- 17 Temmuz 2013
- 10.974
- 17.800
- 298
Eğer geri adım atacaksanız en azından tavrınız belli olsun. Gittiğinizde söyleyin. Keşke hafta sonu gelseydiniz, hafta içi yorgun oluyoruz, misafir ağırlaması zor oluyor falan deyin. Aslında sizi daha iyi ağırlamak isterdim deyin. Bunu hazır alıp ikram ettiğiniz yiyeceğin yanında söyleyebilirsiniz.Şuan gitmeyi düşünmüyorum ama Eşimde kendisine destek olmadığımı yükünü hafifletmediğimi yazmış
Maalesef sende söylemelisin çünkü bazı insanlar için bu davranış normal. İnsanların geleneklerinde "biz geliyoruz" demeyeni bile çok var.
Ben evlenmeden önce habersiz evime kimseyi kabul etmeyeceğimi eşime söylemiştim. Evim temiz olmayabilir, dolabım boş olabilir vs. Bizde misafir iyi ağırlanır olmaz öyle dedim.
Bu işe yaradı ama gelme sıklıklarını yada emrivakileri engellemedi. Misal yarın bilmem kimle sana geleceğiz dedi kv. Şansıma çok geçerli bir bahanem vardım misafir kabul edemeyeceğimi söyledim. Çok ısrar ettiler ama olmadı. Bana sormadan evime kimseyi davet etmemesi gerektiğini, ederlerse kendilerinin mahcup olacağını anladığını umuyorum.
Farklı bir vakitte "evime gelmek isteyenlerden" konu açılmışken lafımı herkese söyledim. En az bir gün önceden haber verilsin müsaitsem evime gelmek isteyen buyursun gelsin dedim.
(Eminim komşu akraba ne varsa herkes duyar bunu.Dedikodu gırla...)
Kimsenin gıkı çıkmadı.