Ben mi abartıyorum yoksa bunlar mı düsüncesiz

İmzamı atıyorum.

Esim kirk yilin basinda annem geldi. Sigdiramadiniz bi yere diyor. Gider zaten annem kimsede kalmaz merak etme diyor.

Tamam işte, oğlu o değilmi? O siğdirsin, annesine hizmet etsin. Yemeğini çayini eksik etmesin.

Ne kadar kolay söylemesi. Kendisi işten sonra annesini 1-2 saat görecek, bir tabak kaldirmayacak, ondan sonra adi "annesine bakan oğlu" olsun.

Asla bisey yapma. Hizmet etme. Istediğin gibi yayil koltukta, istediğini yap. Kv'deye söyle yemek yapsin, evi toplasin çünkü ağri sizi içindesiniz.

Anne kiz kendini akilli saniyor. Hizmet istiyorlar ve bunun için doğurcak olan gelini düşünüyorlar. Baktin olmuyor, kendi ailenin yaninda kal. Gerekirse yüz göz ol kayin aile ile. Kendi rahatindan ödün verme. Hak etmiyorlar.

Valla annelerini sıgdıran gelinler zaten.
Oglu ne yapıyor ki ?
Oturup sohbet ediyor :)

zaten bebegi odadan cikarmayi hic dusunmuyorum. Kusura bakmayin virus var dicem kendim de cikmam. Onu da oyle yapcam artik

Aynen oyle annesine sahip cikti diyecekler. Hic biri demeyecek hamile gelinin yaninda nasil durup orda hizmet bekliyor diye. Ailemin yanina gidemem orda da baska durunlar var. Neremden tutsam dert tasa

O zaman iki tabak yemeği annesinin bakımını kendisi yapsın. Siz bu halinizle hizmet bekleyeceğiniz yere bakım gerektiren başka birine mi hizmet edeceksiniz? Hadi tek başına olsa neyse otursun bir köşede diyeceğim de kızları varmış. Görümcelerde de akıl yok insan doğuracak kadın evine annesini bırakır mı?

bütütn bu sıkıntıları neden eşinizle paylaşmıyorsunuz? sorun var yada yok, bu durum sizi rahatsız ediyor belli ki. rahatsızlığınızı eşinizle paylaşmayacaksınız da kiminle paylaşacaksınız. tabi onun da, hele hele hamile karısına karşı hassas davranıp durumu çözmesi gerekiyor. sorumluluk burada bence eşinizde. sizi yüzgöz etmeden durumu toparlaması lazım. sonunda ev sizin ayrıca hamilelik gibi özel bir durumunuz da var.

Valla annelerini sıgdıran gelinler zaten.
Oglu ne yapıyor ki ?
Oturup sohbet ediyor :)

Hayir bide niye siğmak zorundaki? Kadinin 2 evi var ve halen yetmiyor. Bireysel olmak gerçekten kötü bişey değil. Kendine yetebilmek, yaş kaç olsa olsun. Hizmet hizmet diye millet ölecek. 50 yaşindaki kadin sanki 80miş gibi hizmet ister.

Ve böyle anneci erkekler ile evleniliyor, üstüne cocuk yapiliyor ve suç sadece kvdeye atiliyor. Sonra yine yipranmiş hayatlar, konu sahibin cocuklarida "annem gun yüzü görmedi" demagojisine düsüp kisir döngü oluyor.

Yazik ya.

Resmen içim darlandı ruhum sancıdı okudukça ama haklısın tam olarak böyle olur. Bir de doğurdum evim müsait değil desen aman canım biz yabancı mıyız. Ne olsa yeriz nerede olsa yatarız derler.

Beni dusunen yokki herkes kendi derdinde

Hiiiiiç mi hiç kalkmayın yerinizden
o nerde bu nerde diye sorarsa da uzaktan tarif edin
iyiki geldin anne hiç yemek temizlik yapasım yoktu diyin
inat edin ama inatla kalkmayın
bu arada doğumunuza kim gelecekti annenizle küsmüşsünüz ya

Aynen öyle. kimse seni ve çocugunu dusunmuyor herkes kendi rahatinin derdinde.

Ben senin yerinde olsam. kendime odamda ozel bir alan oluştururum. Sık sık yatarım. Bebekten sonra sezeryanlı olacaksın zaten dikişlilerin olacak yatmak zorundasın. bebegini de al yanina. birak yemek yapsinlar tuvalet banyo temizlesinler. yemegini odana iste. tuvaleti kirli gordun mu gorumcene soyle abla benim enfeksiyon kapmam lazim su tuvaleti camasirsula bi doktor cok dikkat et dedi. bebegin yanina maskesiz sokma. mutfagi toplamazlarsa abla bakteri ureyecek icinde bekletmeyin toplayin mutfagi de.

Nevresinlerini yikattir abla ben sezeryanli gelecegim temiz nevresimde yatmam lazim ben yapamiyorum agrilarim var de.

esine sikayet ederse hayatim sen demedim mi kalsinlar sana yardim ederler diye kalsinlar iste yardim etmelerini soyledim ne dedim ki dersin.

Baktilar is guc var mabadlarini yaya yaya oturamıyorlar emin ol kacarlar.

Tam olarak öyle oluyor. Hamileydim Düşük yaptım kürtaj oldum kayınvalidemler de tam o sırada bize gelecekti eşime söyle gelmesinler dedim ayıp olur hem yardımı olur gelsin dedi neyse geldiler sözde bize yardım edecekler. Bizimkisi çarşı pazar gezdi. Akşama yemek yenilecek bir gece önceden eşime diyorum şunu yap diye duysun da sabah yapsın istiyorum duymazdan geliyor. Eşime yardıma kalkıyorum ay kızım otur ayaklarını üşütme diyor bana bir kap yemek yapmadı. Yalandan işte makina dizmek bardak yerleştirmek yaptığı.

Üstüne eltimler tatile giderken bize uğramak istediler. Kayınvalideme düşük yaptığımı söyle dedim belki gelmezler diye düşündüm çünkü 2 gün olmuştu söylemedi. Kürtajın ertesi günü duşakabin ovuyordum. Misafir gelecek diye. Kayınvalidem ise topladığı misafirlerinin yemeğini bile düşünmedi. Ay yabancılar mı ne olsa yenir kızım telaş yapma diyor. Yoldan haberli gelen insana yumurta kıracağız sanki.

Düşük yapmışım işten çok bir insan göresim yok 10 kişi olduk evde kah kah muhabbetler çaylar kahveler yere yatak falan yapıldı ne gerek varsa. Bir de kendisi 2 kez kürtaj olmuş hemen ayaktaymış onu anlatıyor. Ben de ayaktaydım ama bakalım kafam götürüyor mu?

Burada kayış koptu bende. Birkaç böyle münasebetsizlikleri daha oldu. Eşim hep haklısın ama ayıp olmasın geleceğim diyene gelme denmez modundaydı. Yanlarında bir gün patlayıp herkese bağır çağır döküldüm beni kimsenin düşündüğü yok ben de ana kuzusuyum diye. Şimdi muhtemelen deli gelinim gözlerinde ama çok iyi oldu sana kıymet vermeyene ayıp olur mu diye düşünmeyeceksin bunu çözdüm artık

Şimdi baktım da ben de bir konu açsam o zaman olurmuş resmen içimde kalmış patladım yine

Çalısan bayanim oğlum 1 yasinda annem bakiyor. oğlum gece ateslendi sabaha kadar basinda uyumadim sabah kalktim. oğlumu anneme biraktim ise gittim. annemlere kredi kartini biraktim dedim anne cocugu doktora goturun. her daim takip eden doktoru var. annemler doktora goturmus doktor serum takmis oğlumun atesi dusmus. ben tabiki iste durmadan ariyorum anne nasil oldu. annem eve getirmis corba yapmis icirmis oğlum kendine gelmis. aksam oldu oglumu aldim eve gectim öluyorum uykusuzluktan mutfak daginik toplayamamisim oglum hasta diye.

kapi calidi esimin akrabalari biz cocugu sevmeye geldik. ben kac gundur uykusuzum oğlum hasta calisiyorum ki ayakta yapilan bir meslegim var evim daginik bana habersiz cocuk sevmeye gelmisler.

Tabi yuzum dustu. cunku dedikoducular gidip dedikodumu yapacaklar ay mutfagi daginikti diye.

bunlar gecti salona oturdu. nasilsiniz dediler. ay sormayin hic iyi degiliz. kac gunden beri oğlum hasta gece uyku uyuyamıyorum sabah kalkip ise gidiyorum Allah annem babamdan razı olsun aldilar cocugumu doktora goturduler annem corba yapti icirdi de cocugum kendine geldi. bende bugun isteydim cok yorumdum. kac gundur de cocuk hasta evle ilgilenemedim malum calisan kadinim dedim. Bunlarin yüzu dustu kalkip gittiler.

Sonra beni her gordüklerin de ay sen calisiyorsun diye gelemiyoruz sana dediler. Valla calisip bebekli olmak cok zor ben size gelemiyorsunuz diye darılmıyorum merak etmeyin dedim.

Bir daha oyle habersiz ben cagirmadan kapimi çalmadilar.

Kadın kalacaksa bile misafirlerini kabul etmeyin. Anne merakı olan alsın kendi evinde ağırlarken vakit geçirsin. Ayrıca size soran kimse yok. Hizmet etmek zorunda değilsiniz. Hizmet etmek zorundayım kafasından çıkın.

Kesinlikle katılıyorum delirmek gerekiyor bezen

Konu sahibi kaynanam kizinda kalmiyor, torun uyutmuyor diye rahat edemeyip bana geldi diyorsun. Biz de diyoruz ki tamam iste sen de rahat ettirme.
Agrilarim var de yat butun gun yemek, temizlik yapsin.
Bu durumda kocam annem ne guzel yardim eder gitmesin der diyorsun ama kocan ne derse desin kaynana bu kadar is yapcak kadin degil.
Asil rahat ettirirsen gitmez, hepimiz de boyle dusunuyoruz.
Öyle yaparsa tamamen yerleşirler diyor konu sahibi
Ya o konu sahibinin cesaretsizligine bahanesi. Kocasi bir tabak fazla yemek yapcaksin nolmus derken, konu sahibi kocasindan cekindigi icin kaynanasina ne yemek ne de temizlik yaptirmayacak.
Mecbur hizmetini edicek. Biz daha fazla kadini rahat ettirme , daha dogrusu kendi sagligini keyfini bozma demeyelim diye bunu one suruyor, yok gitmez yok daha cok kalir diyor ama aksine torundan rahat edemeyip giden kadin ev isiyle de ugrasmak istemez.
Ama konu sahibinde bu cesaret yok pasa pasa kalkip gorecek hizmetini.

Doğumdan eve gelip direkt hizmete mi baslayacaksiniz gercekten?
Ohooo cidden boşa dil döküyoruz.
Siz bildiginizi okuyun en iyisi, daha dogrusu kocanizin size uygun gordugunu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…