BEN Mİ ABARTIYORUM

Herkese merhaba,

eşimle ilgili sorunları acaba ben mi abartıyorum..Sizden fikir almak istedim

Eşim eğlenmeyi çok seven , dışa dönük birisi ( ikizler burcu) bende tam aksine yalnızlığı ve sakinliği seven biriyim . 2 çocuğumuz var.
Haftanın bir günü arkadaşları ile dışarı çıkmak istiyor. Bende buna önceleri tamam dedim...Ama zamanla buna pişman etti beni...Gittiği yerden gelmek bilmiyor gece 2 de , 3 de geri dönüyordu... Tabi ki bu durumlardan dolayı sürekli tartışma yaşamaya başladık..."1 gün dışarı çıkıyorum burnumdan getiriyorsun" diyor..."Napcaksın ben evde olsam bıktım artık " diyor. " sende git gez dışarısı çok güzel , ama arkadaşın yokki senin" diye bana psikolojik şiddet uyguluyor...halbuki ben uzun yıllardır aynı işte çalışan sosyal çevresi olan biriyim...ama ailemle vakit geçirmek benim tercihim...Sürekli bana "senin arkadaşın mı var " imalarında bulunuyor. Bazen asosyalmiyim acaba diye düşünmüyor değilim açıkçası

Bu hafta ise dışarı çıkma olayı 2 ye çıktı..Pazar akşam 17,30 da gitti.. gece 2,30 da geldiğinde....kiminle gittiğini nereye gittiğini biliyorum...ama bu kadar geç saatlere kadar evli bir adam dışarda kalır mı?
Ben tabi ki surat astım, konuşmadım...Çünkü artık bu konuda tartışmaya bile halim yok...
Bu sefer de "niye konuşmuyorsun ne var yani illa burnumdan getireceksin...Herkesin karısı bir şey demiyor tek sensin sorun çıkaran bla bla..

işte böyle ...ben onu kafese katmak istiyormuşum....bir kerede şey dedi..onu hiç unutamıyorum zaten. Elden günden utanmasam bir gün durmam senle :KK43:

Dışardan baktığında çok ilgili bir eş.. Bende yanında durulmayak bir eş değilim. fiziken iyi, güzel yemek yapan, 20 yıldır aynı işyerinde çalışan, tertipli bir kadınım...Yanımda durulmayacak neyim var bilmiyorum...bu laf beni çok soğuttu..
Eşler tabiki bağımsız çıkıp gezmeli,sosyal olmalı ama abartmadan olmalı bu.Herşeyin bir adabı var,benim eşim evcimen bir insan dışarı çıkmayı çok sevmez ama haftada bir iki gün geceyarilarina kadar olmayacak şekilde arkadaşları ile birlikte olsa tuhaf karşılamam.Ama inanın sizin sorununuz bu değil.Eşiniz saygısız ve bencil bir adam,o söylediği lafta yenir yutulur cinsten değil.Böyle erkekler evlenmemeli bence.

işte böyle ...ben onu kafese katmak istiyormuşum....bir kerede şey dedi..onu hiç unutamıyorum zaten. Elden günden utanmasam bir gün durmam senle
Yani zaman zaman orta yas krizine giriyor erkekler..
O donemlerden biri gibi geldi bana..
Tarzini,tavrini ve kiyafetlerini bir anda degistirdi mi misal ? Birdenbire fazlaca sikilgan ve tahammulsuz mu olmaya basladi..
Eger durum boyle ise benim dusundugum gibi olabilir..
Dilim de varmiyor ama daha eglenceli,disa donuk,kendisini genc hissettiren birileriyle tanismis ise etkileniyor olabilir. Evdeki karisinin yetersizliginden kaynaklanmiyor genelde bu durum..Erkeklerin (hepsi degil) heyecan arama ve genc hissetme durtusu seklinde dusunuyorum ben.Yani kendini suclama..
Bence esin : Toplum neznindeki iyi baba ve guvenilir bir koca profilini bozmak istememekle beraber farkli arayislar icerisinde..
Gunahi boynuna artik.
Umarim ben yaniliyorumdur.

Adam zaten bekar hayatı yaşamak için bahane arıyormuş sen 1 kere bişey söyleyince 2 ye çıkarmış yakında 3ede çıkarır. Ben olsam ona onun yaptığı gibi cevap veririm. Sende ne kadar sevmesende ara arkadaşlarını gez toz anlasın

Hafta bir çıkmasında bir sıkıntı yok. Ama iki tarafta çalışıyor dolayısıyla sizi ihmal ederek yapıyorsa sorun büyük.
Gece geç gelme meselesine gelince de benim eşim de bazen çok geç geliyor. Ben de kimlerle birlikte olduğunu biliyorum. Ama yine de kızıyorum. Bazen arkadaşlarıyla şöyle karar alıyorlar. Bütün günü aileleriyle geçirip gece çocukları uykuya yatırıp buluşuyorlar. Bahçe evleri olan arkadaşları var genelde de oraya gidiyorlar. 11 de çıkıp 3 te geldikleri oluyor. Valla en çok işime gelen buluşma şekli o :D ne bizi ihmal ediyor ne kendini.
Bu arada ben de bi ikizlerim. Evlendim, pandemi oldu. Hamile kaldım, çok zor hamilelik geçirdim sonrası yine sağlıkla imtihan oldum. Kızım 7 aylık oldu yeni yeni dışarı çıkıyorum. Öyle bunaldım ki adama çatıyordum sürekli. Herkesin sosyallik algısı farklı. Eğer arkadaşlarınızla görüşmüyorsanız bu sizin tercihinizdir bunu baskı olarak algılamayın.

Ben sizi haklı buldum. Eşiniz bana göre sorumsuzun teki... Dışarı çıkınca eşi ve çocuğunu unutan insandan hayır gelmez. Ayrıca size söylediği "elden günden utanmasam bir gün durmam seninle" lafı çok çirkin terbiyesizce, madem öyle niye sizinle evlenmiş.

bence yapışkan, evde kocasını bekleyen görüntü çiziyosunuz adam da bunalıyo.
tertipli çalışan yemek yapan olmakla bunların konunun alaksı ne?
iletiişim kurmayı öğrenmş olmalıydnız 2 cocuk yapana kadar.
az cıkın sosyalleşin , sevmiyorm diyorsanız cıkıp eden adama triplenmeyin
saat konusu konuşulabilir ama bu tavırla değil.
her gün her gün surat da asmayınn

Yorumlar konuyu tam okudu mu acaba? Adam haftada bir aksam arkadaşlarıyla buluşup onbirde eve gelmiyormus ki, gece ikilere kadar disardaymis. Evli barkli insanin her hafta,hatta bazen haftada iki gün geceleri ne işi var sokaklarda ya? Serseri mi o?
Valla yengeç evli olmakla gece 2 de dışarıd olmak arasında bağlantı kuramadım.

Konuya yorumum bence hiç sorun yok. Haftada bir ideal. Ha 11 de gelmiş ha 1 de. Hem izin verip hem burnundan getirmek saçma. Eşim gitse haftada 1 gün bildiğim bir yere sevinirim eğlenşyor diye. Ama o da bana alan tanımalı eşit derecede

Valla güzel yaşamlar evde iki çocukla ne yapıyor ediyor demiyor demek ki...

her gün her gün surat da asmayın

her gün her gün surat da asmayınn

neden gecenin 2sine 3 üne kadar dışarda alkol almak normal mi?
ben ona çıkma demedim ki neden yapışkan olayım

herşeyin bir adabı ,zamanı vardır.

şöyle düşündüm.
Tartışma ortamı yaratmayacağım...Zaten bir işe yaramıyor... Sadece seyredeceğim .Bakalım nereye kadar gidecek, daha ne kadar abartacak

sadece seyredeceğim

Ben pasif-agresif tutumu hem yanlış hem de çocukça buluyorum. Susup izlemek demek, iletişim kurmayı reddetmek demek oluyor. Gece gezmeleri bence buzdağının görünen yüzü. Eşinizin sizinle ilgili bir sıkıntısı var. Eğer iletişim kurabiliyorsanız oturup konuşun. Kuramıyorsanız birlikte terapiye gidin ve uzman eşliğinde gelişsin süreç.

Haftada bir çıkması değilde, saati fazla geldi bana.
Aralarda da yazmışsınız, eşinizin size söylediği laflar çok ağır. Hastalık bile olsa illa çıkmak istiyormuş bu da doğru değil. Çocuklar varken ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor, her hafta mutlaka çıkmak zorunda gibi davranması rahatsız edici.

neden gecenin 2sine 3 üne kadar dışarda alkol almak normal mi?
ben ona çıkma demedim ki neden yapışkan olayım

herşeyin bir adabı ,zamanı vardır.
işte daha cool bir tavır takınıp saat konusunu konuşun diyorum.
bence normal değil o saatlere kalması evli bir adamın içkili ortamda
ama söyeleyrek baş edemiyosunuz görünen o.
bir şey değişmiyo üstüne adam size laf ediyo
başka yyollar deneyin diyorum
ssiz de cıkın edin geç gelin bakalım ne yapacak?
ya da hiç takmayın

Herkese merhaba,

eşimle ilgili sorunları acaba ben mi abartıyorum..Sizden fikir almak istedim

Eşim eğlenmeyi çok seven , dışa dönük birisi ( ikizler burcu) bende tam aksine yalnızlığı ve sakinliği seven biriyim . 2 çocuğumuz var.
Haftanın bir günü arkadaşları ile dışarı çıkmak istiyor. Bende buna önceleri tamam dedim...Ama zamanla buna pişman etti beni...Gittiği yerden gelmek bilmiyor gece 2 de , 3 de geri dönüyordu... Tabi ki bu durumlardan dolayı sürekli tartışma yaşamaya başladık..."1 gün dışarı çıkıyorum burnumdan getiriyorsun" diyor..."Napcaksın ben evde olsam bıktım artık " diyor. " sende git gez dışarısı çok güzel , ama arkadaşın yokki senin" diye bana psikolojik şiddet uyguluyor...halbuki ben uzun yıllardır aynı işte çalışan sosyal çevresi olan biriyim...ama ailemle vakit geçirmek benim tercihim...Sürekli bana "senin arkadaşın mı var " imalarında bulunuyor. Bazen asosyalmiyim acaba diye düşünmüyor değilim açıkçası

Bu hafta ise dışarı çıkma olayı 2 ye çıktı..Pazar akşam 17,30 da gitti.. gece 2,30 da geldiğinde....kiminle gittiğini nereye gittiğini biliyorum...ama bu kadar geç saatlere kadar evli bir adam dışarda kalır mı?
Ben tabi ki surat astım, konuşmadım...Çünkü artık bu konuda tartışmaya bile halim yok...
Bu sefer de "niye konuşmuyorsun ne var yani illa burnumdan getireceksin...Herkesin karısı bir şey demiyor tek sensin sorun çıkaran bla bla..

işte böyle ...ben onu kafese katmak istiyormuşum....bir kerede şey dedi..onu hiç unutamıyorum zaten. Elden günden utanmasam bir gün durmam senle :KK43:

Dışardan baktığında çok ilgili bir eş.. Bende yanında durulmayak bir eş değilim. fiziken iyi, güzel yemek yapan, 20 yıldır aynı işyerinde çalışan, tertipli bir kadınım...Yanımda durulmayacak neyim var bilmiyorum...bu laf beni çok soğuttu..
Tamam ailece gezmek vakit gecirmek guzel ama insanin arkadasa da ihtiyaci var. Ve hafta 1 cok degil. Disa donuk birisiyse sizde biraz uyum saglayin belli ki siradanligi sevmiyor sanki siz ona siradan ve skici geliyormussunz gibi geldi bana.

gecenin 2sine 3 üne kadar dışarda alkol almak normal mi?
Bence normal, son 2 yıldır gece eşimle beraber çıkamıyoruz çünkü çocuğu bırakacak biri ya da biyer yok. Biz de ayrı çıkıyoruz, önceden nadir ayrı çıkardık ama yine de çıkınca ikimiz de 1-2 de falan eve dönerdik. Şimdi de birimiz çocuğa bakıyoruz birimiz keyfimize ;) Geçen eşim akşam çıktı 22,30 da dönmüş kapıda kalmış çünkü çocuğu uyuturken uyuyakalmışım :D Yani kaçta geldiğinin de pek bi önemi yok bana göre :)

belki de ben sıkıcı biriyim..
Yani sizi uzmek istemem ama anlattiklarinizdan ben onu cikardim. Cunku sizi kisitlamiyor hani gezmenizi tozmanizi sosyal olmanizi acikcasi aktif olmanizi istiyor. Heyecanli ve eglenceli olmak yerine sadece aileyle vakit gecirip cizgisi olan cok eglenmeyen biriyseniz skilmistir muhtemelen. Monoton gelmemek icin kendinizi resetleyin ve degisiklikler yapin inanin size de iyi gelecektir. Size izin vermeyen arkadaslarinizdan alikoyan eglenmesini gulmesini blmeyen negatif yuklu ve ayni zamanda surekli sizinle vakit geciren cevresi olmayan bir adamla evli olsaydiniz simdiki hayatiniza sukrederdiniz. O yuzden bulundugunuz durumun kiymetini bilin ve degerlendirin

Back
X