- 30 Aralık 2009
- 23.368
- 92.665
- 1.123
İmzamı atıyorum.Ben sizi anladım, bakın tam da yapmak istediklerinizi yapmış bir kadınım.
Bir insandan su istemek bile koyar bana çünkü nasıl yapamam duygumu perçinler.
Lakin, bu forumda binlerce kez yazdım ve geçtiğimiz yıllarda bir aydınlanma yaşadım ‘eşek olursan semer vuran çok olur’ sözü inanın doğru.
Yapabilecek olsanız da yapamayıverin, beceriksiz olun, canınız tatlı olsun, ahlı vahlı nazlı olun.
Başkalarının sorumluluklarını sırtlanmayı başarı görmeyi bırakıp, bunu kullandırma aşamasına geçirmeyin kimseyi.
Ablanız yaşında olabilirim, abla tavsiyeyi alın benden.
Kimse madalya takmıyor daha da beteri kendiniz de takmıyorsunuz.
Her şeye yetişeceğim derken olan size ve bebeğinize oluyor, yapmayın lütfen.
Esim kirk yilin basinda annem geldi. Sigdiramadiniz bi yere diyor. Gider zaten annem kimsede kalmaz merak etme diyor.
Valla annelerini sıgdıran gelinler zaten.Tamam işte, oğlu o değilmi? O siğdirsin, annesine hizmet etsin. Yemeğini çayini eksik etmesin.
Ne kadar kolay söylemesi. Kendisi işten sonra annesini 1-2 saat görecek, bir tabak kaldirmayacak, ondan sonra adi "annesine bakan oğlu" olsun.
Asla bisey yapma. Hizmet etme. Istediğin gibi yayil koltukta, istediğini yap. Kv'deye söyle yemek yapsin, evi toplasin çünkü ağri sizi içindesiniz.
Anne kiz kendini akilli saniyor. Hizmet istiyorlar ve bunun için doğurcak olan gelini düşünüyorlar. Baktin olmuyor, kendi ailenin yaninda kal. Gerekirse yüz göz ol kayin aile ile. Kendi rahatindan ödün verme. Hak etmiyorlar.
zaten bebegi odadan cikarmayi hic dusunmuyorum. Kusura bakmayin virus var dicem kendim de cikmam. Onu da oyle yapcam artiko zaman taksinlar maske. maskesini indiren herkesi uyar. heleki bebek dogunca abla bebegin yanina maskesiz gelme hic mi haber dinlemiyorsun artik bebeklerde cocuklarda hasta oluyor pandemi devam ediyor diyin. emin olun rahat tipler maskeyle dolasamaz evde sonra rahat edemedigi icin gider evine. sizde esinize kendi gitmek istedi ben sadece maske tak dedim dersiniz.
Aynen oyle annesine sahip cikti diyecekler. Hic biri demeyecek hamile gelinin yaninda nasil durup orda hizmet bekliyor diye. Ailemin yanina gidemem orda da baska durunlar var. Neremden tutsam dert tasaTamam işte, oğlu o değilmi? O siğdirsin, annesine hizmet etsin. Yemeğini çayini eksik etmesin.
Ne kadar kolay söylemesi. Kendisi işten sonra annesini 1-2 saat görecek, bir tabak kaldirmayacak, ondan sonra adi "annesine bakan oğlu" olsun.
Asla bisey yapma. Hizmet etme. Istediğin gibi yayil koltukta, istediğini yap. Kv'deye söyle yemek yapsin, evi toplasin çünkü ağri sizi içindesiniz.
Anne kiz kendini akilli saniyor. Hizmet istiyorlar ve bunun için doğurcak olan gelini düşünüyorlar. Baktin olmuyor, kendi ailenin yaninda kal. Gerekirse yüz göz ol kayin aile ile. Kendi rahatindan ödün verme. Hak etmiyorlar.
O zaman iki tabak yemeği annesinin bakımını kendisi yapsın. Siz bu halinizle hizmet bekleyeceğiniz yere bakım gerektiren başka birine mi hizmet edeceksiniz? Hadi tek başına olsa neyse otursun bir köşede diyeceğim de kızları varmış. Görümcelerde de akıl yok insan doğuracak kadın evine annesini bırakır mı?Ses cikartiyorum ama esim annesi konusunda cok hassas. Ana kuzusu diyebilirim. Annem tek basinda babam olsaydi boyle olmazdi kimsenin evine sigdiramadik. Bi anneme iki tabak yediremeden gidecek diye basliyor. Bu sefer tartisma buyuyor. Ama annesini yine alip geliyor
Aynen oyle sabah ise gidiyor. Aksam geliyor. Annesiyle ilgilenmis oluyor.Bende calisirken rahattim kimseyi gormuyordum simdi izinde oldugumdan herkes tepemde.Valla annelerini sıgdıran gelinler zaten.
Oglu ne yapıyor ki ?
Oturup sohbet ediyor :)
bütütn bu sıkıntıları neden eşinizle paylaşmıyorsunuz? sorun var yada yok, bu durum sizi rahatsız ediyor belli ki. rahatsızlığınızı eşinizle paylaşmayacaksınız da kiminle paylaşacaksınız. tabi onun da, hele hele hamile karısına karşı hassas davranıp durumu çözmesi gerekiyor. sorumluluk burada bence eşinizde. sizi yüzgöz etmeden durumu toparlaması lazım. sonunda ev sizin ayrıca hamilelik gibi özel bir durumunuz da var.Merhabalar,
Geceden beri düsünmekten uyuyamadim hic. Eşimin annesi memleketten geldi ve suan bizde kalıyor. Ama bulundugumuz ilde evi var. Kendi evinde bosanan kiziyla beraber yasiyorlar , torunuyla gecinemedigi icin suan evine gitmiyor. Once evli olan kizinda kaldı. Dun cat diye habersiz bize geldi ellerinde bi torba. Bunu nereye koyayim dedi gorumcem bende bebek hediyesi sandim. O neyki abla dedim annem size kalacak onun esyasi dedi şok oldum. Karnim burnumda hamileyim dogurdum doguracam. Ne birine hizmet edecek ne de kafami kaldiracak halim yok. Annesi olmasa yine yemek yapilip edilecek ama o olunca baska oluyor. Yatamiom kalkamiom baska odaya gidip yatsan küserler. Kayinvalide gelince evli olan gorumcede bizden cikmiyor. Aksam esim geldi. Gitme bizden kışında kal diyor. Insan bu kadin dogum yapacak cocuga mi baksin anneme hizmet mi etsin diye hic mi dusunmez ben anlamadim. Annesine de bakacak insan lazim. Eve dolusacaklar gorumce gelir esimin teyzeleri gelir, zaten virus yok gibi yasiyorlar. Hormonlardan ben mi cok takıp buyutuyorum anlamadim.
Valla annelerini sıgdıran gelinler zaten.
Oglu ne yapıyor ki ?
Oturup sohbet ediyor :)
Resmen içim darlandı ruhum sancıdı okudukça ama haklısın tam olarak böyle olur. Bir de doğurdum evim müsait değil desen aman canım biz yabancı mıyız. Ne olsa yeriz nerede olsa yatarız derler.Iste oyle birisi degil. Benim faydam oluyor diye asla gitmez. Eşimde diyecek bak anneme hasta haliyle kalkip yardim etti sende rahatladin gitmesin kalsin diye. Bu sefer kalinvalidemi alana gorumcem promosyon. O da gelir yazik annem o haliyle yapamaz ben yapayim diye. Sonra aksam esini cagirir burda yiyip gidelim diye. Sonra teyzeler gelmeye baslar ablam burdaymis diye. Bizim ev toplanma yeri olacak.
Beni dusunen yokki herkes kendi derdindeO zaman iki tabak yemeği annesinin bakımını kendisi yapsın. Siz bu halinizle hizmet bekleyeceğiniz yere bakım gerektiren başka birine mi hizmet edeceksiniz? Hadi tek başına olsa neyse otursun bir köşede diyeceğim de kızları varmış. Görümcelerde de akıl yok insan doğuracak kadın evine annesini bırakır mı?
Hiiiiiç mi hiç kalkmayın yerinizdenHem dugun vardi hemde gelmisken torun goruyum diye geldi. Annem gelmeyecek kendi ailemde sacma sebeplerden kustu gelmeyecekler.
Ben kal diyip soylesem bile kalmaz evinde merak etme. Yazik annem sigamadi bir anneme gel diyemiyorim rahatlikla diyor. Geldi de kac gun kaldi sana birsey mi diyor sana kizim diyor ben biliyorim kizi gibi seviyor ama iste kiymeti yokki diyor. Esim yanlis anliyor benim annemi istemiyor sevmiyor diye alinganlik yapiyor.
Beni dusunen yokki herkes kendi derdinde
Tam olarak öyle oluyor. Hamileydim Düşük yaptım kürtaj oldum kayınvalidemler de tam o sırada bize gelecekti eşime söyle gelmesinler dedim ayıp olur hem yardımı olur gelsin dedi neyse geldiler sözde bize yardım edecekler. Bizimkisi çarşı pazar gezdi. Akşama yemek yenilecek bir gece önceden eşime diyorum şunu yap diye duysun da sabah yapsın istiyorum duymazdan geliyor. Eşime yardıma kalkıyorum ay kızım otur ayaklarını üşütme diyor banaBeni dusunen yokki herkes kendi derdinde
Tam olarak öyle oluyor. Hamileydim Düşük yaptım kürtaj oldum kayınvalidemler de tam o sırada bize gelecekti eşime söyle gelmesinler dedim ayıp olur hem yardımı olur gelsin dedi neyse geldiler sözde bize yardım edecekler. Bizimkisi çarşı pazar gezdi. Akşama yemek yenilecek bir gece önceden eşime diyorum şunu yap diye duysun da sabah yapsın istiyorum duymazdan geliyor. Eşime yardıma kalkıyorum ay kızım otur ayaklarını üşütme diyor banabir kap yemek yapmadı. Yalandan işte makina dizmek bardak yerleştirmek yaptığı.
Üstüne eltimler tatile giderken bize uğramak istediler. Kayınvalideme düşük yaptığımı söyle dedim belki gelmezler diye düşündüm çünkü 2 gün olmuştu söylemedi. Kürtajın ertesi günü duşakabin ovuyordum. Misafir gelecek diye. Kayınvalidem ise topladığı misafirlerinin yemeğini bile düşünmedi. Ay yabancılar mı ne olsa yenir kızım telaş yapma diyor. Yoldan haberli gelen insana yumurta kıracağız sanki.
Düşük yapmışım işten çok bir insan göresim yok 10 kişi olduk evde kah kah muhabbetler çaylar kahveler yere yatak falan yapıldı ne gerek varsa. Bir de kendisi 2 kez kürtaj olmuş hemen ayaktaymış onu anlatıyor. Ben de ayaktaydım ama bakalım kafam götürüyor mu?
Burada kayış koptu bende. Birkaç böyle münasebetsizlikleri daha oldu. Eşim hep haklısın ama ayıp olmasın geleceğim diyene gelme denmez modundaydı. Yanlarında bir gün patlayıp herkese bağır çağır döküldüm beni kimsenin düşündüğü yok ben de ana kuzusuyum diye. Şimdi muhtemelen deli gelinim gözlerinde ama çok iyi oldusana kıymet vermeyene ayıp olur mu diye düşünmeyeceksin bunu çözdüm artık
Şimdi baktım da ben de bir konu açsam o zaman olurmuş resmen içimde kalmış patladım yine
Kesinlikle katılıyorum delirmek gerekiyor bezenBütün mesajlarını okudum. Yapacağın tek şey var. O bebek doğacak ve sen cinnet geçirip herkesi evden kovacaksın. Deli deli davran, loğusa ya kafayı yedi derler kaçarlarBu işler cinnetsiz çözülemeyecek gibi duruyor.
Konu sahibi kaynanam kizinda kalmiyor, torun uyutmuyor diye rahat edemeyip bana geldi diyorsun. Biz de diyoruz ki tamam iste sen de rahat ettirme.Evet esimin ailesi garip bir sekilde virusten korkup virus yokmus gibi yasiyorlar. Benim kv oyle ayakta dakikalarca durup yemek yapacak durumda degil. Yap desen yapar ama bu sefer asla gitmeyecek kendi evine. Eşim iyice bak annem sana nasil destek oluyor memlekete gitmesin arada ablama gider sonra bizda kalsin diyecek. esimi cok iyi taniyorum. Kv evi olmasa yaninda kizi olmasa diyecem tek ama degil evi var yaninda kizi var diger kizi da var hem o calismiyor her gun gider yanina. Esim mutlaka hafta da 2 ya da 3 kere ugrar ben gitmesem bile. Suan benim yanimda kalmasinin hic bir anlami yok
Ya o konu sahibinin cesaretsizligine bahanesi. Kocasi bir tabak fazla yemek yapcaksin nolmus derken, konu sahibi kocasindan cekindigi icin kaynanasina ne yemek ne de temizlik yaptirmayacak.Öyle yaparsa tamamen yerleşirler diyor konu sahibi
Doğumdan eve gelip direkt hizmete mi baslayacaksiniz gercekten?Keyfimden degil benim oyle acim var yatayim diyecek durumum yok. Arkamda ailem yok. Esimin ailesi oyle gorse cogalarak gelecekler. Birken iki ikikiysen uc olacaklar. Esimin annesi asla gitmeyecek. Belki ordan bakinca kv istemiyor kotu gelin gibi duruyorum ama herkesin evi barki var ve kimseye yuz vermeye gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?