BEN Mİ ABARTIYORUM

Yani sizi uzmek istemem ama anlattiklarinizdan ben onu cikardim. Cunku sizi kisitlamiyor hani gezmenizi tozmanizi sosyal olmanizi acikcasi aktif olmanizi istiyor. Heyecanli ve eglenceli olmak yerine sadece aileyle vakit gecirip cizgisi olan cok eglenmeyen biriyseniz skilmistir muhtemelen. Monoton gelmemek icin kendinizi resetleyin ve degisiklikler yapin inanin size de iyi gelecektir. Size izin vermeyen arkadaslarinizdan alikoyan eglenmesini gulmesini blmeyen negatif yuklu ve ayni zamanda surekli sizinle vakit geciren cevresi olmayan bir adamla evli olsaydiniz simdiki hayatiniza sukrederdiniz. O yuzden bulundugunuz durumun kiymetini bilin ve degerlendirin
Bazen kendime diyorum ..çıkayım dışarı bir arkadaşımla...ama rahat edemiyorum..evde çocuklar napıyor acaba diye aklımdan çıkmıyor...Yani dışarda vakit geçirmek bana mutluluk vermiyor..Mutlu olmadığımı bişeyi nasıl yapayım

Herkese merhaba,

eşimle ilgili sorunları acaba ben mi abartıyorum..Sizden fikir almak istedim

Eşim eğlenmeyi çok seven , dışa dönük birisi ( ikizler burcu) bende tam aksine yalnızlığı ve sakinliği seven biriyim . 2 çocuğumuz var.
Haftanın bir günü arkadaşları ile dışarı çıkmak istiyor. Bende buna önceleri tamam dedim...Ama zamanla buna pişman etti beni...Gittiği yerden gelmek bilmiyor gece 2 de , 3 de geri dönüyordu... Tabi ki bu durumlardan dolayı sürekli tartışma yaşamaya başladık..."1 gün dışarı çıkıyorum burnumdan getiriyorsun" diyor..."Napcaksın ben evde olsam bıktım artık " diyor. " sende git gez dışarısı çok güzel , ama arkadaşın yokki senin" diye bana psikolojik şiddet uyguluyor...halbuki ben uzun yıllardır aynı işte çalışan sosyal çevresi olan biriyim...ama ailemle vakit geçirmek benim tercihim...Sürekli bana "senin arkadaşın mı var " imalarında bulunuyor. Bazen asosyalmiyim acaba diye düşünmüyor değilim açıkçası

Bu hafta ise dışarı çıkma olayı 2 ye çıktı..Pazar akşam 17,30 da gitti.. gece 2,30 da geldiğinde....kiminle gittiğini nereye gittiğini biliyorum...ama bu kadar geç saatlere kadar evli bir adam dışarda kalır mı?
Ben tabi ki surat astım, konuşmadım...Çünkü artık bu konuda tartışmaya bile halim yok...
Bu sefer de "niye konuşmuyorsun ne var yani illa burnumdan getireceksin...Herkesin karısı bir şey demiyor tek sensin sorun çıkaran bla bla..

işte böyle ...ben onu kafese katmak istiyormuşum....bir kerede şey dedi..onu hiç unutamıyorum zaten. Elden günden utanmasam bir gün durmam senle :KK43:

Dışardan baktığında çok ilgili bir eş.. Bende yanında durulmayak bir eş değilim. fiziken iyi, güzel yemek yapan, 20 yıldır aynı işyerinde çalışan, tertipli bir kadınım...Yanımda durulmayacak neyim var bilmiyorum...bu laf beni çok soğuttu..
Adam çıkmak istiyor, eğlenmek istiyor siz istemiyorsunuz. Adam da çıkmasın istiyorsunuz. Sizce mantıklı mı? Haftada bir nefes almasına izin verin.

Saatler çok mesele değil mekanlarda müzik zaten 11’de başlıyor. Bir saat takılıp gelecek hali yok ya.

Cevapları okumadım kesin niye evlenmiş o zaman falan demiştir millet, siz de bu gazla iyice binersiniz adamın tepesine.

Madem sizin hiç arkadaşınız olmadığını, sosyal olmadığınızı düşünüyor; o halde hayatınızın merkezine eşinizi koymaktan vazgeçip eğlencenize bakın. Dışarı çıktığında da ses etmeyin. Çocukları bırakıp gezmeye çıkın mesela.. Biraz da O sorsun neredeydin diye :)

belki de ben sıkıcı biriyim..

Hayır bence siz sadece içe dönüksünüz. Eşiniz de dışa dönük. Siz evde ailece oturup vakit geçirerek hayat enerjisi üretiyorsunuz, eşiniz dışarı çıkıp insanlarla vakit geçirerek hayat enerjisi üretiyor. Bu ikinizden birini daha değerli veya daha değersiz kılmıyor. Sadece farklı kılıyor.

Yorumlar konuyu tam okudu mu acaba? Adam haftada bir aksam arkadaşlarıyla buluşup onbirde eve gelmiyormus ki, gece ikilere kadar disardaymis. Evli barkli insanin her hafta,hatta bazen haftada iki gün geceleri ne işi var sokaklarda ya? Serseri mi o?
Eğlenmeye çıkıyor işte. Hani müzikli mekanlar, içmece eğlenmece falan. Gece eğlenmeye çıkıp kaçta dönsün adam? 11’de müzik başlıyor zaten.

Benimde eşim haftada 1 ya da 2 kez çıkar eğer akşam 8-9 gibi çıkıyorsa geç gelebilirim der geç geldiğinde de surat yapmam. Arkadaşlarını tanıyorum, nereye gittiklerini söyler. Ben aramam o arar vs. Eşiniz geç gelebilirim diye açıklamıyorsa ve dışarı çıkış o çıkışsa sizde kendinize göre haklısınız.

gündüz ikimizde işteyiz zaten
bende dışarı çıkınca 12 de dönse asla ses etmem
ve her hafta hastalık olsa,sağlık olsa sanki tabu gibi dışarı çıkması beni sinir ediyor.
Ben sizi anlıyorum eşiminde mesela bilardo tutkusu var son zamanlarda hafta içi de gider, haftasonu da bazen gündüz bazen akşam, benimde kafa dengi arkadaşım yok o nedenle vaktimi ailemle geçirmek tercihim.
Haftaiçi akşamları yemek vs evin işleri derken zaten dışarı çıkacak takatim yok, haftasonu da kızımla takılırım yada ailecek birşeyler yaparız.
Ama şu varki bir gün oyuna gidecekse muhakkak bir günü bizimle geçirir, hatta arada tatlı tatlı lafta sokarım ,gitme demem ama aşırıya kaçarsa lafı sokarım. Ben gitsem gecenin bir yarısı eve dönsem eminim ki rahatsız olur birde bunu sürekli hale getirsem o nedenle o da sınırını bilmeli.
Ayrıca evde ilgilenilmesi gereken çocuklar varken erkeklerin bekar modunda takılmasına ben sıcak bakmıyorum. O çocukları kadınlar tek başına yapmadı. Baba da evde olmalı ödevdir, öz bakımdır , oyundur çocukla ilgilenmeli. Arada çıksın kafasını dağıtsın ama sürekli olmaz.

hep evde oldugunuz için onun gelmesini bekliyosunuz ve batıyor size.
çocuklar ona emanet edin veya annenize yalandan da olsa ckın..
insan kendi cevresi hayatı arkadaşları olan birini istiyo hayatında
öbür türlü çekiciliği kalmıyo merak etmiyo üstelik maalesef kendini sizden üstün görüyo
en kötü bir arkadasınızın evine gidin bilmiyorm. aile hayatı sevseniz de alan tanıyın hem ona hem kendinize. birbirnize anlatacak bir şeyiniz olur. merak güdüsü kamçılanır. siz de öfleyip durmazsınız
bekleme enerjiisnde söylenen hanım olmak istemezdiniz bence...............

Herkese merhaba,

eşimle ilgili sorunları acaba ben mi abartıyorum..Sizden fikir almak istedim

Eşim eğlenmeyi çok seven , dışa dönük birisi ( ikizler burcu) bende tam aksine yalnızlığı ve sakinliği seven biriyim . 2 çocuğumuz var.
Haftanın bir günü arkadaşları ile dışarı çıkmak istiyor. Bende buna önceleri tamam dedim...Ama zamanla buna pişman etti beni...Gittiği yerden gelmek bilmiyor gece 2 de , 3 de geri dönüyordu... Tabi ki bu durumlardan dolayı sürekli tartışma yaşamaya başladık..."1 gün dışarı çıkıyorum burnumdan getiriyorsun" diyor..."Napcaksın ben evde olsam bıktım artık " diyor. " sende git gez dışarısı çok güzel , ama arkadaşın yokki senin" diye bana psikolojik şiddet uyguluyor...halbuki ben uzun yıllardır aynı işte çalışan sosyal çevresi olan biriyim...ama ailemle vakit geçirmek benim tercihim...Sürekli bana "senin arkadaşın mı var " imalarında bulunuyor. Bazen asosyalmiyim acaba diye düşünmüyor değilim açıkçası

Bu hafta ise dışarı çıkma olayı 2 ye çıktı..Pazar akşam 17,30 da gitti.. gece 2,30 da geldiğinde....kiminle gittiğini nereye gittiğini biliyorum...ama bu kadar geç saatlere kadar evli bir adam dışarda kalır mı?
Ben tabi ki surat astım, konuşmadım...Çünkü artık bu konuda tartışmaya bile halim yok...
Bu sefer de "niye konuşmuyorsun ne var yani illa burnumdan getireceksin...Herkesin karısı bir şey demiyor tek sensin sorun çıkaran bla bla..

işte böyle ...ben onu kafese katmak istiyormuşum....bir kerede şey dedi..onu hiç unutamıyorum zaten. Elden günden utanmasam bir gün durmam senle :KK43:

Dışardan baktığında çok ilgili bir eş.. Bende yanında durulmayak bir eş değilim. fiziken iyi, güzel yemek yapan, 20 yıldır aynı işyerinde çalışan, tertipli bir kadınım...Yanımda durulmayacak neyim var bilmiyorum...bu laf beni çok soğuttu..
Benim eşimin de haftada akşamları sporu var ama ben kaçta geldiğini biliyorum o saat geçince bana da terelleliler geliyor, he bu demek değil eşim tam dakikasında geliyor ama mesela yarım saat geç kalıyor diyelim ki gece değil o saatler yani.Elbette her akşam dizimizin dibinde oturmayabilirler ama bir düzeni kuralı kaidesi olmalı bu gidişlerin.Size gelince, evet biraz da ona hak verdim siz neden ayda bir iki kere de olsa çıkmıyorsunuz? Ben mesela arkadaşlarımla buluşup güzel yerlerde yemek yemeyi, onlarla vakit geçirmeyi çok severim.Bu bile sizi eşinizinde gözünde farklılaştırır.

Bazen kendime diyorum ..çıkayım dışarı bir arkadaşımla...ama rahat edemiyorum..evde çocuklar napıyor acaba diye aklımdan çıkmıyor...Yani dışarda vakit geçirmek bana mutluluk vermiyor..Mutlu olmadığımı bişeyi nasıl yapayım
Biyerde dinlemistim belki sizde duymussunuzdur. Evliligin en onemli noltalarindan birisi rolden role gecmekmis. Mesela bir kadin is yerindeyken calisan oluyor. Eve gelip cocuguyla ilgilenince anne. Kocasi gelince kadin oluyor vs.vs... ama arastirma yapilmis ve kadinlarin hem sikayet ettigi bir turlu de rolden cikamadigi annelikmis. Is yerindeyken, esiyle zaman geciriyorken, disaridayken surekli annelik vasfi dogal olarak uzerimizde oldugu icin etkisinden cikamiyormusuz. Mesela esi evdeyken esiyle ilgilenmek sohbet etmek oturmak yerine surekli cocuklardan bahseden veya ilgilenen bir anne...
Bu da evlilikleri monoton kiliyormus. O yuzden rolden role gecis cok onemliymis. Ben biyerde dinledim cok hosuma gitti sizinle de paylasmak istedim.

Ya disari cikamiyorsan arkadaslarini evine toplayabilirsin. Veya kadin gunu duzenleyebilirsin. Veya oyun alani dahil olan cafeler var cocuklari oyun alanina birakip cafe de oturabilirsiniz. Yapacak cooook sey var

Sizde iki çocuğu bir akşam eşinize bırakıp gece 2 de gelin . Bana eşiniz sende çık gez derken blöf yapıyor gibi geldi nasıl olsa siz çıkmıyorsunuz diye, bir ölçün bakalım tepkisini. Bir kaç hafta denerim ben bunu yeriniz de olsam.
bir kaç sefer denedim.. tabi ben 11 e geliyorum öyle geç saatlere kadar kalamam zaten.
sonra ne oldu biliyor musunuz? dışarı çıkmak istediğinde sen çıktın ya bende çıkcam dedi durdu

Kısasa kısas yapmanız gerekmiyor. Eşiniz çocukları öğleden sonra dışarı çıkartır. Akşama kadar gelmezler. Siz de evde canınız ne istiyorsa onu yaparsınız.

Valla yengeç evli olmakla gece 2 de dışarıd olmak arasında bağlantı kuramadım.

Konuya yorumum bence hiç sorun yok. Haftada bir ideal. Ha 11 de gelmiş ha 1 de. Hem izin verip hem burnundan getirmek saçma. Eşim gitse haftada 1 gün bildiğim bir yere sevinirim eğlenşyor diye. Ama o da bana alan tanımalı eşit derecede

Eğlenmeye çıkıyor işte. Hani müzikli mekanlar, içmece eğlenmece falan. Gece eğlenmeye çıkıp kaçta dönsün adam? 11’de müzik başlıyor zaten.
İyi de her şeyin adabı var. Madem gözü hala eğlence sektöründe , her haftasonu fink Fink arkadaş peşinde neden evlenmiş de iki çocuk yapmış?
Bekar hayatını seviyorsan,kopmak istemeyeceksen evlenmeyeceksin. Ben mesela bir ay kaldı 31 olmama, ama kafam hala "laylaylom,şuraya da gideyim burayı da gezeyim,kendi kafama göre kımseye sormadan plan yapayım" şeklinde olduğu için evlenmeyi düşünmüyorum bile. Çünkü hem bana yazık hem müstakbel kocama yazık.
O sorumluluğu alıp evlenip çoluk çocuğa karistiysan da bekar gibi her kafana eseni yapmamak gerekiyor.
Tabii ki arasıra herkes çıksın arkadaşıyla,PlayStation oynasın, halısaha maç yapsın, şirket eğlencesine gitsin, eşi dostuyla içsin eğlensin. Ama her hafta her hafta - eşini rahatsiz edecek kadar gidecekse hiç de hoş karşılanacak bir şey değil.
Çocukları da çok küçükmüş. Bence adamın yaptığı boylu boyunca sorumsuzluk.
*Karı koca böyle şeyleri önemsemeyen "evlendik de ölmedik ya" kafasında insanlarsa yine mesele yok ama bu konuda kadın bu durumdan rahatsız . Eşlerden birinin rahatsız olduğu şeyi inatla yapmak da iyi niyetli bir davranış değil.
Yine iyi dayanmış konu sahibi. Ben nefret ederim sorumsuz erkekten.

Başta bizde de vardı böyle bir durum, çünkü ben onun çalıştığı yere geldim çevrem yok ortamım yok. Haftada bir gün o çıkardı 11-12 gibi eve dönerdi. Herkesin alanı var deyip karışmazdım. Ama baktım haftada ikiye çıktı, ucunu kaçıracak diye bir gün kapıyı kilitli bıraktım, dil döktü, burası otel değil haftanın iki günü ben yalnız kalmak için şehir değiştirmedim dedim.
Bu evliliğin ilk ayları olduğu için alışma sürecimizdi. Şimdi 3 sene oldu evleneli, benim de arkadaşlarım oldu, aynı güne denk getiriyoruz ben arkadaşlarımla buluşuyorum o arkadaşlarıyla bazen de hep birlikte bir şeyler yapıyoruz.
Ben o zamanlar şunu da göz önünde bulundurmuştum, arkadaşlarıyla buluşmaya Cuma akşamı gidiyordu hafta sonu birlikte plan yapıyorduk. Gece geliş saati 12yi geçmezdi. (Bunları evliliğin ilk aylarında yaşadığımız için yazıyorum şimdi bu bir düzene oturdu) Hoşgörümün sebebi birlikte de vakit geçirmemizdi. Ama tutup da arkadaşlarıyla benden çok vakit geçirse örneğin haftasonu sabaha karşı eve gelse ve ertesi gün yorgunluğu bahane edip birlikte bir zaman yaratmasa sıkıntı yapardım.
Şimdi düzene girme sebeplerimizi düşünüyorum, evliliğe alışmamızla birlikte acı tatlı günler paylaşmamızla zamanla birbirimizin en yakın arkadaşı haline geldik. Birlikte de program yaptığımızda mutluyuz ve eşim de ben de arkadaşlarımıza her derdimizi anlatmıyor daha çok birbirimizle paylaşıyoruz. Bunların yanı sıra ben de bu şehre alıştım ve yeni yeni arkadaşlar edindim böylece ben de ondan ayrı plan yapabiliyorum.

bir kaç sefer denedim.. tabi ben 11 e geliyorum öyle geç saatlere kadar kalamam zaten.
sonra ne oldu biliyor musunuz? dışarı çıkmak istediğinde sen çıktın ya bende çıkcam dedi durdu
Öyle 11de gelmeyin 2 3 onun yaptığı gibi, bakalım ne kadar normal karşılayacak..erken gelirseniz tabi ekmeğine yağ sürersiniz bu konuda

İyi de her şeyin adabı var. Madem gözü hala eğlence sektöründe , her haftasonu fink Fink arkadaş peşinde neden evlenmiş de iki çocuk yapmış?
Bekar hayatını seviyorsan,kopmak istemeyeceksen evlenmeyeceksin. Ben mesela bir ay kaldı 31 olmama, ama kafam hala "laylaylom,şuraya da gideyim burayı da gezeyim,kendi kafama göre kımseye sormadan plan yapayım" şeklinde olduğu için evlenmeyi düşünmüyorum bile. Çünkü hem bana yazık hem müstakbel kocama yazık.
O sorumluluğu alıp evlenip çoluk çocuğa karistiysan da bekar gibi her kafana eseni yapmamak gerekiyor.
Tabii ki arasıra herkes çıksın arkadaşıyla,PlayStation oynasın, halısaha maç yapsın, şirket eğlencesine gitsin, eşi dostuyla içsin eğlensin. Ama her hafta her hafta - eşini rahatsiz edecek kadar gidecekse hiç de hoş karşılanacak bir şey değil.
Çocukları da çok küçükmüş. Bence adamın yaptığı boylu boyunca sorumsuzluk.
*Karı koca böyle şeyleri önemsemeyen "evlendik de ölmedik ya" kafasında insanlarsa yine mesele yok ama bu konuda kadın bu durumdan rahatsız . Eşlerden birinin rahatsız olduğu şeyi inatla yapmak da iyi niyetli bir davranış değil.
Yine iyi dayanmış konu sahibi. Ben nefret ederim sorumsuz erkekten.
Ay evlilik düşündüğün gibi bişey değil yengenç. Bahsettiğin gibi bir evlilik beni boğar mesela. Aynen öyle evlendik de ölmedik ya kafasındayım ben. Diğer türlüsü cidden ölüm gibi bişey çünkü.

Burda tek sorun çok farklı yaşayış tarzında ve bakış açısında iki insanın evlenip çocuk yapmış olması. Konu sahibi tv izleyip göbeğini kaşıyan, bıçağın ucuyla elma uzatacağı bir adamla mutlu olurmuş. Eşi de bey bu gece çocuklar sende ben geç gelirim arabayı almadım içerim muhtemelen diyen bir kadınla mutlu olurmuş. İki farklı insan aynı noktada buluşamaz. O yüzden adama sen evlendin artık babasın evde oturacaksın demek kadar saçma birşey yok, çünkü mutsuz olur. Niye evlendin de diyemeyiz muhtemelen evlilik anlayışı bu değildi, böyle bir şeyle karşılaşmayı beklemiyordu. Ha kadına kocanı böyle kabul et de diyemeyiz, onun da evlilik anlayışı bu değildi, böyle bişeyle karşılaşmayı beklemiyordu. Orta yol bulunursa ne ala ama zor gibi görünüyor.

Back
X