Ben mi çok şey bekliyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eli bir süpürge bir bulaşık süngeri tutmayan adamları baba yapıp ortada bir sorun olunca hesabı kayınvalidelere kesiyorlar. Kız bu sefer de zorla kv savundurtacaklar bana bana bir de bana

Eli bir süpürge bir bulaşık süngeri tutmayan adamları baba yapıp ortada bir sorun olunca hesabı kayınvalidelere kesiyorlar. Kız bu sefer de zorla kv savundurtacaklar bana bana bir de bana
Hahhshs ay valla ben de kv me pek ayılıp bayılmam ama kendisinden hiç beklentim de yoktur. Sonuçta sözler verip evlendiğimiz, bir hayatı paylaşıp bebek meydana getirdiğimiz kişi eşlerimiz yani kocalarımız. Konu sahibi de kocasına hiçbir ev işi yaptıramadığı için anca ağlayarak kv ye sallıyor

Prens ve prenses sendromu. Sanki kraliyet ailesine veliaht yapıldı, 3 nesildir aynı hizmetkarlar aynı kurallar vardı ama bu sefer kimse oralı olmadı gibi. Evim temizlenmedi, çocuğuma bakılmadı, yemeğimiz yapılmadı, aranmadık sorulmadık... Her şeyi başkaları yapsın ben de kocamla mutlu mesut oturayım. Adam yiyip içip aileyle partiliyor, yetmiyor izin günü bebek ağlaması dırdır çekemem diyip kaçıp gidiyor ama bütün suç ailelerde. Evinde oturup ayaklarını uzatacağına çalışmaya gidiyor hem de para bile almıyor. Ama sorsan baba sorsan koca.

ilk defa böyle bi beklenti duyuyorum, etrafımda kimse doğum yapana temizliğe gitmedi. kardeşi veya annesi .
çok abartıyorsunuz

Kayınvalideniz sizin evinizi neden temizlesinki. Anneniz de temizlemek zorunda değil. Bana kadın geliyor ama ben kendim bütün hamileliğim boyunca evimi çok rahat bir şekilde temizledim 6 aylık hamileyim hem çalışıyorum, hem yemek yapıyorum, evimi de çok rahat temizliyorum anneme de kıyamam açıkçası temizlik konusunda ama doğum yapınca annem dışında kimseyi istemem 10 gün falan tepemde tepemde yardımcı kadın bile istemiyorum 10 gün sizde kalmaları çok saçma olmuş. Siz çok fazla beklentidesiniz gibi geldi bana ya kalacaklar ya gelmeyecekler yardım etsinler gitsinler diye bir şey yok ortada.

Kimseye güvenip çocuk doğurmasanız böyle beklentilere girmezsiniz. Ha evet yabancı değiller yapsalar hoş bir jest olur ama yapmayana da bilenmeye gerek yok çünkü kendi anneniz de dahil kimse zorunda değil size yardımcı olabilecek eşiniz var zaten. Neden ömrünü yıllarca temizliğe, yemeğe, çocuğa adamış artık kafasını dinlemesi torununu sevmesi gereken yaştaki kadınlara tekrar sil baştan aynı sorumlulukları vermeye çalışıyoruz mesela? Eğer eşimin elinden hiçbir iş gelmiyor diyorsanız da en güzeli kimseden bir şey beklememek parasını verip temizlik için yardımcı olabilecek birini çağırmak. Ayrıca bebek görmeye her gün geldiler diyorsunuz ya bu da siz ve eşinizin sınır koymamasıyla alakalı bir şey. Burda sinir olmanız gereken kişi kv değil tamamen eşiniz.

Çocuğunu al sen git akşam yemeğine annenlere gel de eşine de ne evin kirlenir ne yemek derdin olur bir süre öyle idare et. Torunlarını görürler sanada az gelirler. Haftada 2/3 mümkünse gidin.

kocanız armut mu topluyor
gelin/damat evi temizleyecem hemi
ben kendi evimi temizlemiyorum be
gelin kim

Çocuğunu al sen git akşam yemeğine annenlere gel de eşine de ne evin kirlenir ne yemek derdin olur bir süre öyle idare et. Torunlarını görürler sanada az gelirler. Haftada 2/3 mümkünse gidin.
Hep işleri oluyor genelde

Gelecekler zaten oğullarının çocuğu. Çocuğunuzun ikinci dereceden akrabası. Siz anlaşamasanız da, sevmeseniz de çocuğunuzla olan ilişkilerine karışamazsınız.
Oğlan anası? Kendi kayınvalidenizle de soğuksunuz bildiğim kadarıyla. Size senede bir ya gelirler ya gelmezler. Benimkiler uzak olsun ama başkaları hiç sesini çıkarmasın. Kv konularındaki yorumlarınızda samimi değilsiniz.

Yoo benim yerimde başkası olsa kesinlikle o kadar bile gitmezdi.
Doğumama geldiler bir hediye dahi almadan, beş gece kaldılar bir kilo elma da almadılar bir tas çorba da kaynatmadılar. Her gün annem geldi eli kolu dolu yemek getirdi. Oğlum altı aylıkken annem yurtdışında olacaktı. Kocam da iki gün nöbetçi olacaktı. Küçük bebekle tek kalmaktan korkup ilk kez kayınvalidemi arayıp gelmesini rica ettim. Kayınvalidem 35 yaşındaki kayımbiraderim sahura kalkamaz diye gelmedi. Sitem dahi etmedim. Hatta arabayı büyüteceğimiz zaman eşim yardım talep ettiğinde de yine bir kuruş faydaları olmadığı gibi eski aracı onlara bırakmamızı bekledilerGelmiyorlarsa kendi keyiflerinden gelmiyorlar yani. Buna rağmen de 8 senedir yaz kış oğlumu götürüp 1 hafta kalıyorum.
kocam kendi der hatta 10 senedir evliyiz alaturka tuvalet kullanamadığını bildikleri halde bir klozeti tamir etmediler başkası olsa bir gece kalmaya gelmezdi diye.
Özetle ben kimseden bir kuruş maddi manevi destek görmediğim halde hala çocuğumu babaannesine götürüp getiriyorum zaten. Çok da samimiyim. Kimse evimi temizlemedi diye evden kovmadım yani

Koca kadinin ac kaldim demesi bana sacma geldi. Anne oldun artik o cocuk senin sorumluluğunda. Bir tost ekmek arasi zeytin yer insan yine kendini ac burakmaz. Yok artik ya bunun icin de serzenis fazla...

Kocanız bostan korkuluğu gibi olursa kayınvalide gelsin yemek yapsın, ev temizlesin diye beklersiniz. Adam 3 aylık bebeğini, karısını izin gününde bile bırakıp evden kaçıyor. Suçlu kayınvalide mi?

Kayınvalideye gelince hamilelilik döneminde yemek yapsa güzel olur muydu elbette olurdu ama temizlik beklentisi gerçekten fazla. Ben annem dahil kimsenin temizlik yardımını istemezdim. Kocam varken annem temizlik yapınca rahatsız olurdum.

Sonrasında gelip gitmelerine rahatsız olmuşsunuz. Fazla gelmiş de olabilirler evet ama o zaman gelmesinler, şimdi gelip yemek yapıp, evi temizlesin diye de beklemeyin.

Doğurunca evinizden cikmamalarida sıkıntı.Ben bunu istemezdim hamileyken bir tas çorba vermemiş .Gelsin iki gün görsün gitsin.Bide mesafeli olun ya anneniz falan değil sizin .

Ben konuya göre yazıyorum benim için kayınvalide var kaynana var .

Kk da okuduğum gelinine bilezik alabilmek için evlere temizliğe gitmesi beklenen kaynana konusundan sonra en ilginç konu bu olabilir kaynanam gelsin evimi temizlesin ama yok gelmesin evden kovayım ama şimdi bebemin atak haftaları gelsin tam olarak şu an gelsin..
yeni nesil öğrenciler bir acayip sanırdım yeni nesil gelinler de pek bir acayipmiş.. rahmetli Gökhan semiz yeni nesil şarkısında haklı mıymış

Kayınvalideden altın bekleyeni, ev bekleyeni, ilgi bekleyeni gördük, çok şükür temizlik bekleyeni de gördük.
gelininden temizlik bekleyen kaynana görmüştüm, kaynanasından temizlik bekleyen gelin yeni gördüm
Öğretmenlerin kral olduğu dönemde öğrenci, öğrencilerin kral olduğu dönemde öğretmen oldum
Sanırım gelinlerin kral olduğu dönemde de kaynanana olacağım..
müstakbel gelinlerim, benden altın ev temizlik ev vs. beklemeyin. Kocalarınızı büyütene kadar canım çıktı. Bi zahmet istediklerinizi karı koca birlikte yapın.. benden bu kadar karı koca kendinize sövdürmeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`