Ben mi tuhaf düşünüyorum?

Sizin gibi peşin hükümlü bir insanla diyalog kurmaya çalışmam.
Fikriniz için teşekkürler.

Aynı sorunu yaşadım.
Ama bunu soran benim ailemdi, daha doğrusu soran değil ama dert eden.
Çünkü eşimin ailesinin adetlerine göre yaptık her şeyi, nişanım 250 kişilik yemekli eğlenceli adeta bir düğün gibi oldu.
Bizim adetimizde nişanda takı yoktur hatta nişan bile yoktur, evdeki merasimdir ama onlarda var.
Babam çok içerledi akrabaları mahçup olacak karşı taraf takınca diye ama ne yapalım.
Dediğiniz gibi takan takar, öyle de oldu.
Benim tarafımdan 10-15 parça bir şey geldi sadece, hiç de dert edinmedim ve eşimin ailesine her zaman söyledim bizde böyle bir adet yoktur beklemeyin diye.
Sorulmaya devam ederse geçiştirin, kim ne istiyorsa öyle yapar deyin.

Ben denk geldim boyle bir seye. Nişan kiz tarafina kaldigi icin taki takmayin zahmet olmasin dedi davetiye veren kişi.

Ben misafir olarak gideceğim nisan icin bozuldum, sen nisan sahibi olarak bozulmakta cok haklisin. Ben nisana kizip gitmedim. Düğüne de oglumu birakacak yer bulamadigim icin gitmedim.

Kiz evlenince bir sure sonra evine gittim ve orada altin takili suslu bir yastik hediye ettim. Ve o an düğünde takilan para ve altinlari bilezik haric kayinvalidenin aldığını öğrendim.
Kendimi gördüm o gelinde. Bende ayni bunu yasadim iste.

Insanlar iyi niyetli mi yoksa aleyhinizde plan mi yapıyor anlayamiyorsunuz maalesef. En iyisi siz bilirsiniz de gec..

Kayınvaliden haklı, sormakta fayda var. Bazı kültürlerde adettendir takılır, bazılarında takılmaz.

Bizde nişanda takı takılmaz mesela. Görümcemin oğlu nişanlanacağında kız tarafına sorduk takı takılacak mı diye, bizde takılır dediler. Biz de aldık alacağımızı gittik, sormasaydık mahcup olurduk. Ama davetiyeye yazılmaz. Nişanda davetiye olmaz zaten benim bildiğim, hele ki en yakınlar varsa ve küçük bir davetse.

işte ailelerin en azından benzer olmasının faydası bizde sorun çıkmaması oldu.
bu arada eşimin saatini de ben aldım tahmin edersin ki

tahmin edebiliyorum,keşke herkes sizin gibi olsa.yani ailelere yüklenmeden,birşeyleri de kendisi yapsa.

ama şu," adetimizdir,yok bizim adetlerimizde bu yok", laflarına irrite oluyorum.bu her iki taraf için de geçerli.bunun oralı buralı olmayla bir alakası yok ki.

örneğin,kına gecesinde,kızın eline altın konulacağını herkes bilir,şimdi ben aa ben bilmiyordum,bizim adetlerimizde bu yoktu desem,ne kadar inandırıcı olabilirim.bu istanbulda da böyledir,karsta da,samsunda da.

keşke olmasaydı ama var işte bu adetler,varsa da; işine geleni yapıp,işine gelmeyeni" bizim adetlerimizde yok"kılıfına uydurmak ta,bana inandırıcı gelmiyor.olaya, kız tarafı ya da erkek tarafı diye bakmıyorum.her kim böyle yapıyorsa,yanlış diyorum.

Yok Can'ım çok tuhaf değil. Takı olacaksa hazırlıklı gelelim diye demişlerdir. Zaten yakınlarınız ne takacak takacak mı takmayacak mı bilirsiniz

canım bizde de nşanda takı takılmaz

kv bunu sorması gayet normal
siz takarsanız mahcup olmasınlar diye soruyorlar dır,

Yani inanın biz hiç böyle bir şey duymadık.
Zaten ikimizin de kalabalık aileleri yok.
Birkaç torundan birkaç yeğenden biriyiz.
Takacakları da bir küçük altın.
Bunun için sormaya değer mi?
Hadi onlar sordular diyelim.
Kayınvalidemin siz bilirsiniz takmak isterseniz takabilirsiniz demesi gerekirdi bence.
Bilemiyorum olayın bize kadar gelmesi benim kafamı karıştırdı.
Değmez yani bunu sormaya.

Yok Can'ım çok tuhaf değil. Takı olacaksa hazırlıklı gelelim diye demişlerdir. Zaten yakınlarınız ne takacak takacak mı takmayacak mı bilirsiniz
İnanın bilmiyoruz.
Çünkü konuşulmaz bizde.
Arzu eden takar, kimse kimseyi de ayıplamaz.

İyi niyetle sormuş bence. Çok önemli değil deyip geçiştirin ki zaten öyle yapmışsınız anladığım kadarıyla. Büyütmeye gerek yok. Dediğim gibi sorulabilir, sorulması anormal değil, üzerine düşülmesi anormal.

Bence normal
ayip bisey yok
benim kuzenim nisanlandi taki olmucak diye konusuldu tabikide takmak isteyen takti ala taki var olsaydi hergelenden taki beklemek gibi bisey olacakti
ben taki yapmadim ama taki var denseydi yapardim

biz de adet böyle de, konuyu kapatın. eğer illa takı var veya yok diye söylenecekse kendi akrabalarına tek tek onlar söylesin, sen niye uğraşasın ki?
ayrıca adetleri didik didik eden kv takı alırken senin fikrini neden sormadı, bu da adetten değil midir? ben yaygın bir adet diye biliyorum.
buna benzer konular açılırsa bizde böyle de geç.

Şöyle açıkladı onu da kendiliğinden.
"Birlikte almaya gitsek sen çekineceksin beğendiğini söylemeye, ben seni yönlendiriyor gibi olacağım. Ondan kendime göre alayım ben dedim." gibi bir açıklama yaptı.
Yani ne demek istediğini tabi ki anladım ama bir şey demedim.
"Tabi kuyumcu işleri öyle zor" falan gibi bir şeyler geveledim.

yoo neden çekineyim ki yabancı değiliz demeliydin. geveleyerek kadını haklı çıkarmış oldun.

Sorması neden tuhaf olsun ki. Bende kaynana olsam sorar öğrenirim ne var bunda. Takılıyorsa evet dersiniz takılmıyorsa hayır. Bunun dert edilecek bir yönünü bulamadım.

Sorması neden tuhaf olsun ki. Bende kaynana olsam sorar öğrenirim ne var bunda. Takılıyorsa evet dersiniz takılmıyorsa hayır. Bunun dert edilecek bir yönünü bulamadım.
Herkesin görüşü değişiyor.
Teşekkürler.

Davetiye de belirtildiğini duymadım görmedim ama sorulması tuhaf gelmedi

Kimi ailelerde nişanda takı takılmaz bozulma ihtimaline karşı o yüzden sormuştur takı alması da güzel değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…