Ben mi fesat ve kötü kalpliyim?

Bu kısım değil hanımefendi eşinizin size sormadan hediye alması, sizin de kendi ihtiyaçlarınızı ona anlatamamanız. Ciddi bir iletişim eksikliğiniz var bence. Abisi nasıl isteri acaba? Tatlı söz mü, acındırma mı, rica mı, sen al ben öderim gibi mi? Siz evlenemeden önce çalışmama ya da çalışma durumunda ne yapacağınızı konuşmadınız mı? Alış veriş yaparken diyemiyor musunuz ben bu marka ürünle şunu iyi yapıyorum, saçıma şu şampuandan başkası yaramıyo, peyniri şu markadan alıyorum aynı kalitede ucuzu varsa alalım yoksa ben bunu yemeyi seviyorum gibi. Önceki mesajımda dediğim gibi siz giderler dışında kendi ihtiyacınız için para isteyin. Kuaför derdim yok Demeyin mesela aylık 200 TL ya da boyama için 500 tl (Avusturya rakamlarına göre siz güncelleyin ben Tr için yazıyorum), spor salonu için 150 tl gibi. İster kullanın ister kullanmayın kendinize kıymet verdiğinizi hissettirin ki eşiniz de en çok size kıymet versin. Madem yeni evlisiniz ona göre oturur düzeniniz

Çalışırken elektronikleri ben alırdım. Orada bin birim olan TR’de 20 bin birim elektronikte.
Simdi Yurtdisindaki asgari ucret zaten burada vekil vukela maasi kadar.
Ayrica dis ticaretin vergisi de agir.Tr'nin vergi politikasi oldurmez sakat birakir.Onlar tamam.
Sizde ucuz olmasinin nedeni yerli uretimin vergisinin dusuk olmasi.Misal Almanya'da mercedes normal bir vatandas icin alinabilecek bir araba iken Tr'de hayal edilirken bile zorluk cekiliyor. :)

Ben kendisine rahatsiz oldugumu söyledim, ilk baslarda tatli dil ile sonradan büyük kavga da ettik. Abisi isi gayet iyi biliyor, hem kendisi temelli Türkiyeye tasindi, her gün de (hakli olarak yanlis anlamayin) sikayet ediyor. Benim acimdan kendini bir nevi acindiriyor.
Cok haklisiniz sorun bende, ben iyi niyetli oldugum icin böyle seyler basima geliyor zaten. Bundan sonra dediginiz seyleri uygulayacagim :) bakalim o zaman ne olacak

Evliligi cok yanlis anlamissiniz baaayenn

Bildigin para yollamak yedirmek
Icin senle evlenip yurt disina gelmis, kusura bakma

Valla siz ne dememizi istiyorsanız onu yazalım biz de. Bu şekilde tripli konuşuyorsanız eşinizle bir yere varamazsınız. İkinci mesajda bile bir yabancıya trip atıyorsanız gerçekten iyi niyetli olmanız eşinizi etkileyen ilk şey olmayacaktır.

Ben ailemdekilere oradayken elektronik lazımsa alayım diyordum, TR’de bir telefona 20 bin üstü vermekle, Almanya’da bin birim vermek bir değil. Yani ben kişisel olarak esirgemiyordum. Almanya’da çok yakını olan birileri de en azından çevremdiler hep oradan ailesine getiriyor. Arkadaşım isterse de alırım ama parayla tabii ki. Gidip de kardeşimden para istemem. Dalga geçiliyor, bir şeyler bir şeyler; insanlar ne tuhaf.

Valla ben de sizin deyiminiz ile kök aileme kendi deyimimle canım aileme pahalı hediye alırım. İçimden gelen birşey için kimseye de hesap verme gereği duymuyorum. Yeri gelir annemi ya da abimi mutlu edeceğini düşündüğüm o pahalı telefonu da alırım, yeri gelir yemek sepetinden evine habersiz tatlı da yollarım. Parası mı yok, var. Ama hediye dediğin karşındakinin parası var mı yok mu’ya bakmıyor. Onlar mutlu olması, beni onların 10 katı mutlu ediyor, gerekirse birkaç ay kontrollü harcama yaparım ben, ne olacak. Eşim bu konuda laf etse, çok çok bozulurum.

Bu yüzden kocanızı anlıyorum ben.

ya bazıları hayır demeyi bilmiyor eşiniz belliki kendisinden birşey istendiği zaman hayır diyemiyor, bence sizde türkiyeden birşeyler isteyin göndersinler , belki o zaman anlarlar. hani parasını verip orada daha uygun bize alın deseler tamam da ne münasebet habire birşeyler alıp yolluyor eşiniz , kardeşi orada pc fiyatlarını falan sorduysa eşinizde kardeşine jest yapmak istemiş ama sanırım bu sık oluyor... sizde hayırdır ? demekde haklısınız ... hayatda önce kendi ailen gelir ( eş ve çocuk )sonra diğer aileler gelir insan önceliğini bilmeli bu kadar basit.

herkese yağdırıp size cimri olması kabul edilemez. burada sana ne oluyor diyenlerede şaşırdım ne demek sana ne oluyor yahu eşi oluyor evin gideri de geliri de ortak burada kadın habire kendisine ve kendi ailesine harcasa eşini umursamasa ona saydırırsınız ama... erkek yapınca neden minnoş yaklaşılmış anlamadım.

adam başkalarına yağdırsın evde eşide kasap önünde kedi gibi seyretsin ,oldu ...başka?

Olmasa ve ihtiyaç olsa ve alacak olan kişinin durumu iyi olsa ben asla karşı değilim, almalı tabii ki..

Ama eşinizin hareketler vana nornal gelmedi
Ailenin enayisi eşiniz oluyor belli.

Siz beni yanlis anladiniz ben gercekten söylediginize tamamen hak veriyorum. Amacim asla dalga gecmek degildi, söylediklerinizi gercekten ciddiye aldim ve bundan sonra öyle uygulayacagim. Sorun zaten benim susmam ve esimin söyledigine karsi cikamamam

Evliligi cok yanlis anlamissiniz baaayenn

Bildigin para yollamak yedirmek
Icin senle evlenip yurt disina gelmis, kusura bakma
“Hediye” diyor konu sahibi. Para yollamak, yedirmek nerede ben görmedim?

Yine söylüyorum konu sahibini ilgilendiren hiçbir şey yok burada. Diğer sayfalarda kendisine sordum. Eşinizle bu durumu konuştunuz mu diye, bekarken güzelce izah ettiğini dile getirmiş. Ve abisine hediye almayı alışkanlık haline getirip abisini alıştırmış. Evlendikten sonra sorumluluklarını bilmeyen, birikimlerini bilmeyen, karısından çoluğundan çocuğundan kısan adama ne anlatabilirsiniz? Konu sahibi evlenmeden önce izah etmiş çünkü. Onu ilgilendirecek bir durum yok.

Para karsiligi
Olan hersey para yedirmektir. Tek
Sefer birsey degilmis surekliymis. Ayrica eslerden biri para harcarken digerini nasil ilgilendirmez onu anlamiyorum

Söyledigim gibi, yeni evliyiz ve karsilikli olan birsey degil? Iyi o zaman banada durmadan hediye yollasinlar? Ne alaka yahu biraz ileriye düsünmek gerekir. Esimin aldigi laptop maasinin yarisi? Sizce bu gercekten normal birsey mi?

Sizin orda bir haftalık market paransıya bur da süpürge,laptop alınıyor çok takma:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…