Ben mi yanlış anlıyorum

selma1453

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
132
11
318
İstanbul
kayınvalide olayı daha!!Artık eskisi gibi çıldırmıyorum ama hiç takmıyorum da değil.Arkadaşlar yeni doğum yaptm sayılır bebişim üç aylık ve bayağı bir kilo aldım.(30 kg)Neyse eşim de ben de bu dertten muzdaribiz zaten üzülmüyor değilim.Ama kaynanam da pek bir takıyor bu durumu bunu belli etti.Arefe günü onlara gittik bayramı orada geçirecektk.Neyse yedik içtik misafirler gelen giden bitmedi bebeğim de var bunaldım birazcık.Eşime bayramın 2. günü eve gidelim artık yeter dedim nolur bir gün daha kalalım dedi ben de kırmadım.O gün de akrabaları geldi teyzeleri enişteleri dayısı felan zaten altı kardeş eşim ev kalabalık şöyle iki dk oturuyum deme şansım bile olmadı ve ev sigara kokuyor.Neyse gitti misafirler bizbize kaldık kayınlarım görümcem eşim ve bir de kuzeni vardı bir de kaynanam kalktım bi yorgunluk çayı yaptım hep beraber içerken kaynanam bombayı attı ortaya.Eşimin kuzeninin nişanına gidince bir masaya sadece eşim kardeşleri felan oturmuştk.KAynanam bi tanıdığının sizin masada ne yakışıklı oğulların var bi de yaşlı teyze oturuyordu o kimdi demiş yaşlı teyze de ben oluyorum.bunu anlattı ve kahkahayı bastı eşim de 'anne senden başka kimse gülmüyor farkındaysan'dedi.ben de odadan çıktım.zaten başım ağrıyordu iyice ağrıdı.Eşim hep annem seni seviyor der nasıl inanabilirim ki buna.

Son düzenleme:
Kayınvalidende hata kesinlikle.
O kadın söylediyse söyledi neden bunu gelip sana söylüyor hemde ulu ortada akrabaların önünde !
Madem söylemeden yapamayacaktı o vakit bunu senle başbaşayken söyleyecekti.
Ki seni onların yanında rencide etmesin.

Zaten kimse gülmemiş kendinden başka.
Art niyetli olmasa kendide gülmezdi zaten !.

kayınvalide olayı daha!!Artık eskisi gibi çıldırmıyorum ama hiç takmıyorum da değil.Arkadaşlar yeni doğum yaptm sayılır bebişim üç aylık ve bayağı bir kilo aldım.(30 kg)Neyse eşim de ben de bu dertten muzdaribiz zaten üzülmüyor değilim.Ama kaynanam da pek bir takıyor bu durumu bunu belli etti.Arefe günü onlara gittik bayramı orada geçirecektk.Neyse yedik içtik misafirler gelen giden bitmedi bebeğim de var bunaldım birazcık.Eşime bayramın 2. günü eve gidelim artık yeter dedim nolur bir gün daha kalalım dedi ben de kırmadım.O gün de akrabaları geldi teyzeleri enişteleri dayısı felan zaten altı kardeş eşim ev kalabalık şöyle iki dk oturuyum deme şansım bile olmadı ve ev sigara kokuyor.Neyse gitti misafirler bizbize kaldık kayınlarım görümcem eşim ve bir de kuzeni vardı bir de kaynanam kalktım bi yorgunluk çayı yaptım hep beraber içerken kaynanam bombayı attı ortaya.Eşimin kuzeninin nişanına gidince bir masaya sadece eşim kardeşleri felan oturmuştk.KAynanam bi tanıdığının sizin masada ne yakışıklı oğulların var bi de yaşlı teyze oturuyordu o kimdi demiş yaşlı teyze de ben oluyorum.bunu anlattı ve kahkahayı bastı eşim de 'anne senden başka kimse gülmüyor farkındaysan'dedi.ben de odadan çıktım.zaten başım ağrıyordu iyice ağrıdı.Eşim hep annem seni seviyor der nasıl inanabilirim ki buna.

Kimse kimseyi evladı gibi sevemez bu 2+2=4 kadar net. Saygı duymak zorunda. Söylediği şey gerçekten cok ayıp. Evet kendi cümleleri değil ama tam bir patavatsızlık örneği. Gerçi eşiniz bozulduğunuzu belli etmiş ama siz ne yaptınız cok merak ettim.

canım takma kafana çok severler açık yakalamayı densizler işte zayıf noktanı bulmuş vurmaya çalışıyor bozulduğunu çok belli etme daha çok üstüne gelir:47:

Ek olarak aldığın kilo gerçekten çok fazla..
30 Kg hafife alınmayacak bi artış.
Diğer konunda yazmışın yedikçe yiyesim geliyor diye.
Sen böyle yemeye devam edersen bu 30 daha da artaar gideer.

Bi diyetisyene başvur hemen.
Emzirenlere uygun diyet verir sana hemen işe koyulmuş olursun kilolarınla ilgili.
E bi yerden başlamassan kilolar birdenbire kaybolacak değil ya kuş olup.
O yüzden nacizane tavsiyem hemen bi uzmanla görüşmen konusunda....

hic sanmiyorum o kisinin size "yasli teyze" dedigini
belki gelin cok kilo almistir babinda muhabbet olmustur ama
ihtimal veremedim bu abartiya
yani bu tamamen kayinvalidenizin "kaynanalik" yapmasi

merak ettigim siz ne tepki verdiniz

Araya mesafe koymak ve tavrınızı göstermekten başka çaresi yok bunun.
Siz ne o kadının huyunu değiştirebilirsiniz, ne de böyle patavatsızlıklar yapmasını engelleyebilirsiniz.
Herkes kafasına göre birşeyler diyor işte, dilin de kemiği yok ki.
İnsan 2 düşünüp bir konuşsa n'olur sanki...

Neyse, bende aynı şekilde kilo konusundan müzdaribim. Çok kilolu değilim.
Fakat evlenmeden önce daha iyiydi kilom, evlilik ve özellikle de bayram, ziyaretler vs. nedeniyle aldım tabii ki.
Geçtiğimiz pazartesi izin nedeniyle evdeydim ve eşimin halaları ve babaannesini ağırlayayım dedim hazır evdeyken.
Benim kayınvalidem de herkesin içinde ne dese buyurursunuz: "sen nişan zamanı daha inceydin, sanki düğün ve sonrasında daha kalınlaştın" :53:
Ne dersin ki böyle kadına???

Bende lafımı söyledim gülerek, sustu kaldı.
Gerektiği yerde gerektiği cevabı vereceksin, kızmadan gülerek yapacaksın bunu.
İnan tekrarlayamıyorlar bir daha aynı hareketi.

kendi söylemek istediklerini başkasının ağzından söyleyen insanlara sinir oluyorum..kaynanan da o acizlerden biri işte!!

laf dalaşını hiç sevmem ama keşke sen de şöyle deseydin: anne o,masada seni görmüştür muhtemelen..aramızda senden başka yaşlı teyze tanımına uyan kimse yok çünkü...

ve patlatsaydın kahkahayı..herkese anladığı dilden konuşmak lazım..

keşke bozulduğunu belli etmeseydin,istediği de bu zaten..bayram günü canını sıkmış,ayıp ya..bir de büyük olacak küçüklere yol gösterecek bu insanlar!

30 kilo çok fazla ama verirsin İnşallah..emzirme dönemin bitsin sıkı bir diyete başla..hatta emzirirken diyet pek yapamayabilirsin ama sporla ver kilolarını..

Ben odadan çıktım tabi dağol bi gerilme oldu.İçerde uzandım eşim geldi yanıma annesine söyledikldrini anlattı zaten çat pat duyuyordum da çok kulak vermedm.Anne bak o kadar yoruldun didindin ama bir kelimenle hiçbişeyin kıymeti kalmadı.Ne kadar kızım desende o sana yabancı sen de ona yabancısın çok iylik yap küçücük görünür en ufak bi kötülük çok büyür dedi.Görümcem felan beni destekled.Bnmle de konuştu gönlümü aldı.Ben zaten üzülüyorum kilom konusunda ama bir anda almadım bu kiloyu zaten normal bir hamilelik geçirmedim.İçim soğudu beddua etmek istemiyorum kötülük kötülük getiriyor.kolay şeyler yaşamadım eşim hep denge kurmaya çalıştı aramızda ama kaynanam en ufak bir fırsatı kaçırmamaya özen gösteriyor.

Araya mesafe koymak ve tavrınızı göstermekten başka çaresi yok bunun.
Siz ne o kadının huyunu değiştirebilirsiniz, ne de böyle patavatsızlıklar yapmasını engelleyebilirsiniz.
Herkes kafasına göre birşeyler diyor işte, dilin de kemiği yok ki.
İnsan 2 düşünüp bir konuşsa n'olur sanki...

Neyse, bende aynı şekilde kilo konusundan müzdaribim. Çok kilolu değilim.
Fakat evlenmeden önce daha iyiydi kilom, evlilik ve özellikle de bayram, ziyaretler vs. nedeniyle aldım tabii ki.
Geçtiğimiz pazartesi izin nedeniyle evdeydim ve eşimin halaları ve babaannesini ağırlayayım dedim hazır evdeyken.
Benim kayınvalidem de herkesin içinde ne dese buyurursunuz: "sen nişan zamanı daha inceydin, sanki düğün ve sonrasında daha kalınlaştın" :53:
Ne dersin ki böyle kadına???

Bende lafımı söyledim gülerek, sustu kaldı.
Gerektiği yerde gerektiği cevabı vereceksin, kızmadan gülerek yapacaksın bunu.
İnan tekrarlayamıyorlar bir daha aynı hareketi.

annecim,oğlun bana iyi bakıyor,deseydin:1:

Ben odadan çıktım tabi dağol bi gerilme oldu.İçerde uzandım eşim geldi yanıma annesine söyledikldrini anlattı zaten çat pat duyuyordum da çok kulak vermedm.Anne bak o kadar yoruldun didindin ama bir kelimenle hiçbişeyin kıymeti kalmadı.Ne kadar kızım desende o sana yabancı sen de ona yabancısın çok iylik yap küçücük görünür en ufak bi kötülük çok büyür dedi.Görümcem felan beni destekled.Bnmle de konuştu gönlümü aldı.Ben zaten üzülüyorum kilom konusunda ama bir anda almadım bu kiloyu zaten normal bir hamilelik geçirmedim.İçim soğudu beddua etmek istemiyorum kötülük kötülük getiriyor.kolay şeyler yaşamadım eşim hep denge kurmaya çalıştı aramızda ama kaynanam en ufak bir fırsatı kaçırmamaya özen gösteriyor.

Kilo problemi kayınvalidenizin değil sizin. Önce sağlığınız için sonra da kendiniz için o kiloları vermelisiniz.

hiç bi kaynana gelini sevmiyo bence sevemiyoda galiba...senin kayınvalidende aynı benim kayınvalidem gibi patavatsızca konuşuyo demekki bende nişanlıyım ama görmek bile istemiyorum suratını,,zorla gidiyorum oturuyorum yanlarına sürekli laf sokMALAR gülmeler dalga geçmeler herşeyi ben biliyorum havaları nefretlik geldi nasıl devam edicem nişanlılığa bilmiyorum

yine bir kaynana derdi... ah kardeşim ah nedir bu kaynanalardan çektiğimiz... bizi uzaydan gelmiş oğullarını ellerinden almış yaratıklar gibi görüyorlar sanırım :37::37::37:

kaynananı kendi silahıyla vurmalısın ... inceden belli etmeden gülerek lafları çakmalısın

eşim de 'anne senden başka kimse gülmüyor farkındaysan'dedi.ben de odadan çıktım.zaten başım ağrıyordu iyice ağrıdı.Eşim hep annem seni seviyor der nasıl inanabilirim ki buna.

Eşin noktayı koymuş. Fazla söze ne hacet. Seni korumuş ve annesine tepki göstermiş.
Olay bitmiştir... Kilolarınızı verip eski halinize döndüğünüzde anne yaşlı kadın gitmiş mi deyip hava atarsın küçük de bir dokundurma olur geçer gider... :23:

bırak o kendi ayıbıyla kalsın..bak kendi çocukları bile ayıplamış,koskoca kadın ya..dilin kemiği yok ki işte.

benzerini ben yaşamıştım..boyum 1.60..aslında çok kısa sayılmam..birgün k.validemle konuşuyoruz..benim de iki oğlum var..nasıl bir gelin istersin diye sordu bana..bende biraz bahsettim..sonra döndü dedi ki; gelinlerinin yüzü sana benzesin ama senin kadar kısa olmasınlar yazık dedi :27:

ay dondum kaldım..bi de acıdı bana kadın :1:

Tabi tabi.. Hep öyle olur zaten :19:

O kadın seni seviyorsa benim adım da Kader değil :6:

Sevmeyi bırak çekemiyor hatta

Yaptığına densizlik denir :23: yaşının olgunluğuna erişememiş hala..

zaten evlenirken böyle değildim gebelik dönemimde ilaçlar kullandm düşük tehlikem vardı daha sonra gebelik zehirlenmesi.Ama gelin görün ki bu kilolar bir günde gelmedi ve bir günde gitmicek.Kilo vermek çok büyük bir sorun değil sorunum da kilom değil ben verebilirim bu kiloyu.Ama ne olursa olsun hiç kimseye bu laflar denmez bi de motive etmek için söyledim hiç mi bişey söylemicem diyomuş.Ya ben bi gün bi motive edicem toptan motivasyon olucak ama ben kendime yakıştırmıyorum.Aman susuyum edepsiz ben olmuyum felan ama canım sıkılıyor işte.

annecim,oğlun bana iyi bakıyor,deseydin:1:

Yok ben daha güzelini söyledim, yapıyorsun börekleri çörekleri, güzel yemekleri.
Sonrada kilo aldın diyorsun, yemeğini yemediğimde gönül koyuyorsun.
Sen öyle kendi annemde öyle, sonrada kilo aldın, yok öyle yağma.
Ya yapmayacaksınız, ya da kilo aldın demeyeceksiniz dedim.
Masadaki herkes güldü, kayınvalidem somurttu.... :9:

Back
X