- 26 Ocak 2017
- 433
- 652
- 103
Ahagahahahahaha ailen hem seni fişekliyor veriyor gazi hemde gel al diye adami darliyor. En başta sorun senin bu kadar bencil yetistirilmende. Hediye almadı diye cingar çıkarılmaz, adamla melaike sabri varmış.yaşım 30 canım, daha önce de bir kaç olayımız oldu. Ailemin yanına bir kez daha gittim, doğum günümde hediye almamıştı vaktinde kaç kere uyardığım halde. Bu yüzden kavga çıktı, gecenin yarısı evden gitmek istiyorum diye izin vermedi kollarımdan tuttu, kollarım simsiyah oldu tuttuğu yerler.Sabahı aileme gittim 1 hafta kaldım almaya bile gelmedi kızlar. Ailem çağırdı araya girdi de öyle geldi adam. Ailem çağırmasa geleceği yok. Hem özel günlere önem verme, hem kollarımdan tut fiziksel şiddet uygula hem de gelip ailemin yanından alma...
Önyargıyla yaklaşırsanız görmezsiniz.Ben hıc görmedım. Iyı erkek annesi. Görecegımıde sanmıyorum.cümlemızı iyilerle karsılastırsın
Kesinlikle çok basit. Sende çok zor bi insansın ama herkes çekemez zor insanı. Eşinden memnunsan kendine çeki düzen vermeye çalış böyle gitmez adamnda kafası atar bi günsağol canım konu ailesi oldu mu geçmişten de gelen bazı şeyler var. Direk annesi yapmadı belki ama başkaları canımı sıktı belki o yüzden öyle davrandım. Demesem ya da dedikten sonra uzatmasam daha iyiydi şimdi dışardan bakınca basit geliyor olay gözüme
Kayınvalidenin daha doğrusu insanın hasına düşmüşsün Allah gani gani rahmet eylesin hanımefendiye. Keşke benm kayınvalidemde de zerre insanlık olsaBende gelinim ve kayınvalidem bende her yıl gelir 1 yada 1.5 ay kalırdı 1 kerede 6 ay kaldı küçücük bir sorun bile çıkmadı aramızda hatta eşim az sesini yükseltti diye bana karşı aldı oğlunu duvara çarptı bana guvenerek yapıyorsan bu artistlikleri gözüm seni görmez atarım kapıya alırım kızımı (yani beni) torunlarımı yanıma dedi. Kendisi rahmetli olduğunda da oğlundan kızından çok ben ağladım annem öldü benim diye 1 yıl deprosyana girip onun kullandığı odaya giremedim eşyalarına dokunamadım. Sizin gibi önyargılı bir geline düşmemek dileği ile Rabbim bana en güzelinden kayınvalide verdi inş birde en güzelinden gelin verir zamanı gelince.
Heskes beni konu sahibini bıraktı bana oynuyor fikrimi söyledim ben. Lince girismeyin.Önyargıyla yaklaşırsanız görmezsiniz.
Benim kayınvalidem iyidir. Allah ömür versin. Kimsenin arkasından konuşmaz. Affedicidir. İyi kalplidir. Asla yuva bozmaya kalkmaz.
Çok ayıp bu yaptığınız.
Annenin oğlan doğuranı kız doğuranı olmaz. Anne annedir. Aynı emeği veriyor herkes. Oğlanlar da kendi kendine büyümüyor. Yetiştiren emek veren yine aileler. Oğlan büyüttü diye kötü olmuyor yani.
Benim anneannemin oğlu da vardı. Bir gün olsun yük olmadı, ara bozmadı. Gelini öldüğünde öyle çok ağladı üzüldü ki. Hala senesinde mutlaka yasin okur arkasıdnan. Öldüğünde eşyaları paylaştırılırken en eski yemenisini almıştı, kokusu var hala üstünde diye
Heskes beni konu sahibini bıraktı bana oynuyor fikrimi söyledim ben. Lince girismeyin.
Git işine.Saçma genellemeler yapmayın o zaman.
Sizin de oğlunuz olabilir. O zaman direkt kötü bir insana mı evrileceksiniz?
Heskes beni konu sahibini bıraktı bana oynuyor fikrimi söyledim ben. Lince girismeyin.
Fikrinizi söylemediniz bütün kayinvalideler kötü mealinde cümle kurarak genelleme yaptınız doğal olarak bizde örnek verdik iyileriHeskes beni konu sahibini bıraktı bana oynuyor fikrimi söyledim ben. Lince girismeyin.
Merhaba hanımlar
Sırf bu konuyu açabilmek için üye oldum, yıllardır bu sayfaları takip ederim. Eşimle 5 yıldır evliyiz, arada sırada kavgalarla geçen hayatımız var. Kayınpederim rahmetli olduğu için her yıl kaynanam gelir , bir bir buçuk ay kadar bizle kalır.
Sorun şu ki kaynanam eşime bir yemek hazırlamış. Eşimin dikkat etmesi gereken bir kaç sağlık sorunu var, kaynanam da yemeği hazırlarken yemeği hiç yağsız yap demişti , tamam demiştim. Sonra onun yaptığı yemeğe baktım kızlar, içi tamamen yağ dolu bir yemek... Kaynana duymayacak şekilde eşimi mutfağa çağırıp yemeği gösterdim, bir de annen bana yemeği yağsız yap diyor kendi yaptığı yemeğe bak dedim. Eşim o an neden böyle yapıyorsun, senin onla ne derdin var, olabilir filan dedi, o an ben onu odamıza çektim konuşmak için. Konu uzadıkça uzadı, annemle zorun ne, ne dese yanlış anlıyorsun ne yapsa sana ters geliyor dedi eşim. En sonunda iş hakaret boyutuna geldi, odadan çıktı eşim. Ben de onu whatsapp tan geri çağırdım odaya, gelmedi. Beni görmezden gelince bağırdım hemen gel buraya diye , gene duymazlıktan geldi. 2 kez daha ben sesim yüksek onu çağırınca sen kimi çağırıyorsun hayvan mı çağırıyorsun diye bağırdı bana annesi yanında. Sonra ben bağırdım , o bağırdı, bu arada bağırmayayım diye ağzımı tuttu o arada canım yandı. Annesi araya girdi, ben ailemi aradım şu anda kendi evimdeyim. Kendi annem beni eve almaya geldiğinde ne olduğunu sorunca da eşim onları mutfağa götürüp yemeği gösterdi, bu yemeğe laf ediyor diyip olayı anlattı orada ayrıca bir sinir oldum kızlar. Annem buraya kırk yılın başı gelmiş, ne var herşeye takılmasan da güzelce zamanımız geçse diyor, annemden özür dilemeden seni kabul etmem diyor. Uzun oldu farkındayım ama moralim çok bozuk, sizce kim haklı?
Aslında niyetim kötü değildi, hani bak ben nasıl hazırlıyorum sana sen benim için kıymetlisin demek istemiştim ona. Odaya çektiğim zaman konular uzayınca anneme suç atma artık tarzı biraz daha argolu konuştu, ben de ona argolu cevap verdim. Odadan gidince orada çok sinirlendim. Ailemle konuştu eşim, başka kimse olsa annesine böyle dandik bir konudan laf edilmesine katlanmaz diyormuş.
Belli ki annesinin yanında olayı uzatmak istememiş fakat siz kayınvalidenize yansıtmışsınız çok yanlış bir davranış bence özür dileyinMerhaba hanımlar
Sırf bu konuyu açabilmek için üye oldum, yıllardır bu sayfaları takip ederim. Eşimle 5 yıldır evliyiz, arada sırada kavgalarla geçen hayatımız var. Kayınpederim rahmetli olduğu için her yıl kaynanam gelir , bir bir buçuk ay kadar bizle kalır.
Sorun şu ki kaynanam eşime bir yemek hazırlamış. Eşimin dikkat etmesi gereken bir kaç sağlık sorunu var, kaynanam da yemeği hazırlarken yemeği hiç yağsız yap demişti , tamam demiştim. Sonra onun yaptığı yemeğe baktım kızlar, içi tamamen yağ dolu bir yemek... Kaynana duymayacak şekilde eşimi mutfağa çağırıp yemeği gösterdim, bir de annen bana yemeği yağsız yap diyor kendi yaptığı yemeğe bak dedim. Eşim o an neden böyle yapıyorsun, senin onla ne derdin var, olabilir filan dedi, o an ben onu odamıza çektim konuşmak için. Konu uzadıkça uzadı, annemle zorun ne, ne dese yanlış anlıyorsun ne yapsa sana ters geliyor dedi eşim. En sonunda iş hakaret boyutuna geldi, odadan çıktı eşim. Ben de onu whatsapp tan geri çağırdım odaya, gelmedi. Beni görmezden gelince bağırdım hemen gel buraya diye , gene duymazlıktan geldi. 2 kez daha ben sesim yüksek onu çağırınca sen kimi çağırıyorsun hayvan mı çağırıyorsun diye bağırdı bana annesi yanında. Sonra ben bağırdım , o bağırdı, bu arada bağırmayayım diye ağzımı tuttu o arada canım yandı. Annesi araya girdi, ben ailemi aradım şu anda kendi evimdeyim. Kendi annem beni eve almaya geldiğinde ne olduğunu sorunca da eşim onları mutfağa götürüp yemeği gösterdi, bu yemeğe laf ediyor diyip olayı anlattı orada ayrıca bir sinir oldum kızlar. Annem buraya kırk yılın başı gelmiş, ne var herşeye takılmasan da güzelce zamanımız geçse diyor, annemden özür dilemeden seni kabul etmem diyor. Uzun oldu farkındayım ama moralim çok bozuk, sizce kim haklı?
Bir şeyi merak ettim. Konu sahibini tanımıyorum belki kayınvalidesi çok kötüdür belki iyidir bilmiyorum. Şunu merak ettim; siz sadece bu konuya bakarak kayınvalidenin kişiliğini (huzur bozucu bir yapıda olması, bu olaydan dolayı göbek atacak bir karakterde olduğunu) nasıl analiz ettiniz?Çünkü bahsi geçen konuda kayınvalidenin bir tane hakaret edici ya da benzer kışkırtıcı bir cümlesi yok.
Konu sahibi için veya o yorumu yazdığım hanımefendiyi kastetmiyorum ama genel olarak şunu söyleyebilirim ki bazen bazı durumlarda önyargılı yaklaşıyoruz. Bu konudaki kv kişisi çok kötüdür belki çok iyidir bunu bilemeyiz ama bunu bilmeden sadece kv olduğu için birine kötü demek ne kadar adil bir durum? Bazıları maalesef kendi kv den çektiği için diğer kv lerin de öyle olduğunu düşünebiliyor. Ama insanlara kayınvalide olunca kötülük özelliği yüklenmiyor. Yani o insanın zaten içinde olan bir durum. O yüzden bir yerde kv görünce aa kötü insan aa kesin bu kadın çocuğunun yuvasını bozmaya çalışıyor diye düşünmek yanlış. Huzursuzluk çıkarmak isteyen kv olduğu kadar huzursuzluk çıkarmak isteyen gelin de var. Aslında insan eğer olgun biriyse ve bir sorunu yoksa ister kv olsun ister gelin ister görümce olsun çıkan huzursuzluktan hoşnut olmaz. Allah herkesi kalbi gibi insanlarla karşılaştırsın..Hatta araya girip ayırması bile var zavalli kadının
Yani demi eşşek kadar adam ne yeyip ne yetmeyeceğini bilmezdim ağzı vak aklı var nihayeyindeBana kalsa kaynanam yağlı yapsa umrumda olmazdı kocam ister yesin ister yemesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?