• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi yanlış anladım?

Fleur de lys

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
1.930
3.340
133
Kızlar merhaba,eşimin ailesi bizden 7-8 saat uzaklıkta oturuyor,çok şükür şu zamana kadar aramızda ciddi boyutta bir sorun olmadı. Kayınvalidem bizim buraya yılda en fazla 2 kere gelebiliyor,iki küçük çocuğum var eşim de çok yoğun çalıştığı için sık gidemiyoruz. Birkaç gün önce eşime okullar kapandıktan sonra bizi ailesine götürmesini söyledim,hepsi de birbirine yakın ilçelerde oturdukları için eltimler dahil hepsinde 2'şer gün kalıp geri dönecektim,tabi bu plan önce akrabalara sorulup da o şekilde yapıldı ki kendileri hep ısrar ederler gelin diye. Geçen akşam kayınvalidemi aradım,'anne oğlanlardan sonra sana gelmek isteriz'dedim ve kendisi bana 'ama ramazana denk geliyor' deyince biraz şaşırdım,ozaman başka sefer gelelim dedim ve kendisi de evet rahat olur dedi ve kapattık. Eşime söyledim o da biraz sinirlendi,benim ne kadar yoğun olduğumu biliyorlar 3-4 günden oruçları mı bozulurdu diye söylendi. Neyse konu kapandı,eşim bana belli etmek istemiyor ama baya kırıldı,ben de bi tuhaf oldum ve artık gitmek istemiyorum. Sizce yanlış mı anladık? Ne bileyim torunlarını çok sevdiklerini belirtlen insalardan 'kızım gelin tabi' tepkisini bekledim.

Gayet doğru anlamışsınız.
Bir daha işinizi ayarlayıp gitmeyin,neden gelmiyorsunuz derlerse de "hep ramazana denk geliyor boşluklarimiz :)) " dersiniz.

ramazan da siz oruç tutmuyorsunuz onlar tutuyor mu ya da tam tersi

ya da işte gündüz yatıyorlar vs mi

yaşlı insanlar ise hani çoluk çocuk ramazan da sıkıntı olur mu dediler

biz yatmak isteriz onlar kalkar, gece kalkarız gürültü olur çocukların uykusu bölünür vs vs

genelde oruç tutan büyükler gelin ramazanı birlikte geçirelim der ama

örneğin ben annemlere ramazan da gitmezdim

zira onlar çok sigara içerler, normalde oğlumun yanında içmemek için balkonda içmeleri lazım

eee ramazan da balkon da sigara içmek de hoş olmuyor

bu nedenle biz gitmiyorduk ramazan da

Alinmakta haklisiniz kisa ve net cok görmek isteseydi zaman belirlemezdi calisan bir iesiniz varsa bide.. onlara göre izin alcak degilsiniz birdaha kendileri aramadan davet etmeden gitmeyin..

Kızlar merhaba,eşimin ailesi bizden 7-8 saat uzaklıkta oturuyor,çok şükür şu zamana kadar aramızda ciddi boyutta bir sorun olmadı. Kayınvalidem bizim buraya yılda en fazla 2 kere gelebiliyor,iki küçük çocuğum var eşim de çok yoğun çalıştığı için sık gidemiyoruz. Birkaç gün önce eşime okullar kapandıktan sonra bizi ailesine götürmesini söyledim,hepsi de birbirine yakın ilçelerde oturdukları için eltimler dahil hepsinde 2'şer gün kalıp geri dönecektim,tabi bu plan önce akrabalara sorulup da o şekilde yapıldı ki kendileri hep ısrar ederler gelin diye. Geçen akşam kayınvalidemi aradım,'anne oğlanlardan sonra sana gelmek isteriz'dedim ve kendisi bana 'ama ramazana denk geliyor' deyince biraz şaşırdım,ozaman başka sefer gelelim dedim ve kendisi de evet rahat olur dedi ve kapattık. Eşime söyledim o da biraz sinirlendi,benim ne kadar yoğun olduğumu biliyorlar 3-4 günden oruçları mı bozulurdu diye söylendi. Neyse konu kapandı,eşim bana belli etmek istemiyor ama baya kırıldı,ben de bi tuhaf oldum ve artık gitmek istemiyorum. Sizce yanlış mı anladık? Ne bileyim torunlarını çok sevdiklerini belirtlen insalardan 'kızım gelin tabi' tepkisini bekledim.

ben ortada bir sıkıntı görmedim. bazı anneler çok anaç olamıyorlar kv öyle belli ki. hem ramazan hem misafir kaldıramıyor da olabilir çok görmemek lazım. zaten sorma sebebin de müsait olup olmadığını öğrenmek değil mi? müsait değiller demek ki. sen mevzu ile ilgili başka da yorum yapma eşine.

bir de o sana müsait değiliz demiş senin de ona demek imkanın var

hani oğlunu arayınca nasıl "müsait değiliz" desin diyorlar ya işte bu olayda annesi diyebilmiş

demek ki "müsait değiliz" denince kırılınıyormuş

yani oğlu ailesine "sonra gelin" diyebilmeli diyoruz "sonra gelin" denince de aile kırılacak gibi duruyor

zira konu sahibi kırılmış

ramazan da siz oruç tutmuyorsunuz onlar tutuyor mu ya da tam tersi

ya da işte gündüz yatıyorlar vs mi

yaşlı insanlar ise hani çoluk çocuk ramazan da sıkıntı olur mu dediler

biz yatmak isteriz onlar kalkar, gece kalkarız gürültü olur çocukların uykusu bölünür vs vs

genelde oruç tutan büyükler gelin ramazanı birlikte geçirelim der ama

örneğin ben annemlere ramazan da gitmezdim

zira onlar çok sigara içerler, normalde oğlumun yanında içmemek için balkonda içmeleri lazım

eee ramazan da balkon da sigara içmek de hoş olmuyor

bu nedenle biz gitmiyorduk ramazan da
Onlar tutuyor ben de tutuyorum. Dediğiniz gibi olsa evet derdim insanlar haklı ama ne olursa olsun 3-4 gün idare edilebilirdi gibime geliyor.

Boşverin gitmeyin. Eşinize de eleştirmeyin çünkü zaten kendisi görmüş yüzlerini. Eşiniz için daha kırıcı, oğlu bu ya Ramazan'da gelse ne olacak?
Benim için eşimin kırılması ve sinirlenmesi olay oldu açıkçası,üzüldüm çünkü cidden çok yoğun çalışıyor ve ben durumu söyleyince o kırgınlığı direk yüzüne yansıdı. Kendisi hep aileler görüşsün,aman kopukluk olmasın derdindeydi.

"Ramazana geliyor " dedi diye mi bu düşünceler
"Saint Valentine geliyor" mu deseydi :kahve:
Yani bunda alınacak bir sey yok ki eşinizi de gazla çalısmış
Sorsaydıniz Ramazan a denk geliyor ise ne oluyor diye!

3-4 gün altı üstü ya, bir de oğlu ile gelini. İnsanın öz evladı da mı misafir oluyor?

Hem Ramazanda niye ağırlanmasın? İnsan zaten kendi yalnız da olsa özenerek sofra hazırlıyor Ramazanda. Hem bu şekilde öğle yemeği derdi de yok.

Pff ben olsam bu lafın üzerine tekrar tatilimi denk getirmeye çalışmam.

Back
X