- 1 Mayıs 2021
- 6.703
- 31.361
- 498
Valla ben böyle birşeye şiddetle karşıyım. İsterseniz beğenmedm atın ama karşıyım abi. Evlenmişiz etmişiz herşeyin bi dozu var ya.Arkadaslar icime dert olan bi konu var. Ben esimle yeni evlendim ve avusturyada yasiyoruz. Esimin Türkiyede bir abisi var o da evli ve esiyle birlikte calisiyorlar, maaslari da gayet iyi. Esim sürekli abisine hediyeler aliyor ve zoruma giden benimle oturup konusmamasi. Hediyeler derken öyle ufak tefek seyler degil, gecen ay pahali bir laptop almis. Benim anlamadigim neden sürekli hediye alma mecburiyeti duymasi. Abisi para konusunda cimri biridir, öyle kolay kolay harcamaz ama hediye alma konusunda gayet rahattir. Benim istegim de esimin önce kendi ailesini, yani beni düsünmesi. Kenarda biriktirdigimiz üc kurus paramiz bile yok, ben henüz calismiyorum ama bu sebeplerden dolayi en yakin zamanda kendime is bulacagim. Ben mi yanlis düsünüyorum arkadaslar?
Mecburiyet değil bence istediği için alıyordur. Eşiniz çalışıyor kendi parasıyla evden kısmıyorsa istediğine istediğini alabilir bence. Deseniz ki bana para vermiyor, ne bileyim fatura ödemiyor, mutfağa alışveriş yapmıyor o zaman durum farklı ama sizden kısmıyorsa kalan parasıyla ha kendine harcamış ha bir yakınına hediye almış bence çok fark yok. Yeni evlendim demişsiniz daha birikim parası muhabbeti yapmak için bence çok erken. Yeni dediğiniz ne kadar yeni? Bu sitede 2 yıldır evli hatta çocuklu olup yeni evliyim diyeni bile gördüm o yüzden soruyorum. Siz de geciktirmeden işi girin derim. Bu sebepten işe girmeniz bence doğru karar
Benim düsüncem; evlenmeden önce abisini bu sekil alistirdigi icin evlendikten sonra da böyle devam etmesini istiyor. Abisi diger mesajimda da söyledigim gibi bir defasinda „acaba X evlendikten sonra degisecek mi, bize hediyeler almaya devam edecek mi“ demistilaptopa gerek yok.kendini mi ispat etmek istiyor abisine
Abisinin baski yapmasi degil de her zaman ince ince mesajlari veriyor kendisine. Misal telefonda konustuklarinda „ya hanimin da gecen gün mutfak aleti bozuldu“ gibi cümleler kuruyor esim de ertesi gün hemen ismarliyor :)Sana hediye diyor ama abisi baski yapiyor olabilir.
Belki abisi surekli sunu al,bunu al seklinde taciz ediyordur.Bunu da sen kizmayasin diyerekten hediye kilifina sokuyordur.
Hediye almak sunettir de aileyi ihmal edecek olcude bir harcama varsa bu da israfa girer.
Yani evini ihmal ediyor,gecinmekte zorlaniyorsunuz,coluk cocuk ac kaliyorsa bu yanlis..
Misal size arzu ettiginiz (mantik cercevesinde) bir seyi almiyor,ama abisinde sinir tanimiyorsa bu da yanlis..
Hali vakti iyiyse,sizi de zora sokmuyorsa varsin,alsin..
Ayni sey,ha ima etmissin ha istemissin.. :)Abisinin baski yapmasi degil de her zaman ince ince mesajlari veriyor kendisine. Misal telefonda konustuklarinda „ya hanimin da gecen gün mutfak aleti bozuldu“ gibi cümleler kuruyor esim de ertesi gün hemen ismarliyor :)
Ayneen öyle, esim de bunlarin hic farkinda degil ama. Gücü bi bana yetiyorAyni sey,ha ima etmissin ha istemissin.. :)
Abisi de biliyor isi,nede olsa kac yillik kardesi :) Biraz da yuzu gulec ve sevecense,hayir diyemeyenlerdense bitti zaten :)
Eşinizle sizin çalışma ve çalışmama durumunuzda maddi beklenti ve ihtiyaçlarınızın neler olduğunu konuşun netleştirin. Size her ay ev giderleri dışında o parayı versin. Çalışırsanız siz de evin giderine destek çıkar ama paranızı kendiniz değerlendirirsiniz. Bu arada ilk evlendiğimizde görümceme pahalı laptopu ben eşimin kartı ile almıştım. Sonuçta o ödedi ama benim aklıma gelmişti güzel bir hediye almak. Kendi ailemden kimseye o kadar pahalı hediye almadım(almadık). Rahmetli abim hastalık sürecindeyken maaşımın büyük kısmını ona gönderdim eşim sormadı bile neden gönderdin diye paran yetmezse ortak hesaptan alırsın dedi. Çok ilginç geldi sizin ve eşinizin davranışlarıArkadaslar icime dert olan bi konu var. Ben esimle yeni evlendim ve avusturyada yasiyoruz. Esimin Türkiyede bir abisi var o da evli ve esiyle birlikte calisiyorlar, maaslari da gayet iyi. Esim sürekli abisine hediyeler aliyor ve zoruma giden benimle oturup konusmamasi. Hediyeler derken öyle ufak tefek seyler degil, gecen ay pahali bir laptop almis. Benim anlamadigim neden sürekli hediye alma mecburiyeti duymasi. Abisi para konusunda cimri biridir, öyle kolay kolay harcamaz ama hediye alma konusunda gayet rahattir. Benim istegim de esimin önce kendi ailesini, yani beni düsünmesi. Kenarda biriktirdigimiz üc kurus paramiz bile yok, ben henüz calismiyorum ama bu sebeplerden dolayi en yakin zamanda kendime is bulacagim. Ben mi yanlis düsünüyorum arkadaslar?
Abisinin baski yapmasi degil de her zaman ince ince mesajlari veriyor kendisine. Misal telefonda konustuklarinda „ya hanimin da gecen gün mutfak aleti bozuldu“ gibi cümleler kuruyor esim de ertesi gün hemen ismarliyor :)
Cok özür dileyerek söylüyorum ama ilginc olan tam olarak ne sizce? Yeni evliyiz, evimizde bir cok eksik ve yapilacak seyler var, bana gelince alisveris yaparken herseyin fiyatini 10 kez kontrol eden ve en ucuz seyleri alan adam abisine gönül rahatliyla sürekli hediyeler aldigi ve ben bundan esi olarak rahatsiz oldugum icin mi davranislarim ilginc oluyor? Bir kac senelik evli olsak ve o aldigi hediyelerin parasini hissetmesem bu kadar rahatsiz olmam bile belki ama durum farkli isteEşinizle sizin çalışma ve çalışmama durumunuzda maddi beklenti ve ihtiyaçlarınızın neler olduğunu konuşun netleştirin. Size her ay ev giderleri dışında o parayı versin. Çalışırsanız siz de evin giderine destek çıkar ama paranızı kendiniz değerlendirirsiniz. Bu arada ilk evlendiğimizde görümceme pahalı laptopu ben eşimin kartı ile almıştım. Sonuçta o ödedi ama benim aklıma gelmişti güzel bir hediye almak. Kendi ailemden kimseye o kadar pahalı hediye almadım(almadık). Rahmetli abim hastalık sürecindeyken maaşımın büyük kısmını ona gönderdim eşim sormadı bile neden gönderdin diye paran yetmezse ortak hesaptan alırsın dedi. Çok ilginç geldi sizin ve eşinizin davranışları
Evet ya biz avusturyada paralari agactan topluyoruz, laptop parasi tabikiide cerez parasi bizim icin hey AllahimBen karışmam şahsen, çalışan kadınım, herkes eve karşı ortak sorumlulukları yerine getiriyorsa kazandığı paradan kök aileye destek hediye verebilir. Kaldı ki Türkiye’de bilmem kaç aylık maaşa denk geliyor basit elektronikler bile, bana göre yurt dışında laptop, telefon parası çerez parası.
Aynen ben Almanya’da çalışırken ağaçtan(!) topladım.Evet ya biz avusturyada paralari agactan topluyoruz, laptop parasi tabikiide cerez parasi bizim icin hey Allahim
Nerede calistigini cok merak ettim acikcasi, calistiysan bile bir laptop parasi inan cerez parasi olamaz kaldi ki evli ve ailen oluncaAynen ben Almanya’da çalışırken ağaçtan(!) topladım.
Yazılım firmasında çalıştım. TR’deki birim paraya göre çerez parası tabii ki.Nerede calistigini cok merak ettim acikcasi, calistiysan bile bir laptop parasi inan cerez parasi olamaz kaldi ki evli ve ailen olunca
Keske akraba olsaydik.Ben karışmam şahsen, çalışan kadınım, herkes eve karşı ortak sorumlulukları yerine getiriyorsa kazandığı paradan kök aileye destek hediye verebilir. Kaldı ki Türkiye’de bilmem kaç aylık maaşa denk geliyor basit elektronikler bile, bana göre yurt dışında laptop, telefon parası çerez parası.
Degil :) o aldigi laptop esimin maasinin yari fiyati, sence bu benim icin cerez parasimi? Kime göre neye göreYazılım firmasında çalıştım. TR’deki birim paraya göre çerez parası tabii ki.
Bende arkadasin akrabasi olmak isterdimKeske akraba olsaydik.
200 gr telefon.
1 kg laptop
500 gr bosch 4,1200 devirli :)
Nerede bizde o sans :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?