Eşi de demişAma evlilik bu degil senin maasim benim maasim olayi dogru degil cunku evlilikte..
Herkes boşansın kesinlikle. Kimse anasının babasının adam edemediğine, avutamadığına, yetişteremediğine dil dökmemeli bence. Düzen demek baska, sorumluluk başka. Sorumluluklarını bilipte yeni düzenine alışamamış diye bir şey olamaz. Sorumluluklarını bilen adam farklı bir düzenin içine girse bile sorumluluklarını tamamlar kısmaz. Evliliğe adım atılıyorsa çok şeyi göze alıp atılıyor zaten, bir şeyleri bilerek atılıyor.Burda kök ailesi ve eşi arasında denge kuramayan erkek konularını her gün okuyoruz. Haydi herkes boşanmaya o zaman… adam sorumluluk sahibi olabilir ama yeni düzenine alışamamış olabilir, bilmiyor olabilir bazı şeyleri , düşünemiyor olabilir. Sorumluluk başka bir şey
bazı erkekler böyle kafasına vura vura öğreniyor ya da öğrenmiyor kadın çile çekmeye alışıyor ve gittiği yere kadar yuvarlanıp gidiyorlar, adamın içinden gelmeli kendisi düşünmeli ben evlendim karım var bakalım onun istekleri var mı o ne düşünüyor demeli, adam olan önce bunu yapar... elinde kalır parası içinden geliyorsa küçük hediyeler alır... diyelim ki ailenin babası görevi verilmiş ona kendi ailesine de bakacak, öyleyse yine önce kendi evi ve karısı ,harcama planını ona göre yapar kimseyi eksik etmeden gönül kırmadan yetişmeye çalışır sizde zaten o çabasını görür ses etmezsinizYok kocam gercekten öyle biri degil, zaten öyle biri olsaydi onunla neden evleneyim ki? Bu hediye konusunu da ben evlenmeden önce biliyordum fakat esimin diger özelliklerine hic bir laf edemem, övmek de istemem, onun icin bazi seylerin evlenmeden üstünde durmadim tartisma cikarmadim. Bu konuyu ailemle de konustum, evliligin oturmasi biraz zaman alir dediler, esim galiba evlilik hayatina alisamadi henüz
Senin benimEşi de demişsenin benim yok diye. Kızada dokunmuş madem senin benim yok benden neden kısıyo abisine pahalı hediye alıyo diyo konu sahibi. Konu sahibi konuştum diyor kavga ettik diyor eee bu adam devam ediyorsa nereye kadar? En sonunda yine konuştuğunda yine diyemez mi “sanane sen çekil” minvalinde.
O yüzden konu sahibini ilgilendiren hiçbir durum yok şu durumda. Adamın canı böyle davranmak istiyor ve halinden memnun. Konu sahibiyle uyuşmuyorlar. Çıkıp madem böyle devam ediyosun diyip maasınla mutluluklar diyip bu evlilik bitecek.
Ben bu kısma katılmıyorum. Önceki anlattıklarınıza göre haklı bulduğum kısımlar oldu ama, evlendikten sonra çekirdek ailesi dışındaki insanlara para harcayamaz diye bir şey olamaz.Bunu bekarken yapabilir ama simdi evli ve ailesi var, kusura bakmayin da o zaman evlenmeyecekti.
Evli olmamama rağmen konunuza yorum yaptığım için özür dilerimyada evli olmayanlarin yorum yapmasi?
Iyi de bunlar sevgili veya nişanlı degil evliler hayat paylasiyorlar eve giren para havuzdadır ortak harcanır. Ortada ihtiyac mecburi bi durum yoksa esine danismali dogru olan hareket budur .Laptop aliyor sakiz değil haSizi alakadar eden bir durum olduğunu zannetmiyorum ben. Bu eşinizi ilgilendiren bir durum. Yani siz soruyorsunuz, sorguluyorsunuz ama eşiniz kendi isteğiyle yapıyor bunu.
Birikim yapmak isterse yapar, yapmak istemezse yapmaz. Canı abisine hediye almak istiyor demek ki.
Burda yazan bazisina gore boyle.. calismadigina gore soz hakki yok, calissa kadin kendi parasini naprsa yapsindiSiz de ailenize alın bir laptop bakalım anlayışlı bir eş görebilecek miyiz karşınızda. Siz çalışmıyorsunuz diye söz hakkınız yok mu? Eşinizin sorumlu olduğu bir de çekirdek aileniz var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?