- 24 Mart 2019
- 220
- 77
- 13
- 32
- Konu Sahibi Hayvandostu
-
Yaşlarınız 35-40 değil hoş ,'' Bi bitmedi derdin '' dediğinizi duyar gibiyim :)
Arkadaşlar şimdi konularımı okuyanlar bilir. Ailemin erkek arkadaşımı istememe sebepleri tamamen maddiyatmış. Erkek arkadaşımın ailesinin maddi durumu normalde iyi ben öyle biliyorum yalan söylediklerini sanmıyorum ama ev eşyaları çok çok eski. Bundan yola çıkarak ailem durumları kötü kanısına varmış(annesinin perde dükkanı var, babası 35 yıllık tesisat Doğal Gaz ustası). Her neyse erkek arkadaşım 25 yaşına basacak ünv i yeni bitirdi. İlk okuduğu bölüme 451 puan ile girdi ama bi şansızlık sonucu bırakmak zorunda kaldı. Atıldı gibi bir şey de diyebilirim.
Daha sonra 2 yıllık sağlık okudu bu sene bitirdi. Annesinin dükkanını da devralabilir tabi ailem istemez diye iş arayışına girdi baya çabalıyor aylardır gece gündüz iş arayıp mülakatlar giriyor. İlaç mümesilliğine girdi ama şirketlerin durumları kötü ve sürekli eleman çıkartıyorlar.
Ailem gidip görünce hem ailesinin durumu yok hem çocuğun belli bi iş i yok hem sen çalışmıyorsun hiçbir taraftan olur yanı yok dediler. Daha önceki konularından bilirsiniz türban VS demiştim onlar çözüldü bi sorun kalmadı. Tek sorun şuan anlattıklarım gibi görünüyor. Annem bana dedi ki gidip yoksulluk çekip 1 ay sonra geri döneceksin aklını başına al dedi. Ama ben çok üzülüyorum erkek arkadaşım her şey için çabalıyor, onu bırakmamam için yalvarıyor. Gerçekten bi hatası da olmadı bugüne kadar 1 dediğimi 2 etmedi. Şimdi sırf bunun için insan bırakabilir mi birini. Bi taraftan da ailem üzülüyor ne olacak bu kızın hali diye, gidersem çok mutsuz olacağımı yokluğa alışkın olmadığımı söylüyorlar.
Kendimi geçtim artık kimi nasıl mutlu edeceğimi şaşırdım herkes üzgün mutsuz.
Bu çocukla devam etmek için önümde tek seçenek var. Atanmam ya da garantili bir iş e girmem lazım. Aynı zamanda onunda aynı şekilde.
Tamam bunda sorun yok biz zaten bi şeyleri garantiye almadan evlenmeyi düşünüyorduk hemen şimdi evleneceğiz demedik. Ama en azından onun iyi bir iş i Olursa ben atanmasam da idare ederiz demiştim şimdi artık o da imkansız. Ayrıca karşımdaki çocuk çok çalışkan ve başarılı günün 20 saati çalışsa yorulmaz ses etmez. Her türlü iş i yapmış çocukluğundan beri hep çalışmış çabalamış, beni sıkıntıda bırakacağını düşünmüyorum. Ama aileler de haklı ve tanımıyor onları sadece sonuca bakıyorlar ve olumsuz olduğunu söylüyorlar hiçbir taraftan oluru yok diyorlar. Sanırım çok üstüme gelmemek adına da tamam ikinizin çok iyi iş i olsun bi şey demeyeceğiz diyorlar. Ama içten iç e hiçbir şekilde istemediklerini gördüm.
Bu hafta ablamın düğünü var. Karşı tarafın maddi durumu iyi, ablamın iyi sağlam bir iş i var. Her şey çok güzel. Ailem karşı tarafı çok seviyor her dakika övüyor ev de hiçbir şey konuşulmuyor bunun dışında. Hem ablamın işi olduğu için hem karşı taraf iyi olduğu için nasıl her şey süper gidiyor der gibi bakıyorlar bana. Her sözleri sanki bana laf sokuyorlarmış gibi geliyor bana. Durup durup evlenmek çok zor iyi işleri olmayanlar asla evlenemez VS diyorlar. Çok zoruma gidiyor. Ablam gözümün nurudur çok seviyorum kıskançlık olarak algılamayın ama bir an önce şu hafta bitsin diye dua ediyorum. Çünkü sürekli gözlerim doluyor. Ne hayaller kurdum da hepsi başıma yıkıldı. Hem de çok kötü bir şekilde yıkıldı başıma. Sadece yazıp rahatlamak istedim .
Elbetteki ben mantığımlada hareket eden biri olarak asla şuanki şartlarla evlenmeyi düşünmüyorum. Sadece demek istediğim çocuk çalışkan ve azimli yaşı da çok büyük değil iyi bir şeyler elde etmek biraz zaman gerekiyor. Bizim de zamanımız var kpss ye hazırlanıyorum bi taraftan bankalara başvuruyor um. O da çabalıyor, olsun öyle evleneceğiz diyoruz.anneler bilir diyesim geliyor bazen.
ilk konunuzu bilmiyorum ama turban yazdığınıza göre kapanma talebi diye düşünüyorum.
üstüne de alıştığınız standart düşecek anladığım kadarıyla.
genelde böyle ilişkilerde aşk 3-4 yıl sonra evriliyor.
size alıştığınızın altında yaşamak zor gelecektir. ikimiz çalışırız bir kuru ekmegi paylaşırız edebiyatı, max 3 sene.
onun da ailesi yada kendisi en ufak anlaşmazlıkta aranızdaki farkı yüzünüze vuracak.
istisnalar elbet vardır.
ama anne sizin istisna olacağınızı bilemez.
Biz 5 sene de beklemeye razıyız. Ama sürekli ailelerin konuşması üzüyor bizi ister istemez. Çünkü biz de isterdik hemen evlenmeyi yuva kurmayı, sürekli dile getirip, laf sokarak sadece üzüyorlar bizi. Kimse bir şey demesin ben 5 sene de beklerim oldu bittiyse getirecek bir kafada değilim çünkü. Ama dediğim gibi beklerken de üzülüyorum, sürekli laf varYaşlarınız 35-40 değil hoş ,
1 yıl daha bekleyin ,
Ailenize katılıyorum.
Aşk tabağa konup yenmiyor.
Evet ailem kendileri için değil benim iyiliğimi istiyorlar bunu biliyorum. Ama bazen ailelerde yanılır. İyi insanlar olduğunu söylüyor ama sırf 25 yaşındaki bi çocuğun çok büyük bir iş i olmadığı için de terk etmem ne kadar mantıklı ki. Tabiki ikimizde şuan evlilik fikri yok. Yoktu da zaten ciddiydim ama bi şeyleri garantiye almadan evlenemeyiz diyorduk karşılıklı şekildeBence ailen haklı olabilir bu konuda. Eğer sevgilinin ailesinden kendiler için bir beklentileri yoksa seni düşünüyorlardır. O yüzden onları dinlemelisin. Evlenme vazgeç demiyorum. Ama ağırdan al. O çözüldü sandığın problemler hiç çözülmemiş de olabilir...
Evet ailem kendileri için değil benim iyiliğimi istiyorlar bunu biliyorum. Ama bazen ailelerde yanılır. İyi insanlar olduğunu söylüyor ama sırf 25 yaşındaki bi çocuğun çok büyük bir iş i olmadığı için de terk etmem ne kadar mantıklı ki. Tabiki ikimizde şuan evlilik fikri yok. Yoktu da zaten ciddiydim ama bi şeyleri garantiye almadan evlenemeyiz diyorduk karşılıklı şekilde
Cocugun meslegi neydi? Egitimi nedir, ne zaman mezun oldu, su anda ne yapiyor?
Yani simdi ailen haksiz mi? Sen isiz, karsi taraf issiz neyle gecinceksiniz? haydi bunu da gectim, ben hatirladigim kadariyla eski konunuzdan icime sinmeyen sey, ailenin varyemez ve asiri cimri olmasiydi. Ben acikcasi bu evliligin size hayirli olmayacagini hissediyorum. Bence annenizi dinleyin.
Öyle yapıyorum biraz zamana bıraktım çokta konuşmuyoruz artık mesafe girdi araya. Ama maalesef ailemin laf sokmaları, ya da bana öyle geliyor bilmiyorum çok üzgünüm sürekliAileler genelde yanılmıyor ama Bencillik yapabiliyorlar. Ben evlenirken bizimkiler de benzer hareketler yaptılar işte doğru tercih değil evlenme filan gibisinden. Hatta anne baba yanılmaz biz haklı çıkacağız filan diye canımı çok sıktılar. Ama ben neden bu hareketi yaptıklarını da biliyordum kendimden de emindim dinlemedim evlendim. Sonra taşın altından "evlendin de ne oldu damadın bir çöpünü mü gördük" çıktı ki benim eşim iyi kazanır. Bir ara her hafta arabanın bagajını erzak doldurup annemlere götürürdü. Ona rağmen... Beklentileri maddiymiş yani. Para yedirmeyeceğini anlayınca evlenme demişlerdi.
Ama sen aileni daha iyi tanıyorsun. Senin mutsuz olmandan ve kaldıramamandan korkuyorlar bence. Aşık olup bir ilişki için emek sarfedince insan nelere katlandım onu da seviyorum niye vazgeçeyim diye düşünüyor. Çok da haklısın öyle hissetmekte hepimiz geçtik o yollardan. Çok klişe olacak ama gerçekten evlenince öyle olmuyor. O yüzden yukarıda arkadaşlar da demiş, ağırdan al en güzel yolu o. Hem test etmiş olursun kendini de gerçekten sorun oluyor mu olmuyor mu...
Sen işsiz o işsiz neyle evleneceksin iz diyorsunuz. Aileme de buraya da anlatamadığım şu ki, biz evleneceğiz diye tutturmadık, şuan evlenmeyi de düşünmedik. Görüşmeyi de aileler istedi evlenmek amacıyla adım atmak amacıyla hörüşmediler. Bi kaç seneye düzeltiriz diye düşündük erkek arkadaşım işsiz değil ilaç mümessili bi şirkette. Sadece kamu olmadığı için garantisi yok. Ki tekrar belirteyim bu şartlarda da evlenmeyi düşünmedik. Biraz zaman geçsin belki ben atanırım o işinde yükselir ya da atanır vaktimiz var dedik. Burada hangi düşüncem yanlış? Ailenin varyemez olması beni ilgilendirmez kimsenin parasına göz dikmem. Ha çocuklarının üzerinde ev VS de var kira derdimiz de olmicak. Ama şuan evlenmeyi düşünmüyoruzCocugun meslegi neydi? Egitimi nedir, ne zaman mezun oldu, su anda ne yapiyor?
Yani simdi ailen haksiz mi? Sen isiz, karsi taraf issiz neyle gecinceksiniz?
Haydi bunu da gectim, ben hatirladigim kadariyla eski konunuzdan icime sinmeyen sey, ailenin varyemez olmasi da degildi aranizdaki kultur ucurumuydu. Karsi taraf kapanmanizi istiyordu misal, sizin yasam stiliniz ise cok farkkli. Su an yok sevgilim onlar gibi degil dersiniz, ama adam onlala buyumus sonucta bazi seyleri asamaz, assa bile ailesini kirmamak icin size daha uzun giyin, tek basina isyemegine/kongreye gitme, tek basina bir yere gitme vs diyebilir..bu sekilde hayatboyu idare edebilecek misiniz?
Ben acikcasi bu evliligin size hayirli olmayacagini hissediyorum. Bence annenizi dinleyin. Aranizda kulturel cok fark var.
Ev geçindirebileceğinden şüphem yok aylık 4 bin kazancı var ama yoruldum demeden gerektiğinde gece bile ek işler yapıp daha fazlasını kazanabiliyor. Yine de ben bir şeyleri garantiye almadan evlenmeyi düşünmedim o da aynı şekilde çünkü zamanımızın olduğunu düşündükaaa ben bu olayı bilmiyordum. Şimdi açıp konuyu okudum da nereden tutsan elde kalan bir olay var ortada. Anne baba haklı bence. Oluru yok o işin.
Konu sahiibi arkadaşım bir de 25 yaşında daha işi yok diye yalnız mı bırakayım demişsin ama 25 yaş hiç de küçük bir yaş değil. Onun yaşında iki çocuk sahibi olup evini geçindiren tonla da adam var. Şansı yaver gitmemiştir birşey demiyorum ama sen üç dört kere düşün derim...
Sen işsiz o işsiz neyle evleneceksin iz diyorsunuz. Aileme de buraya da anlatamadığım şu ki, biz evleneceğiz diye tutturmadık, şuan evlenmeyi de düşünmedik. Görüşmeyi de aileler istedi evlenmek amacıyla adım atmak amacıyla hörüşmediler. Bi kaç seneye düzeltiriz diye düşündük erkek arkadaşım işsiz değil ilaç mümessili bi şirkette. Sadece kamu olmadığı için garantisi yok. Ki tekrar belirteyim bu şartlarda da evlenmeyi düşünmedik. Biraz zaman geçsin belki ben atanırım o işinde yükselir ya da atanır vaktimiz var dedik. Burada hangi düşüncem yanlış? Ailenin varyemez olması beni ilgilendirmez kimsenin parasına göz dikmem. Ha çocuklarının üzerinde ev VS de var kira derdimiz de olmicak. Ama şuan evlenmeyi düşünmüyoruz
Fakat yine aynı konu üzerinden açmadım. Çünkü o konuda evet haklısınız ama içime sinen şeyler oldu, bizzat ailesi aradı beni yanlış anlaşılmalar olmuş VS diye. Aile olarak farklıyız ama kimseye de karışmayız ne istiyorsan yaparsın tek müdahale görmez duymazsın bizden dedi.Peki haklisiniz ama konu bu degil. Yazdigimi okursaniz konu issiz olmaniz degil, konu karsi tarafin cimri olmasi degil, konu aranizdaki buyuk kulturel fark. Anneniz de o yuzden istemiyor, uyusamayacginizi, uzun vadede problemler yasayacaginizi goruyor kadin. Ve de hakli. Aileleriniz ve yetisme tarzlariniz hic benzemiyor. Onceki konunuza da benzer yorumlar yazildi ama ayni konuyu yine actiysaniz yine ayni yorumlar gelir. S
(
Fakat yine aynı konu üzerinden açmadım. Çünkü o konuda evet haklısınız ama içime sinen şeyler oldu, bizzat ailesi aradı beni yanlış anlaşılmalar olmuş VS diye. Aile olarak farklıyız ama kimseye de karışmayız ne istiyorsan yaparsın tek müdahale görmez duymazsın bizden dedi.
Ne şimdi evleneceğiz dedik ne de aileleri devreye soktuk. Benim ailem 1 senedir biliyor kendileri öğrendi, saklamayı beceremedim. Öğrenincede bi tanıyalım kimdir necidirler diye tutturdular haklı olarak. Bizim kimseyi devreye soktuğumuz yok aksine 1 senedir ailemin öğrenmiş olmasından dolayı mutsuzdum. Ama saklamayı beceremedim ve bi şekilde öğrendiler. Anlatabildim miIkinizde issiz niye aileleri devreye sokuyorsunuz?
Gecen konunda sevgilin "annemleri üzemem" tarzi seyler söylemisti. Bu basörtü meselesi öyle ucup gecmez. Bu fikirde olan insan degismez.
Gecen konundada demistim, bu iliskinin oluru yok. Ailesinin maddi durumu ile alakali degil. Aradaki kültür farki ile ilgili. Ve aileleri simdi devreye sokmaniz, ikinizinde daha olgun olmadiginizi gösteriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?