- 30 Temmuz 2013
- 7.263
- 1.746
- 398
- Konu Sahibi halacocuksun
-
Eşim içki masasında oturmayı hoş karşılamaz dediginiz gibi bizi keske hic cagirmasalardi esim ailesiyle zıt karakterde biri ve buda zaman zaman sorun oluyor ... bizim tavrımız çizgimiz belli sonuçta
İnsanlar sizin yanınızda içseler suç , içmeseler başka suç.Davet var diye gitmenize gerek yoktu.Madem bu kadar farklılık var.Gitmemeliydiniz.Gitti iseniz de normal misafir gibi her durumu idare edebiliyor olmalıydınız.Size yapılan bi saygısızlık da göremedim.Ancak sizin eşinize,"seni adam yerine koymadılar" çıkışınız hiç hoş olmamış.Malesef fesatça.Öyle bile olsa o kendini kabul ettirmek istiyorsa ettirir.Belki kendisinin de bi bildiği var.Eşinizi böyle eziklemek size bişey kazandırmaz.Farkına varması için bişey demenize gerek yok.Herkesin kafası var yani.Bi tek siz de olan bişey değil.Eşinizin gönlünü alın diyorum son olarak.
Söylemeden yapamayacağım yılbaşı kutlamak ile inanç ne alaka? 2,5 yıl yabancı uyruklu, hristiyan bir ev arkadaşı ile yaşadım. Hatta kendisi kuzenimin eşi oldu artık. Ne aynı evde iken ne daha sonra, Hiç bir zaman 31 aralıkta noel kutladığını görmedim. Çünkü noel 25 aralıkta evet.
Siz hiç doğum günü falan kutlamıyor musunuz? Bebeğiniz 1 yaşına girdiğinde kutlayacaksınız değil mi? Hah işte yeni yıl kutlamak öyle bir şey. İnsanlık olarak dünyanın yeni yaşını kutluyoruz, yeni bir yılı.
Benim ev arkadaşım çok şaşırırdı verilen ANLAMSIZ tepkilere. Her sakallının lafına kanmak yerine, araştırsa insanlar okusa bilinçlense böyle şeyler olmaz tabi. O sakallılarda son model jeeplere biniyor ama. Oteline kaçak kat çıkıyor. Doğu Türkistan yürüyüşüne gitmiştim hepsinin altında Mercedes, hepsinin altında Bmw çok şaşırmıştık. Neyse.
Konuna gelince adamlar içmediğinize saygı gösterip balkona çıkmış daha ne yapsın. İçki çay mı su mu ağır ağır içilen bir şey. hüpletip yanınıza gelsinler? Sabah verdiğiniz tepkiyi hiç anlamadım. Ne alaka yani. Demek ki eşiniz tartışmayı gece yüzünden çıkarmamış. Siz öyle düşünmüşsünüz. Değer veriyorlar ki çağırmışlar. Yoksa neden çağırsınlar?
cünkı haram dındar bır insan ıckı ıcılen yerde bulunmamalıEşin neden gidip yanlarına muhabbete katılmadı. İçki içmesine de gerek yok. Adamlar evlerinde ağızlarıyla içiyorsa uzak kalmal neden..yanında bulunmak da mı günah
ben almanyada yasıyorum noelın ılk günü 24.12 o gece hz ısa hırıstıyanlara göre dogum gunu sonrası noelın 1 ve 2 bayram günü 25 ve 26 .12 bızım knsanlar yılbasında noel sapkalarıyla agacları dıkıyor ne alakaysa özentı .Söylemeden yapamayacağım yılbaşı kutlamak ile inanç ne alaka? 2,5 yıl yabancı uyruklu, hristiyan bir ev arkadaşı ile yaşadım. Hatta kendisi kuzenimin eşi oldu artık. Ne aynı evde iken ne daha sonra, Hiç bir zaman 31 aralıkta noel kutladığını görmedim. Çünkü noel 25 aralıkta evet.
Siz hiç doğum günü falan kutlamıyor musunuz? Bebeğiniz 1 yaşına girdiğinde kutlayacaksınız değil mi? Hah işte yeni yıl kutlamak öyle bir şey. İnsanlık olarak dünyanın yeni yaşını kutluyoruz, yeni bir yılı.
Benim ev arkadaşım çok şaşırırdı verilen ANLAMSIZ tepkilere. Her sakallının lafına kanmak yerine, araştırsa insanlar okusa bilinçlense böyle şeyler olmaz tabi. O sakallılarda son model jeeplere biniyor ama. Oteline kaçak kat çıkıyor. Doğu Türkistan yürüyüşüne gitmiştim hepsinin altında Mercedes, hepsinin altında Bmw çok şaşırmıştık. Neyse.
Konuna gelince adamlar içmediğinize saygı gösterip balkona çıkmış daha ne yapsın. İçki çay mı su mu ağır ağır içilen bir şey. hüpletip yanınıza gelsinler? Sabah verdiğiniz tepkiyi hiç anlamadım. Ne alaka yani. Demek ki eşiniz tartışmayı gece yüzünden çıkarmamış. Siz öyle düşünmüşsünüz. Değer veriyorlar ki çağırmışlar. Yoksa neden çağırsınlar?
Evet haklisiniz bu yorumu çok beğendim muhtemelen onlarada oyun yaptılar görümcelerimle birbirimizi severiz bide yegenlerini görmek istediler boyle bir durum olmuş olabilir zaten konuyu kapattım eşime seninle gurur duyuyorum felan dedim hazır cevap yazmışken diğer arkadaşlara yazayım ... söyle ki yılbaşı kutlama derken içkili kutlama ve hıristiyanlar gibi eğlenme yapmiyoruz yeni yila namaz kılarak veya kuran okuyarak girmeyi tercih ediyoruz sevdiklerinizle sonra.muhabet ederiz inancıma ters içki içerek kutlamak ... onun haricinde adam olacak kız bu yaptığın çok kötü bir şey sen gerçekten kotu birisin insanin eski konularıyla vurulmaz ben güvenip anlatmışım bu yaptığın iyi insanlar yapmaz esim de insan ve hata yapabilir size gore hata değil bana gore hata bende masum değilim evet benimde hatalarım var ama önemli olan tövbe etmektir ve allah bozmasın bebeğinin banyosuna kadar ev yemek ve temizlik dahil esim ilgileniyor ... keşke sabahleyin öyle bir laf etmeseydim siz söyleyince hatamı simdi görebiliyorum muhtemel o ki görümceler orta yolu bulmuş ve ben fitne fesatlık yapmışım simdi anladım ama çok.şükür ki onlara belli etmedim mutlu mesut güler yüzlü davrandım neyse ben iyi bir insan olmak istiyorum insanların kusurunu yüzüne vuran değil kapatan biri bu yüzden böyle konular açıyorum ki farklı acılardan olayları degerlendirebiliyim onyargilarimdan uzaklasabileyim tesekkur ederim saygıyla yorum yapanlara 2016 huzurla mutlulukla gelsin inşallahTamam işte esiniz kendi tercih etmiş sizlerle oturmayı. Oturduğu kişiler de kız kardeşleri ve karısı. Yani ailesi. Sanki komsu kadinlarla oturmak zorunda kalmis gibi konusuyorsunuz. Bence siz alinganlik gostermisiniz.
Şöyle düşünün görümceler size oyun yapmislar ya aynı şekilde bence eniştelere de oyun yapmışlar. Bence ensiteler de sizi pek istememişler. Yılbaşı gecesi içki içip kutlama yapmak istemişler ve yapmışlar. Sizleri rahatsız etmemek için de balkonda yapmışlar. Siz de yılbaşını kutlamak istememişsiniz ve kutlamamissiniz. İçki içilen masada da oturmamissiniz. Herkes yetişkin bireyler gibi kendi hür iradeleri ile karar verip uygulamış. Görümceler de sizinle vakit geçirmek istemişler. Onlar da gece boyu sizlerleymis. Ben bir problem göremiyorum.
Ayrıca şu yılbaşı mı noel mi muhabbeti de baydı. Kadın yılbaşını kutlamıyorsa kutlamaz hoşlanmıyor olabilir. Hiçri yılbaşında alıyordur kuran okuyodur miladi yılbaşını saymıyordur. Konu sahibine bu noel değil yılbaşı diye diretmeye gerek yok diye düşünüyorum.
Alkol almazsın, yenı bır yıla gırıyor olmanın tebrıgını gereksz bulursun ki bunun inancla alakası yok. Kutlaması olan sey yenı bır yılı karsılamak toplanma amacı bırlıkte olmak. Neyse esınıze gelince ortama uyum saglamak dıye bırsey var. Sıgara konusunda cocuk var oldugundan bırsey dıyemem . Elestırel bır bakışınız var . Balkona gıdebılırdı esınız. Ortama gerektıgı gıbı uyum sagladıgınızda kendınızden ödün vermiş olmazsınız .Öncelikle görümcelerimi severim onlarla ilgili bir sıkıntım yok inancım geregide yılbaşı kutlamam o gün özel olarak bir yere gitmeyi tercih etmem ama görümcelerim katekulleye getirdi aa benmi söz verdim ne zaman verdim derken kendimi yılbaşında görümcelerde doğum günü kutlarken buldum ... neyse buraya kadar sıkıntı çıkarmadım yemek yedik yemeğin ortasında şarap getirdi enis te ( ki eşimi uyarmıştım aşkım alkol olayları olacaksa insanları kirmadan gidelim demiştim ) neyse ben görmemezlikten geldim gorumcemler işaret etti sarabida alıp eşim hariç enişteler balkona içki sigara başladılar...yani içip gelmelerini anlarım ama gece boyu orda sohbet edip içki içtiler sanki eşim hic yokmuş gibi birde 4 aylık bebeğim var sigara kokusu geliyor nefes alamıyorum yine sabrettim eşime mesaj çektim sanki 12 ye 20 dk kala çıktık ama görümceler beni oyalamak için bin takla attı tombala oynaştılar iste be begi giydiricem sevmeye çalışmalar zorla çıktık eşimle ordan daha anlatamadığım minik bi detay daha var neyse... ben bi şey demedim sabahleyin olanlardan esim cani sıkıldı biliyorum ama kendi ailesi olduğundan ses edemiyor tatlı tatlı sevgi dolu geçinirken bana sert çıktı sabah durduk yere bende bana kizacagina sana değer vermeyenlere kız dedim fitne fesat olma dedi sustum sinirlendim neyse... benim ailemin hafif bi şeyinde enistelerle irtibatını kesti hemen kendi ailesine toz kondurmuyor bu ayrı bi konu ama eşime o gece casper muamelesi yapılması çok zoruma gitti simdi ben fitne fesatmiyim ve bu durumda eşime nasıl davranmali nasıl bir yol izlemeliyim aile huzurum için elbette eşimin insanlara gerektiği kadar değer vermesi için
içki masasında oturmakta günah canım oyüzdenSizi cagirmalari hata olmuş. En baştan sizi hiç cagirmamalari gerekirdi ama yılbaşı gecesi, doğum günü kutlaması en azından yanımızda olsunlar demişlerdir. İcecegim varsa, sohbet ortamı da varsa bende olsa icerdim gerçekten. İsteyen gelsin yanımızda otursun içmeden. Esin neden yanlarına gitmedi mesela? İlla içmek zorunda değil sohbete katılırdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?