- 17 Temmuz 2021
- 7.405
- 24.378
- 298
- Konu Sahibi sessiz0903
-
Bu sakinlikten istiyorum bendeDün konuşamadım ama bugün kendisine söyledim canımı sıkan konular var akşam güzelce konuşmak istiyorum kafama takmak istemiyorum diye söyledim olur konuşalım diye karşılık aldım
Öncelikle günaydın hanımlar ben 3 aylık evliyim evliliğim çok şükür güzel ilerliyor ama bazen her ilişkide her evlilikte olduğu gibi bazı sorunlar illaki yaşıyoruz size dün yaşadığım bir sorundan bahsetmek istiyorum belki size basit gelebilir ama ben kafama çok takıyorum ve çok üzülüyorum çok fazla uzatmadan başlıyım. Cumartesi kayınvalideme kalmaya gitmiştik bu ilk kez olmuyor Bir kaç kez kalmışlığımız var haftaya kına varmış kv sizde gelirsiniz kalırsınız dedi ben o an evet veya hayır demedim eve gidince eşimle konuşup karar vermek istedim kv bir sorunum yok o bana kızıymışım gibi davranır ben saygıda kusur etmem ama durcağım yeri de bilirim dün ise eşim kınaya gideriz cuma cumartesi kalırız pazarda sizinkilere kahvaltıya gideriz dedi allah razi olsun her gitmemizde ailemi ziyaret ederiz ,bende dedim farklı düşünmüştüm bende cuma sizde kalırız cumartesi yine ailenle vakit geçiririz bir gecede benim ailemde kalalım gerçekten ailemle kalmayı çok özledim 5 yaşında kardeşim var onu çok özlüyorum ben böyle dediğim zaman hayır kalamayız gider görürüz ama kalmak deme bana dedim neden bir sebep söyle erkek kafasını bilmiyorsun ben kalamam sen bizde rahat olabilirsin ben sizde olamam kalma konusunda dedi beni bir sinir aldı ben o istiyor aman hani kalmak istedim kalmıyor demesin diye ailesinde kalıyorum ve çalışan biriyim sadece pazarım var ve kv her gitmemizde de kalın diye tutturur buna zaten ayrı sinir oluyorum 3 ay evliyiz beraber vakit geçirelim eşimin öyle demesinden sonra dedim pazar günü de gitmek istemiyorum cumartesi günü senle gelirim eve geçeriz dedim (cumartesi işe gidicekti iş yeri de evimize yakın ailemizle aramızda 1 saat mesafe var iki taraf bir birine yakın yerde oturuyor ) bilmiyorum ben çok mu takıyorum bu tür şeyleri sabah üzüntülü uyandım istemsizce ben aile konusunda biraz duygusalım sizde böyle olan var mı şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.
Tabiki o gelmiyorsa bile ben giderim sonuçta kendi ailem he olurda karşı çıkarsa bu sefer hiç bir yerde kalmam kusura bakmasın bende aile özlemi çekiyorum gidip görmek farklı kalmak farklıOldu paşam...daha çok yeni evlisiniz..nasıl alistirirsan oyle gider...ya iki taraflada kalınacak yada hiç kimsede kalmayacaksıniz...onunki ailede sizinki ne....ezdirmeyin kendinizide ailenizide....inan bana şimdiden düzenle sonra çok pişman olursun daha yeni evlisin
yani haklısınız siz kalkıyorsunuz sonuçta, biz eşimle benim ailemde kalıyoruz haftasonları bazen ki biz çok yakın oturmamıza rağmen bazı şeyler karışıklıklı oluyorÖncelikle günaydın hanımlar ben 3 aylık evliyim evliliğim çok şükür güzel ilerliyor ama bazen her ilişkide her evlilikte olduğu gibi bazı sorunlar illaki yaşıyoruz size dün yaşadığım bir sorundan bahsetmek istiyorum belki size basit gelebilir ama ben kafama çok takıyorum ve çok üzülüyorum çok fazla uzatmadan başlıyım. Cumartesi kayınvalideme kalmaya gitmiştik bu ilk kez olmuyor Bir kaç kez kalmışlığımız var haftaya kına varmış kv sizde gelirsiniz kalırsınız dedi ben o an evet veya hayır demedim eve gidince eşimle konuşup karar vermek istedim kv bir sorunum yok o bana kızıymışım gibi davranır ben saygıda kusur etmem ama durcağım yeri de bilirim dün ise eşim kınaya gideriz cuma cumartesi kalırız pazarda sizinkilere kahvaltıya gideriz dedi allah razi olsun her gitmemizde ailemi ziyaret ederiz ,bende dedim farklı düşünmüştüm bende cuma sizde kalırız cumartesi yine ailenle vakit geçiririz bir gecede benim ailemde kalalım gerçekten ailemle kalmayı çok özledim 5 yaşında kardeşim var onu çok özlüyorum ben böyle dediğim zaman hayır kalamayız gider görürüz ama kalmak deme bana dedim neden bir sebep söyle erkek kafasını bilmiyorsun ben kalamam sen bizde rahat olabilirsin ben sizde olamam kalma konusunda dedi beni bir sinir aldı ben o istiyor aman hani kalmak istedim kalmıyor demesin diye ailesinde kalıyorum ve çalışan biriyim sadece pazarım var ve kv her gitmemizde de kalın diye tutturur buna zaten ayrı sinir oluyorum 3 ay evliyiz beraber vakit geçirelim eşimin öyle demesinden sonra dedim pazar günü de gitmek istemiyorum cumartesi günü senle gelirim eve geçeriz dedim (cumartesi işe gidicekti iş yeri de evimize yakın ailemizle aramızda 1 saat mesafe var iki taraf bir birine yakın yerde oturuyor ) bilmiyorum ben çok mu takıyorum bu tür şeyleri sabah üzüntülü uyandım istemsizce ben aile konusunda biraz duygusalım sizde böyle olan var mı şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.
Ben de ilk evlendiğimde böyleydim. 10 yıl sonraki halim, sinirlenince beynimde cızırtı sesi duyuyorum, kablolar birbirine mi değiyor neyse artıkBu sakinlikten istiyorum bende
Ben oldum olası var o cızırtıBen de ilk evlendiğimde böyleydim. 10 yıl sonraki halim, sinirlenince beynimde cızırtı sesi duyuyorum, kablolar birbirine mi değiyor neyse artık
Ben de ilk evlendiğimde böyleydim. 10 yıl sonraki halim, sinirlenince beynimde cızırtı sesi duyuyorum, kablolar birbirine mi değiyor neyse artık
Eşimle aramda 4 yaş var evet evlenmeden önce bana böyle davranmazdı tavırlı olsam yemek yerken bana şundan var şunu getir diyor sırf tavırlı olduğum için tavırlı oluyor bende böyle hitap ettiği için yapmıyorum öyle istenmez güzel dilde söyle diye uyarıyorum ama sonra diyorum ben çok yüz vermişim o kırılsa hemen gidip kalbinin kırıklığını düzeltmişim bir nevi şakalaşmışım en sevmediğim olayda kv gittiğimi zaman uzanıyor yatağında bende otururken kv bir anda kalkıp eşimi gıdıklıyor terlikle bacağına dalan vurup şakalaşıyor bana çok saçma geliyor neden yani tamam oğlun da ne alaka bir anda benim annrm babam onun yanında el şakası bile yapmaz babam durduk yere gelip beni öpmez aklımdaki beni neyle kırdıysa herşeyi söyliycem biraz o düşünsün biraz benim de bu evde bir birey olduğumu anlasın ben ona her koşulda yardım ediyorsam sırtımı dönmüyorsam bana böyle yaklaşmazKonu sahibi eşiniz kaç yaşında acaba? Aranızdaki yaş farkı nedir?
Anlattıklarını göre eşinizde tam bir ataerkil bir kafa var. Evlenmeden önce fark etmemeniz normal çünkü eskiden sizi kırmamak üzerine çaba gösteriyormuş demek ki bu yaptığı hareketlerin kırıcı olduğunu o da biliyormuş eskiden ama evlenince bu çabayı bırakmış. İşte bu aslında onu afedersiniz ama oduna çeviren en büyük şey çünkü sizi artık böyle asansör gibi ufak bir olaydan bile kırabilecek duruma gelmiş yani artık ne hissettiğinizi düşünmez olmuş, ne kadar kötü. Siz de tavrınızı koyarsanız artık hissettiklerinizi düşünmeye tekrar başlayabilir yoksa ne de olsa bir şey demiyor deyip ağzına ne gelirse diyor ve sizi ne kadar kırdığının farkında bile değil. Farkında değilse yine iyi ama bir de farkında ama umursamıyorsa tam odun.
Yine de eşinizin söylediği cümleler çok erkek yüceltici kadın aşağılayıcı tavırda.
"Sen rahat edersin ben o evde rahat edemem." burada sizin yerinize sizin hislerinizi söylüyor ve aslında alttan alta sizi yönetme peşinde. Pardon da sen benim nereden biliyorsun rahat ettiğimi? Kafasında işine geleni gerçek buymuş gibi dayatıyor. Sizin yerine konuşma hakkını kendinde buluyor. Duygularınızı bile sizden iyi biliyormuş gibi size söyleme hakkını nereden buluyor? Adam sırf erkek olduğu için dediği her şeyi doğru buluyor bunu da erkek kafası sen anlamazsın diyerek örtmeye çalışıyor. Eşiniz tam bir mansplaning yapıyor. Sizin sözünüz onun için değersiz gibi. Bu akşamki konuşmamızda sözünüzün değerini kafasına iyice vurun ki aklı başına gelsin. Yoksa daha çok 2. konuma konuşursunuz.
Kalmam zaten cumartesi sabahı ben belki geç uyanıcam ne gerek var onun olmadığı yerde ben napiyim öyle bişey olsa kalkar kendi anneme giderim sabahın köründe kaynanamda durmak istememBir de sizi neden cumadan annesine bırakıyor cumartesi kendi gidiyor işe siz de evinize dönün
evet eşin bencil.Öncelikle günaydın hanımlar ben 3 aylık evliyim evliliğim çok şükür güzel ilerliyor ama bazen her ilişkide her evlilikte olduğu gibi bazı sorunlar illaki yaşıyoruz size dün yaşadığım bir sorundan bahsetmek istiyorum belki size basit gelebilir ama ben kafama çok takıyorum ve çok üzülüyorum çok fazla uzatmadan başlıyım. Cumartesi kayınvalideme kalmaya gitmiştik bu ilk kez olmuyor Bir kaç kez kalmışlığımız var haftaya kına varmış kv sizde gelirsiniz kalırsınız dedi ben o an evet veya hayır demedim eve gidince eşimle konuşup karar vermek istedim kv bir sorunum yok o bana kızıymışım gibi davranır ben saygıda kusur etmem ama durcağım yeri de bilirim dün ise eşim kınaya gideriz cuma cumartesi kalırız pazarda sizinkilere kahvaltıya gideriz dedi allah razi olsun her gitmemizde ailemi ziyaret ederiz ,bende dedim farklı düşünmüştüm bende cuma sizde kalırız cumartesi yine ailenle vakit geçiririz bir gecede benim ailemde kalalım gerçekten ailemle kalmayı çok özledim 5 yaşında kardeşim var onu çok özlüyorum ben böyle dediğim zaman hayır kalamayız gider görürüz ama kalmak deme bana dedim neden bir sebep söyle erkek kafasını bilmiyorsun ben kalamam sen bizde rahat olabilirsin ben sizde olamam kalma konusunda dedi beni bir sinir aldı ben o istiyor aman hani kalmak istedim kalmıyor demesin diye ailesinde kalıyorum ve çalışan biriyim sadece pazarım var ve kv her gitmemizde de kalın diye tutturur buna zaten ayrı sinir oluyorum 3 ay evliyiz beraber vakit geçirelim eşimin öyle demesinden sonra dedim pazar günü de gitmek istemiyorum cumartesi günü senle gelirim eve geçeriz dedim (cumartesi işe gidicekti iş yeri de evimize yakın ailemizle aramızda 1 saat mesafe var iki taraf bir birine yakın yerde oturuyor ) bilmiyorum ben çok mu takıyorum bu tür şeyleri sabah üzüntülü uyandım istemsizce ben aile konusunda biraz duygusalım sizde böyle olan var mı şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.
Aynen. Kaynana evini bekleyecegine anne evini bekle.Valaha bu konuda ben kavga etmekten çekinmiyorum. Zorla götüremez. Zorla götürürse surat as, iş yapma, odadan çıkma... Bende bu yüzden çok kavga ettim. Eşim bana diyorki. Seninle annemlere gidince diken üstündeyim diyor.Şükür anneannesi geldi buraya. Hadi gidelim demedi. Hayret. Gerci desede hayır derdim. Bu arada kesin işe gir. Ben işe girdim rahatımKalmam zaten cumartesi sabahı ben belki geç uyanıcam ne gerek var onun olmadığı yerde ben napiyim öyle bişey olsa kalkar kendi anneme giderim sabahın köründe kaynanamda durmak istemem
Çok haklısınız. Ya ne bileyim el şakası da ya siz olmadığınızda ya da çok içli dışlı olunca ancak sizin yanınızda yapılır. Daha evleneli ne kadar olmuş garip bir ortam var ortada. Aşırı gevşek, herkes aşırı rahat anlamadım. Kocanız eve dönünce hiç evli değil hala orada tekmiş gibi oluyor belli ki eee öyle herkes "ben senin ailenin evinde değil benimkinde rahat ediyorum" der. Eşiniz çok rahatına düşkün. Bu rahatını bozmamak için sizin kalbinizi kırması gerekiyorsa hiç çekinmiyor direkt kırıyor zaten.Eşimle aramda 4 yaş var evet evlenmeden önce bana böyle davranmazdı tavırlı olsam yemek yerken bana şundan var şunu getir diyor sırf tavırlı olduğum için tavırlı oluyor bende böyle hitap ettiği için yapmıyorum öyle istenmez güzel dilde söyle diye uyarıyorum ama sonra diyorum ben çok yüz vermişim o kırılsa hemen gidip kalbinin kırıklığını düzeltmişim bir nevi şakalaşmışım en sevmediğim olayda kv gittiğimi zaman uzanıyor yatağında bende otururken kv bir anda kalkıp eşimi gıdıklıyor terlikle bacağına dalan vurup şakalaşıyor bana çok saçma geliyor neden yani tamam oğlun da ne alaka bir anda benim annrm babam onun yanında el şakası bile yapmaz babam durduk yere gelip beni öpmez aklımdaki beni neyle kırdıysa herşeyi söyliycem biraz o düşünsün biraz benim de bu evde bir birey olduğumu anlasın ben ona her koşulda yardım ediyorsam sırtımı dönmüyorsam bana böyle yaklaşmaz
Ayrıca hem yaşının sizden fazla olmasından hem de erkekliği yücelten kafa yapısından dolayı sizi toy görüyor, kendini patron görüyor. Bunları söylemeye hakkı olduğunu sanıyor. Ama çok yanılıyor yakında belki o da bunu anlar ve düzeltir ama çok emek isteyecek bu durum çünkü kafası böyle çalışıyor cümleleri hiç normal değil.Eşimle aramda 4 yaş var
Ben çalışıyorum ama yok yani ikiside aynı cumartesi gidemedik mesela hadi yarın gelin der kv dedim biraz özleyelim bir birimizi haftasonu beraber geçirirnce güzel oluyor diyor başka zaman geliriz diyorum bende kapatıyorumAynen. Kaynana evini bekleyecegine anne evini bekle.Valaha bu konuda ben kavga etmekten çekinmiyorum. Zorla götüremez. Zorla götürürse surat as, iş yapma, odadan çıkma... Bende bu yüzden çok kavga ettim. Eşim bana diyorki. Seninle annemlere gidince diken üstündeyim diyor.Şükür anneannesi geldi buraya. Hadi gidelim demedi. Hayret. Gerci desede hayır derdim. Bu arada kesin işe gir. Ben işe girdim rahatım
Tamamda calısıyorsan ne ara yemek falan yapıyorsun. Temızlık zaten 1gunun gıdıyor. Ben işe gıdınce ertesı gun yataktan zor kalkıyorum. Cok yoruluyorum. Nasıl idare edıyorsun ki. Çalışan insanın bi haftasonu var. Sakın gitmeBen çalışıyorum ama yok yani ikiside aynı cumartesi gidemedik mesela hadi yarın gelin der kv dedim biraz özleyelim bir birimizi haftasonu beraber geçirirnce güzel oluyor diyor başka zaman geliriz diyorum bende kapatıyorum
Umarım bugün beni anlar ve güzel konuşur temennimin bu yönde olmasını istiyorumAyrıca hem yaşının sizden fazla olmasından hem de erkekliği yücelten kafa yapısından dolayı sizi toy görüyor, kendini patron görüyor. Bunları söylemeye hakkı olduğunu sanıyor. Ama çok yanılıyor yakında belki o da bunu anlar ve düzeltir ama çok emek isteyecek bu durum çünkü kafası böyle çalışıyor cümleleri hiç normal değil.
Haftaiçi zaten çok yorucu geçiyor sabah işe git eve gel yemek yap dün mutfağı topla zor oluyor bende tatil günümde dinlenmek istiyorum tabikiTamamda calısıyorsan ne ara yemek falan yapıyorsun. Temızlık zaten 1gunun gıdıyor. Ben işe gıdınce ertesı gun yataktan zor kalkıyorum. Cok yoruluyorum. Nasıl idare edıyorsun ki. Çalışan insanın bi haftasonu var. Sakın gitme
Eee ben senı evdesın calısmıyorsun sandım. O zaman neden gıdıyorsun ki yorgun yorgun. İnsan ızın gununde yatak keyfı yapmak ıster.Haftaiçi zaten çok yorucu geçiyor sabah işe git eve gel yemek yap dün mutfağı topla zor oluyor bende tatil günümde dinlenmek istiyorum tabiki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?