Ben mi çok alınganım

sessiz0903

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2021
79
68
3
25
Öncelikle günaydın hanımlar ben 3 aylık evliyim evliliğim çok şükür güzel ilerliyor ama bazen her ilişkide her evlilikte olduğu gibi bazı sorunlar illaki yaşıyoruz size dün yaşadığım bir sorundan bahsetmek istiyorum belki size basit gelebilir ama ben kafama çok takıyorum ve çok üzülüyorum çok fazla uzatmadan başlıyım. Cumartesi kayınvalideme kalmaya gitmiştik bu ilk kez olmuyor Bir kaç kez kalmışlığımız var haftaya kına varmış kv sizde gelirsiniz kalırsınız dedi ben o an evet veya hayır demedim eve gidince eşimle konuşup karar vermek istedim kv bir sorunum yok o bana kızıymışım gibi davranır ben saygıda kusur etmem ama durcağım yeri de bilirim dün ise eşim kınaya gideriz cuma cumartesi kalırız pazarda sizinkilere kahvaltıya gideriz dedi allah razi olsun her gitmemizde ailemi ziyaret ederiz ,bende dedim farklı düşünmüştüm bende cuma sizde kalırız cumartesi yine ailenle vakit geçiririz bir gecede benim ailemde kalalım gerçekten ailemle kalmayı çok özledim 5 yaşında kardeşim var onu çok özlüyorum ben böyle dediğim zaman hayır kalamayız gider görürüz ama kalmak deme bana dedim neden bir sebep söyle erkek kafasını bilmiyorsun ben kalamam sen bizde rahat olabilirsin ben sizde olamam kalma konusunda dedi beni bir sinir aldı ben o istiyor aman hani kalmak istedim kalmıyor demesin diye ailesinde kalıyorum ve çalışan biriyim sadece pazarım var ve kv her gitmemizde de kalın diye tutturur buna zaten ayrı sinir oluyorum 3 ay evliyiz beraber vakit geçirelim eşimin öyle demesinden sonra dedim pazar günü de gitmek istemiyorum cumartesi günü senle gelirim eve geçeriz dedim (cumartesi işe gidicekti iş yeri de evimize yakın ailemizle aramızda 1 saat mesafe var iki taraf bir birine yakın yerde oturuyor ) bilmiyorum ben çok mu takıyorum bu tür şeyleri sabah üzüntülü uyandım istemsizce ben aile konusunda biraz duygusalım sizde böyle olan var mı şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.

Alıngan değilsiniz eşinizin yaptığı düşüncesizlik. Eşiniz gelmiyorsa siz gidin ailenizde kalın. Bu sizin en doğal hakkınız. Biz 10 yıllık evliyiz böyle bir şey söz konusu bile olmadi
Ben tek isterim bu seferde biz evliyiz tek gidemezsin bekar kafasından çık ziyaret ediyoruz ya işte bize gidip ordan eve dönmesini de bilirdim ama ben senin ailendir diye orayı da ziyaret ediyorum diyip üste çıkıyor

Aileler yakınsa herkes kendi ailesinde kalsın. Akşam yemeğine birinde oturun kahvaltıya birinde. Erkek kafası diye bir şey yok. Bizim aileler uzakta. Gayet de gidiyoruz benimkilerde de kalıyoruz eşiminkilerde de.
Ama ailelerimiz yakın yakına olsa kaynanamda kalmazdım bayılmıyorum yani. Ben sanki rahat mı ediyorum babası kardeşi ev erkek dolu. Tuvaleti banyosu rahatsız oluyorum yani. Eşim desen annemlerin evinde wc annemlerin odasının yanında sabah en büyük gerginliği tuvalete gitmek oluyor. Birbirimizin gönlünü yapmak için kalıyoruz katlanıyoruz bir şekilde. Evlilik bu demek. Tek taraflı fedakarlık olmaz.

Ben tek isterim bu seferde biz evliyiz tek gidemezsin bekar kafasından çık ziyaret ediyoruz ya işte bize gidip ordan eve dönmesini de bilirdim ama ben senin ailendir diye orayı da ziyaret ediyorum diyip üste çıkıyor
Şu lafın üstüne ne kavgalar çıkar bizim evde
Annesine gidip kalan bi eşi de son görüşü olur valla

Niye evlenince tek vücut gibi her şey'i birlikte mi yapmak gerekiyormuş.

Gerçekten çok doğru söylüyorsunuz ben orda kaldığım zaman en büyük sorunum tuvalet orda oda sıcak olduğu için kv eşimin eski odasını veriyor bize orda ayrı yatakta yatıyoruz ben ev almak için yardım ediyorum fedakarlık gösteriyorum ama tek taraflıymış hep ayrı kalalım desem sen ailende kal ben ailemde o zaman niye evlendik anlamına getirir yine üzülen ben olurum

hiç kusura bakmasın eşiniz haksızlık ediyor
söyleyin "o halde sizin evde de kalmayalım benim de çok hoşuma gitmiyor senin hatrına kalıyordum yapmamam gerekiyormuş" diyin
kv yine ısrar ettiğinde "yok anne eve gideceğiz geçen 1 gece de bizimkilerde yatalım dedim de yatmadı senin oğlun" diyin çok sıkıştırırsa ama
şimdiden böyle alıştırırsanız bu hep böyle gider

işte bize gidip ordan eve dönmesini de bilirdim ama ben senin ailendir diye orayı da ziyaret ediyorum diyip üste çıkıyor
Çok ciddi söylüyorum
Bence en büyük sorun bu kafada olan biri olması
Size ailenizi görmeyi lütfettiğini sanması
Ama kendi ailesi görülmeli
Çünkü o erkek ailesi

Lütfetmis Allah razı olsun deseydiniz üstüne ..

kusura bakmayın da eşiniz baya baya öküzlük etmiş. neden sizin ailenize gidişi lütuf gibi davranıyor ? onun ailesi kıymetliyse sizinki de kıymetli.
hepsini geçtim 3 aylık evlilikte hem de mesafe yakınken gidip habire haftasonu ailede yatıya kalmak neden ?
ha birinde kalınıyorsa ötekinde de kalınacak o zaman.
eşiniz göbek bağını kesememiş demek ki.
bu tip biri ile sakin konuşarak, alttan alarak çözemezsiniz.
çata çat anlatın derdinizi. saygı duymak zorunda.

Ya bu birbirinin evinde kalma meselesi çok saçma değil mi ? Aynı şehirdesiniz sonuçta her iki tarafı da ziyaret edin eve dönün ne gerek var kınaydı nişandı günlerce kalmaya
Bana kalsa ben evime dönmek istiyorum ama kv kalın diyor habire eşimde kalıyor ben bişey desem kötü olurum

Oldu paşam kafaya bak
Asla kalmam ailesinde çok net diyorum. Ailenize gitmeyi lütuf gibi söylüyor birde yüzsüzlüğün bu kadarı.

Demek ki evlenince ona göre öyleymiş cidden o kadar üzüldüm ki ailemin de ona karşı bir yanlışı olmadı öz oğulları gibi sahiplendiler
Üzülüp sızlanmak yerine o lafları duyunca gözünüzden nasıl ateşler çıkmadı hayret ettim
Benim okuyunca bile sinirim tepeme çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…