Merhaba kizlar. Benim sorunum biraz genel. ben 20 yasindayim kendi cevremden degilde ailemin tanidiklarindan surekli laf yiyorum. Bilmiyorum ben mi abartiyorum. Mesela bundan 1 sene once ailemle kalabalik biryere yemege gittik orda bitane kadin vardi benden buyuk daha once onun oldugu yerde calistim fakat kendisiyle muhatabim yok hic bir sekildede ters bir hareketim olmadi bi munasebetimiz olmadigi icin. Calistigim yerde de kimseye kotu tavrim olmadi herkes memnundu. Annemle babam bu kadini taniyor. Kendisiyle ayni ortamda denk gelince nasilsiniz falan diye sordum beni unuttunuz mu diye sordum seni unutmak mumkun mu cok gecimsizsin dedi. Ters bir sekilde. Ben tabi o an anlamadigim icin guldum iyi niyetimden. Bu baska bir olay gecen misafirimiz geldi kuzenim kendisi surekli herseyi dalgaya alan gulen birisi. Ailemin yanindayken yapmiyor ama o esi ve ben ucumuz basbasa kaldigimizda senin burda hic arkadasin yok mu gibi sorular sormaya basladi bakislarida hos degildi beni yalniz yakalayinca bu tarz sorular soruyor. Tavrimi koyuncada yuzume bakip guluyor ayni hareketleri yapmaya devam ediyor. Yaninda durmayinca yanima gelip cok sessizsin diyor ugrasiyor yani alttan alttan. Bunaliyorum. Baska bir olay annemle ablam surekli bir araya gelip benim beceriksiz oldugumu konusuyor dun duydum mutfaga girdim bakisimla belli ettim duydugumu hic bir sey demediler. Ablamin kaynanasi deseniz annem sabahlari cay demliyor ev isi yapiyor gibi bir sey soyledi knlar geldiginde. Kaynanasida dediki iyi bari bir ise yariyor dedi alayci bir sekilde. Ben hic birsey demedim ona icerde ablama dedimki kirildim ben dedim enistemde vardi bunu derken. Ablamlar israrla o kotu niyette demedi diyor konusmayi bilmiyor dedim. Enistemde bunu sen mi soyluyorsun diyor. Kendisiylede aramda hic bir sekilde kotu bi lafim olmadi. Suan konusmuyorum bulunduklari ortamada girmiyorum. Bunun gibi bircok ornek var ne zaman ailemden birinin cevresine girsem ayni sorunu yasiyorum gitmeyincede ailem kimse sana kotu bir sey demedi niye tavir yapiyorsun diyip benim ustume geliyor. Kimseye saygisizligi olan biri degilim ama surekli boyle seyler oluyor her defasinda. ben mi abartiyorum cok mu takiyorum sizce ne yapmaliyim nasil davranmaliyim cok uzun yazdim k.bakmayin birikti
Fazla takmıyosun canım ve böyle konuşanlar sana bir açıklama borçlu bence. Yani farkında olmadan yaptığın bir davranıştan dolayı mı böyleler yoksa nerde geride kaldın da böyle bir intiba bıraktın insanlarda. Hadi biri ikisi öyle derdi herkesin derdi ne herkesi birden yükseltecek ne yapmış olabilirsin ? Bunları açık ve net sorman onlarında sana gerekli açıklamayı yapması gerek. Susma duyma görme aynı ortama girme konuşma mesafe koy ile olmaz. Arkandan da konuşulan bir mesele var ortada. Ve en acısı da bunu yapanlar en yakınların...
Neden böyle şeyler söylediklerini düşünüyorsunuz?
Ailenizin sizi alenen eleştiriyor olması başkalarına da bu cesareti veriyor olabilir mi?
Durumu tam anlayamadım ama bir örnek üzerinden giderek şunu söyleyebilirim, ablanızın kayınvalidesinin yüzüne karşı incindiğinizi söylemeyip, arkasından eniştenizin olduğu bir ortamda konuşmanız doğru olmamış. En azından enişteniz bundan rahatsız olup kendinde eleştirmeye hak görmüş gibi anlıyorum.
Oyle yaptigimdada ailem benimle konusmuyor bu yuzden bir sey diyemiyorum. Kaynana meselesinde dahi kirilan ben olmama ragmen bana kustuler konusmuyorum artik diyeSorunun kaynağı onlara yeterli , net cevaplar vermeyip kendinizi savunmamanız ve özgüvenli bir şekilde yanıtlamamanız gibi geldi...
Biri bana o şekil konuşacak valla srn kim köpek , senin ağzını kırarımla başlarım savunmaya...
Bırakın iyi niyetli , altran alan taraf olmayı içinizden geldiği gibi cevap berin bence.
Sorun sizde değil o zaman bana göre. Başta ailenizde... Onlar sizi ezmeye çalışır , düşüncelerinize saygı göstermezse , diğer insanların vay haline . Kendilerinde o gücü görüyorlar işte ailenizin tutumundan dolayı.Oyle yaptigimdada ailem benimle konusmuyor bu yuzden bir sey diyemiyorum. Kaynana meselesinde dahi kirilan ben olmama ragmen bana kustuler konusmuyorum artik diye
Ne diyebilirim peki. Mesela kuzenime ne dersem diyim yuzume siritiyor tavir koymaktan anlamiyor. Asil sorun ben bir sey dedigimde ailemin benim ustume gelecek olmalari ve bu hakki onlara ailemin veriyor olusu. Yani benim bu sorunu kokten halletmem gerekiyor aksi taktirde hep devam edecek nereye kadar ugrasacagimPısırık olmayın...
Az biraz yırtık olun...
Bakın o zaman kimse birşey diyebiliyor mu?
Aynisini benim cevremden birjsi yapsa direk tavrimi koyarim ki yapan kimsede yok asla oyle birini ailemle tanistirip saygisizlik yaptirmam ama ailem surekli cesaret veriyor karsi tarafa ve ben bunu daha yeni farkediyorumYani düzgün yapmıyorsun derken ne bekleniyor senden sen ne yapıyorsun ? Seni yetersiz gördükleri konuda aile olarak eleştirmek küçük düşürmek dışlamak yerine seni bu konuda destekleyerek daha iyi bir konuma getirseler ya
N
Ne diyebilirim peki. Mesela kuzenime ne dersem diyim yuzume siritiyor tavir koymaktan anlamiyor. Asil sorun ben bir sey dedigimde ailemin benim ustume gelecek olmalari ve bu hakki onlara ailemin veriyor olusu. Yani benim bu sorunu kokten halletmem gerekiyor aksi taktirde hep devam edecek nereye kadar ugrasacagim
Sordugumda genelde aldigim cevaplar o kotu niyetle soylemedim oluyor nesi iyi niyet dedigimde sen fazla takiyorsun diyorlar. Annem evde bana deli diyor psikologa git diyor kafanda kuruyorsun sen diyor kafayi yemissin diyor verdikleri baska bir cevap yok sordugum sorularin cevabini asla alamiyorum surekli bu sekilde konusuyorlar boguluyorum bu yuzdende sormuyorum birazcok ilginc kaynanasi kim oluyo ki sana oyle diyo.annen nasi cvp vermemis ona hayret ettim.bilmiyorum bence bu sorunun kaynagina in bu kadar kisi neden ayni seyi soyluyor diye sor onlara.sen sustugun icin tam bi cvp alamiyosun.
Belirttim tabiki. Biz kimseye bir sey demiyoruz onlar seni goruyorlar disardan diyorlar. Neyimi goruyorlar kendi halimdeyim diyorum ki oyleyimde yani basit genel konular kknusuyorum ve gulumseyerek yapiyorum bunu. Yani ters tavir yapmiyorum. Goruyorlardan baska cevabi yok cevap veremiyir yapmaya devam ediyor babamda yeter annenin sana bir sey dedigi yok diyip bana kiziyor. Basbasaykende sen haklisin diyor babam. Hic bir sey anlamis degilimSizde kuzeninizi ciddiye almayın... tavırdan anlamıyor madem,
Sizde aynı şekilde sırıtın onun yüzüne...
Ve ailenize gelecek olursak, evet onlar veriyor bu hakkı...
Net bir şekilde bu durumdan rahatsızlığını belirtin...
Onuda sordum senin tavir almandan dolayi yapiyoruz gibisinden konusuyorlar. Bende diyorumki ben sizin bu davranislarinizdan dolayi tavir aliyorum diyorum. Biz bir sey yapmiyoruz diyorlarAnlattıklarınızın hepsi birbirnden farklı durumlar ama ortak noktaları şu ki çevrenizdekiler bir tuhaf.Milletin söylediklerine bakıp da kendinizle ilgili şöyleyim böyleyim diye çıkarımlarda bulunmayın.
Bir de diğer insanları bilemem ama annenizle ablanızla samimi olarak konuşup sorabilirsiniz diye düşünüyorum niye böyle konuştuklarını
3 5 kisi degil bunlar saydigim orneklerden sadece bazilari malesef surekli oluyor ve olmayada devam ediyor sebebiyse ailemin arkamdan herkese elestiriyor olusu3 5 kişi söylemiş
Cımbızlamışsın resmen
Geçimsiz olabilirsin ayrıca
Ben de öyleyim.
30
Hala hayattayım, şu platform bile beni böyle kabul etti :)) tanımam kimseyi günlük hayatta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?