Ben miyim fitne fesat ?

Eşinin ailesiyle olan şeylere müdahil olma onlar iyi olur sen yine kötü olursun. Sevgili görümcem abisinin iznini beklemeden kışın ortasında bizim yola verecek paramız yokken (ciddi ciddi yoktu 150 lira kalıyordu elimize) böyle bir zamanda düğün yaptı bir ay bekle dedik beklemedi. Benim saftirik kocam da her kavgada beni suçluyordu normalde benimle alakası olmadığını bildiği halde sinirinden beni bahane ediyordu. Ben de dedim ki o seni adam yerine koymadı abi yerine koymadı koca kaçıyordu ya ondan acele etti. Bana kızacağına kendi kardesim dediğine suç bul, benim dayım bile düğününü sana göre ayarlarken senin kardesin niye seni beklemedi çünkü seni önemsemedi dedim. Şimdi kendi de anladı kardeşinin kişiliğini ama ben desem suç olur. Hiç karışma

eşinize ailesini kötülüyor gibi olmuşsunuz yani eşiniz öyle anlamış o yüzden sert çıkmış sanırım
hiç karışmamak lazım kendisi sorun etmiyosa siz hiç etmeyin

Eşim içki masasında oturmayı hoş karşılamaz dediginiz gibi bizi keske hic cagirmasalardi esim ailesiyle zıt karakterde biri ve buda zaman zaman sorun oluyor ... bizim tavrımız çizgimiz belli sonuçta

Tamam işte esiniz kendi tercih etmiş sizlerle oturmayı. Oturduğu kişiler de kız kardeşleri ve karısı. Yani ailesi. Sanki komsu kadinlarla oturmak zorunda kalmis gibi konusuyorsunuz. Bence siz alinganlik gostermisiniz.

Şöyle düşünün görümceler size oyun yapmislar ya aynı şekilde bence eniştelere de oyun yapmışlar. Bence ensiteler de sizi pek istememişler. Yılbaşı gecesi içki içip kutlama yapmak istemişler ve yapmışlar. Sizleri rahatsız etmemek için de balkonda yapmışlar. Siz de yılbaşını kutlamak istememişsiniz ve kutlamamissiniz. İçki içilen masada da oturmamissiniz. Herkes yetişkin bireyler gibi kendi hür iradeleri ile karar verip uygulamış. Görümceler de sizinle vakit geçirmek istemişler. Onlar da gece boyu sizlerleymis. Ben bir problem göremiyorum.

Bende katılıyorum. Dini hassasiyetleriniz de var eger öyle düşünüyorsanız tepkinizi orada onlara karşı göstermeniz gerekirdi. Bu şekilde eşinize bir yorum yaptığınızda onu ailesine karşı doldurmus oluyorsunuz.

Söylemeden yapamayacağım yılbaşı kutlamak ile inanç ne alaka? 2,5 yıl yabancı uyruklu, hristiyan bir ev arkadaşı ile yaşadım. Hatta kendisi kuzenimin eşi oldu artık. Ne aynı evde iken ne daha sonra, Hiç bir zaman 31 aralıkta noel kutladığını görmedim. Çünkü noel 25 aralıkta evet.

Siz hiç doğum günü falan kutlamıyor musunuz? Bebeğiniz 1 yaşına girdiğinde kutlayacaksınız değil mi? Hah işte yeni yıl kutlamak öyle bir şey. İnsanlık olarak dünyanın yeni yaşını kutluyoruz, yeni bir yılı.

Benim ev arkadaşım çok şaşırırdı verilen ANLAMSIZ tepkilere. Her sakallının lafına kanmak yerine, araştırsa insanlar okusa bilinçlense böyle şeyler olmaz tabi. O sakallılarda son model jeeplere biniyor ama. Oteline kaçak kat çıkıyor. Doğu Türkistan yürüyüşüne gitmiştim hepsinin altında Mercedes, hepsinin altında Bmw çok şaşırmıştık. Neyse.

Konuna gelince adamlar içmediğinize saygı gösterip balkona çıkmış daha ne yapsın. İçki çay mı su mu ağır ağır içilen bir şey. hüpletip yanınıza gelsinler? Sabah verdiğiniz tepkiyi hiç anlamadım. Ne alaka yani. Demek ki eşiniz tartışmayı gece yüzünden çıkarmamış. Siz öyle düşünmüşsünüz. Değer veriyorlar ki çağırmışlar. Yoksa neden çağırsınlar?

Hatta 25 aralık 31 aralık haftası noel haftası oluyo onlarda,bu kapitalizmin eseri gerçi,hediyeler alınsın 1 hafta o çılgınlık sürsün durumu

ben almanyada yasıyorum noelın ılk günü 24.12 o gece hz ısa hırıstıyanlara göre dogum gunu sonrası noelın 1 ve 2 bayram günü 25 ve 26 .12 bızım knsanlar yılbasında noel sapkalarıyla agacları dıkıyor ne alakaysa özentı .

Evet haklisiniz bu yorumu çok beğendim muhtemelen onlarada oyun yaptılar görümcelerimle birbirimizi severiz bide yegenlerini görmek istediler boyle bir durum olmuş olabilir zaten konuyu kapattım eşime seninle gurur duyuyorum felan dedim hazır cevap yazmışken diğer arkadaşlara yazayım ... söyle ki yılbaşı kutlama derken içkili kutlama ve hıristiyanlar gibi eğlenme yapmiyoruz yeni yila namaz kılarak veya kuran okuyarak girmeyi tercih ediyoruz sevdiklerinizle sonra.muhabet ederiz inancıma ters içki içerek kutlamak ... onun haricinde adam olacak kız bu yaptığın çok kötü bir şey sen gerçekten kotu birisin insanin eski konularıyla vurulmaz ben güvenip anlatmışım bu yaptığın iyi insanlar yapmaz esim de insan ve hata yapabilir size gore hata değil bana gore hata bende masum değilim evet benimde hatalarım var ama önemli olan tövbe etmektir ve allah bozmasın bebeğinin banyosuna kadar ev yemek ve temizlik dahil esim ilgileniyor ... keşke sabahleyin öyle bir laf etmeseydim siz söyleyince hatamı simdi görebiliyorum muhtemel o ki görümceler orta yolu bulmuş ve ben fitne fesatlık yapmışım simdi anladım ama çok.şükür ki onlara belli etmedim mutlu mesut güler yüzlü davrandım neyse ben iyi bir insan olmak istiyorum insanların kusurunu yüzüne vuran değil kapatan biri bu yüzden böyle konular açıyorum ki farklı acılardan olayları degerlendirebiliyim onyargilarimdan uzaklasabileyim tesekkur ederim saygıyla yorum yapanlara 2016 huzurla mutlulukla gelsin inşallah

Demek ki sizi seviyor değer veriyolar o gece orada olmanız için uğraşmışlar. Oyalamak için bin takla attılar diyorsunuz ya sıkılmayın diye uğraşmışlar bildiğin. Bu halde sizi nasıl seviyor ona da şaşırdım ama belki abisini çok seviyordur görümce ona sevgisindendir. Yanınızda içki içmemişler. Saygı göstermişler. Eşin için bazen fedakarlık yapmam gerek değil mi. Eşinin kanı canı öz kardeşi. Hani enişte bey içkisini sofrada keyif yaparken içememiş de çıkmış balkonda içmiş ya sizin için. Siz de azcık fedakarlık yapıp madem doğum günüymüş de ortamda güler yüzlü bulunun yeter. Benim annem de içmez inançlarından dolayı babam içer iyi içer hem de. Daha bir günden bir güne kadının içkili ortama gitmem dediğini duymadım. Geçen bir meyhaneye bizim mekanımız diyordu da öldüm gülmekten :) etrafınızdaki insanları mutsuz etmeyin. Kendiniz içmeyin ama bulunduğunuz ortamlarda huzursuzluk yaratmanıza gerek yok.

Ayrıca şu yılbaşı mı noel mi muhabbeti de baydı. Kadın yılbaşını kutlamıyorsa kutlamaz hoşlanmıyor olabilir. Hiçri yılbaşında alıyordur kuran okuyodur miladi yılbaşını saymıyordur. Konu sahibine bu noel değil yılbaşı diye diretmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Öyle ortamlara bile bile gittiyseniz hata eşin ile sizde !

Değil mi inançsız bir insan olarak ben bile rahatsız oldum bu dayatmadan.
Kadın zaten içkili kutlamadıklarını belirtmiş,namaz kılıp Kuran okuyoruz demiş.O da bu şekilde hoşlanıyor demek ki.
Belki inancına ters olmasını düşündüren sebepler vardır bu olayı abartmanın alemi yok.Biz de müslümanız falana filana gerek yok demek ki o biraz farklı düşünüyor.Küçük bir ayrıntı o sadece insanların bunun üzerine onlarca şey yazması anlamsız geliyor bana.Her sene aynı muhabbetler.

Konu sahibi keşke gitmeseydiniz bir bahane bulup.Ortamın öyle olacağını az buçuk tahmin etmişsinizdir.Siz de bozulmuşsunuz,karşı taraf da bozulmuştur eminim.Ayrıca size saygı duydukları dışarıda içmelerinden gayet belli.Kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum,sizinle de ilgilenmişler çünkü.Eşinizin de alınacağını sanmam.Kardeşleri sonuçta onlar,küsülecek kırılacak bir şey yok.Siz de fazla konuşmayın bu durumu artık kötü olmuş evet ama unutulup gitsin.Ha fitne fesat biraz ağır olmuş ama konuşursunuz aranızda halledersiniz o meseleyi,birbirinizi üzmeyin.

Alkol almazsın, yenı bır yıla gırıyor olmanın tebrıgını gereksz bulursun ki bunun inancla alakası yok. Kutlaması olan sey yenı bır yılı karsılamak toplanma amacı bırlıkte olmak. Neyse esınıze gelince ortama uyum saglamak dıye bırsey var. Sıgara konusunda cocuk var oldugundan bırsey dıyemem . Elestırel bır bakışınız var . Balkona gıdebılırdı esınız. Ortama gerektıgı gıbı uyum sagladıgınızda kendınızden ödün vermiş olmazsınız .

içki masasında oturmakta günah canım oyüzden

Sizi niye çağırırlar anlamam ki. Ben de alkol almam. Alınan ortamda da bulunmam. Öğretmenler gününde alkollü bi mekan ayarlamis arkadaslar.gelmiyorum deyince de sen de icmezsin dediler. Sağolsunlar içmememe izin verdiler
yani sizin sinirlariniz belliyse buna saygı duymalari gerek. Sizi cagirmasalar alinacaginizi sanmıyorum. Eğlence tarzları farklı çünkü kardes de olunsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…