Ben miyim vicdansiz olan?

O kadar guzel yazmissiniz ki aslinda duygularim aynen boyle elinize saglik

sadece bir tane onaylayan mesaj var diğerleri hep size aksi yönde. kesinlikle sorunuzun cevabını almışsınızdır.
bana kalsa ablana da söyle "ben de destek istemiyorum sen de sal" biraz rahat etsinler, yazık gunah de.

Gurbette çocuk büyütüp hemde çalışan biri olarak sizi anladım.Çok zor ama hiç bir zaman anneme veya kayinvalideme gelin düzeninizi bozun çocuğuma bakin demedim.
Bakıcı tuttum.Gayette güzel oldu.Bakici ablasiyla güzel anlaştılar.
Bu konuda aileniz haklı

Ablanla annen ayni sehirde. Tabiki destegi gorusmeleri farkli olacak. Koskoca insanlarin 1 yil evini birakmasi beklenmemeli yazik degilmi ustelik pandemi var. Ablana yapti sana da yapmak zorunda diye birsey yok ayni sehirde degilsiniz siz oraya tasinin yapmazsa o zmn haklisin

çok çok haklısın

Bırakın da bir sene sadece bir sene anne babanız kendi hayatının keyfini sürsün. Ablanız da siz de vicdansızca davranıyorsunuz evet. Resmen duygu sömürüsü yaparak insanların düzenini bozdurup zorla çocuk baktırtacaksınız. Hamile kalmadan ben işe gittiğimde bu çocuğa kim bakacak diye düşünüp hesaplamanız gerekirdi. Çok üzülüyorum yaşlı insanlara tam rahata erecekleri zaman torun derdiyle boğuşuyorlar

Iki kardeş annenizin babanızın kıymetini bilseniz keşke, sende kalacak bende kalacak diye düşünmeseniz işinizi gördürmek için gün gelecek çok arayacaksınız sadece soluklarını hissetmek için

yalnız burada dikkat etmeniz gereken birşey var hanımın efendi ablası anne babayı oradan bırakmıyor kendi çıkarı için

Bugün bir arkadaşla bu konuyu konuşuyorduk. Bizim bu yaşlarda zorlandığımız şeyi yaşlılardan beklemek haksızlık. Ben kendi oğlumda zorlandım, bundan 25-30 sene sonra baştan çocuk bakmak daha da zor. Ben bakamam valla, Allahtan oğlum var benden bekleyen olmaz diyorum hatta.

Bir de anne babanın keyfini sürmek ne tuhaf cümle. Bir eşyadan bahseder gibi.
İkiniz de vicdansızsınız bence. Covid atlatmışlar sayenizde iyileştiler diye şükredeceğinize bir tur daha kapsınlar diyorsunuz herhalde

yalnız burada dikkat etmeniz gereken birşey var hanımın efendi ablası anne babayı oradan bırakmıyor kendi çıkarı için

Dikkat ettim zaten oraya. Yorumumda ona da değindim. Annem benim çocuğuma bakmak için burdan gitmesinle annem benim çocuğuma bakmak için düzenini bozsun illa buraya gelsin aynı şey, ikisinin farkı nedir?

Dikkat ettim zaten oraya. Yorumumda ona da değindim. Annem benim çocuğuma bakmak için burdan gitmesinle annem benim çocuğuma bakmak için düzenini bozsun illa buraya gelsin aynı şey, ikisinin farkı nedir?
Sonuçta diğer kızana destek olmuş bir süre idare etse gönlünü yapsa daha iyi olmaz mı acaba

Sonuçta diğer kızana destek olmuş bir süre idare etse gönlünü yapsa daha iyi olmaz mı acaba

İyi de kızının gönlünün olması için karı kocanın bütün düzenini bozup bambaşka bir şehire gitmesi lazım. Zaten eleştirdiğim konu benim gönlüm yapılsın beklentisine girilmesi. Ablasının yaptığı yanlış kardeşi de ablasından eksik kalmıyor ki, o da aynı yanlış tavrın içinde.

Ben de olsam konu sahibi gibi düşünürdüm

Anne baba keyfi surmek nedir ya?
Buyut yedir giydir okut... tam rahata erecegim de gel torununa bak...sanki onlara dogurdun. Dogum yapmadan tum bunlari planlamaliydin. Annenler ne ablanin ne de senin cocuguna bakmak zorunda degil. Hele ki sana keyif yasatmak hic zorunda degil. Koskoca birey oldun artik. Cocuk degilsin. Anne baba yaslaninca evlatlari bakar anne babaya. Oysa burada anne baba evladini buyutmus bir de torun bakitiliyor. Ayip ya. Birakin da insanlar yasliliklarini yasasinlar. Bir rahat etsinler. Bu yaşta benim bile kafam kaldirmiyor artik cocuk sesini. Degil ki o yaşta.

Konu eski, inşallah çözüm bulmuşsunuzdur durumunuza. Bence çok haklısınız. Pandemi dönemi olmasa evet çocuğunuza bir bakıcı bulun gibi çözümler sunabilirdim ama malum dönem virüs çok arttı ve bu riski göze alamayabilirsiniz. Siz iş yerine gidip gelirken annenizi, bebeğinizi riske atmamak için çok dikkatli olabilirsiniz çift maske, mesafe vs ama bakıcı aynı özeni gösterir mi emin olamazsınız.
Anne babaya elbette güvenerek çocuk yapmadınız ama olağanüstü zamanlardan geçiyoruz. Bu döneni ön göremezdi kimse. Aileler zor zamanlarda birbirine destek olmalı. Bebeğiniz en azından biraz büyüyene kadar bakabilirlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…