Yani bizden bir kişi bile taksa onların tarafı mahçup olurmuş.Ayrıntıcı sanırım kv tabi ki sorulmaz isteyen, durumu olan takar yani.
Ama fikri tuhaf değil mi?Sorması nedense bana tuhaf gelmedi .Meraklı,telaşlı bir karakteri var demek ki.
Yani bizde öyle bir sey söylenmedi adet oldugu icin takı takıldı tabikiBu yaz nişanlanıyorum.
Dışarıda küçük bir mekanda en yakınlarımızla müzikli ve yemekli küçük bir kutlama olacak.
Müstakbel kayınvalidem de kendi dediğini yaptırmaya çalışan biri.
Devamlı çok yaratıcı fikirlerle geliyor ve erkek arkadaşım geçiştiriyor.
Her şeyi açık açık sorup konuşuyor, adetleri ve neyi nasıl yaparız gibi. Ki bu gayet güzel.
Bu arada aynı şehirde yaşıyoruz ama onlar buralı değil. Bununla ilgili bir tedirginliği olabilir.
Buraya kadar her şey makul.
Yani hastası değilim kendisinin ama idare ediyoruz.
Sınırları koruduğumuz için sorun yok.
Ama en son bize "Bizim aile soruyor nişanda takı olacak mı?" diye sordu.
Ben şaşırdım çünkü bizde bunun sorulduğuna hiç şahit olmadım.
İsteyen takar istemeyen takmaz gibidir bizde.
Bu arada kendisi bana takmak için kafasına göre bir şey seçip almış, sağolsun.
Ama çok yakınlarımızdan oluşan bir gruba takı var veya yok demek bana tuhaf geldi.
Davetiyeyi verirken takı olmayacaksa bunu belirtmemiz gerekirmiş.
Aileme soruyorum bizde böyle şeylerin konuşulması ayıp, isteyen istediğini takar diyorlar.
Siz ne diyorsunız? Gerçekten arada kaldım ve böyle şeyleri konuşmaktan da çok rahatsız oldum açıkçası.
Niye mahçup oluyorlarmış sidik yarışımı bu cidden saçmalamış diyin yani sidik yarıştırmıyoruz burada...Yani bizden bir kişi bile taksa onların tarafı mahçup olurmuş.
"O zaman tedarikli gelin demem lazım onlara" dedi.
"Siz bilirsiniz ama ben kimseye soramam takı takacak mısınız diye" dedim.
Hayır davetiyeyi verirken takı olmadığını belirtmelitymişiz.Davetiyede "takı merasimi vardır" mı yazacak?
Siz söyleyin bizde öyle bi kural yok isteyen takar isteyen takmaz, böyle takı mevzuları konuşulmaz deyin.
Açıkçası ben orada boynuma kurdele asıp takı töreni yapmayacağım ki bunu da söyledim.Bilmem bana abrs gelmedi.
İsteyen takar dediğimiz şey takı merasimi olacak demek değil mi zaten? Bence onu sormuş.
Bazı nisanlarda verilen takıyı da kabul etmiyorlar, öyle mi yapacaksınız diye sormak istemiş bence.
Annem de vardı o esnada.ben de aynı şekilde bir nişan yapmıştım kv beni de kuytuda kıstırıp bu tip şeyler konuşmuştu, ben hala derim annemle konuş bunları ben anlamam niye demedimoğlumla çıkın da kendine yüzük bilezik kolye falan bak al dedi kaynana nişandan önce, ben de bunu set sanıp "anne gerek yok düğünde takılır set o kadar masraf yapmayın" dedim. sonuç nişanda çeyrek bile takan olmadı
cam şeker alıp gelmişler nişana gelene dağıtmak amaçlıannene gönder sen kaynanayı eşine de söyle adetleri falan ben bilmem annen bu tür konuları anneme sorsa daha doğru olur de
Açıkçası ben orada boynuma kurdele asıp takı töreni yapmayacağım ki bunu da söyledim.
Kendisi aldığı takıyı bana takacak ve ardından takısıyla gelenler de takar diye düşündüm.
Verilen takının kabul edilmediğini gerçekten hiç duymadım.
Belki o yüzden sormuştur haklısınız.
İyi de bunun mahcubiyetle ne ilgisi var?Tuhaf düşünen sizsiniz. Yakınları soracak sonuçta mahcup olmamak için nişan takılı mi diye. Ona göre kendini ayarlayacak adamlar. Bizde böyle olmuştu.
hiç böyle birşey duymadımBu yaz nişanlanıyorum.
Dışarıda küçük bir mekanda en yakınlarımızla müzikli ve yemekli küçük bir kutlama olacak.
Müstakbel kayınvalidem de kendi dediğini yaptırmaya çalışan biri.
Devamlı çok yaratıcı fikirlerle geliyor ve erkek arkadaşım geçiştiriyor.
Her şeyi açık açık sorup konuşuyor, adetleri ve neyi nasıl yaparız gibi. Ki bu gayet güzel.
Bu arada aynı şehirde yaşıyoruz ama onlar buralı değil. Bununla ilgili bir tedirginliği olabilir.
Buraya kadar her şey makul.
Yani hastası değilim kendisinin ama idare ediyoruz.
Sınırları koruduğumuz için sorun yok.
Ama en son bize "Bizim aile soruyor nişanda takı olacak mı?" diye sordu.
Ben şaşırdım çünkü bizde bunun sorulduğuna hiç şahit olmadım.
İsteyen takar istemeyen takmaz gibidir bizde.
Bu arada kendisi bana takmak için kafasına göre bir şey seçip almış, sağolsun.
Ama çok yakınlarımızdan oluşan bir gruba takı var veya yok demek bana tuhaf geldi.
Davetiyeyi verirken takı olmayacaksa bunu belirtmemiz gerekirmiş.
Aileme soruyorum bizde böyle şeylerin konuşulması ayıp, isteyen istediğini takar diyorlar.
Siz ne diyorsunız? Gerçekten arada kaldım ve böyle şeyleri konuşmaktan da çok rahatsız oldum açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?