- 17 Ağustos 2021
- 79
- 68
- 3
- 25
- Konu Sahibi sessiz0903
-
Benim kaynanam 45 yaşında ama sohbeti beni sarmıyor hep kendinden konuşuyorBen eşime yaşlılarla takılmak istesem huzur evıne gıderdım demiştim. Ya bılıyorum agır bi cümle. Ama ınsanın damarına basıyorlar.Insan kendıne hakım olamıyor
Bizimki 60 yaşında. Sen düşün halimi. Sürekli şunun gelini böyle yapmış. Bu akraba böyle yapmış. Ve her seferinde nikaha geşmişti de tanırsın dıyorlar. Ben kımseyı tanımıyorum dıyorum. Başlıyorlar o kişinin özgecmısını anlatmaya. Benı mılletın hayatını falan dınlemek cezvetmıyor.Benim kaynanam 45 yaşında ama sohbeti beni sarmıyor hep kendinden konuşuyor
Aynı benimkide tanımadığım kişileri anlatıyor sıkıntıdan patlıyorum bide o mutfağa gidiyor yapılcak tek kişilik iş var ama onun yanında bekliyorum ayakta işte yoran kısımlar bunlar heleki tuvaletlerinin kilidi yok tedirgin şekilde giriyorum içeriBizimki 60 yaşında. Sen düşün halimi. Sürekli şunun gelini böyle yapmış. Bu akraba böyle yapmış. Ve her seferinde nikaha geşmişti de tanırsın dıyorlar. Ben kımseyı tanımıyorum dıyorum. Başlıyorlar o kişinin özgecmısını anlatmaya. Benı mılletın hayatını falan dınlemek cezvetmıyor.
Iyyy sorma. Bizimki de şunu getir bunu götür.Hep bı emır vermeler. Neysekı çalışmaya başladım. Çok bekler çokAynı benimkide tanımadığım kişileri anlatıyor sıkıntıdan patlıyorum bide o mutfağa gidiyor yapılcak tek kişilik iş var ama onun yanında bekliyorum ayakta işte yoran kısımlar bunlar heleki tuvaletlerinin kilidi yok tedirgin şekilde giriyorum içeri
Yazdığınız en güzel dille yazılmış yazı çok güzel izah etmişsiniz evliliği ve benim konuşmama yakın olan bir mizah Çok teşekkür ederim yorumunuz içinTipik baskıcı, "erkeklik bende, benim ailemde kalınır kalınacaksa,, kadın ailesine benim lütfumla uğranır yeter! Neden;j e ben erkeğim!" mantığı.. Sanırım aynı ilde yaşıyorsunuz ailelerle, aslında ben bu ille de bizde kalalım, yok kalmayalım, yok az gidelim uz gidelim bizde de kalalım isteklerini de doğru bulmuyorum
. Evlenince eşler orda burda değil sadece kendi evlerinde kalmalı. Aileler bazen beraber, bazen bireysel olarak ziyaret edilip gelinmeli. Ha ameliyattır, hastalıktır vs dir de zaten "izin almak değil ' diğer eşe bilgi verilmeli ben şu kadar gün ailemle kalıyorum, bana ihtiyaçları var, benim de vicdanen görevim var diyerek.
Konunuza dönersek kavga etmeden ciddi bir ifadeyle bu konuda konuşmamız gerekiyor diye oturun karşısına. Senin ailen ne ise benim ailem de o. Hatta benim için daha değerli. Ben ailende kalıyorsan sevgili eşim memnun olsun diye özveriyle ve hiç de bayılarak, rahattan mest olarak kalmıyorum. Bunu senin için yapıyorsam senin de aynısını yapman gerekir. Ha kalmaktan hoşlanmıyorsan bu çok doğal. Bundan böyle karar alalım kimsede kalmayalım ziyarete gidip hatırlarını alıp evimize dönelim. Ya da ayda yılda bir kez her ikimiz bir gece kendi ailelerimizde kalıp özlem giderip gelelim. Haydi karar verelim ve bu bizim prensibimiz olsun. Kal diyen ailelere de bu konuda kararımız böyle, bize ısrar etmeyin diyelim deyin mesela. Evlilik böyle bir şey değil olayını da yanlış anlamış. Evlilik birinin diğerinin velisi olup, izinsiz adım atmamasınnı sağlamak değil, sorunları oturup konuşarak, ortak ve memnun edici çözümler bularak çözmek suretiyle sevgi saygı ile birlikte yaşamaktır. Hiç birini kabul etmiyor, despotluk yapıyorsa kv de kalmaktan hemen vazgeçin. Ben rahatsız oluyorum başka yerde kalmak için evlenmedim, kendi evimde kalmak en doğal hakkımdır deyin.
Ne kadar bencilce bir cevap. Lütufta bulunup ailene götürüyormuş vay be.Ben tek isterim bu seferde biz evliyiz tek gidemezsin bekar kafasından çık ziyaret ediyoruz ya işte bize gidip ordan eve dönmesini de bilirdim ama ben senin ailendir diye orayı da ziyaret ediyorum diyip üste çıkıyor
Zehirlenme olayını anlamadım,çok geçmiş olsun da ben eşin gibi bir adamla evlilik yürütemezdim.İşte isteğim bu ama yok cumartesi kalmak ister pazar bizimkilere uğrarız akşam 12 den öncede gitmeyiz eve benim haftasonum bitiyor ve bir ara hastalanmıştı daha doğrusu zehirlenmişti hastaneye gitmek istemedi kaynanam aradı işte ben onu zorla tutar götürürdüm zorlada olsa bende söyledim çocuk değil ben ne diyebilirim diye tepki gösterdim sonra demez mi ben olmazsa babasıyla gelip bizim ordaki hastaneye götüriyim dedi burda da hastane var araba sürcek konumda dedim tamam o zaman diyip sustu
Bu adamı neden bu kadar tepenize çıkarttınız ki? Nickiniz gibi sessizsiniz galiba.Sizin yine iyi bayramda babamlar şileye gitti bizi davet etti ben söyleyince direk hayır dedim neden ben senin babanla neden yüziyim ya dedi o kadar saçma geldi ki bunu onada söyledim
Rica ederim. Eşiniz belli ki ataerkil bir aileden gelen baskıcı ve ve kendi kurallarının uygulanmasını dayatan bir eş.Daha çok yenisiniz üstelik. Güçlü olmanız, dayatmaları kabul etmemeniz gerekir zira sonradan değiştirmeniz çok daha zor olur. size sunulanların alışkanlık ve kural haline getirilmesine izin vermeyin Ailenizi de böyle ikinci planda, gereksiz insanlar gibi göstermesine izin vermeyin , kp le mi yüzeceğim gibi itici cümlelerine anında ve ciddi tepki gösterin lütfen.Yazdığınız en güzel dille yazılmış yazı çok güzel izah etmişsiniz evliliği ve benim konuşmama yakın olan bir mizah Çok teşekkür ederim yorumunuz için
Cidden sabırlı bir insansınız. Zaten öyle olur bir taraf sessizse ez babam ez. Hayatınıza, canınıza , gençliğinize yazık değil mi? Evet hepimizin sustuğu durumlar vardır. Ama bu kadarı yuvanıza huzur getirmeyecek bir yıl sonra belki başınızı vuracaksınız nerden biliyorsun dersen ben öyle yaptımSizin yine iyi bayramda babamlar şileye gitti bizi davet etti ben söyleyince direk hayır dedim neden ben senin babanla neden yüziyim ya dedi o kadar saçma geldi ki bunu onada söyledim
Biraz öyleyimBu adamı neden bu kadar tepenize çıkarttınız ki? Nickiniz gibi sessizsiniz galiba.
Hata yapıyorsunuz. Kendinizi savunun. Çifte standarta izin vermeyin. İnanın değmez. Mesela siz böyle örnekler verince benim aklımda çok kötü bir eş canlandı. Ataerkil , saygısız...Biraz öyleyim
Bu lafın üstüne söylenebilecek laf yok yani... Olmaz değişmez ama sende gitme kalmaya artıkBen tek isterim bu seferde biz evliyiz tek gidemezsin bekar kafasından çık ziyaret ediyoruz ya işte bize gidip ordan eve dönmesini de bilirdim ama ben senin ailendir diye orayı da ziyaret ediyorum diyip üste çıkıyor
Ben onun ailesine hem onun yanınada hemde ailesinin yanında saygılıysam o da benim aileme benim yanımda ve ailemin yanında saygılı olması lazım ama sadece ailemin yanında saygılı benim yanımda bu tür şeyler söylüyor mesela markete gidicektik tatil dönüşü az bişey yazmışız listeye o kadar baktık ne kadar az yazmışız dedim babanın evinde ne yiyordun diye çıkıştı tek olay kalmak değil birikmiş içimde ben ne desem hayır fark ediyorum artık düşünmeden hayırRica ederim. Eşiniz belli ki ataerkil bir aileden gelen baskıcı ve ve kendi kurallarının uygulanmasını dayatan bir eş.Daha çok yenisiniz üstelik. Güçlü olmanız, dayatmaları kabul etmemeniz gerekir zira sonradan değiştirmeniz çok daha zor olur. size sunulanların alışkanlık ve kural haline getirilmesine izin vermeyin Ailenizi de böyle ikinci planda, gereksiz insanlar gibi göstermesine izin vermeyin , kp le mi yüzeceğim gibi itici cümlelerine anında ve ciddi tepki gösterin lütfen.
Dünden beri soğudum ben onun için gidiyordum o istekte kalmadıBu lafın üstüne söylenebilecek laf yok yani... Olmaz değişmez ama sende gitme kalmaya artık
Soğur tabii insan böyle bencil olmamalı. Biz belli sebeplerden dolayı ailesine gitmiyorum ama eşim gelip annemgilde kalır benimle hiç gelmeyeceğim olmaz dediğini duymadım. Biraz empati yapması lazım.Dünden beri soğudum ben onun için gidiyordum o istekte kalmadı
O değil de eşin çok terbiyesiz bir adam.Ben onun ailesine hem onun yanınada hemde ailesinin yanında saygılıysam o da benim aileme benim yanımda ve ailemin yanında saygılı olması lazım ama sadece ailemin yanında saygılı benim yanımda bu tür şeyler söylüyor mesela markete gidicektik tatil dönüşü az bişey yazmışız listeye o kadar baktık ne kadar az yazmışız dedim babanın evinde ne yiyordun diye çıkıştı tek olay kalmak değil birikmiş içimde ben ne desem hayır fark ediyorum artık düşünmeden hayır
Ay yuh artıkBen onun ailesine hem onun yanınada hemde ailesinin yanında saygılıysam o da benim aileme benim yanımda ve ailemin yanında saygılı olması lazım ama sadece ailemin yanında saygılı benim yanımda bu tür şeyler söylüyor mesela markete gidicektik tatil dönüşü az bişey yazmışız listeye o kadar baktık ne kadar az yazmışız dedim babanın evinde ne yiyordun diye çıkıştı tek olay kalmak değil birikmiş içimde ben ne desem hayır fark ediyorum artık düşünmeden hayır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?