ben mi abartıyorum yoksa haklımıyım

unhappy5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
100
52
48
kızlar ben 5 aylık evliyim ve artık cok bunaldım esimden dolayı bilmiyorum ben mi abartıyorum aslinda söyle anlatayım 2 yıllık bi beraberlikten sonra evlendik esim evde bisey lazım mı diye surekli sorar bazen bana yardım eder arada isten gelirken cogu zaman yani cikolata alır.Süpriz yapar ama cogu zaman tartısıyoruz ailesi yuzunden cok yakın oturuyoruz ve sürekli gelip gitmemizi istiyolar ve ben oraya gidince sürekli benden bisey bekleniyo temizlik yemek vs kayınvalidem bilmedigi icin yemek genel olarak hic bi is yapmıyo misafir gelicegi zaman bile bana yaptırıyo . Artık sıkıldım ve en basinda bana karsı bayagi hataları oldugu icin sogudum ve aramı acıp haftada bigun gitmek istedigimi söyledim uzun zamandırda haftada birkere gidiyoruz ama hala beni zorla götürmeye calısmasından bıktım ve aileside sürekli hergün arayıp rahatsız ediyo bugün gelin diye sürekli emrivakiler ama esim biliyo benim oraya gidince mutsuz oldugumu neden ısrar ediyo ve beni düsünmedigini hissediyorum sizce abartıyomuyum yoksa haklımıyım ben cok kafama taktıgım icin ilk kez konu acmak istedim

zamanla düzelir bu durum daha çok yeni evliliğiniz ayrıca kayınvalideye gidince mecbur yapılıyor canım :) biz uzakta olduğumuz halde kayınvalidem hiç bişi hazırlamaz temizlik yemek vs gider gitmez ben yaparım bir gidiyorsan ikincide bahane bul böyle böyle oda alışır bi iş beklemez

bide kayınvalideler nedense etrafa gelinini ispatlama çabalarındalar sana lafı sözü ara bozuculuğu olmasında

haftada bi gidelim ben yine yaparım diyorum ama bu kadar ısrar etmesini anlamıyorum hayır nasıl anlatcam esime onuda bilmiyorum artık cünkü dinlemiyo halbuki yeni evli oldugumuz icin misafir cok geliyo benimde evimde ayriyeten islerim var bunu nasıl anlatıcam bilmiyorum ailemide cok özlüyorum farklı sehirdeler onunda etkisi var

haftada bi gidelim ben yine yaparım diyorum ama bu kadar ısrar etmesini anlamıyorum hayır nasıl anlatcam esime onuda bilmiyorum artık cünkü dinlemiyo halbuki yeni evli oldugumuz icin misafir cok geliyo benimde evimde ayriyeten islerim var bunu nasıl anlatıcam bilmiyorum ailemide cok özlüyorum farklı sehirdeler onunda etkisi var
tatlı diile kayınvalidenle konuş ama net ol bende artık bi aileyim de mesela onlara gidince

tatlı diile kayınvalidenle konuş ama net ol bende artık bi aileyim de mesela onlara gidince
bir kaç ay daha geçsin eşinde gitmez zamana bırak bizde arada baya mesafe olduğu halde her hafta sonu kalmaya giderdik baktı yol parası ben bunalıyorum arada atışma oluyo gitmiyoruz artık :D erkek ilk zamanlar bi ayrı düşkün oluyo anneciğine :D

bes aydır en az kac kere dedim hatırlamıyorum ama eger esim net bi sekilde anlatsaydı bu kadar ısrarcı olmazlardı ve kayınvalidem arada sırada laf sokuyo ve cok zoruma gidiyo gözlerim doluyo direk esimde biliyo bunu galiba bana deger vermiyo

bes aydır en az kac kere dedim hatırlamıyorum ama eger esim net bi sekilde anlatsaydı bu kadar ısrarcı olmazlardı ve kayınvalidem arada sırada laf sokuyo ve cok zoruma gidiyo gözlerim doluyo direk esimde biliyo bunu galiba bana deger vermiyo
sen bunu çok dilledirdiğin için eşin iddalaşıyor seninle hiç ağzına alma sakın sakın annesi hakkında beni bunaltıyor deme akıllı davran annesi hep iyimiş gibi konuş kötü söz kullanma

evet bunları bazı büyüklerde söyledi ama esim zamanla düzelirmi sizce yoksa böyle kalmaz dimi

evet bunları bazı büyüklerde söyledi ama esim zamanla düzelirmi sizce yoksa böyle kalmaz dimi
düzelir tabi ki ama sen sakın ailesini kötüleme bende memnun değilim ailesinden ama hiç kötü yorum yapmam eşim bazen kızar sesizliğimi korurum emin ol sen kazanrsın devamlı ailesi hakkında konuşursan değerini yitrirsin unutma söz gümüşse suküt altındır tabi bu kendini ezdireceğin anlamına gelmez :)

cok tesekkür ederim icime atmaktan uyuyamadım hatta bazen kendimi cok yanlız hissediyorum benim yanımda olmadıgı düsünüyorum ama sunuda merak ediyorum mesela zamanla beni daha cok sever mi yani düsünür mü suan sadece onların üzülmesini istemiyomus gibi ben umrunda degilmisim gibi geliyo tek istedigim artık ailesinin benim oldugunu anlaması

cok tesekkür ederim icime atmaktan uyuyamadım hatta bazen kendimi cok yanlız hissediyorum benim yanımda olmadıgı düsünüyorum ama sunuda merak ediyorum mesela zamanla beni daha cok sever mi yani düsünür mü suan sadece onların üzülmesini istemiyomus gibi ben umrunda degilmisim gibi geliyo tek istedigim artık ailesinin benim oldugunu anlaması
bunu tabi ki anlıcak erkek gelin olmuş mantığın aman anneme hizmet etsin onlar kırılmasın hanımköylü demesinler çabasına giriyor ilk zamanlar 8. ayda ben düzeleceğine inanıyorum kaldı ki siz severek görüşerek evlenmişsiniz ama sen tatlı diili ol eşine karşı annen bunu dedi şöyle baktı laf attı deme

sıkma canını kocalar o kadar akıllı ki eşlerinin gözünü açmak istemiyorlar :D herşeyin farkındadır emin ol eşin

ailesine hic bisey demedim bugune kadar ama cok üzülüyorum onlar yüzünden tartısmak istemiyorum ama olmuyo iste acaba daha ne kadar var evliligimizin oturmasına :)

kimisi hemen alışıyor en az 1 sene :) kimiside ömür boyu aynı inşallah öyle olmaz

ilk zamanlara göre bana daha bağlı ama hala annesinin hatalarını örtmesi zoruma gidiyo bende esiyim hatta daha cok düsünüyorum onu bazen diyo biliyorum annemi ama nabayım degismez diyo banada ilerde degiscek gibime geliyo cünkü ilk aylara göre daha baglı artık eve sadece ailesinden kopamıyo

ilk zamanlara göre bana daha bağlı ama hala annesinin hatalarını örtmesi zoruma gidiyo bende esiyim hatta daha cok düsünüyorum onu bazen diyo biliyorum annemi ama nabayım degismez diyo banada ilerde degiscek gibime geliyo cünkü ilk aylara göre daha baglı artık eve sadece ailesinden kopamıyo
kopma tabi ki olmaz olmamalıda sen onun eşisin ailesi farklı sadece kendininde aile olduğunun farkında varacak buda zamanla olur canım

kızlar ben 5 aylık evliyim ve artık cok bunaldım esimden dolayı bilmiyorum ben mi abartıyorum aslinda söyle anlatayım 2 yıllık bi beraberlikten sonra evlendik esim evde bisey lazım mı diye surekli sorar bazen bana yardım eder arada isten gelirken cogu zaman yani cikolata alır.Süpriz yapar ama cogu zaman tartısıyoruz ailesi yuzunden cok yakın oturuyoruz ve sürekli gelip gitmemizi istiyolar ve ben oraya gidince sürekli benden bisey bekleniyo temizlik yemek vs kayınvalidem bilmedigi icin yemek genel olarak hic bi is yapmıyo misafir gelicegi zaman bile bana yaptırıyo . Artık sıkıldım ve en basinda bana karsı bayagi hataları oldugu icin sogudum ve aramı acıp haftada bigun gitmek istedigimi söyledim uzun zamandırda haftada birkere gidiyoruz ama hala beni zorla götürmeye calısmasından bıktım ve aileside sürekli hergün arayıp rahatsız ediyo bugün gelin diye sürekli emrivakiler ama esim biliyo benim oraya gidince mutsuz oldugumu neden ısrar ediyo ve beni düsünmedigini hissediyorum sizce abartıyomuyum yoksa haklımıyım ben cok kafama taktıgım icin ilk kez konu acmak istedim
Sizden önce misafirler nasıl ağırlanıyormuş merak ettim ama iş konusunda benim ailem de eşimin ailesi de farklı şehirlerdeyiz her iki tarafa gittiğimde de kimsenin bana bişey söylemesine gerek kalmadan biseylerin ucundan tutarım ev süpürmek yemek yapmak vs vs . Bu ailem değil yasitim arkadaşım olsa gidince masa kurmasına toplamasına ne biliyim bulaşığa yardım ederim . Sadece şu konuda hak veriyorum size hergun hergun kv gitmek doğru değil haftada bir uygundur .ben her zaman yakın oturacaklar için iki ev arası arabayla 10-15 dk olsun derim . Eşinizle oturun konuşun sakince bu durumdan hoslanmafiginizi bir de sizin agzinizdan duysun ve bunun farkında olduğunu düşündüğünüzü ve kendinizi öyle olunca sizin hislerinize değer vermediğini düşündüğünüzü söyleyin . Bu tip durumlarda kilit nokta eşiniz ama konuştunuz baktınız ki ısrarla bu durumu duzeltmiyor o zaman siz gittiğinizde laf lafı açar yeri gelir kv ye üslubuyla açıklarsınız durumu .eğer anlayışlı bir insan değilse genelde içten içe sizi suçlar oğlumu bizden uzaklaştırıyor diye . İnşallah eşiniz çözer .ya da gidin hastayım eşim çok ısrar etti diye geldim ama dinlenmeye ihtiyacınız olduğunu ima edin

Back
X