Ben mi yanlış anlıyorum

zaten evlenirken böyle değildim gebelik dönemimde ilaçlar kullandm düşük tehlikem vardı daha sonra gebelik zehirlenmesi.Ama gelin görün ki bu kilolar bir günde gelmedi ve bir günde gitmicek.Kilo vermek çok büyük bir sorun değil sorunum da kilom değil ben verebilirim bu kiloyu.Ama ne olursa olsun hiç kimseye bu laflar denmez bi de motive etmek için söyledim hiç mi bişey söylemicem diyomuş.Ya ben bi gün bi motive edicem toptan motivasyon olucak ama ben kendime yakıştırmıyorum.Aman susuyum edepsiz ben olmuyum felan ama canım sıkılıyor işte.

Bazı insanlar dan demeden güm der ya kayınvaliden de onlardan biri. Yani kendince espri yapıp seni motive etti. Ya onu öyle kabul edeceksin ya da araya mesafe koyacaksın başka çaresi yok.

Yok ben daha güzelini söyledim, yapıyorsun börekleri çörekleri, güzel yemekleri.
Sonrada kilo aldın diyorsun, yemeğini yemediğimde gönül koyuyorsun.
Sen öyle kendi annemde öyle, sonrada kilo aldın, yok öyle yağma.
Ya yapmayacaksınız, ya da kilo aldın demeyeceksiniz dedim.
Masadaki herkes güldü, kayınvalidem somurttu.... :9:

cevabın hakikaten çok güzel olmuş:1:

zaten evlenirken böyle değildim gebelik dönemimde ilaçlar kullandm düşük tehlikem vardı daha sonra gebelik zehirlenmesi.Ama gelin görün ki bu kilolar bir günde gelmedi ve bir günde gitmicek.Kilo vermek çok büyük bir sorun değil sorunum da kilom değil ben verebilirim bu kiloyu.Ama ne olursa olsun hiç kimseye bu laflar denmez bi de motive etmek için söyledim hiç mi bişey söylemicem diyomuş.Ya ben bi gün bi motive edicem toptan motivasyon olucak ama ben kendime yakıştırmıyorum.Aman susuyum edepsiz ben olmuyum felan ama canım sıkılıyor işte.

Canının sıkılması normal, kim olursa olsun böyle bir durumda canı sıkılır ve sinirlenir.
Senin de yapman gereken sadece sinirlendiğini, üzülüp kırıldığını belli etmemek.
Çünkü nedense bu kayınvalideler sen üzülünce içlerinin yağı mı eriyor nedir anlamıyorum.
Sen keyfi almadın ya o kiloları, bir çok zorluk yaşamışsın, aslında destek olması gereken yerde köstek oluyor.
Motive imiş, motive görmesek neyse....

Ama çok ta kafanda büyütüp kendini dolduruşa getirme.
Lafının altında da ezilme, çünkü sen sustukça o daha üstüne gelecektir.
Edepsizlik terbiyesizlik tabii ki yapma, güler yüzle dahi olsa lafını söyle sen çekil kenara.
O düşünsün yaptığı patavatsızlığı, sen değil....

Onu zaten öyle kabul ettim zaten öteki türlü hayat bayat yani.Bu törpülmüş hali en ufak fırsatı kaçırmaz.Zirvesini ben hamileyken yaptı henüz yedi aylık evliyken dört aylık hamileydim eşimin evde olmamasını fırsat bildi ben dediğim gibi sorunlu bir hamilelik yaşadım ben kalkıp kahvaltı hazırlamamışım haftanın en az iki gün bizde ben kendime bakmaktan acizdim nie kalkmamışım ağza alınmayacak hakareler işittim ve nasıl bir sabır geldi o an bilmyrm sustum çekti gitti.O gün bu gün ayda bir bile gelmez evime torunu olduğu halde.İşte her şerde bir hayır var.

Ona öyle birşey söylenmişse bile o kişinin ağzının payını vermeli, bunu size asla duyurmamalıydı.
Bu durumdan sonrada sizden özür dilemeli kaynananız ( ilk defa kaynana kelimesini yazıyorum)
Ve eşinizle oradan gitmeliydiniz.

Burada sorun kilolu olmanız v.s değil ki, ne olursa olsun patavatsızca konuşmuş.
İster zayıf olun ister kilolu kimse kimseye bunu deme haddinde değil.

Ayrıca kaynananızın sizi sevmesi şart değil saygı duysun yeter.

ne yapsın kayınvalideler.
sosyallikleri yok.
uğraşları yok.
etraflarında sarabileceği gelinleri var.
bir de su gibi, esra erolla evlen benimle gibi programlardaki hayatlar.
benim kv kp onları anlatıyor bize:)

ah be canım seni okadar iyi anlıyorum ki.. benim kayınvalidemde kilolu olmama takık. geçen eşim kardeşiyle şakalaşıyordu. el ense çekiyo falan hafiften. görümcemde çok zayıf. kayınvalidem dediki '' sen onu mutlu gibi mi sandın incecik benim kızım bi yerini incitecen yeter yapma''..
inanılmaz kırıldım ama belli etmedim. '' valla anne iyi niyetli olduğunu bilmesem üzülürüm. bazen ağzından ne çıktığını farketmiyosun'' dedim. ve güldüm kahkahayla. çok üzüldüm ama ona belli ederk onu mutlu etmem. sonrasında tansiyonum düştü kendimi eve zor attım. eşim kızmış ben yokken ''karımı ne karıştırıyorsun sen, üzülürse çok kızarım'' demiş ama ne fayda..
tavsiyem canım kırgınlığını belli edip onu mutlu etme..

kayınvalidenizin uslubü çok yanlış; kim ne derse desin olumsuz şeyleri söyleyip sizin moralinizi o kadar insan içinde alt üst etmiş; sizi rencide etmekle tüm niyetini ortaya koymuş zaten. Size düşen bence kayınvalidenizin bu sözleriyle hırslanmak yani o sözlerle motive olmak bir de iletişimi mümkün olduğu kadar seyrekleştirmek...

kayınvalidenizin uslubü çok yanlış; kim ne derse desin olumsuz şeyleri söyleyip sizin moralinizi o kadar insan içinde alt üst etmiş; sizi rencide etmekle tüm niyetini ortaya koymuş zaten. Size düşen bence kayınvalidenizin bu sözleriyle hırslanmak yani o sözlerle motive olmak bir de iletişimi mümkün olduğu kadar seyrekleştirmek...

bu gn babama anlattım biraz arayı aç dedi ama bi insanı rencide ederek mutlu olan bi insan iyi bir insan değildir

ah ahh bu kayınavlidelere kayınpederlere yaranılmıyo ki...
bende zayıfıım mesela... ne zaman konu açılsa, biraz kilo al, kilo alırsan giydiğin şeylerde yakışır, çok ye deyip duruyolar...
yahu sizene... kayınvalidem de kilolu birisi... rejim yapıyor..
kızım boşver kiloyu, biz kiloluyuz da noluyo...bak benim bu bana tam oldu diyerek kendimi avuttuğum kıyafetim, bana 2 beden küçük aslında diyeceği yerde bana sarıyoo...
yiyip yiyip de senin gibi bi olayım demek var ama neysee :ssz:

sonra ne oldu;?
terk ettınız umarım orayı

kayınvalide olayı daha!!Artık eskisi gibi çıldırmıyorum ama hiç takmıyorum da değil.Arkadaşlar yeni doğum yaptm sayılır bebişim üç aylık ve bayağı bir kilo aldım.(30 kg)Neyse eşim de ben de bu dertten muzdaribiz zaten üzülmüyor değilim.Ama kaynanam da pek bir takıyor bu durumu bunu belli etti.Arefe günü onlara gittik bayramı orada geçirecektk.Neyse yedik içtik misafirler gelen giden bitmedi bebeğim de var bunaldım birazcık.Eşime bayramın 2. günü eve gidelim artık yeter dedim nolur bir gün daha kalalım dedi ben de kırmadım.O gün de akrabaları geldi teyzeleri enişteleri dayısı felan zaten altı kardeş eşim ev kalabalık şöyle iki dk oturuyum deme şansım bile olmadı ve ev sigara kokuyor.Neyse gitti misafirler bizbize kaldık kayınlarım görümcem eşim ve bir de kuzeni vardı bir de kaynanam kalktım bi yorgunluk çayı yaptım hep beraber içerken kaynanam bombayı attı ortaya.Eşimin kuzeninin nişanına gidince bir masaya sadece eşim kardeşleri felan oturmuştk.KAynanam bi tanıdığının sizin masada ne yakışıklı oğulların var bi de yaşlı teyze oturuyordu o kimdi demiş yaşlı teyze de ben oluyorum.bunu anlattı ve kahkahayı bastı eşim de 'anne senden başka kimse gülmüyor farkındaysan'dedi.ben de odadan çıktım.zaten başım ağrıyordu iyice ağrıdı.Eşim hep annem seni seviyor der nasıl inanabilirim ki buna.

cok agir konusmus kayinvaliden sinir bozucu
kilo olayina gelince bende kizima hamileyken 21 kilo aldim felaketti beni gorenler tepki veriyodu dogum sonrasi bune hal diye bende azmettim ve tekrar 56 kiloya indim tabi tekrar hamile kaldim cok erken oldu ikinci hamileligim suanda 10 kilo kadar aldim tekrar ve nasipse doguma en fazla 15 kilo alarak girmek istiyorum
ben kkde zayiflama gruplarini takip ettim sanada tavsiye ederim cok yardimci oldu kilo vermemde o gruplar bide leslie jillian gibi evde spor yaptiran programlar var ben onlarida kkde duydum pcye indirdim ve yaptim cok yorucu ama gercekten ise yariyo ozellikle jillian tavsiye ederim dene istersen

esiniz güzel cevap vermis
bundan sonra yerinde olsam onun gibi olurum
espri karisik laf atarim
böylelerine böylesi müstehak
cok ayip etmis
ama sen yapsan gelin olursun iste
ama dedigim gibi tatli dille sen laf sok ne bilim espri yap onur kirici bakalim nasil oluyormus
sonrada birsey derse ayy ben hic öyle dermiyim vs vs falan sonra hem bak sende böylesin gibi
birsey diyemez bence

Son düzenleme:
kayınvalidenizle böyle şakalaşabilecek samimiyette biri,sizin onun gelininiz olduğunu bal gibide biliyordur.
ki zannetmiyorum,kimse böyle çocuksu ve rencide edici şakalar yapsın.
kayınvalideniz tabiri caizse sizi bilerek isteyerek rencide etmek istemiş.
çok büyük ayıp.
bunu eşinize anlatın ve annesini çeksin kenara ciddi ciddi konuşsun yaptığı densizlikten dolayı.
sizde bundan sonra ona göre davranın,ağzına laf verecek samimiyete girmeyin.
ve herşeyden önce kendi sağlığınız ve özgüveniniz için kilo verin.
bakın üç beş cahil insan sizi anlıkta olsa mutsuz ediyor.bunlara meydan vermeyin.

herkesin içinde bu olayı anlatması hoş değil ama aklımada şöyle bişey geldi.acaba siz yediklerinize dikkat etmiosunuz da kv de kendince böyle bir yöntem bulmuş olabilir mi? bu şekilde davranarak sizin kilo vermenizi ve oğlunun yanında daha güzel gezmenizi istiyor olabilir.bence hemen kötü düşünmeyin.5-10kilo fazlanız olsa alının derim ama 30kilo çok çok büyük.hamilelik ve emzirme bunun sebebi olamaz.

Kayınvalideniz ya çok patavatsız bir kadın,yada çok sinsi bir kadın.
Söylediği lafın özrü telafisi olmaz.:19::19:
Eşiniz güzel cevap vermiş ama,sizi çok güzel korumuş.
Araya mesafe koymak istemekte haklısınız tabiiki.

Kilo probleminize gelince,fazla takmayın kafaya.
Bende ilk doğumumda 30 kilo almıştım ve doğumdan sonra 4 ay hiç kilo vermedim,süt olsun deyip deyip yedirip içirdiler.
Ama oğlum 1 yaşına girdiğinde sadece 4 kilo fazlam kalmıştı.
Çocuğunuzu emziriyorsanız,uykusuzluk ve çocuk bakımı zaten epeyce kilo verdirtiyor.
Birazcıkta abur cuburdan kısın,1 senede eski formunuza kavuşursunuz.

Eşinizin cümlesi yetmiş bence :)
Boşverin. ben hiç takmam :)

Arada kayınvalidem de yapar bunu :)
ben hiç takmam :)

Ben de iki çocuga ragmen çok zayıf bir insanım.
Görenler lise ögrencisi sanar o derece yani :)

Geçenlerde görümcemler, kayınvalidemler vs bizdeler.
Çayları koydum, ikram edeceklerimi de hazırladım,
ikramımı yapıyorum,
görümcem ben sadece çay içecegim dedi.
Ben de niye yemiyorsun abla dedim, yok bu ara çok kilo aldım dedi.
Kayınvalidem de görümceme ''ye kızım ye, can bogazdan gelir, yoruluyorsun zaten,
bu saatten sonra zayıf olup ne yapacaksın, alan almış satan satmış'' dedi .
Görümcem de hemşire kendisi, olur mu anne kilo her hastalıga bir davetiye, dikkat etmek lazım dedi.

Orda ben anladım ki, kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla olayı yapıyor :)
Hemen dedim ki dogru alan almış satan satmış, kilolu olsan ne zayıf olsan ne,
ama insan önce kendi saglıgı için dikkat etmeli dedim ,
ortalık sus pus oluverdi :)

Yeri gelince de manken gelinim diye övünmeyi biliyor :37:

Son düzenleme:
Kimse kimseyi evladı gibi sevemez bu 2+2=4 kadar net. Saygı duymak zorunda. Söylediği şey gerçekten cok ayıp. Evet kendi cümleleri değil ama tam bir patavatsızlık örneği. Gerçi eşiniz bozulduğunuzu belli etmiş ama siz ne yaptınız cok merak ettim.

aynen öyle bende kv benı çook sever derdim ama çocukları sonuçta nasıl senı o kadar sevebilirki nitekim anladım kendi cümleleri elmayra dediğin gibi değil ama içindekini dışa vurumu bu sonunda söylemiş bir şekilde ama çok kırıcı maalesef eşide lafı sokmuş annesine bravo

Back
X