Ben mi abartıyorum

Kira,elektrik,su vs... gibi ortak masrafları paylaşın.
Mutfak için bütçe ayarlayın,ayda şu kadar harcayabiliriz diye.
Onu da paylaşın,sende dursun ve o limiti aşmamaya çalış.
Birikim için her ay ikinizin maaşından para ayırmayı kabul ettirmeye çalış.Örneğin ikimiz de her ay 50 tl ayıralım gibi.Ak akçe kara gün içindir,para parayı çeker,hastalık var sağlık var,çocuğumuzun geleceği,kenarda paramız olsun gibi sözlerle ikna et.Kabul etmezse kendin ve gizli yap.Yoksa versene birikmişini bilmem ne alacağım diyebilir.
Son olarak kredi kartı kullanmayın.Ekstreleri sen görüyor musun bilmiyorum.Kısıtlı bütçe ile kredi kartı borcuna girmek çok tehlikeli.Asgarisini ödüyorsa borç çığ gibi büyür.Aman dikkat et.

süper bi cevap...

Konuyu açan arkadaş, bi kere işin zor... kesinlikle abartmıyorsun, haklısın ama yapacakların durumu daha beter edebilir. Adamın parasına el koymak yönetmek falan, bunlar hikaye.. bu tür parasını yönettirecek adamların sayısı çok az.. Ama seninki gibi kocalar o kadar çoğaldı ki... eşinden maddi destek bekleyen ama kendi rahatını hiç bozmayan... Mesela maaşını sana söylememesi tuhaf, o senin ne kadar aldığını biliyordur eminim... Aylık toplam gelirinize rağmen araba almanız büyük müsriflik.. arabanın masrafı o kadar çokki... hele de en son aldığı telefon yaptıklarına tüy dikmiş yani...
Ama bişey deseniz sizden kötüsü olmaz şimdi... en iyisi yaptığınız maddi katkıyı azaltmak, kendinize bişeyler alarak başlayabilirsiniz..

evde saklayamam çalınır flan allah korusun boşa gider emekler.. ama bankada yıllık belli bi faiz alıyo diye biliyorum altın hsbı açtırınca
mevduat hesabına mı tsam acaba ?
Altın saklamak bu zamanda riskli.. bankada kasa kiralanıyor ama astarı yüzünden pahalıya gelir onun da... en iyisi mevduat hesabı.

birde yazmayı unutmuşum, şu eşini çalışmak zorunda bırakıp, bebeği erteleyenler yada istemeyen adamlar sinirimi bozuyor kendi maaşın bir aileyi geçindirmeye yetmiyorsa ne diye evlenirsin be adam... kadın maaşına güvenerek yola çıkıyorlar ama kendi rahatlarından da taviz vermiyorlar, ne güzel İstanbul....

aynen öylee canım çok doğru söylüyorsun

Bu konu için söylemiyorum ama hata bizde bazı küçük detayları atlıyoruz.Gözümüzü kapatıyoruz sonra ilerde o küçücük şeyler dağ oluyor.Kendi hayatımdan bir örnek vereyim
Üniversitede sınıftan bir arkadaşım benden çok hoşlanıyordu kanka derdik birbirimize.Benden hoşlanıyor ama beni paralı gördüğü için hadi bugün bana pizza ısmarla...
Ne demek Bana pizza ısmarla zıkkımın kökünü yee..
Bana bir çay ısmarlamışlığı yok.Kaldı ki ben asla arkadaşlarıma birşey ısmarlatmam.Kendim alırım ya da ben ısmarlarım ama niyet önemli.Sen bir teklif et bakalım bana
Şimdi bir kız arkadaşı var geçen gün gördüm alışverişi yaptılar.Kasada alınanların parasını kız ödedi.Onun çakallığını farketmesem ya da göz yumsam şimdi o kızın yerinde ben olacağım
Birde evlensek durumu siz düşünün artık (aman diyim Allah korusun)

Eşin senin nasılsa borçları ödeyeceğini biliyor gibi davranıyor , abartmıyorsun diye düşünüyorum.
Dua et iki dönüm bostan yan gel yat Osman moduna henüz geçmemiş eşin..

Eşin senin nasılsa borçları ödeyeceğini biliyor gibi davranıyor , abartmıyorsun diye düşünüyorum.
Dua et iki dönüm bostan yan gel yat Osman moduna henüz geçmemiş eşin..

valla onu bilmemde benim işi bırakıp evde yatmak aklımdan geçmiyo da değil sıkılmışım zaten işlerden, koşturmacadan

arkadaşlara katılıyorum kötü alıştırmışsınız.siz bayansınız bir evin yükünü tek başınıza kaldırmak ne demek?hayat müşterek diyerek evlenilmez mi zaten?öncelikle ya kredi kartından kurtulmalı ya da çok düşük limitli almalısınız ki sadece zorunlu ihtiyaçlarınızı karşılaşın.sonra aranızda masraf paylaşımı yapmalısınız örneğin sen kirayı ver ben faturaları öderim diyebilirsiniz ve eşiniz sanırım biraz düşüncesiz kusura bakmayın haddime değil ama bende öyle bir izlenim bıraktı.madem meddi problemler var gidip telefon almaya ne gerek var?insanlar heves eder hani güzel telefonum olsun arabam olsun ama bence biraz fazla.hani size harcasa sıkmayın canınızı ne güzel işte derdim ama bence sorun var burada.siz en iyisi alın karşınıza eşinizi faturaları dökün önüne bir de hesap makinesi anlatın...

evde saklayamam çalınır flan allah korusun boşa gider emekler.. ama bankada yıllık belli bi faiz alıyo diye biliyorum altın hsbı açtırınca
mevduat hesabına mı tsam acaba ?

altın hesabı ben açtırdım canım.altın hesabı için kesinti yapmıyorlar canım.özellikle maaşını aldığın bankadan açtırırrsın garanti olur. bana bankadaki kadın şimdilik hiçbir banka hesap işletim ücreti kesmiyor altın hesabı için dedi.bir de internet bankacılığı şifresi alıp internetten hesabını kontrol edebilirsin.ben çok memnunum.hiç para biriktiremezdim mecburen biriktiriyorum.

akşam eve gittim ve tutamadım dilimi çünkü çok kızmıştım ne varsa söyledim. o uyumayı tercih etti ben daha da kızdım. sonra o da kızdı ve telefonu kıracağını 300 tl ye satacağını neden bu kadar üstüne geldiğimi akşam akşam tadını kaçırdığımı falan söledi. napim çok koydu bana o telefon. güzel güzel anlatayım eğiteyim diye düşünmüştüm ama dayanamadım yine ağzıma ne geldiyse söyledim. aslınd amacım ona güzl güzel anlatmaktı ama baktım oralı değil iyice çığrımdan çıktım ve kapıştık yine tüm gece uyumadım.
sadece bi daha dikkat ederim aşkım dese, açıklama yapsa,ya da ne bilim gece boyunca en azından öfkesi geçince ssarılsa güzzel bişeyler söylese hiç bişey olmayacaktı. ama umrunda değil beyfendinin bu kadar inatçı olmasından mı böyle yapıyı yoksa gerçekten beni sevmiyo mu bu yaa :2: iyice kullanıldığımı düşünmeye başladım..
istemiyorum ben bölee adam yaa. ben alttan aldıkça o şımarıyo mu acaba ?
bi de akşam işi bırakacağımı bakalım o zaman ne yapacağını falan söleedim. şimdi ne yapim sizce gerçekten işi bıraksam mı ? :26: yoksa bunun anlayacağı yok gibi. ya da bu defa ciddi ciddi onu bırakıp gitsem ne yapar acaba. adam beni kaybetmekten korkuyo olsa bölee davranır mı ? ona bensizliğimi tattırmalıyım acaba ? ne olur bana akıl verin kızlar kafayı yiiiceeem :26::44:

İşi bırakırsan tamamen zor durumda kalırsınız ve evliliğiniz bitme noktasına kadar gelir diye düşünüyorum.
Ara çözüm olarak işe devam edip, paranı vermemeyi biriktirmeyi deneyebilirsin.
"Farzet ben çalışmıyorum, benden para isteme" diye söylersin eşine.

çok kafam karışık canım.. daha önce paramı vermemeyi de denedim mecbur kalıyorsun ev sahibi geliyo para yok cebinde vermesen ne yapacak gider borç alır. yine kavga yine gürültü yine ben üzüldüğümle kalırım

napcam ben ya nasıl anlatacağım bu kalın kafalıya bınları ben bişey dedikçe adamın tüm yaşama sevinci yok oluyo. iyice soğuyo aramız :18:

Canım naptın sen.Dün burdan aldın gazı doldun evde de kavga çıkardın.Yapma böyle
İşi de sakın bırakma.Adamı terbiye edeceğim diye iş mi bırakılır.
Yanlış yapıyorsun.Sadece parana sahip çık.Borçlar tepenize çıksa umursama
Kimse kadın kocasının borcunu neden ödemiyor demez eve bakmak erkeğin görevi sen paranı tutmayı başar önce.Sen bunu bararırsan zaten o mecbur kalacak herşeye.

Evi falanda terketme sakın
Bazı erkekler sevse biel egoist olur.Üzülme

Önce sakinleş,kendini yıpratmadan,ani kararlar almadan plan yap

bilmiyorum canım yaa beni umursamaması beni delirtiyooooo..
hem suçlu hem güçlü..

Böyle davranarak umursamasını sağlayamazsın gerildikçe gerilirsiniz.Sen önce bir sakinleş.Git bu ay kendine cici elbiseler al,makyaj malzemeleri al, giyin,süslen onun seni sevmesinden önce sen kendini sev, psiklolojini düzelt,Ya da git çok istediğin başka birşey al

Ama sakın sakın onun borçlarını ev kirasını ,elektriği,suyu ÖDEME!
Bak o nasıl kıvranacak.Aşkım hata yaptım ama tek başıma evin yükünü kaldırımıyorum diyecek sakın yumuşama

paramı zaten bu ay ne yaparsa yapsın vermiyeceğim ona ama ben şimdi nasıl davranacam ona..
içimden hiç gelmiyo onunla barışmak hiç bişey olmamış gibi yapmak.. ama ben uzatırsam o dahada uzatır.. ne yapim şimdi ben

Barışmak için adımı sen atma haklı olan sensin.Alttan alma ama kavgayada devam etme sakinleş sadece ona uzak olduğunu hissettir.

Sinirle kalkan,zararla oturur diye bir söz vardır arkadaşım,
bu tip konular sakince konuşularak halledir,
eşiniz biraz savurgan,belki de daha sorumluluklarının
neler olduğunun farkında değil.
Öyle zor şartlarda yaşıyor ki çoğu insan
birçok şey için öncelikle şükretmek lazım,sonuçta ikinizin de işi var ,
ve düzenli aldığınız maaşınız..
her ay gelir giderlerinizi yazın ve kalan parayla aybaşını getirmeye bakın.
aslında en büyük yanlışınız araba almak olmuş,keşke demeyi sevmem ama keşke
altınlarınızın üstüne kredi çekip,elinizdeki paraya uygun bir ev alsaydınız ve kendinize kira ödeseydiniz,
ama geçmiş artık.sakın işten çıkmayı düşünmeyin,
inanın daha zor günler,daha huzursuz günler yaşarsınız.
eşinizi karşınıza alın ve şuan için gereksiz harcamalar bizi daha da
sıkıntıya düşürür,bazı lükslerimizden vazgeçmeliyiz deyin,
eğer o evi çekip çeviremiyorsa,maaş kartını siz alın ve
harcamaları siz yapın,onada harçlığını verin.
Sadece asgari ücretle evini geçindiren,çocuklarını okutan dünya kadar insan var,
eşinize durumu anlatın ve görmesini sağlayın.
Cidden hayat çok zor ve iyice zorlaşıyor,para denen aracın
maalesef hayatımızda büyük bir önemi var,olmazsa olmuyor ama
onun evinizdeki huzurunuzu,mutluluğunuzu bozmasına izin vermeyin.
Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…