Ben mi çok abartıyorum acaba benim yerimde olsanız napardınız ?

rahat o benden ve yılda iki kez ailemin yanıda gitme gibi bir limit koydu
Ay dostlar bayılacağım,onu da planlayıp sana bildirdi yani:oha:Tatlım sen diyorsun ya çok çalışıp atanacağım,eşinin ekmeğine yağ sürersin ancak,önce sen bir kendine gel,haklarını öğren.
Ne demek yılda 2?
Ha uzaktır,zaten ara tatil ve yazın gidebileceğin gibidir tamam,bunu da onun söylemesine gerek yok zaten.Sen burayı takipte kal,mutlaka işine yarayan bir yol bulunur.

Adam resmen özellikle çalışan almış. Evde hizmetini yaptırıp işte de çalıştırıp mal mülk yaptırtıyor kendine. Dünya tersine dönmüş. Eskiden erkekler eşin parasına tamah etmezlerdi. Geçindiremeyecekse evlenmesin erkekler arkadaş... Kadınlar mecbur mu adamı mal mülk sahibi yaptırmaya, her şeyi elde edince de ondan sonra çoluğu çocuğu kadının üstüne atıp çekip gidiyorlar sevgililerine...
Konu sahibi inşallah bu akıl tutulmasından kurtulur, gözünü açar. Madem adamı mal sahibi yapıyorsun, o zaman senin de biraz dilin çıksın. Bu kadar pasif olma. Ne demek adam askere gidince onun ailesiyle yaşayıp bir de onlara hizmetçilik yapmak. Evimde kalacağım diyebilmelisin.

Farkında mısınız ortak hayatınıza dair bütün kararları eşiniz alıyor. Ev alınması, aile bütçeniz, harcama politikanız, ek işleriniz... Buna ilave olarak sizin hayatınıza dair kararları da o alıyor; ailesi ile kuracağınız ilişkiler, askerliği sırasında nerede kalacağınız ...
Unutmayın sadece bir hayatımız var o da kendimizi bir cendereye hapsetmek için çok kısa ve çok kıymetli. Umarım günün birinde bu tavizleriniz için pişman olmazsınız.
bayanin hayatini yonlendiriyor ama kendi hayatina hala bir yon verememis askere gideceginde esine ne olacagini dusunmemis anvak ev para mal mulk dusunmus para uzerine kurulu bir evlilik olmus

Eşi girmezse kendi girecek depresyona, bu kadar mı kıymetli koca
Konu sahibi eşine danışınca eşi böyle cevap vermiş. Anladigim eşinin sözünden çikamaz.
Krediyi erteleyin dedim, eşim kabul etmez dedi. Yapilandirin dediler, faiz artıyor dedi.
Akşam da eşi güvenlik gerekçesiyle mutlaka annesinde kalması gerektiğini soylemis.
"Ben yalnız kalacağım. Krediyi donduracagiz ya da altın bozacagim." diyecek cesaret yok konu sahibinde.

Konu sahibi eşine danışınca eşi böyle cevap vermiş. Anladigim eşinin sözünden çikamaz.
Krediyi erteleyin dedim, eşim kabul etmez dedi. Yapilandirin dediler, faiz artıyor dedi.
Akşam da eşi güvenlik gerekçesiyle mutlaka annesinde kalması gerektiğini soylemis.
"Ben yalnız kalacağım. Krediyi donduracagiz ya da altın bozacagim." diyecek cesaret yok konu sahibinde.

Bari kendini eşim beni düşünüyor ne kadar da seviyor diye kandırmasın o zaman.
Mal mülk ne için? Rahatlık huzur konfor için değil mi? Bugün satılmayacak da o altınlar hangi gün satılacak.

Yorumların tamamını okumadım ama 7 sene içinde bebek felan da düşünmüyorsunuz sanırım.Malum hamilelik ve doğum sonrası dönemlerde bir süre çalışamayacaksınız.Eşiniz o zaman ne yapacak acaba?

bence evi satın. kredi siz çektiğinize göre ev sizin üzerinizedir. banka da peşin ödemede indirim yapıyor. OH kadının maaşına güvenip ev al. sonra da 5 kuruş verme. ne güzel hayat.

sanırım sizin işi bi cinnet anınız çözecek. o da yakın gibi.

şahsen nasıl böyle soğukkanlısınız ve her şeyi kabul etmiş durumdasınız anlayamıyorum :KK57:

yıllardır sizi büyütmüş gözünüze bakmış ailenizi de ezdiyosunuz.

beğenmemek değil tabiki hepsi için minnettarım ama eşimin tepkileriyle karşılaştırıp kesin bir çözüm arıyorum
Sen en önce eşinin karşısında dik durup"NEDEN"de.Annemde kalacaksın"Neden,neden bunu yapmam gerekiyor,ben bunu istemiyorum"O laf kalabalığı yapar,sen bir kaç cümleyi ısrarla o anlayana kadar söyle.Diğer konularda da böyle yap.O "çünki"diye başlar,ama şaşırır da.Çünki belliki bugüne kadar seni hiç dinlememiş.Onu dinle,ben bunu istemiyorum de.Neden herşeyi sen planlıyorsun,ve benim uymamı istiyorsun?
Benimde aklım var fikrim var farkında olmasanda de.Çok laf söyleme.Az ama ısrarlı söyle...
Ama kavgaya dökme.Ona bağırıp çağırıp gitmeye ve seni suçlu hissettirmesine fırsat verme.

Ya uzun süredir girmiyorum siteye ama bunaldım demekki içimi dökesim var. Tanıyanlar bilir 1 sene oldu evleneli öğretmenim çalışıyorum. 6 ay önce ev aldık borç ödüyoruz ha ondan öncede borç öder gibi birikim yapıyorduk harcama yapmak yasak yani. Evlenmeden önce işim yoktu oyüzden zaten gönlümce bişey alamıyordum ama şimdi yine aynı öğretmenim ve sürekli dışardayım ama doğru düzgün bi alışveriş yapamıyorum neden çünkü maaşımın hepsi krediye gidiyor velasılkelam eşimde öğretmen çalışıyor benden az kazanıyor ve beni yoluyormuş gibime geliyor çok sıkıldım 1 yıldır kendime birşey almayı geç evime dahi birşey alamadım aileme hediye alamadım ilk maaşımla. Ayrıca askere gidicek ben kayınvaldemlerde kalmak zorunda kalıcam annemler uzakta ve işim burada olduğu için benden iki yaş küçük görümcem var bizde kaldığın sürece herşey ortak iş yapılacak falan filan söylenmeye başlandı. Bugün tüm gün yardıma gitmeme rağmen kayınvalidem oy kızım yoruldu diyo kendi kızına ben hiçmişim gibi duruyorum kendiside tüm gün oturdu. Eşim de salak tüm bunları görmezden geliyor bişey yap diyolarsa yapacaksın diyor iyi geçinmek zorundasınız diyor. Offf içimi döktüm......

Neden kayinvalidenlerde kalmak "zorundasin" senin evin yok mu? Sakin oyle bir hata yapma

Eşim de salak tüm bunları görmezden geliyor bişey yap diyolarsa yapacaksın diyor iyi geçinmek zorundasınız diyor.

Ben burdan çokça problem çıkacağına inanıyorum kusura bakma canım. Evliliklerin çoğunluğu bu 'aile' mevzuları yüzünden yıpranıyor zaten. Seni ezecekler ve eşin de "ne diyorlarsa yapacaksın" diyecek. Seni bastıracak, suçlayacak..
Ne diyim. Bol sabır diliyorum.

Bari kendini eşim beni düşünüyor ne kadar da seviyor diye kandırmasın o zaman.
Mal mülk ne için? Rahatlık huzur konfor için değil mi? Bugün satılmayacak da o altınlar hangi gün satılacak.
Aa olur mu,bir çeyrek bozarsak ben intihar ederim demiş dengesiz,özür dilerim konu sahibi:110:

Ya uzun süredir girmiyorum siteye ama bunaldım demekki içimi dökesim var. Tanıyanlar bilir 1 sene oldu evleneli öğretmenim çalışıyorum. 6 ay önce ev aldık borç ödüyoruz ha ondan öncede borç öder gibi birikim yapıyorduk harcama yapmak yasak yani. Evlenmeden önce işim yoktu oyüzden zaten gönlümce bişey alamıyordum ama şimdi yine aynı öğretmenim ve sürekli dışardayım ama doğru düzgün bi alışveriş yapamıyorum neden çünkü maaşımın hepsi krediye gidiyor velasılkelam eşimde öğretmen çalışıyor benden az kazanıyor ve beni yoluyormuş gibime geliyor çok sıkıldım 1 yıldır kendime birşey almayı geç evime dahi birşey alamadım aileme hediye alamadım ilk maaşımla. Ayrıca askere gidicek ben kayınvaldemlerde kalmak zorunda kalıcam annemler uzakta ve işim burada olduğu için benden iki yaş küçük görümcem var bizde kaldığın sürece herşey ortak iş yapılacak falan filan söylenmeye başlandı. Bugün tüm gün yardıma gitmeme rağmen kayınvalidem oy kızım yoruldu diyo kendi kızına ben hiçmişim gibi duruyorum kendiside tüm gün oturdu. Eşim de salak tüm bunları görmezden geliyor bişey yap diyolarsa yapacaksın diyor iyi geçinmek zorundasınız diyor. Offf içimi döktüm......
sen okumuş mesleği olan ayakları üstünde duran (evlenmemiş olsaydın ) özgür bir kadınsın...peki ya ben ve benim gibiler ne yapsın? ben bunca yıl kocanın kaynananın ve üç görümcenin sıkıntısını çekiyorum o zaman bunu kendime çok görmemem lazım...demek ki Türkiye de evli olan kadınlar tahsil yapsın yapmasın eğer evliysen bu sıkıntıları yaşacak demektir.. Neden evlenir bu kızlar bilmem..çalışıyorsun paranı kazanıyorsun evlenmişsin birde borçlanıyorsun kocaya hesap veriyorsun kaynanaya görümceye uşaklık yapıyorsun..

Okumuş mesleği elinde bir kadın kocasının kölesi haline geliyorsa ekonomik özgürlüğü olmayan ne yapsın hakkaten.

Koca delisi misiniz nesiniz anlamıyorum ki sinirlerim kalkıyor böyle kadınları gördükçe. Senede 2 kere aileni görmene izin veriyor. Ailem ne derse onu yapacaksın diyor. Maaşını olduğu gibi krediye bağlatmis elini kolunu bağlamış adam, hala abartıyor muyum? Yok hiç abartirmisiniz canım, pranga da takin tam olsun. Bir de ogretmensiniz kiz çocuklarına umarim bu şekilde eğitim vermezsiniz.

Askere gidince ayrılırsın diye o zaman gitmeemiş askere bu neyin kafası demek o zamandan belliymis biseler bence .. Sürekli ayrılık olan bi ilişkiden hayır gelmiyor tecrübeyle sabit sonrası da böyle sıkıntılı ..Calisan bir bayansiniz kimseye muhtaç değilsiniz kendinizi de ifade edin yani kimse sizi zorla bı yerde tutamaz yani kendi evinizde kalırsınız olur biter

Okumuş mesleği elinde bir kadın kocasının kölesi haline geliyorsa ekonomik özgürlüğü olmayan ne yapsın hakkaten.

Koca delisi misiniz nesiniz anlamıyorum ki sinirlerim kalkıyor böyle kadınları gördükçe. Senede 2 kere aileni görmene izin veriyor. Ailem ne derse onu yapacaksın diyor. Maaşını olduğu gibi krediye bağlatmis elini kolunu bağlamış adam, hala abartıyor muyum? Yok hiç abartirmisiniz canım, pranga da takin tam olsun. Bir de ogretmensiniz kiz çocuklarına umarim bu şekilde eğitim vermezsiniz.

Vala bende delliriyorum böyle tiplere kocanisinin karşısında sus pus olan kadınlara öyle olursanız adam da ezer vala ..

Back
X