Ben mi yanlışım o mu?

Esiniz hic misafir perver degil demekki. Yani biri muhtac kalsa ve kapınıza gelse geri cevirecek demek ki. Yabanci olabilir ona gore fakat,akrabanin bir tanidigi ve rica uzerine bir bardak cay kimseye zarar vermez.. valla biz olsak sanirim yemege bile alirdik yoldan geliyolar diye:))
Aynen öyle benim kendi ailemde öyle yapar bende öyleyim ama bu taraf farklı

Doğru okumak ve anlamak diye bir şey var. Sonunda nasıl söylemeliyim diye sormuşum. hoşuma gitmedi değil bozuldum. Ayrıca kızmak/bozulmakta haklı mıyım diye sordum.
Hayır "ne söylemeliyim" diye sormuşsun. Nasıl söylemeliyim diye sorsaydın, hayir cevabini nasil soyleyeyim sonucu çıkardı. Ne söylemeliyim, evet mi hayır mi demeliyim anlamına geliyor. Sonuç olarak sen o insanları evde ağırlamasan da verilen cevabı kabul etmemişsin. Sadece uyguluyorsun.

Hayır "ne söylemeliyim" diye sormuşsun. Nasıl söylemeliyim diye sorsaydın, hayir cevabini nasil soyleyeyim sonucu çıkardı. Ne söylemeliyim, evet mi hayır mi demeliyim anlamına geliyor. Sonuç olarak sen o insanları evde ağırlamasan da verilen cevabı kabul etmemişsin. Sadece uyguluyorsun.
Hmm tmm

Eşiniz biraz sert çıkmış gibi üslubu sıkıntılı olabilir ama sonuçta gelen akrabanızı tanıyorsunuz, onu getirenler çift olsa da eşiniz tanımadığı için evinize sokmak istemiyor olabilir.

Dışarıdan çok modern düşünceli görünen biriyimdir ama nedense eve gelen misafir konusunda epey ince eleyip sık dokurum, hani çoğu kişi bir bardak çay içerler alt tarafı diyebilir ama bende eşiniz gibi pek doğru bulmuyorum. Dışarıda denk gelinir yada kendiliğinden denk gelir o zaman olabilir, ancak size gelen misafirin sizin evinize birilerini davet etmesi bana pek doğru gelmedi.

Şimdi kendimi sorgular oldum ben mi çok safım diye eşime bile sormazdım sanırım hemen buyur ederdim sonuçta tanrı misafiri yoldan gecen sarı çizmeli mehmet ağa değil ya akrabamın tanıdıgı yoldan gelmişler bi soluklanacaklar alt tarafı.. kahveye çaya tabi ki davet edilir bizim kültürümüzde de bu vardır benim bildiğim. Ama tabi herkesin bakış açısı demek ki saygı duymak lazım

Alt tarafı bir çay verilecek, sözde misafirperver bir toplumduk. Ki ben hiç misafir sevmem, çağırmam ama biri kapıya gelirse de bir bardak çay veririm. Siz zaten akrabanızı çağırmışsınız, bu kişiler akrabanızın yakını ki arabayla bırakıyorlar, yoldan gelen insanları sizin teklifsiz çağırmanız lazım. Ki akrabanız çoktan ayıp olabileceğini düşünüp size söylemiş bir çay ikram edin diye. Kendinizi o insanların yerine koyun, bir tanıdığınızı arabanıza aldınız, yol geldiniz, yolunuzdan şaşıp tam ineceği yere indirdiniz, bu durumda bir soluklanmak için içeri davet beklemez misiniz? Akrabanız kendi evi olsa direkt çağıracak, sizinkisi diye sormuş size. Akrabaya da ayıp olur, benim tanıdıklarımı eve sığdıramadılar diye düşünür. Siz keşke sormasaydınız ve direkt haber verseydiniz bir yukarı çay içmeye çıkacaklar diye. Şu dakikadan sonra eşinizin eve gelecek tüm tanıdıkları için sorun çıkartsanız yeridir.

Benim aklıma eşime bile sormak gelmezdi direk buyursunlar derdim. Eşim karşı çıksa ağzının payını alır. Sonuçta arabamın tanıdığı hırlı hırsız olsa onlarda teklif etmez zaten.

Eşinizden neden izin alma gereğini duyuyorsunuz anlamadım. Allahtan böyle bir esim yok.
Ben sormam bile. Buyurun derim olur biter.
Sanki evi yediler yada eve girip boğazinizi kestiler.
Millet olarak ayar tutturamadık.

Bir yakınım tanımadığım arkadaşıyla evimde bi çay içse ne olacak yani
Kendi akrabası böyle bir şey dese hayır mı diyecekmiş.
Ben sanırım eşime açık açık söylerdim bu dediğini derim ama aynısını sana da yaparım haberin olsun derdim.

Gitsin bir yerde çay icirsin. BBende istemem. 2 çocuğum var asla tanımadığın birisini evime almıyorum. Kimse kusura bakmasin.

Ben böyle bir şeyi eşime bile sormadan tabii ki canım çağırabilirsin derdim.Eşime de durumu tatlı dille izah ederdim. Bazen erkekler konu izin mevzusuysa taş fırın kesilirler çünkü... Tanıdık değil doğru ama Tanrı Misafiri kelimesi sadece tanıdıkların oluştuğu bir kelime anlamına gelmiyor.
Eşiniz bence haksız. Kendimi akrabanızın yerine koyuyorum, sonuçta biri beni gideceğim yere kadar bırakıyor ve yolunun üstüde olsa kimse bırakmak zorunda değil. Nacizane bir teklifte bulunarak teşekkür etmek istiyorum. Bunda ne var ?
Evet bu devirde kimseye güven olmaz ama evinde sadece diğer misafirlerin yanında çay içecek. Bardağı mı çalacak insan içinde ne yapabilir başka...

bunda ne var kı .insan nezaketen sorar bı çay için der...

eşime sormaz buyur ederdım..ki eşim de aynı seyı düşünür ..

öyle yorumlar var kı ,okuyan da sanacak kı sokaktan bırını cay iç diye davet edeceksınız :KK45:

Ya doğru yanlış meselesi değil de, eşin niye böyle takıntılı gibi davranmış o saçma. Sen evine kabul edebilirsin ama sana gelecek akrabanın onu yukarı davet etmesi abes bence. Misafir gidilen yere misafir çağrılmaz ki. Ama davet ederse de bir bardak çay ikram etmen de sıkıntı yok. Bence eşin de, akraban da saçmalamış.

Back
X