BEN Mİ ABARTIYORUM

kirmizilihatun

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
734
567
323
Herkese merhaba,

eşimle ilgili sorunları acaba ben mi abartıyorum..Sizden fikir almak istedim

Eşim eğlenmeyi çok seven , dışa dönük birisi ( ikizler burcu) bende tam aksine yalnızlığı ve sakinliği seven biriyim . 2 çocuğumuz var.
Haftanın bir günü arkadaşları ile dışarı çıkmak istiyor. Bende buna önceleri tamam dedim...Ama zamanla buna pişman etti beni...Gittiği yerden gelmek bilmiyor gece 2 de , 3 de geri dönüyordu... Tabi ki bu durumlardan dolayı sürekli tartışma yaşamaya başladık..."1 gün dışarı çıkıyorum burnumdan getiriyorsun" diyor..."Napcaksın ben evde olsam bıktım artık " diyor. " sende git gez dışarısı çok güzel , ama arkadaşın yokki senin" diye bana psikolojik şiddet uyguluyor...halbuki ben uzun yıllardır aynı işte çalışan sosyal çevresi olan biriyim...ama ailemle vakit geçirmek benim tercihim...Sürekli bana "senin arkadaşın mı var " imalarında bulunuyor. Bazen asosyalmiyim acaba diye düşünmüyor değilim açıkçası

Bu hafta ise dışarı çıkma olayı 2 ye çıktı..Pazar akşam 17,30 da gitti.. gece 2,30 da geldiğinde....kiminle gittiğini nereye gittiğini biliyorum...ama bu kadar geç saatlere kadar evli bir adam dışarda kalır mı?
Ben tabi ki surat astım, konuşmadım...Çünkü artık bu konuda tartışmaya bile halim yok...
Bu sefer de "niye konuşmuyorsun ne var yani illa burnumdan getireceksin...Herkesin karısı bir şey demiyor tek sensin sorun çıkaran bla bla..

işte böyle ...ben onu kafese katmak istiyormuşum....bir kerede şey dedi..onu hiç unutamıyorum zaten. Elden günden utanmasam bir gün durmam senle :(

Dışardan baktığında çok ilgili bir eş.. Bende yanında durulmayak bir eş değilim. fiziken iyi, güzel yemek yapan, 20 yıldır aynı işyerinde çalışan, tertipli bir kadınım...Yanımda durulmayacak neyim var bilmiyorum...bu laf beni çok soğuttu..

Ne münasebet ya, madem bekar hayatı yaşamak istiyor ne halt etmeye evlenmiş, madem evlenmiş neden iki çocuk sahibi olmuş?
Sizin başınıza atmak için mi?
Valla ben gezmeyi eğlenmeyi inanılmaz severim, ikili ilişkilerde karsidakine yaşam alanı verme taraftarıyım ama bu ne ya? Boyle koca tam insana cinnet getirmelik. Sanki siz anne babasısiniz onu camda bekleyeceksiniz, ne münasebet

Haftada bir gün dışarıya çıktığında darmalasaydiniz keşke. Evli de olsalar insanların kendilerine ait bir özel hayatlari olmalı. Siz dışarıya çıkmayı sevmiyorsunuz diye andan da bunu beklememelisiniz. Haftada bir gün makulmus aslında.
bende önceleri sizin gibi düşündüm ama iş çığrından çıktı...geç saatlere kadar gelmiyor

sürekli birlikte olmalıyız diye düşünen çiftleri ben pek anlayamıyorum açıkçası bence herkesin kendi alanı olmalı ki bu ilişki için de besleyici bişe diye düşünüyorum. belki evli olmadığım ya da çok yakınlıktan hazzetmediğim içindir bilemiyorum.

Evli de olsanız ayrı birer bireysiniz siz. Haftada 1 gün çıkmasına bence müdahale etmemelisiniz. Ayrıca bence siz de çıkın. Bazen eşten,aileden uzak kalmak iyi geliyor. İki arkadaşla içilen bir fincan kahve ve iki dost kelamı ilaç gibidir inanın. Bakın, eşiniz size karışmıyor ki bence gayet güzel bir durum bu. Kendisi çıkıp da eşi çıkınca kıyamet koparan adamlar(!) tanıyorum ben. Ayrıca siz tepki verdikçe ters tepecektir.

Eşinizin laflarına takılmayın demeyeceğim ayrıca, hatta bence takılın. Rahatsız olduğunuzu mutlaka dile getirin. Öfke anında söylenmiş de olabilir ama bu yine de tolere edilemez.

ben zaten öyle baskı kurmaya çalışan biri değilim....
Çıkmasına birşey demedim önceleri
Sonra abartmaya başlayınca sinirlerim bozuldu.

Zaten birde alkol alıyorlar..

Haftada bir gün çıkmasına ben de bir şey demezdim. Gece 2-3 de dışarıdan dönmek için normal bir saat. Yani tabii ki kendi hayatımdan bakarak yazıyorum size bunu. Bazılarına çok geç gelebilir. Bana normal. Biz de hafta sonu dışarı çıktıysak veya bir arkadaşımızın evine gittiysek o saatlerde dönüyoruz.

Ama size söylediği şeyler çok kırıcı. O konuda haklısınız. Sanki size tahammülü kalmamış gibi duruyor yazdıklarınızdan.

Gündüz ailesi ile zaman geçirip gece gidiyorsa ve en geç 12 de evde oluyorsa sıkıntı çıkarmam ama bunları yapmıyorsa tabiki de kavga sebebi, birde rutine binerse bende arıza çıkarırım.

Gündüz ailesi ile zaman geçirip gece gidiyorsa ve en geç 12 de evde oluyorsa sıkıntı çıkarmam ama bunları yapmıyorsa tabiki de kavga sebebi, birde rutine binerse bende arıza çıkarırım.
gündüz ikimizde işteyiz zaten
bende dışarı çıkınca 12 de dönse asla ses etmem
ve her hafta hastalık olsa,sağlık olsa sanki tabu gibi dışarı çıkması beni sinir ediyor.

Kendimden örneklersem..17 senelik evliligimde hicbir zaman arkadasları ile dısarı cıktıgında darlamadım.Abarttıgı dönemler olmadı mı? Elbette oldu hatta haftanın 5 günü gitti bir dönem? tavir almadim fakat sen normal görüyorsan bu sekilde devam et ama düsün derim demistim 1 ay sonunda.Sonra baktiki cocuklarini beni ihmal ediyor kendi hatasini fark etti düzene girdi.(yengec erkeği)

Simdi cumalari cıkar.Bazen is yüzünden moralsiz oldugunda ben derim cık dısarı biraz kafan dagilsin diye ama yine de cıkmak istemez.Eskiden annesine gitmeme durumumuz sorunken simdi adami oraya bile zorla gönderiyorum yav?

Ha bu arada hafta sonları cok gezeriz.Biz zaten cocukluktan yakın arkadas oldugumuz icin evlilik sonrasi ne o beni ne de ben onu kısıtladık.Herkes bildi sorumlulugunu.
Diğer arkadaslarinin esleri karısıyorlar ve sorun yasıyorlar mesela.Adamlar buna ragmen her aksam cıkıyor.
Ters tepiyor üzerine gitmek diye düsünüyorum ben.

Esiniz haklk bence. Siz zaten asosyal olmayi sevdiginizi yazmissiniz. Eşiniz ayni olmak zoruna degil. Haftada bir ciksin ne olaakki. 2 cocuk olduguna gore o kadar da kotu degil araniz demekki.

Back
X