benim anlamadığım (genel anlama bu yeni bebekli anne konularının hepsinde olan şeylerden biri) de şu
bu bebek daha 3 aylık
Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin ama zaten ilk zamanlarda bebekler emip sıçıp uyuyor, kolik olur hasta olur bişey olur o ekstra bir durum
fakat daha en fazla 5 kilo
günün yarısında uyuyan bir bebek bu
-bebeğim yok ama benim ailem çok kalabalık kendi kardeşlerimden doğumda 5 kilo doğan var. 11 aylıkken ameliyat olup tam yürüyeceği zaman dikişleri atmasın diye hiç yere bastırmadan aylarca kucağımızda gezdirdiğimiz var. alerjiği var. engelli bebekler gördüm, otistik bebekler gördüm, çok bebek gördüm yani--
demek istediğim
gebeyken buzluğu doldur
köfteler börekler yap at
güzelce marketten dolu dolu al
evi de derle topla
bu hazırlık zaten insanı 2-3 ay idare eder,
bi karı koca ne yiyorsunuz bu kadar?
daha ev dağıtacak yaşta değil. beşiğindeki bir bebekle nasıl ev kirleniyor bu kadar? bebeğin bir bezi var arkadaş bunun haricinde bebekle evin kirlenmesinin ne alakası var ilk 3 ayda?
valla anlamıyorum ben ya
bu bebekler daha büyüyecek.
her yere elini atacak, her şeyi ağzına atacak. sürekli ek gıda hazırlanacak, peşinizde olacak sürekli, dökecek dağıtacak... yürümeyi öğrenirken düşecek yuvarlanacak. sonra 10-15 kilolara gelecek hala kucaklarda olacak beliniz kopacak...evin içi oyuncak etkinlik malzeme serili olacak...o zaman deseniz ki evi toplayamıyorum, temiz kalmıyor vs. hadi neyse.