• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi alınganım?

Minimalist91

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2017
16
9
16
33
Öncelikle herkese iyi geceler,bu gece kafama taktığım konudan dolayı bir türlü uyuyamadığım için üye oldum.Bir yıllık evliyim,normalde her hafta bir gece kaynanamlara bir gece de annemlere yemeğe gidiyoruz ilk zamanlar iki tarafta sürekli davet ettiği için böyle rutin oluştu. Geçtiğimiz uc hafta boyunca kaynanamlara yemeğe gidemedik eşim yoğundu,onlarla bir türlü denk getiremedik.En sonunda geçen pazar gidince kaynanam sözde eşime ama beni de kapsayarak gelmedigimiz için laf soktu 5-6 kere.Bu sebepten bu akşam yine yemege geldik esim normalde kaynanami oglen arar ve gelcegimizi haber verir bugun 3 gibi aradi ama haftasonu oldugu icin gec yemek yeniyor onlarda.Biz sofraya oturduk hemen başladı "ben de bi daha sizi 6da arayayim yemege gelcez diye de görün bakalim","etlerde cozunmedi buzluktan gec dediniz diye boyle yicez artik" gibi cümleler kurmaya.Yaklasik olarak 6-7 cümle laf soktu bu konuda ben cok alindim yemekte nasil yedigimj bule bilmiyorum yükmüşüm gibi hissettim kötü oldum,eşim umursamadi bile dalgaya vurup "disarda yemek parasi vermeyelim diye geldik","cozunmemes etler daha guzel oluyomus hep son dk gelicez" gibi sacma sapan cumleler kurdu gulerek.Ben hicbirine cevap vermedim,zaten cok az yiyip kalktim sofradan. Siz yerimde olsaniz alinir miydiniz yoksa esim gibi sakaya mi vururdunuz ,acaba sorun bende mi?Tesekkurler simdiden herkese:)

Ayni laflari annem etse nasıl davranacaksam öyle davranirim.

Alınmaya gerek yok eşinin işiymiş haber vermek. Oğlunuz erken aramadı mıııı :KK57::KK57: diye şaşırsaydın sofrada. Ne güzel yemek yapma derdi de yok mişss:nazar:

Alıncak bir sey yok ya sen de sakaya vursaydın.
Benim kaynana bizi yemeğe davet etmişti, gittiğimizde onlar yemeklerini yemişlerdi bak o aklıma geldi:D Neler neler var bosver.

Kv normal sen laf carpma gormemissin de oyle her hafta iki tarafa yemege gidince kari koca gezmeye vakit bulabiliyor musunuz ya? Bizde hic yok ailelere gitme ritueli yine de anca vakit buluyoruz gezmeye.

Ayni laflari annem etse nasıl davranacaksam öyle davranirim.
Empati yapamiyorum benimki haber vermeden gitsem bile evde bir sey olmasa da disardan soyluyor gayet de mutlu oluyor ama bilmiyorum kaynana da kendince hakli olabilir esim tek gitse sorun yapmazdi o da ama insan gelin geldiginde herhalde daha hazirlik yapmak istiyor :S yani boyle pozitif dusunup alinmamaya calisiyorum suan:D

Ben olsam ben de alınırım. Misafirim sonuçta. Hazırlanamayacaksa tamam gelin demesin. Dediyse ses etmesin. Kendi çocuğu alınmayabilir ama siz onun çocuğu değilsiniz.

Alıncak bir sey yok ya sen de sakaya vursaydın.
Benim kaynana bizi yemeğe davet etmişti, gittiğimizde onlar yemeklerini yemişlerdi bak o aklıma geldi:KK70: Neler neler var bosver.
Bizimkiler hep öyle. Bayram kahvaltısına bile beklemezler bazen. Ama bu bayram ben de sokacağım lafı. Beklemeyeceklerse çağırmasınlar. Gider babamın evinde yaparım. Atarlandım bak , nerden geldim ben buralara :-)

Empati yapamiyorum benimki haber vermeden gitsem bile evde bir sey olmasa da disardan soyluyor gayet de mutlu oluyor ama bilmiyorum kaynana da kendince hakli olabilir esim tek gitse sorun yapmazdi o da ama insan gelin geldiginde herhalde daha hazirlik yapmak istiyor :S yani boyle pozitif dusunup alinmamaya calisiyorum suan:KK70:

Daha birbirinizi tanima asamasindasiniz olur böyle seyler takma kafana canim :)

Kv normal sen laf carpma gormemissin de oyle her hafta iki tarafa yemege gidince kari koca gezmeye vakit bulabiliyor musunuz ya? Bizde hic yok ailelere gitme ritueli yine de anca vakit buluyoruz gezmeye.
Genelde haftaicleri gidiyoruz iki tarafada haftasonlari geziyoruz ama bu ara esim yogun diye haftasonlari denk geldi zor oluyor tabi ,siz rahat rahat gezebildiginiz icin sanslisiniz ne guzel iki tarafin da gonlunu yapalim derken boyle oluyor:)

bence alınmayın
eşiniz doğru bir tavır segilemiş gerginlik yapmaya can sıkmaya hiç lüzum yok
onca laf sayar kayınvalden ama hergün yemeğe git hergün de pişirir ağırlar :)
yaşlı insanlar anne babalarımız bazen olur böyle idare et canım

Genelde haftaicleri gidiyoruz iki tarafada haftasonlari geziyoruz ama bu ara esim yogun diye haftasonlari denk geldi zor oluyor tabi ,siz rahat rahat gezebildiginiz icin sanslisiniz ne guzel iki tarafin da gonlunu yapalim derken boyle oluyor:)
40 kere git bir kere gitmezsen kotusun. Her hafta cok onu azaltmak lazim. Bizimkiler hep uzakta yasiyor o acidan buyuk kolaylik.

Bir dahaki gidişinizde 1 gün önceden arayıp 'artık erken haber veriyorum sonra etler çözülmedi diye laf söyleme annecim' deyiverin çok içinizde kaldıysa.
Ben kadını haklı buldum gelinsiniz ve size mahcup olmamak adına panik olmuştur akşam akşam.
Laf söylemesi hoş olmasa da alınganlık yapmak yerine hak vermeyi deneyin.

Ben olsam ben de alınırım. Misafirim sonuçta. Hazırlanamayacaksa tamam gelin demesin. Dediyse ses etmesin. Kendi çocuğu alınmayabilir ama siz onun çocuğu değilsiniz.
Benim annemle bu konularda cok farklilar ondan garip geliyor daha alisamadim boyle laflara:KK43: yemekten sonra gidince saat 9u buluyor az oturdunuz diyolar aslinda daha cok durmak icin gidiyoruz ama...:D

Back
X