Ben mi çok alınganım

Siz en güzelini yapıyorsunuz cidden şuan ne güzel kafanız rahat en güzeli baştan tepkiyi koymak
Ama bu aşamaya gelene kadar ne kavgalar ettik. İçimdeki sevgiyi, merhameti bitirdiler.Annesi ile telefonda konuştuğunu duysam bile ifrit oluyorum. Eskiden seviyordum. Kendileri böyle yaptı. Yol yakınken taviz verme. Bak bana eşim artık bize gidelim dese hemen bi tepki gösteriyorum. Kavga çıkarmaya çok müsaitim bu konuda. Çünkü çok doldum zamanında.Bak dolar dolar kötü patlarsın. Benden söylemesi. Kalmıyorum de. Gerekirse taksi ile dön ama kalma. Aileler eşittir bu arada. Biri erkek dogurdu diye üstün degildir.

Aileleriyle aynı şehirde yaşayan çiftlerin ailelerde yatıya kalmasını çok mantıklı bulmuyorum. Tabi kalınacaksa da iki tarafta da kalınmalı. Siz nasıl eşinizin ailesine dahil olduysanız, o da sizin ailenize dahil oldu. Daha evliliğinizin başındasınız, düzeninizi nasıl kurarsanız öyle devam eder. Eşiniz bunun bilincinde hareket edip kendi istekleri doğrultusunda bir düzen kurmaya çalışıyor olabilir. Size tavsiyem kendi fikirlerinizi söylemekten, sizin için önemli olan konularda kararlı durmaktan ve uygun görmediğiniz şeye hayır demekten çekinmeyin. Ayrıca evliliğinizde bir şeylerin yerli yerinde olduğundan emin olmadan önce çocuk düşünmeyin derim.

Çok güzel konuştunuz cidden bu sefer birikmişlerle beraber çok kalp kırılır ben üzülceğime o da taksın kafasına

Yok öyle bir dünya!

Eşiniz adaletsiz bir insan. Ve kadını ezen bir insan bence .
Demek istiyor ki " ailen umurumda değil, benim ailemde kalınır, senin ailende misafir gibi kalınır"

Daha yenisiniz
Gittiğinizde annenızde suan kalmazsanız bir daha zor kalırsınız.
Sözünüzü geçirin.

Ne saçma bisi ya kurnaza bakın hele

Yerinizde olsaydım bu lafın üzerine ailemde inadına kalırdım.
Pasif olursanız çok uzulursunuz

bence sizin mantığınızda hata var ne demek Allah razı olsun aileme uğruyoruz. Lütfen bunu kendinize yapmayın. Siz ve eşiniz eşit haklara sahipsiniz sizin için kendi aileniz daha önemli olmalı eşinizin ailesi değil. Onları kıramayıp özleyip kalıyorsa siz niye ailenizi özlemiyorsunz ne demek kalamazsın izin vermiyorum. Ne zannediyor eşiniz kendinizi ? Sizi köle olarak mı almış?

İşte isteğim bu ama yok cumartesi kalmak ister pazar bizimkilere uğrarız akşam 12 den öncede gitmeyiz eve benim haftasonum bitiyor ve bir ara hastalanmıştı daha doğrusu zehirlenmişti hastaneye gitmek istemedi kaynanam aradı işte ben onu zorla tutar götürürdüm zorlada olsa bende söyledim çocuk değil ben ne diyebilirim diye tepki gösterdim sonra demez mi ben olmazsa babasıyla gelip bizim ordaki hastaneye götüriyim dedi burda da hastane var araba sürcek konumda dedim tamam o zaman diyip sustu

Kesinlikle yazıcam verebilceği tepkiyi akşam nasıl girsem konuya
Ben haksızlığa gelemediğim için biraz fevri oluyorum böyle durumlarda
Haklı iken haksız duruma düşmemek için konuya nasıl girip ne konuşacaksınız plânlamaniz iyi olur siz sakince konusun o sinir olsun

Ben haksızlığa gelemediğim için biraz fevri oluyorum böyle durumlarda
Haklı iken haksız duruma düşmemek için konuya nasıl girip ne konuşacaksınız plânlamaniz iyi olur siz sakince konusun o sinir olsun
Bende sinirlenince olay çok büyür en güzeli sakin sakin konuşmak

Ay pes artık
Afedersin ama çok pasifsin
Ailem onu oğlu olarak görecek oda aileme gitmeyi lütuf olarak görecek. O kınaya da gitmem evi de ona zehir ederim gitsin kendi başına kınayı da münasip bir yerine yaksın. Ama sen anca üzüldüm, kötü ben olurum diye sustum falan diyorsun.

Haftasonu ailelerde kalmakla ilgili o gün ki konuşman beni çok rahatsız etti ve bunu düşündüm

Ben senin ailenin yanında rahat ettiğim için değil senin hatırın için kaldım aksine rahat etmek şöyle dursun yoruluyorum ve evimi arıyorum

Senin de beni düşünmen gerekirken ailemle görüşmekle bana lütfetmiş gibi davranamazsın

Ya benim ailemde de kalmayı kabul edersin aynı sıklıkta onlarla da görüşürüz ya da artık ben de fedakarlık yapmayacağım senin anne babanın evinde kalmayacağım

Ben de ağaç kovuğundan çıkmadım üstelik çalışıyorum yoruluyorum hem de yeni evliyim sadece bi haftasonu boşluğumu senin annenin yanında öldüremem

Diyebilirsiniz
Ya da böylece msj atın

Erkek kafası ne mana ya.
At kafasıdır o.
Siz kalıyorsanız o da kalıcak, yok oyle sey.
Siz de kalmayın o zaman.
Neyse gaza getirmiş olmıyım biz de haftasonları yazlıga gideriz onun annesi de benim annemler de ordalar, bir haftasonu onlarda, diğer haftasonu da bizde kalırız. Adil olan budur

Siz alıngan değilsiniz. Sadece fazla alttan alıyorsunuz ve uysal davranıyorsunuz.
Yani tam ataerkil düzenin istediği kadın modeli.

Bu şekilde olunca ne oluyor biliyor musunuz? Herkesin kafasında sizin karakteriniz “o sesini çıkarmaz, o nasolsa bir şey demez, ona sormaya gerek yok” olarak yerleşiyor. Ben de sizin gibiydim oradan biliyorum. Ama artık değilim, hayat beni değiştirdi.

Öncelikle sizin ailenize gitmenizi bir lütuf olarak görmekten vazgeçin. Ne demek daha yeni evliyim sürekli erkek ailesindeyim. Bir kere annemlere kahvaltıya gideceğim onda da eş ailesi benimle geliyor ve öğlende de dönmem isteniyor. Bu ne demek? Senin ailenle artık bir bağın olamaz. Sen bize gelin geldin, bizim ailemize aitsin. Ne kadar ve ne zaman görüşeceğine de biz karar veririz demek.

Ne yapın ne edin daha her şeyin başındayken onlara bu fırsatı vermeyin. Biraz seslerin yükselmesinden, tavır koymaktan hiçbir şey olmaz. Herkesin sınırları olmalı. Karşı taraf çekinmeli o sınırları aşar mıyım diye.

Siz tahmin ediyorum ki daha baştan kötü olmayayım diye susuyorsunuz. Onlar da size diş geçirdiklerini düşünüyorlar. Bu düşünceyi yıkın.

Sizin yine iyi bayramda babamlar şileye gitti bizi davet etti ben söyleyince direk hayır dedim neden ben senin babanla neden yüziyim ya dedi o kadar saçma geldi ki bunu onada söyledim

Sizin yine iyi bayramda babamlar şileye gitti bizi davet etti ben söyleyince direk hayır dedim neden ben senin babanla neden yüziyim ya dedi o kadar saçma geldi ki bunu onada söyledim
Eşiniz çok çekilmez
Evlenene kadar böyle ataerkil olduğunu bilmediğinizi düşünmüyorum ama

Gerçekten çok doğru söylüyorsunuz ben çok sustuğum için beni güçsüz görüyorlar aramızda sorun olmasın diye düşünürken belli ki beni alt safhada bırakmışlar demek istediklerini yapmışlar şuda örnek dikkat ediyorum ben bişey diyorum şunu yapıcaz o görüyor mesajımı ona dediğimi bana tekrar diyor şöyle yaparsınız

Ben eşime yaşlılarla takılmak istesem huzur evıne gıderdım demiştim. Ya bılıyorum agır bi cümle. Ama ınsanın damarına basıyorlar.Insan kendıne hakım olamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…