Ben mi fazla ince düşünüyorum yoksa doğalı mı bu ??

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.256
7.048
398
lisedeki arkadaşlarımızla sık görüşmek adına gün yapıyoruz tabii covid 19 çıkınca gün ritüelini whatsApp grubu üzerinden devam ettiriyoruz.Bir arkadaşımın bebeği olmuyor tedaviler aşılama tüp bebek derken vakti saati var demek ki bekliyor.Grupta benim hamile olduğum biliniyordu dün akşam 3 arkadaşımız da peşpeşe grupta hamile olduğunu söyledi ben de hamileyim ben de ben de vs.. Kimi dedi yok mu arttıran birbirlerine kaç haftalık olduklarını belirtilerini sıralamaya cinsiyet söylemeye tahmin yürütmeye başladılar.Geçmişte bir kaybım olduğu için o konuda biraz hassasım oldukça dikkat ediyorum tebrik edip geçtim yorum yapmadım kaç haftalıksın ya da cinsiyeti tahmini vs si konularına.Özelden de konuşulabilecek şeyler bence ayıp yıllardır hasret çeken birinin gözüne soka soka bunları konuşmak kızdım açıkçası özelden hepsini uyarmak istedim bana düşmez diye ses etmedim fakat benim bile içim buruldu.Günlerde bir araya gelince de konuşulacak şeyin sadece bebekler olmasından endişe ediyorum açıkçası ben mi fazla detaycıyım bilmiyorum

detaycı değilsiniz. insanlar düşüncesiz ve bencil maalesef.

Bunun benzerini arkadaşlarımın, annesini geçen yıl kaybeden birinin hassasiyetini göz ardı ederek anneler günü hediyelerini paylaşırlarken yaşamıştım.

dünyayı düzeltemiyoruz. hep ettiğim bir dua vardır;
"Allahım, bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirebilmek için cesaret, değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenmek için sabır, ikisi arasındaki farkı idrak etmek için akıl ver"

Allah sizin gibilerin sayısını artırsın Çok tatlısınız

Kendiniz öncesinde bir kayıp yaşadığınız için hassas davranıyorsunuz arkadaşınız için. İyi ki de öyle yapıyorsunuz. Hemen kötü düşünmeyin belki o heyecanla akıl edememişlerdir. "Toplandığımız zaman bebek konusunu çok açmayalım x arkadaşımız üzülebilir kızlar" diyebilirsiniz mesela. Eminim onlar da daha dikkatli davranacaklardır. Ama hayatın normal akışı içinde de konularınızın çocuklar üzerinden devam etmesi de aslında çok normal.

Olması gereken sizin düşünceniz
Malesef yaygın olansa onların yaptığı
İnsanlar başkalarında olmayan kendinde olanı karşıdakinin gözüne sokmaya bayılır

Daha önce bir kayıp yaşadığınız icin mi bilmem ama o arkadaşı düşünebilmek için bunu yaşamak ta lazım değil aslında.Birinin yarası varsa bir konuda, bu konudan onun da olduğu bir grupta uzun uzadıya konuşmak çok ayıp ,ve herkesin bunu bilmesi gerek.İnsanlar düşünmüyor ,önlerine ne gelirse onu yaşıyorlar .

Yani hamile olduklarını söylemelerini anlarımda daha ileriye gidip bu konu üzerinde uzun muhabbetler çevirmek uygun olmamış. Kendi aralarında konuşabilirlerdi. Bu konularda maalesef çok düşüncesiz bir toplumuz. Ben olsam o arkadaşları özelden uyarırdım sonuçta samimi arkadaşlarınız. Uygun bir dille mesaj yazardım özelden.

Sizin kaybınız olduğu için böyle düşünüyorsunuz, onların yaptığı da samimi arkadaşlarıyla heyecanlarını paylaşmak. Siz ve diğer arkadaşınız bu konuda hassas olabilirsiniz fakat herkes böyle olmak zorunda değil.

Mesela ben çocuk düşünmüyorum tabi bunu her ortamda da dile getirmiyorum fakat birinin hamile haberini duyduğumda seviniyorum, soruyorum ediyorum. Belki benim de çocuğum olmuyordur bilemem ama öyleyse bile bu karşımdaki insanın mutluluğunu benimle paylaşmasına engel değil.
Baktınız sürekli aynı konuda konuşuluyor ve çocuğu olmayan arkadaşınız bundan hoşnut değil daha az konuşulmasını talep edebilirsiniz özelden. İlk heyecan için bence burulmayın.

Ben kayıp yaşamadım ama benimde zorluklarla cocugum oldu ve ben size hak verdim şahsen. Tüp bebek süreçlerini dahi görmüş bir insanın önünde boyle konuşulacak seyler değil bunlar. Bu konuda hala hassasım ben.

Çevrem cok kötü olduğu için bu cocugu leylekler mi getirdi demesinler diye 1 2 tane hamile fotoğrafı paylaştım o kadar,ki benim cevremde cocugu olmayan veya cocuk icin çabalayan kimse yok.

Sadece bir kisi var o da 7 senedir evli ve o da resmî görünce tebrik etti ona dahi üzüldüm

Insanlar cok bencil,geçmişini cok çabuk unutan,empati yeteneği olmayan varlıklar. Bizim insanımız hele..

Keşke özelden uyarsaydınız ama anlayacaklarini zannetmiyorum..Benim bir arkadaşım sırf surekli cocuk muhabbeti yaptığı için (kendisinin bir kızı var) o zamanlar benim de cocugum olmuyordu ben onunla arkadaşlığımı bitirdim. Tahammül etmek cok zor geliyordu çünkü o zamanlar.

Simdi çocuğumu kucağıma alırsam insallah ne kimsenin önünde severim ne oyle heryerde fotosunu atarım ne de birseyini anlatırım (anneanne dede teyze babaanne hariç )

Sen kayıp yasadıgın icin anlayabiliyorsun arkadasını. Diğerleri o kadar düşünceli olamıyorlar. Hani derler ya ateş düştüğü yeri yakar diye. Yaşamayan anlayamaz.
Size bir sey deyim mi? Aslinda alakası yok biliyor musunuz. Kendisi cocuk icin senelerce uğraşıyor didiniyor üzülüyor yıpranıyor,çocuğu olunca bir başkasına üzülme diyor bir başkasına akıl veriyor şöyle yap boyle yap diye. O durumda olan biri sanki onu anlayacak. Sanki zamanında kendisi anlıyordu ona "stres yapma"diyenleri. Insanlar geçmişini unutan nankör varlıklar. Bazısı da çocuğuna kavuşuyor bela okuyor cocugu yaramazlik yapiyor diye bi de o kadar hacı hoca gezmiş cocugu olsun diye. Hele son zamanlarda biri 2.cocugunu da tup bebekle yaptı erkekmiş cinsiyeti morali bozukmus erkekmiş diye kiz istiyormuş. Zaten ilki kızdı o da tup bebek. Nasılda unutmuş yaşadığı ameliyatı o geçirdiği zorlu süreci. Bir de cinsiyeti beğenmiyor.

Benimde arkadaş grubumda hepsi aynı anda hamile kalıp doğurdular ben sadece tebrik ettim. İnsanların en doğal hakkı sevinçlerini paylaşmak sonuçta bu grup matem için kurulmadı. Sonra ben gruptan ayrıldım tüp bebek sürecimde belki farkında olmadan etkilenirim diye. sessiz sakin bir hamilelik geçiriyorum. Hepsi nasıl duydu bilmesemde arayıp tebrik ettiler. Hiç art niyetliler diye düşünmedim. Aksine nazar olur diye saklasalar sonradan duysam üzülebilirdim.

İnce düşünce mi bu bilmem ama ne güzel davranış sizinki, ben de sizin gibi yapardım açıkçası, birini imrendirmek özendirmekten çok çekinirim. Nispet yapanlar falan da bana kompleksli insanlar gibi gelir o yüzden.

Öte yandan şu da var, hassasiyetin de fazlası karşı tarafı kötü hissettirebilir. Örneğin benim boşandığım dönem arkadaşlarımın yeni evlendiği veya çocuk sahibi olmaya başladıkları döneme denk geldi. Hepsinin düğününe doğumuna gittim onlar için sevindim, ahh benim de eşim çocuğum olsaydı kafasına pek girmedim hayatımdan memnundum çünkü. Hal böyleyken sürekli olarak ayy aman mihailin yanında evlilikten çocuktan bahsetmeyelim kafasına girselerdi arkadaşlarım kendimi kötü hissederdim. Hayat doğal akışında ilerlemeli, her dk bebek hamilelik muhabbeti bayar ama yeri gelir bunlar da konuşulur siz dozunda hassasiyet göstereceksiniz arkadaşınız da dozunda hassas olacak fazlası değil.

Bunlar nadir örneklerdir umarım. Bir insan bi acıyı yaşayıp baskasının başına geldiğinde nasıl anlayamaz ki. Sende yaşadın sende üzüldün yıprandın zamanında. Şu cinsiyet olayına aşırı sinir olan biriyim. Erkek kız ne farkeder? Sağlıklı olsunda. İlla ki herkesin gönlünden geçer kız yada erkek olsun. Ama özellikle bunun icin üzülmek bence cok büyük nankörlük

Iste hani o ulaştı ya kucağına aldi ya tamam bitti. Mantık bu herhalde evet bende sinir oluyorum cidden nankörlük ya vallahi insanlar olsun diye neler yapiyor bu konularda ben cok yaralıyım galiba yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…