Ben mutlu olmayi hak etmiyorum

Geleneksel olarak düğün erkek tarafında yapilir. Sizin aileniz basta isguzarlik etmiş. Hele ki babaanneniz. Çok istiyorlarsa kinayi düğün gibi yapsin aileniz erkek tarafına bu saçma baskiyi yapacaklarına. Gerçi ben bu düğün dernek işlerine karsiyim ama ben de olsam nisanlinizla ayni tepkiyi verirdim.

Bence çocuğun suçu yok diğer konunda kendin de demiştin zaten ailem çıldırmış gibi olmaza getiriyorlar diye. Annem kimseyi istemiyor herkese bu kulp buluyor yazmışsın. Düğün kız tarafında da olur ama o çok isteyen annen baban karşılayacak masrafları. Erkek tarafı hem kız tarafında düğün yapıp hem de masrafları karsilamaz. Bunu kimse yapmaz hani çok çok zengin falan değilse. İki düğün yapmalısınız bu da ailenin inisiyatifine gibi gorunuyor. Onun dışında babannenin bile karıştığı bir meseleye çocuğun iyi yapmış demesi normal. Bence de iyi yapmışlar siz haksizsiniz anlattığın kadarıyla. Sen ailene söz gecirmelisin ve senin mutluluğunu golgelememeleri için ikna etmelisin. Daha önce de annenin istediği bi çocukla sozlenip ayrilmissin bir kere onun istediği gibi olmuş ama yurumemis. Konuş annenle yokuşa surmesin mantıksız isteklerle.

Kına sizin düğün nişanlının memleketinde olsun bitsin, genelde böyle yapılıyo çünkü.Ailenizin ego yarıştırmasına izin vermeyin, siz yıpranırsınız.Düğün dediğin şeyde çok abartılıcak bir kutlama değil,bitince " ammaannn bu muydu bee" diyeceksiniz.Ayaklardaki ağrıda cabası.

Bence sevgiliniz değil siz ailenize söz geçiremiyosunuz. Erkek tarafı haklı düğün erkek tarafının istediği yerde olur nişan kına söz bunlar kız tarafının istediği yerde olur.

Iyide dügün masrafin yarisini biz ödüoz
Yarısını neden siz ödüyorsunuz. Madem öyle yarısından biraz fazla verip kendi memleketinizde düğün yapın iki tarafında gönlü olsun bırakın oğlan tarafıda kendi ödesin nerde yapmak istiyosa yapsın

İki düğün yapmak zorunda değiller çok masraflı onun yerine otobüs tutarlar toplanılır gidilir.Düğünden sonra kalan kalır gerisi gider.Babaanneniz niye arıyor anlamadım.Boşu boşuna yüzgöz olmuş.Olan size olmuş.Benim iki düğünüm oldu ama erkek tarafı kabul etti,etmeselerdi sorun etmezdim.Ailelerin yüzgöz olması hiç iyi olmamış.

Iyide dügün masrafin yarisini biz ödüoz

Yarısını falan ödemeyin. Yapacağınız masrafla kendi tarafınızda da bir düğün yapın. İki ayrı ilden olup da evlenen insanlarsınız, nasıl tek tarafta yapılacak(hangi taraf olursa olsun) yarı yarıya paylaşmak gibi bir anlaşmaya vardınız ki en başta.

Hersey karisti ama olan oldu iste

Hersey karisti ama olan oldu iste

Düzeltebildiniz mi bari?
Nişanlınızla konuşup anlaşamıyor musunuz?
Neden aileler bu kadar dahil olaya. Azıcık geride dursunlar. Siz ikiniz bir karar verin ki bence ordaki düğünün tamamını onlar çeksinler, siz de kendi paranızla kendi şehrinizde ister düğün gibi bir kına yapın ister düğün yapın. Çünkü paranın yarısını veren ailenize çok büyük haksızlık olacak erkek tarafının olduğu yerde düğün olması. Keza sizin orda düğün olması da erkek tarafına haksızlık olacak.
Düğüne zaman var daha anladığım kadarı ile, daha mekan falan ayarlanmamış çünkü. Bence nişanlınızla oturun etraflıca bir konuşun.

Son düzenleme:
Babaanneniz ile sevgilinizin babasi mi evlenecek ki o ona telefon aciyor bu bununla kavga ediyor?
Yaslar kucuk, elde avucta para yoksa herkes ailesinin agzina bakmak zorunda kusura bakmayin. Once buyuyun,birer meslek sahibi olun,calisin uretin,sonra evlenin. O zaman fikrini soyleyene sana ne diye cemkirme hakkiniz olur

İki düğün fazla değil mi? ben hiç duymadım kız tarafında düğün olduğunu boşa masraf onlar da haklı. Her ne kadar yarısını verirseniz verin ki sizin orada da düğün istiyorsanız zaten mantıklısı o yani vermeniz lazım ama ne gerek var? sizde ailesinizin ağzına bakıyorsunuz o zaman onlar öyle istedi diye istiyorsunuz. Boşuna yorgunluk yani kına olur sizin orada eğlenceli falan gelebilecek çok yakınlarda düğüne erkek tarafının oraya gelir. Babaannenizin araması çok yakışıksız olmuş.

Bence çifter çifter düğün yapacağınıza o paraya evinize eşya alırsınız, balayına gidersiniz veya bankada biriktirirsiniz. Yani ailenizin böyle bir istekte bulunması bir kere başlı başına tuhaf. Düğün gerçekten kız tarafında yapılmaz, hiç duymadım böyle birşeyi. İki farkı memleketin insanları evleniyor her yıl, binlerce çift. Hepsi sizin aileniz gibi mi yapıyor Allahaşkına?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…