Ben mi büyütüyorum sizce kızlar?

bütçe belliyse ve çeyizde gözüksün diye alındıysa kullanmaman gerekirdi. ama sen dersen ki bana böyle bir şey söylenmedi o halde nişanlının beyninin etini yiyebilirsin.

büyükler söylemiş olabilir gibi geliyo banada. nişanlınız sizi çeyize almak için götürmüş ama bunu belirtmemiş olabilir yada sonradan böyle bişeye karar verdi çeyiz için nasıl olsa alınacak bunu koyalım diye düşünmüştür. genellikle geleneklerde şöyle bişey vardır çeyiz nişanda verilir düğüne kadar hiç bişey kullanılmaz. sebebi ayrılık olduğunda herşey geri iade edilir. bende bilmiyordum bunu ama bi arkadaşın nişanında verirken öyle söylediler sadece getirilen hediyeler kullanıldı. çok kafaya takacak bir durum yok boşverin giyseniz ne olur giymeseniz ne olur.

formalıteler aramıza gırdıgı ıcın takıyorum yoksa kıyafet umrumda bıle degıl

o formaliteler her zaman girecek evlensen bile girecek takılma boşver. sonrasında aman buna mı takıldım diyeceksin unutma bunu dediğimi canım

belkı de bız ayrılırız aman kıyafet kokmasın eskımesın dıye mı gıymemı ıstemedıler pekı canım sızce? ıste bunları dusunmek boguyor benı..buyuk bır ask yasadık bız..o adam benım ıcın agladı saatlerce bız buyuk engellerden sonra bır araya gelebıldık ama aıle degıl arkadas engelı vardı yanı aramızı acmaya calısanlar vardı bız pes etmedık herkese meydan okuduk ve onlar benım ıcımdekı aşkı nerden bılıolar kı boyle fıkırlere bürünüyorlar ona kızıyorum ben..

yok canım ben nişanlının aman ayrılırız kokmasın kirlenmesin diye düşündüğünü sanmıyorum.nişanda alınan düğüne kadar giyilmez geleneğini de düşündüğünü sanmıyorum.benim fikrim nişanlın sana hediye almış sonra ailesi de onları zaten alacaktık madem öyle çeyize konulsun demişler.nişanlına da mantıklı gelmiştir.erkekler bizim gibi değiller böyle bir durumda senin kırılacağını düşünmemiştir.eminim yazdıklarını okusa pişman olurdu.o kadar emek vermişsiniz,zoru başarmışsınız en önemlisi seviyor ve seviliyorsun.tuzu biberi de bu konu için kafana takma gitsin.şaka yollu laf sok ama bence:)

evet canım sokuyorum zaten hatta bugun musaadenle gıyebılır mıyım takımımı ıs gorusmem var sonucta sen aldın sornan lazım gıbı laflar soktum ama ıcımdekı kızgınlık gecmıyor uc parca ıcın bunları dusundulerse suratlarına fırlatmak ısterdım onları ama olmuyor..sagol cnm destegın ıcın.benım kızdıgım orda konulck ne var ceket pantolon ve ıcının blüzü bu mu yanı ceyız:))) 3 parcadan ceyız oluosa yandık..ıste bu dusunulenler sınırımı bozuyor sevgılıyken cok mutluyduk ama o zamanda karısıyorlardı hemen getır kız arkadasını ne zaman ıstıcez dıye karısıyorlardı..sımdı daha da farklı karısmalar basladı yanı her durumda galıba rahat yok bıze

nişanlın kadın gibi konuşmuş kesin birilerinin ağzından böyle şeyler duymuştur sana söylüyordur yoksa erkekler böyle detaylara takılmazlar bilmezler.nişanlılık döneminde bu tarz mevzular çok olur sen mümkün olduğunca sakince konuş tartışmadan kavgadan uzak dur canım nişanlılık geçici bir dönem unutma kötü olmaya değmez

erkekler böyle şeyler düşünemez genelde..
belliki var öğretenleri...
kavgayla değilde daha tatlı dille çözmeye çalışırsan boşuna yıpranmamış olur ilişkiniz...
mutluluklar dilerim...

nişanlın nereli, belki gelenekleri görenekleri öyledir mesela bizim burda nişanlı çiftler birbirne eşya alır o eşyalar evlendiklten sonra kullanılır
adıda kattır bu olayın
belki oda öyle görmüştür ve bu yüzden böyle söylemiştir sana olamazmı

cok uzuldum agladım ve bugun o da bana sen onu gıy bıtane daha alırız onu serreız dedı ben de gerek yok dedım ama gonlumu aldı dıyebılırım ama bızım problemımız şu ki onların adetlerı cok agır her seyın tam olması ıcın ugrasıyorlar ben ise bu formalıtelerı o kadar onemsemıyorum bu konuda uyusmuyoruz

bu alısveriş nişan alıswerişi değil dimi canım doğru okudum nişanlısınız su an .cok gereksiz gercekten de bu bi erkeğin düşünpde söyleyeceği bsy değil:)kesin birileri demiştr boyle yapın diye ben cok yasadım kv eşimle sözluyken nişanlıyken hep fikrini sunardı eşim de bana sanki kendi fikrymiş gbi anlatrdı ve ben biliyordum cnku bi erkek bu kadar ince seyleri akıl etmez o yüzden sen aldklarını gymek istiyosan giy kime ne ki ha ewlendkten snra gymssn ha ewlenmeden önce ne farkeder ki ayrıca ewine çeyiz diye mi koycakmıssın kıyafetlerini?

ben de gıyecegımı soyledım canım o da gıy dedı en son aldı gonlumu:)) onların adetlerınde alınan kıyafetkler camasırlar yatagın ustune serılıyormus ceyızde o yuzden bekle demıs..ben de kızınca zaten baska da alıcaz sen onları gıy yenı aldıklarımızı serersın dedı..evet canım nısanlıyız ama nısan ıcın degıl aslında tam olarak ama gıymem ıcın alınmıstı hani sevgılınız ya da esınız size özenır de bısey alır ya onun gıbı alınmıstı...

hayranım oğullarına kadın kimliği kazandıran kaynanalara..
bi erkeğin böyle muhabbetere girmesi ne kadar mide bulandırıcı yaa
eminim ki nişanlın gönlünden kopup sana hediye almıştı ama
laf arasında anası duyunca hemen aa getirin çeyize koyalım demiştir..
erkek anneleri neden oğullarını bu hallere düşürüp karşıdaki insanlara karşı küçük düşürür anlamıyorum
oğullarıda hiç anlamaz zaten işin içini yazık..

Sevgili arkadaşım bence bu sözler nişanlınızın kendi fikrinden öte birilerinin düşüncelerini size yansıtması. Kolay kolay bir erkek böyle bohçadır, çeyizdir, işleyişini bilmez. Muhtemelen yönlendiriliyor. Bunun için sakın moralini bozma. Düğünden önce dışardan müdahalelerin ettikleri bunlar hep. Düğüne kadar yine olacaktır hazırlıklı ol ki hayal kırıklığı yaşamayasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…