygulayın " anne malum son haftalardayiz benim belim cok ağriyor ben biraz uzanıyorum" diyip uzanin esiniz isten gelince " cok agrim oldu bugun belim ağriyor ondan uzandım yemek felanda yapamadım" diyin. Kayinvalideniz ve gorumceniz baktilar evde yemek yok kalkıp yaparlar. sizde oturur yaptiklari yemegi yiyip "ben tekrar uzanmaya gidiyorum belim cok agridı bugun" diyip gidip geri yatın.

Yok benim evimde yemek yapmasinlar yok o zaman hic gitmezler demeyin. emin olun yemek ev isi onlara kalinca daha cabuk giderler evinizden hemde kendi istekleriyle.

Ama siz hizmet ederseniz her kosulda o zaman gitmezler iste.

Esimde esim demiyorim. Ben gidip yatsam bunlar is yapmaya kalkacaklar. Daha once basima geldi. Annesi yine memlekettem gelmisti o donem asiri bel agrim vardi. esim bunlara soylemis bunlar hemen toplasip geldi sozde yemek getirmisler. Belim agrisindan duramiom gorumce de bir oglan oturdugum yerde zipliyo cikio inio gorumce bi dur cocugum demedi.cay sigara icip durdular balkonda cocugu bana birakip. Ertesi gun annesi ben geleyim sizde kalayim yemek yapayim demis. Bende gelme ben iyiyim dedim. O gelecek arkasindan bir ordu geliyor. Esim laftan anlamiyor

Herşeyden önce o ev ve hayat sadece eşinize ait değil. Fikrini size sunmadan, ortak bir karar almadan, eve yakınlarını doldurup, insanlara kendi kararıyla "kışın da kal" teklifleri sunma hakkına sahip değil. Siz o evde bir çalışan ya da mobilya değilsiniz! Lütfen nasıl hizmet edeceğim, nasıl dinleneceğim'den önce bunların farkında olun ve eşinize ciddi bir tepkide bulunun.
Böyle teklifsiz sülale boyu yaşamak isteyenler neden yeni evlilere ayrı ev açıyorlar bunu anlamıyorum. Dev bir ev yaptırıp sülalece yaşasın, kapıya da bilkemkim sülalesi diye levha assınlar. Adamlar da evlenmeden önce eş adayına "bak biz böyle yaşıyoruz" diye göstersinler

Kabul etmeyin, direnç gösterin, anlatın eşinize. Gelenlere de tepkili ve soğuk davranın. Hizmet de yemek de yapmayın. Gidip yatın bol bol odanızda.

Eşime şunu derler bunu derler ezikliğinden de vaz geçin lütfen . Zaten düşüncesiz davetsiz insanlar da eşiniz de neden böyle davrandığınızı ve tepkinizi anlasınlar diye yapıyorsunuz bunları. Beni saymayan, önemsemeyen, değer vermeyen insanlara ben neden değer vereyim. Bu ev ve bu evlilik sadece sana ait değil, benim fikrimi sordun mu? Bu halimle cümbür cemaat misafirden rahatsız olacağımı düşünemedin mi? dersiniz

Son düzenleme:
Keske oyle yapinca gideceklerini bilsem yerimden kipirdamam ama gitmezler ben burda kalayim yemek yapayim arada kizim getirsin burda yeriz. Sende dinlenirsin diyecekler. Benim ne duzenim kalacak ne de huzurum

Ben sizi anladım, bakın tam da yapmak istediklerinizi yapmış bir kadınım.
Bir insandan su istemek bile koyar bana çünkü nasıl yapamam duygumu perçinler.
Lakin, bu forumda binlerce kez yazdım ve geçtiğimiz yıllarda bir aydınlanma yaşadım ‘eşek olursan semer vuran çok olur’ sözü inanın doğru.
Yapabilecek olsanız da yapamayıverin, beceriksiz olun, canınız tatlı olsun, ahlı vahlı nazlı olun.
Başkalarının sorumluluklarını sırtlanmayı başarı görmeyi bırakıp, bunu kullandırma aşamasına geçirmeyin kimseyi.

Ablanız yaşında olabilirim, abla tavsiyeyi alın benden.
Kimse madalya takmıyor daha da beteri kendiniz de takmıyorsunuz.
Her şeye yetişeceğim derken olan size ve bebeğinize oluyor, yapmayın lütfen.

0

"abla cocuguna bakar mısin zaten belim ağriyor" diyebilirdiniz. ya da odanizin kapisini kitleyip yatin boyle durumlarda. neden kitledin diyen olursa cocuk yatagimda zipliyordu diye gercegi soyleyin. alinan alinsin. alsin cocugunu eve gitsin o zaman.

Ben sizi anladim gorumceniz felan cok rahat tipler. kocaniz size yardim ediyorlar zannediyor ama faydasindan cok zararlari var.

Esime soylemistim daha onceki olayda madem ayrilamiyorsunuz neden evlendin diye. Annenle yasasaydin beni bu olaya sokmasaydin diye. Biraz rahatlamistim bu annemde annem olaylarindan. Sonra annesi memlekte gitti buraya gelince gorumce bi bizde kal.orda kal burda kal olayi cikardi ondan beri kalma olayi basladi kendi evi varken. Esimle kotu olacagiz artik o belli oldu.

Dogru diyorsunuz agrim sizim var ben odadan cikamiyorum diyecem. Kv surat yapiyor der kalmaz belki bir daha

Soyledim zaten. In annemcim.bak yengen hasta diyor baska birsey demiyor. Esime de dedim bak boyle oluyor bundan istemiyorum ailendem yardim diye salak bu ablam diyor sonra tutup yine getiriyor. Hemde cok rahatlar cunki burda alismislar teyze dayi kuzen birbirlerine cat cat habersiz gidip gelmeye. Ben telefon acip gelme olaylarina zorla alistirdim.
Evet esim oyle goruyor. Annem bu halde pervane olacak sana ama sen anlamiyorsun diyor.

Demek ki bir defa ile bırakmamak, devamlı önlem almak ve "ben bu şekilde ortak yaşam istemiyorum" u kesin bir şekilde eşinize sunmanız gerekiyor. Önceki mesajıma da ilave yaptım umarım okursunuz
Özetle daha ciddi tepkili ve tavırlı olmalısınız. Bugün hamileliğiniz veya memleketten gelmiş olması yarın sezaryen söz konusudur ama bu bahaneler hep var olacaktır ve gittikçe artacaktır. Yarın" çocuğu özledik, öbür gün ikinci çocuk" derken" artık yaşlandı git demek olmaz, yaşlı annemizi elbette görmeye geleceğiz" gibi önünü alamayacağınız bir hale dönüşür. Bir an önce önünü almanız, halletmeniz gereken durumlar bunlar.

İstemiyorum bu haldeyken deyin açık açık. Normal zamanda olsam belki katlanabilirdim bilmiyorum ama doğum yapmak üzereyim, sonra lohusalılığım nasıl geçecek bilmiyorum bu halde evimde kimseyi istemiyorum deyin eşinize. Annenin peşine eve doluşacaklar, salgın hale bu haldeyken yeni doğmuş bebeğimin yanına kimseyi yaklaştırmak istemiyorum ben, bir şey olursa kim verecek bana bunun hesabını deyin. Eşinizle açıkça ve sert gerçekleri suratına vura vura konuşun. Pek anlayacak gibi değil tatlı dilden.

Dogru diyorsunuz agrim sizim var ben odadan cikamiyorum diyecem. Kv surat yapiyor der kalmaz belki bir daha
Kalsa bile ‘ay ne nazlı ne bilmem ne der’ desin.
Sizin kimseyi rahat hissettirmek gibi durumunuz yok, normal zaman değil bu.
Sizin tadınız kaçıyorsa onların da kaçsın, tahat edemedikleri iş yapmak zorunda oldukları yerde de kalacaklarını sanmıyorum, velev ki kaldılar siz onlardan nemalanın.

Aynen o sekilde ilerleyecek. Sakin bir yapim yok. Simdi laf soyleyecem ben kotu olacam. Ama sanirim bu aksamda annesi kalir gun gecmeden de gelirse su durumda kavgasiz cozulemeyecek

Annesi gelmeden demeye basladim bak virus var bu gelme gitmeleri korkutuyor bebegimizin bagisikligi dusuk keza benimde oyle olacak. Merak etme sen diyip duruyordu. Simdi annesi gelince ne virus aklina geliyor ne de baska bir sey. Ablamda kaldi bizde de kalsin bak enistem laf etmiyor hic diyor.

Bu aksamda kalirsa zaten herkesin tadi kacacak. O gittikten sonra da kisin kalma mevzusu yuzunden tadlar kacacak

Ablasinin yuzune dedim. Bu gelme gitme olaylari beni korkutuyor bebegimin bagisikligi yok nasil okavak diye. Maske takar otururuz merak etme dedi cikti isin icinden. Esim kotu dusunup cagirma diyor

Benim eşimin ailesi de aynı.

ilk dogumumda kayinvalidem bizde diye esimin dayisı karisini cocuklarıni alip sabah kahvaltisinda gelip gece 12 de gitmislerdi evimden. neymis bebek gormeye gelmisler. sabahtan baslayip gece 12 ye kadar erkekli coluk cocuklu lohusa kadinin yanina gelinir mi?

Ben odamdan cikmamistim. kayinvalidem yanima gelip yanlarina cik biraz demisti. anne pijamaliyim dikislerim sizliyor normal ust giyemem pijamayla erkeklerin yanina nasil cikayim dedim (tesetturluyum). onlar senin de dayin demisti. Sonra esime kayinvalidemden once ben soyledim "dayinlarin yanina cikmamı istedi annen ama ben pijamayla utanirim normal ustte giyemem dikislerim sızlıyor" dedim. esim sen haklısın çikma zaten odadan hem pijamalısın hem sezeryanlısın dedi.

Ikincide sukur pandemi vardi da kimseyi istemedim. kayinvalidemde gelmedi zaten 2. dogumuma.

Ablasinin yuzune dedim. Bu gelme gitme olaylari beni korkutuyor bebegimin bagisikligi yok nasil okavak diye. Maske takar otururuz merak etme dedi cikti isin icinden. Esim kotu dusunup cagirma diyor

o zaman taksinlar maske. maskesini indiren herkesi uyar. heleki bebek dogunca abla bebegin yanina maskesiz gelme hic mi haber dinlemiyorsun artik bebeklerde cocuklarda hasta oluyor pandemi devam ediyor diyin. emin olun rahat tipler maskeyle dolasamaz evde sonra rahat edemedigi icin gider evine. sizde esinize kendi gitmek istedi ben sadece maske tak dedim dersiniz.

Bunlar pandemi felan dinlemezler kosa kosa gelirler geldiler de en ust seviyedeyken. Ben gitmiyordum belki anlarlar diye yine geliyorlardi. Valla cirkinlesmeden cozumeyecek gibiyim. esimde anlayacak kafada degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…