ben mi abartıyorum yoksa haklımıyım

Siz evlenmeden önce nasıl hayatta kalmışlar? Pislikten nasıl ölmemişler, ne yeyip ne içmişler? Demek ki bir yolu varmış. Şuan da aynen öyle devam edebilirler. Kayınvalide evine gidip temizlik yapmanızın beklenmesi normal filan değil. Hizmetçi değilsiniz. Çok lazımsa oğlu yapsın, sizinle annesine hizmet edin diye evlenmedi herhalde. Bu işlerde taviz tavizi doğuruyor, baştan nasıl başlarsanız öyle devam eder. Eşinizle bu konuyu güzelce konuşmanız, üzüntünüzü dile getirmeniz gerekiyor. Sizi anlamamakta ısrar ederse, zorla götürecek hali yok, kendinizi biraz geri çekersiniz.

ailesine hic bisey demedim bugune kadar ama cok üzülüyorum onlar yüzünden tartısmak istemiyorum ama olmuyo iste acaba daha ne kadar var evliligimizin oturmasına :)
2 yıllık evliyim bizimki daha yeni yeni oturmaya başladı. Biz ailesi yüzünden çok kavga ettik. Annesi bana çok şeyler söyledi falan filan bide ben 1 yıl kayınvalidemle aynı evde kaldım. Ben bulaşık yıkamaya çıksam eşimi doldururdu. Ufak bi kaybolmamda eşime bakmışım ki hemen değişmiş. Çok çektim ben. Şimdi de yüzüne vuruyorum sen bana böyle dedin şunu yaptın bunu yaptın diye. Beni kapının önüne koyduğunu bilirim ailesi için. Annesi için çok yaptı bana. Bide benim kv çok yalancıdır çok fazla yalan söylüyodu eşime. Oda hemen inanıyodu hemen doluyodu bana karşı. Şimdi yaptıklarından kendi de pişman ama tabi ben darbeyi yedim.:110: Diyorum iş işten geçti artık yaşattın sen bana onları. Merak etme evliliğin oturur. Oturmasaydı benimki oturmazdı. Kaç defa Boşanma derecesine geldiğimizi biliyorum eşimle. Ayrı eve çıkmak için zor ikna ettim ben çıktıktan sonra da hep yaptıklarını yüzüne vurdum yeni yeni farkında hatalarının. Senin eşin sana karşı dolmuyosa kv doldurmuyosa haftada 1 kere git gel bence. Yoksa seni cephe alırlar oğlumuzu bizden uzaklaştırmaya çalışıyo felan diye. 💕

8 yıllık evliyim daha bir gün temizlik yapmadım kvmin evinde. Yeyip içtikten sonra elbette sofraya, bulaşığa yardım ederim, bir çay servisine yardım ederim ama o kadar. Fazlası yok. Yani kvnin evine gidince illa ki yapılıyor diyenlere katılmıyorum. Evin ayrı, yolun sapa. Herkes kendi misafirini kendi ağırlasın, evinin işini kendi görsün. Sen yokken ne yapıyorlarmış acaba? Eşim bana böyle diretse o haftada bir günü de gitmem, kendisini hizmete yollarım.

Siz evlenmeden önce nasıl hayatta kalmışlar? Pislikten nasıl ölmemişler, ne yeyip ne içmişler? Demek ki bir yolu varmış. Şuan da aynen öyle devam edebilirler. Kayınvalide evine gidip temizlik yapmanızın beklenmesi normal filan değil. Hizmetçi değilsiniz. Çok lazımsa oğlu yapsın, sizinle annesine hizmet edin diye evlenmedi herhalde. Bu işlerde taviz tavizi doğuruyor, baştan nasıl başlarsanız öyle devam eder. Eşinizle bu konuyu güzelce konuşmanız, üzüntünüzü dile getirmeniz gerekiyor. Sizi anlamamakta ısrar ederse, zorla götürecek hali yok, kendinizi biraz geri çekersiniz.

bu konuyu cok konustum ama kızları yok tabiki sen yapıcaksın diyo ama banada hem evimin isi hem onlara gidince zor oluyo haftada bi makul diyorum ama sen aileme cephe almıssın diyo oda üzülüyo ama ben yıpranıyorum iste ve arada laf sokmalar oluyo benim yaptıgım yemekler begenilince kayınvalidem bana tavır alıyo

2 yıllık evliyim bizimki daha yeni yeni oturmaya başladı. Biz ailesi yüzünden çok kavga ettik. Annesi bana çok şeyler söyledi falan filan bide ben 1 yıl kayınvalidemle aynı evde kaldım. Ben bulaşık yıkamaya çıksam eşimi doldururdu. Ufak bi kaybolmamda eşime bakmışım ki hemen değişmiş. Çok çektim ben. Şimdi de yüzüne vuruyorum sen bana böyle dedin şunu yaptın bunu yaptın diye. Beni kapının önüne koyduğunu bilirim ailesi için. Annesi için çok yaptı bana. Bide benim kv çok yalancıdır çok fazla yalan söylüyodu eşime. Oda hemen inanıyodu hemen doluyodu bana karşı. Şimdi yaptıklarından kendi de pişman ama tabi ben darbeyi yedim.:110: Diyorum iş işten geçti artık yaşattın sen bana onları. Merak etme evliliğin oturur. Oturmasaydı benimki oturmazdı. Kaç defa Boşanma derecesine geldiğimizi biliyorum eşimle. Ayrı eve çıkmak için zor ikna ettim ben çıktıktan sonra da hep yaptıklarını yüzüne vurdum yeni yeni farkında hatalarının. Senin eşin sana karşı dolmuyosa kv doldurmuyosa haftada 1 kere git gel bence. Yoksa seni cephe alırlar oğlumuzu bizden uzaklaştırmaya çalışıyo felan diye. 💕
bana karsı dolmuyo hatta bazen cok tesekkur ediyo kendide diyo sen olmasan annem evdeki yemekleri ısıtır koyar masaya diye ama ona cok yoruldugumu söyledigimde beni zorunluymus gibi hissettiriyo ve gercekten insan aynı eve girmeden anlamıyomus ailelerimiz arasındada cok fark var aynı köylü olmamıza ragmen

kızlar ben 5 aylık evliyim ve artık cok bunaldım esimden dolayı bilmiyorum ben mi abartıyorum aslinda söyle anlatayım 2 yıllık bi beraberlikten sonra evlendik esim evde bisey lazım mı diye surekli sorar bazen bana yardım eder arada isten gelirken cogu zaman yani cikolata alır.Süpriz yapar ama cogu zaman tartısıyoruz ailesi yuzunden cok yakın oturuyoruz ve sürekli gelip gitmemizi istiyolar ve ben oraya gidince sürekli benden bisey bekleniyo temizlik yemek vs kayınvalidem bilmedigi icin yemek genel olarak hic bi is yapmıyo misafir gelicegi zaman bile bana yaptırıyo . Artık sıkıldım ve en basinda bana karsı bayagi hataları oldugu icin sogudum ve aramı acıp haftada bigun gitmek istedigimi söyledim uzun zamandırda haftada birkere gidiyoruz ama hala beni zorla götürmeye calısmasından bıktım ve aileside sürekli hergün arayıp rahatsız ediyo bugün gelin diye sürekli emrivakiler ama esim biliyo benim oraya gidince mutsuz oldugumu neden ısrar ediyo ve beni düsünmedigini hissediyorum sizce abartıyomuyum yoksa haklımıyım ben cok kafama taktıgım icin ilk kez konu acmak istedim
Haklısın da erkeklerin çoğu böyle.. Yakın olmakla büyük hata etmişsiniz..

bu konuyu cok konustum ama kızları yok tabiki sen yapıcaksın diyo ama banada hem evimin isi hem onlara gidince zor oluyo haftada bi makul diyorum ama sen aileme cephe almıssın diyo oda üzülüyo ama ben yıpranıyorum iste ve arada laf sokmalar oluyo benim yaptıgım yemekler begenilince kayınvalidem bana tavır alıyo
Temizlik kız işi mi oluyormuş? Kazık kadar adam annesi yorulmasın diye düşünüyor ve üzülüyorsa, kendi koştursun işlerine. Böyle emrivakilere boyun eğmeyin. Karşınızdakiler size insanca davranır, özellikle iş beklemezler, herkes elinden geldiğince işini gücünü yapar, insan böyle insanlar için onlar istemese bile koşturur. Eşimin ailesi öyledir mesela, bizi oturtur, karı koca yemeğe, temizliğe girişirler onları ziyarete gittiğimizde. Onlar öyle olunca biz de bacaklarımızı yayıp oturmayız tabi, elimizden geldiği kadar yardım ederiz. Ama böyle hizmetçi muamelesi görsem, tabiri caizse yaralı parmağa işemem.

Back
X