Ben mi çok abartıyorum acaba benim yerimde olsanız napardınız ?

Ya uzun süredir girmiyorum siteye ama bunaldım demekki içimi dökesim var. Tanıyanlar bilir 1 sene oldu evleneli öğretmenim çalışıyorum. 6 ay önce ev aldık borç ödüyoruz ha ondan öncede borç öder gibi birikim yapıyorduk harcama yapmak yasak yani. Evlenmeden önce işim yoktu oyüzden zaten gönlümce bişey alamıyordum ama şimdi yine aynı öğretmenim ve sürekli dışardayım ama doğru düzgün bi alışveriş yapamıyorum neden çünkü maaşımın hepsi krediye gidiyor velasılkelam eşimde öğretmen çalışıyor benden az kazanıyor ve beni yoluyormuş gibime geliyor çok sıkıldım 1 yıldır kendime birşey almayı geç evime dahi birşey alamadım aileme hediye alamadım ilk maaşımla. Ayrıca askere gidicek ben kayınvaldemlerde kalmak zorunda kalıcam annemler uzakta ve işim burada olduğu için benden iki yaş küçük görümcem var bizde kaldığın sürece herşey ortak iş yapılacak falan filan söylenmeye başlandı. Bugün tüm gün yardıma gitmeme rağmen kayınvalidem oy kızım yoruldu diyo kendi kızına ben hiçmişim gibi duruyorum kendiside tüm gün oturdu. Eşim de salak tüm bunları görmezden geliyor bişey yap diyolarsa yapacaksın diyor iyi geçinmek zorundasınız diyor. Offf içimi döktüm......
neden kendi evinizde kalmıyorsunuz ki ? kendi evinizde olduğu yetmiyormuş gibi bi de orda mı kasılmayı düşünüyorsunuz ?

Neden aklınızdan geçenleri söylemekten ve uygulamaktan bu kadar acizsiniz?
Sadece konuyu ve birkaç sayfa yorumu okudum ama gerçekten evlenecek olgunluğa erişmiş birinin kendi hayatıyla ilgili bu kadar az söz sahibi olmasını ben kabullenemedim, siz nasıl kabullendiniz?
Askerdeyken bırakır diye korkusuna askere gitmeden evlendiniz, niye kabul ettiniz ki? Ben askere gitmemiş adamla evlenmek istemiyorum, zorlanırız, git gel niye diyemediniz?
Hadi evlendiniz diyelim, bekleyin askere gitsin gelsin evi öyle alın. Tam bir maaş tutarında ödemesi olacak krediyi neden çektiniz de ev aldınız? O evi almamış olsaydınız eşiniz askerdeyken kendi kendinize geçindirirdiniz, ama şimdi kayınvalide evinde görümce kaprisi çekeceksiniz. Bugünlerin geleceği de belliymiş üstelik, neden düşünüp de ev alma konusunda itiraz edemediniz?
Öğretmen olmuş koca insansınız da kendi hayatınızla ilgili söz hakkınız sıfır. Gerçekten üzülüyorum sizin adınıza..

Bu yeni evlenenlerin evlenir evlenmez kendilerini dara sokarak ev almalarini hic anlamiyorum. Evliligin en guzel donemi borc odemekle geciyor. Sonra da ekonomik sorunlardan ayriliyorlar.
Toplumda soyle bir kural var sanki. Evlenilir,ev alinir, bebek yapilir... insanlar bu sirayi izleyecegim diye "an"i yasayamiyor, sonra da bir bakmissin yaslanmissin. Borc odeyecegim diye geciyor hayat...Yaslaninca da o saatten sonra gecmis ola...
Soulfly, ev biter baska sey baslar. Sizi daha ilk gunden birikime soktuguna gore ev bitince sizi baska bir borca sokacak. Siz de hem evde hem de iste calisip adami ev köy sahibi yapip omur boyu yol parasina talim edeceksiniz.

Bu yeni evlenenlerin evlenir evlenmez kendilerini dara sokarak ev almalarini hic anlamiyorum. Evliligin en guzel donemi borc odemekle geciyor. Sonra da ekonomik sorunlardan ayriliyorlar.
Toplumda soyle bir kural var sanki. Evlenilir,ev alinir, bebek yapilir... insanlar bu sirayi izleyecegim diye "an"i yasayamiyor, sonra da bir bakmissin yaslanmissin. Borc odeyecegim diye geciyor hayat...Yaslaninca da o saatten sonra gecmis ola...
Soulfly, ev biter baska sey baslar. Sizi daha ilk gunden birikime soktuguna gore ev bitince sizi baska bir borca sokacak. Siz de hem evde hem de iste calisip adami ev köy sahibi yapip omur boyu yol parasina talim edeceksiniz.
Zaten adam demiş: sırada araba ve yazlık var diye:))

görümcenle aran nasıl yaşıt gibisiniz aslında iyi anlaşsanız baya işine yarar bu durum..ayrıca kocanızı biraz anacı gördüm sizin yeriniz ayrı annesi ayrı aradaki dengeyi iyi kurmalı yok öyle istediklerini yapıcaksın demek. kocaman insanlarsınız herkes haddini bilmeli ve saygı duymalı birbirine. 200 tl kaldığına göre kv'de kalmakta başka çaren yok sabırlı ol su akar yolunu bulur ama keşke bu kredi işine girişmeden önce memur maaşlarınızı ve askerlik durumunu gözden geçirseydiniz.

Biraz yorumları da okudum ama neden kendi evinizde kalmıyorsunuz. Evinize kiracı almadınız sonuçta di mi? Bence git evinde kal, bişey olmaz nolcak sanki. İstanbul'da tehlikeli bir semtte mi eviniz acaba? Psikolojin bozulacak kolay mı kv yanında kalmak. Melek olsalar çekilmez sürekli başkasının yanında evlenmişsin bu saatten sonra insan kendi annesinin yanında kalamaz.

Daha evlilik oturmamış
Askerlik yok
Adamın maaşı yok
Eve giren tek maaşı bankaya bağla
Tutulur yanı yok kusura bakmayın

Biraz birikim yapıp bikaç seneye ev alsaydınız keşke

evet bunu söylesem başıma kalkıyorsun der para meselesimi yapıyorsun der ama diyicem güzel
Erkeklerin daimi kozlarıdır bu boşversene,incinmiş pozlarına girerler,ama kendi senin kazancınla araba yazlık planı yaparken neyin hesabını yapıyor acaba...Tamam onunda maaaşı var ama bir söyle de bak,ben çalışmak istemiyorum,senin maaşın ikimize yeter diye,gör ne oluyor...

Şu an yapabileceğiniz bir şey yok gibi görünüyor. Bu maaşlarla ev kredisine girmek gerçekten cesaret isteyen bir şey. Üstelik adamın askere gideceği de belliymiş, kredi ödemesinin sekteye uğrayacağı belliymiş yani. Maaşınızdan 200 lira kalıyorsa tabi ki geçinemezsiniz bir ay. Anneniz gelsin altı ay sizinle yaşasın, onun maaşıyla geçinin eğer varsa, ya da babanız yardımcı olsun. Başka türlü kayınvalideyle kalacaksınız mecburen.

Ortada plan yapılmamasından kaynaklanan sorunlar var. Cimri insanla ömür geçmez. Büyük konuşmayım ama ömrüm boyunca ev kredisi ödemeyi düşünmüyorum. Kirayı öder yaşarım. İçinde kaç sene yaşayacağım belli olmayan ev için standartlarımı düşürüp 5-10 sene borç gırtlakta yaşamak çok saçma geliyor bana. Kiracılık çok zor ama yine de saçma geliyor. Peşinatı yüklü olur, kredisi az olur o zaman olur ama 2000 maaşla 1800 kredi çok fazla. Acil bir şey olsa ne yapacaksınız? İnsan gezmek ister, giyinmek ister. Çalışan kadınsınız eve yardımcı ister. Yemek yapmaz hazır yemek ister.

Sıkıntı eşinizde. Üzüldüm valla ya, altı ay nasıl geçecek öyle güzelim ev dururken başka evlerde? Allah yardımcınız olsun ne diyim.

askerlik vardı ama normalde 10 yıllık çekeceğine 7 yıllık çekmiş benden habersiz bu yüzden de böyle niyeymiş çabuk bitsin bir de araba birde yazlık alıp sonra para harcayacakmış
Bu yapıda ki insanlar harcayamaz canım,12 dairesi olupta,2ci el beyaz eşya bakınanlar gördüm.Yazık ona verilecek paraya bizim etimiz ne budumuz ne diyordu hemde:oha:
Kendi ihtiyaç ve isteklerinden asla vazgeçme,senin üzerinden plan yaptırma,belli ki pek kurnaz insanlarla karşılaşmamışsın...
Diyorsun ya,beni elinden kaçırmamak için evlendi,eminim çok tatlı bir kızsındır ama,o bu yazlık vs planları zaten kafasındadır,kiminle gerçekleştirebileceğini hesap etmiştir.
Görümcenden de azar işitmeye hazır ol,bunu demezdim ama kendi ipucu vermiş zaten olacaklarla ilgili.Sorun iş yapmak değil,kendi evinde de yapacaktın,sorun bunu şimdiden söyleyecek selahiyete sahip olması:110:

E hiç takı veya satılacak bir şey yok mu?
Gerekirse Alyansımı satarım eşim yokken ailesine sığınmacı olmam.

Çok var gibi hemen eve girdiniz gene çok var gibi yüksek ödemeli kredi çektiniz. Gençsiniz gezip eğlenecektiniz kendi başınızı yakmışsınız. Şu saatten sonra yaşayacaklarınız size müstehak.

Zaten adam demiş: sırada araba ve yazlık var diye:))
Adam ev, araba ve yazlık için kadını çalıştırıp her şeyi aldıktan sonra da inşallah konu sahibini boşayıp sevgilisiyle sefasını sürmez. Çünkü şöyle der büyükler: erkeğin para bulunca ilk yaptığı önce arabasını, sonra da karısını değiştirmek...
Ben olsam madem evlilik müşterek, kredi taksitinin yarısının da adamın ödemesini söylerdim. Bu ne çünkü, evin borcunu konu sahibi ödüyor, 200 TL ile ay sonunu getiriyor, adamı da bir güzel ev sahibi yapmış oluyor. Madem öyle evi konu sahibi babasının üzerine alsaydı, bakalım adam o zaman ne yapacaktı.

yerinde olsam o evi satarim 2000 lira kredi odeyecek durumda degilsiniz cunku

Back
X