- 17 Ağustos 2021
- 79
- 68
- 3
- 25
- Konu Sahibi sessiz0903
-
‘ Senin ailendir diye ziyaret ediyoruz’ diyen bir koca, isterse on tane çocuğumun babası olsun, ona dünyayı dar ederdim.
Yok ziyaret de etmeseymiş, üsluba bak, terbiyesiz herif.
Çok sinirleniyorum böyle şeyleri okuduğumda, inanamıyorum.
Bir kızım var, Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Bu zihniyette bir yaratığı ( başka bir şey yazacaktım da neyse)diye bulup getirirse ne yaparım bilmiyor
‘ Senin ailendir diye ziyaret ediyoruz’ diyen bir koca, isterse on tane çocuğumun babası olsun, ona dünyayı dar ederdim.
Yok ziyaret de etmeseymiş, üsluba bak, terbiyesiz herif.
Çok sinirleniyorum böyle şeyleri okuduğumda, inanamıyorum.
Bir kızım var, Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Bu zihniyette bir yaratığı ( başka bir şey yazacaktım da neyse)diye bulup getirirse ne yaparım bilmiyorum.
Ama bu aşamaya gelene kadar ne kavgalar ettik. İçimdeki sevgiyi, merhameti bitirdiler.Annesi ile telefonda konuştuğunu duysam bile ifrit oluyorum. Eskiden seviyordum. Kendileri böyle yaptı. Yol yakınken taviz verme. Bak bana eşim artık bize gidelim dese hemen bi tepki gösteriyorum. Kavga çıkarmaya çok müsaitim bu konuda. Çünkü çok doldum zamanında.Bak dolar dolar kötü patlarsın. Benden söylemesi. Kalmıyorum de. Gerekirse taksi ile dön ama kalma. Aileler eşittir bu arada. Biri erkek dogurdu diye üstün degildir.Siz en güzelini yapıyorsunuz cidden şuan ne güzel kafanız rahat en güzeli baştan tepkiyi koymak
Çok güzel konuştunuz cidden bu sefer birikmişlerle beraber çok kalp kırılır ben üzülceğime o da taksın kafasınaAma bu aşamaya gelene kadar ne kavgalar ettik. İçimdeki sevgiyi, merhameti bitirdiler.Annesi ile telefonda konuştuğunu duysam bile ifrit oluyorum. Eskiden seviyordum. Kendileri böyle yaptı. Yol yakınken taviz verme. Bak bana eşim artık bize gidelim dese hemen bi tepki gösteriyorum. Kavga çıkarmaya çok müsaitim bu konuda. Çünkü çok doldum zamanında.Bak dolar dolar kötü patlarsın. Benden söylemesi. Kalmıyorum de. Gerekirse taksi ile dön ama kalma. Aileler eşittir bu arada. Biri erkek dogurdu diye üstün degildir.
Kesinlikle yazıcam verebilceği tepkiyi akşam nasıl girsem konuyaKonuştuktan sonra yazın akşam merak ediyorum siz ne diyeceksiniz ve o ne cevap verecek
İşte isteğim bu ama yok cumartesi kalmak ister pazar bizimkilere uğrarız akşam 12 den öncede gitmeyiz eve benim haftasonum bitiyor ve bir ara hastalanmıştı daha doğrusu zehirlenmişti hastaneye gitmek istemedi kaynanam aradı işte ben onu zorla tutar götürürdüm zorlada olsa bende söyledim çocuk değil ben ne diyebilirim diye tepki gösterdim sonra demez mi ben olmazsa babasıyla gelip bizim ordaki hastaneye götüriyim dedi burda da hastane var araba sürcek konumda dedim tamam o zaman diyip sustuÇok ciddi söylüyorum,böyle hastalıktı,özel bir durumdu olmadığı sürece yakın mesafede oturan ailesinde kalmak isteyen adama sevgim,saygım kalmaz.
İnsan karısıyla başbaşa neden olmak istemez ayol?
Ben haksızlığa gelemediğim için biraz fevri oluyorum böyle durumlardaKesinlikle yazıcam verebilceği tepkiyi akşam nasıl girsem konuya
Bende sinirlenince olay çok büyür en güzeli sakin sakin konuşmakBen haksızlığa gelemediğim için biraz fevri oluyorum böyle durumlarda
Haklı iken haksız duruma düşmemek için konuya nasıl girip ne konuşacaksınız plânlamaniz iyi olur siz sakince konusun o sinir olsun
Ay pes artıkHaklısınız ben nasıl gidiyorsam o da gitmek zorunda dün öyle demiyor işime gelmezse bizden ağrı direk eve dönerim sizinkilere de uğramaya bilirim ama ben uğruyorum yok işte çocuk gibi surat asıyorsun ağır konuşçam şimdi diye laflarda etti o kadar zoruma gitti ki başka bişey istemişim ondan sanki
Sizin yine iyi bayramda babamlar şileye gitti bizi davet etti ben söyleyince direk hayır dedim neden ben senin babanla neden yüziyim ya dedi o kadar saçma geldi ki bunu onada söyledimErkek kafası ne mana ya.
At kafasıdır o.
Siz kalıyorsanız o da kalıcak, yok oyle sey.
Siz de kalmayın o zaman.
Neyse gaza getirmiş olmıyımbiz de haftasonları yazlıga gideriz onun annesi de benim annemler de ordalar, bir haftasonu onlarda, diğer haftasonu da bizde kalırız. Adil olan budur
Eşiniz çok çekilmezSizin yine iyi bayramda babamlar şileye gitti bizi davet etti ben söyleyince direk hayır dedim neden ben senin babanla neden yüziyim ya dedi o kadar saçma geldi ki bunu onada söyledim
Gerçekten çok doğru söylüyorsunuz ben çok sustuğum için beni güçsüz görüyorlar aramızda sorun olmasın diye düşünürken belli ki beni alt safhada bırakmışlar demek istediklerini yapmışlar şuda örnek dikkat ediyorum ben bişey diyorum şunu yapıcaz o görüyor mesajımı ona dediğimi bana tekrar diyor şöyle yaparsınızSiz alıngan değilsiniz. Sadece fazla alttan alıyorsunuz ve uysal davranıyorsunuz.
Yani tam ataerkil düzenin istediği kadın modeli.
Bu şekilde olunca ne oluyor biliyor musunuz? Herkesin kafasında sizin karakteriniz “o sesini çıkarmaz, o nasolsa bir şey demez, ona sormaya gerek yok” olarak yerleşiyor. Ben de sizin gibiydim oradan biliyorum. Ama artık değilim, hayat beni değiştirdi.
Öncelikle sizin ailenize gitmenizi bir lütuf olarak görmekten vazgeçin. Ne demek daha yeni evliyim sürekli erkek ailesindeyim. Bir kere annemlere kahvaltıya gideceğim onda da eş ailesi benimle geliyor ve öğlende de dönmem isteniyor. Bu ne demek? Senin ailenle artık bir bağın olamaz. Sen bize gelin geldin, bizim ailemize aitsin. Ne kadar ve ne zaman görüşeceğine de biz karar veririz demek.
Ne yapın ne edin daha her şeyin başındayken onlara bu fırsatı vermeyin. Biraz seslerin yükselmesinden, tavır koymaktan hiçbir şey olmaz. Herkesin sınırları olmalı. Karşı taraf çekinmeli o sınırları aşar mıyım diye.
Siz tahmin ediyorum ki daha baştan kötü olmayayım diye susuyorsunuz. Onlar da size diş geçirdiklerini düşünüyorlar. Bu düşünceyi yıkın.
Bu kadar değildi hep konuşarak hallediyordukEşiniz çok çekilmez
Evlenene kadar böyle ataerkil olduğunu bilmediğinizi düşünmüyorum ama
Ben eşime yaşlılarla takılmak istesem huzur evıne gıderdım demiştim. Ya bılıyorum agır bi cümle. Ama ınsanın damarına basıyorlar.Insan kendıne hakım olamıyorHaftasonu ailelerde kalmakla ilgili o gün ki konuşman beni çok rahatsız etti ve bunu düşündüm
Ben senin ailenin yanında rahat ettiğim için değil senin hatırın için kaldım aksine rahat etmek şöyle dursun yoruluyorum ve evimi arıyorum
Senin de beni düşünmen gerekirken ailemle görüşmekle bana lütfetmiş gibi davranamazsın
Ya benim ailemde de kalmayı kabul edersin aynı sıklıkta onlarla da görüşürüz ya da artık ben de fedakarlık yapmayacağım senin anne babanın evinde kalmayacağım
Ben de ağaç kovuğundan çıkmadım üstelik çalışıyorum yoruluyorum hem de yeni evliyim sadece bi haftasonu boşluğumu senin annenin yanında öldüremem
Diyebilirsiniz
Ya da böylece msj atın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?